Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • FreshCaYg

  and then they lived happily ever after

  avatar

  20.02.2018. (10:42)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Rekao bih ti, ali neću da ne izazivam vraga. Raduje me da si se konačno 'vratio iz mrtvih' :-).

  avatar

  20.02.2018. (11:01)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  Šteta da nije naišao i izbjeglica iz Sirije, liječnik, jašući na jednorogu, pružio mu nužnu medicinsku pomoć te slučajno pronašao izgubljeni novčanik unesrećenog sa tisuću eura i uredno ga vratio.

  avatar

  20.02.2018. (11:05)    -   -   -   -  

 • stara teta

  retoričko pitanje,
  naizgled čista moralka i stereotipno iznuđivanje odgovora o stereotipima u našem društvu. u svakom društvu. stereotipni zbog toga što se odnosi isključivo na jedan dio ljudske beskarakternosti. onaj koji ističe materijalno bogatstvo i pohlepu, očuvanje društvenog statusa i bezosjećajnost za sve koji nam ne donose kakvu korist. jedan od nesamilosnih mimoilazitelja mogao je biti isto tako siromašan susjed. čak ne toliko jalan ili zloban, nego naprosto sirovo-prostopučki neosjetljiv na ičiju bol. netko ko je empatički neizgrađen i prazan. kao daltonist neosjetljiv na crvenu i plavu boju.
  poznajem dosta takvih. ljudi koji naprosto mimoilaze onoga koji leži. s obrambenim mehanizmima pronalaženja razloga: pijan. narkić. bašmebrigakajmuje. ionak nisam doktor i nemrem mu pomoč. nemam se sad vremena bavit s tim. ima drugih koji će mu pomoći. nek pozovu hitnu. ma baš mi žao čovjeka, ali žurim. ili će užasnuto pobjeći, nesposobni da gledaju tuđu patnju. jer je ne žele doživjeti i sami. ni u mislima.
  poznajem takve koji će okrenuti glavu i nastaviti svojim putem. ostavit će čovjeka na cesti da umre. i neće više misliti na to. da ih ne zagrize savjest. ili jer je uopće ni nemaju, kao ovi protagonisti iz priče.
  milosrdni samaritanac iz neke druge priče žigosan je svojim porijeklom. svaki čovjek ima porijeklo. ima li ljudskost porijeklo? evolucijski psiholozi tvrde da ima. u svakom čoporu je bilo onih koji su bezobzirno gazili mladunčad i ostale da se dočepaju sočnijeg voća. kao što je bilo majki koje su prigrlile tuđe siroče i nahranile ga.
  nismo se maknuli od svoje biologije. a to nije ni zbog vjere ni države ni nacije ni svojte. na kraju opet biologija napravi svoje da očuva vrstu: ako je bahati ostavio onog drugog da umre, mogao je produžiti samo svoje gene. ovaj što je spasio produžio je, moguće, vrstu dvaput: svoju lozu i onu stradalnika. pa će ipak biti više onih dobrih na tom svijetu!
  pa slobodno reci da sam teški naivac. baš me briga.

  PS: moja prva ljubav, dečko kojeg sam jako voljela, umro je upravo na takav užasni način. neko govno ga je napucalo na cesti i pobjeglo. cesta je u to doba bila dovoljno prometna da ga se vidi i pomogne. ne, ostavili su ga umre.

  avatar

  20.02.2018. (11:23)    -   -   -   -  

 • Dnevnik toka misli

  stara priča u novom ruhu... :)

  avatar

  20.02.2018. (14:07)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Ispadoše oni razbojnici najmanje krivi za sve...

  avatar

  20.02.2018. (14:41)    -   -   -   -  

 • stara teta

  odlično poentirano, medvjedičko!

  avatar

  20.02.2018. (14:52)    -   -   -   -  

 • Donabellina

  i, kažeš...iznajmio stan, živi s partnerom i još dade malo novca prebijenom.........hmmm ,,,,,,,,,,,,,ne uklapa se u profil osvjedočenoh katolika

  avatar

  21.02.2018. (07:22)    -   -   -   -  

 • j.

  Zanimljiva prilagodba današnjem vremenu, jer detalji znadu približiti priču čitatelju, a da predložak ostane praktički netaknut i da suština ostane ista.
  Da, najmanji bit će najveći, samo je to uvijek bilo teško prihvatljivo. Blještavilo svijeta tako lako zavede i zastrani. Hvala ti na iskrenoj namjeri da se na to podsjeti.

  avatar

  21.02.2018. (13:03)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Bojim se @AnnaBonni da nisi dovoljno pažljivo čitala tekst. Kako sam ja razumio tekst treći, koji je stao i pomogao, nije bio katolik.

  avatar

  21.02.2018. (20:33)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...