Izgleda dobro ali bez ajvara, mogla si pofrigat par fiti pancete ekstra za gori umisto ajvara, ili mozda par fiti prsuta onoga stranskoga sta je nedovoljno susen. ;-)
28.02.2017. (19:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
meni ovo izgleda dobro. nešto slično radi i šefika samo stavi još i karote i u obliku je polpeta a ne kao štruca kruha, od začina vegeta i ne stavlja pancetu. morat ću joj spomenit da upotpuni recept sa pancetom :))
28.02.2017. (20:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
onda oću i ja silikonski :) a triba li ga mazat prije upotrebe? :)
01.03.2017. (08:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Tekst je preveden sa google translate.
Silikon bakeware: siloksani u svoj kolač - 07 listopad 2014
Silikon bakeware su sve popularniji i sada su dostupni u mnogim oblicima. No, od 150 ° C, ne može migrirati kemijske komponente za napajanje. Iako je rizik od zdravstvenih problema je ograničena, to nije normalno za dijelova kalupa da se postigne svoj kolač.
Silikoni u kolaču
Količina migracije dopušteno zakonom je postavljen na 60 mg / kg, uz toleranciju od 20 mg / kg. Kako bi provjerila jesu li ti proizvodi ispunjavaju zakonske uvjete, koriste se test migracije. To se provodi tek nakon trećeg prženja prijelazu i oblik treba učiniti - barem ako je naznačeno na pakiranju - prvo čišćenje. Test-Achats izabrao test migracije namjerno za drugačiji pristup. S obzirom da većina potrošača ne samo baciti još prva dva bakcreaties, proveli smo naš test nakon treće, ali je već nakon prve uporabe. Osim toga, nismo svi paketi nazad oblici morala se oprati prije nego ih koristite. To nas je pretpostaviti da nisu svi potrošači bi se sustavno očistiti svoju novu uporabu tin. Stoga je odlučio očistiti 14 limenke našem testu. Pečenje kalupi su - ispunjen tekućinom na bazi etanola - stavljena u peć na 60 ° C tijekom 6 sati. Svi oblici prekoračiti korištenjem prvo zakonsko ograničenje migracije (60 mg / kg) dobro. Koristili smo drugačiju metodologiju u našem migracijskog testa, međutim, ne možemo komentirati ilegalnog karaktera. Ipak, to nije logično da dijelove obliku, na svoj hrani tijekom prve uporabe. Oblici Casa (324 mg / kg), otpaci kuhanje (305 mg / kg) i Mastrad (279 mg / kg), kao najgore je došao iz naše migracije testa (više od 250 mg / kg). Kada su oblici Tupperware (139 mg / kg), HEMA (150 mg / kg), Saveur & degustacija (163 mg / kg) - obrasce s najboljim rezultatima za ovaj test - migracija ostao ispod 200 mg / kg.
Kemijske komponente u svom pećnici
Test emisija analizirani kemijske komponente koji se oslobađaju nakon uzorak kruha posudu se stavi u pećnicu na 200 ° C tijekom jednog sata. Određivanje: Ima siloksani su pronađena u pećnici. Oblik Kuhinja obrt dao najveću količinu silikona, nakon čega slijedi Carrefour Home, Saveur & degustacija i L. Dake & Zn. Pecivo od Patisse bio je onaj s najmanjim emisijama, nakon čega slijedi pečenje Ikea, Lekua, tupperware i Tefal i Kupca.
......Svakodnevno korištenje takvih oblika, međutim, to povećava količinu siloksana li gutati, pa se ne preporučuje. Povremeno korištenje koje promatramo našu sigurnost, s druge strane, nije problem: kupiti silikon pečenje nije na bilo kojem mjestu, očistite pečenje temeljito bin staviti formu u tom jednom satu u vrućoj pećnici (220 ° C) izbjegavajte grubim spužvicama tijekom pranja, održavajući temperaturu - nakon inbakken - uvijek ispod 200 ° C, čak i ako nije drugačije navedeno na etiketi.
01.03.2017. (12:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Zasto nepotrebno konzumirati cestice silikona? Netreba nasljepo vjerovati industrijskoj propagandi. Nemoj bit lina nego lipo koristi skrovadu koju je i tvoja baba koristila a silikon ne baci u smece nego ako postoji negdje odlagaliste za kemijsko i plasticno smece onda odlozi tamo, samo ne s time u pecnicu.
01.03.2017. (12:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Izgleda dobro ali bez ajvara, mogla si pofrigat par fiti pancete ekstra za gori umisto ajvara, ili mozda par fiti prsuta onoga stranskoga sta je nedovoljno susen. ;-)
28.02.2017. (19:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
meni ovo izgleda dobro. nešto slično radi i šefika samo stavi još i karote i u obliku je polpeta a ne kao štruca kruha, od začina vegeta i ne stavlja pancetu. morat ću joj spomenit da upotpuni recept sa pancetom :))
28.02.2017. (20:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hawkeye1306
-
:-)
-
28.02.2017. (20:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
i ja bi uz ovo pancetu :)))
28.02.2017. (20:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dijeta Mršavljenje Detox
Hvala ti na komentaru, svaka čast na 22 kg manje! Rado ću pratiti! :)
28.02.2017. (20:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Ovo ti je lipo, s ajvarom i bez njega. Silikonski kalupi su super,
u jednom pečem kruh i ispadne ko iz..., neću reć:))
28.02.2017. (20:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Veliki lajk za silikonske kalupe, super izgleda, osobito uz ajvar :)
28.02.2017. (20:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
ajvar je svetlost u mraku svih recepata! :))))
28.02.2017. (21:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
prozirni, al fino uz ajvar ! osim toga, još sam narezala suhog lungića, kod nas se još zove ombolo, al ne znam kako ga vi u dalmaciji zovete :-)
kupus, e, al mrkva ima šećera, pa je izbjegavam, a vegetu ne koristim :-)
hawkeye :-)
Domenico, alaaaaaa ! ima pancete unutra ;-)
DMD, prošvrljaj ovuda od ljeta 2015. naći ćeš puno recepata. sve fino i sve dozvoljeno za papati :-)
nema garancije, ovo mi je prvi silikonski, od sad na dalje, samo takvi ! :-)
Gurmi, znala sam da ćeš ti razumjeti ovaj ajvar :-)))
28.02.2017. (21:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Dobro je da je unutra malo pancete. Probala bih, al ja svojih 100 želim zadržat, pa bih ipak samo probala. Ha, ha, ha. :9(
28.02.2017. (21:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
pusti ti to unutra... ja bi još 1 fetu pancete priko..
kako si ti ajvara priko... eee pa ja bi još fetu pancete priko :)))
28.02.2017. (23:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Mela, a neboj se, niko ti ih neće uzet :-P
Domenico, a bilo je i priko i prikoviše -)))
28.02.2017. (23:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
e tako i ja tebe volin prikoviše :))))
28.02.2017. (23:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
aj Domenico... ne mantaj! :)))
Kolko se toga smi poist? 2 fete i amen? :)))
28.02.2017. (23:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
nimaš pojma kumpanjo.. ovo ti je djetalno :)
28.02.2017. (23:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
onda oću i ja silikonski :) a triba li ga mazat prije upotrebe? :)
01.03.2017. (08:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Tekst je preveden sa google translate.
Silikon bakeware: siloksani u svoj kolač - 07 listopad 2014
Silikon bakeware su sve popularniji i sada su dostupni u mnogim oblicima. No, od 150 ° C, ne može migrirati kemijske komponente za napajanje. Iako je rizik od zdravstvenih problema je ograničena, to nije normalno za dijelova kalupa da se postigne svoj kolač.
Silikoni u kolaču
Količina migracije dopušteno zakonom je postavljen na 60 mg / kg, uz toleranciju od 20 mg / kg. Kako bi provjerila jesu li ti proizvodi ispunjavaju zakonske uvjete, koriste se test migracije. To se provodi tek nakon trećeg prženja prijelazu i oblik treba učiniti - barem ako je naznačeno na pakiranju - prvo čišćenje. Test-Achats izabrao test migracije namjerno za drugačiji pristup. S obzirom da većina potrošača ne samo baciti još prva dva bakcreaties, proveli smo naš test nakon treće, ali je već nakon prve uporabe. Osim toga, nismo svi paketi nazad oblici morala se oprati prije nego ih koristite. To nas je pretpostaviti da nisu svi potrošači bi se sustavno očistiti svoju novu uporabu tin. Stoga je odlučio očistiti 14 limenke našem testu. Pečenje kalupi su - ispunjen tekućinom na bazi etanola - stavljena u peć na 60 ° C tijekom 6 sati. Svi oblici prekoračiti korištenjem prvo zakonsko ograničenje migracije (60 mg / kg) dobro. Koristili smo drugačiju metodologiju u našem migracijskog testa, međutim, ne možemo komentirati ilegalnog karaktera. Ipak, to nije logično da dijelove obliku, na svoj hrani tijekom prve uporabe. Oblici Casa (324 mg / kg), otpaci kuhanje (305 mg / kg) i Mastrad (279 mg / kg), kao najgore je došao iz naše migracije testa (više od 250 mg / kg). Kada su oblici Tupperware (139 mg / kg), HEMA (150 mg / kg), Saveur & degustacija (163 mg / kg) - obrasce s najboljim rezultatima za ovaj test - migracija ostao ispod 200 mg / kg.
Kemijske komponente u svom pećnici
Test emisija analizirani kemijske komponente koji se oslobađaju nakon uzorak kruha posudu se stavi u pećnicu na 200 ° C tijekom jednog sata. Određivanje: Ima siloksani su pronađena u pećnici. Oblik Kuhinja obrt dao najveću količinu silikona, nakon čega slijedi Carrefour Home, Saveur & degustacija i L. Dake & Zn. Pecivo od Patisse bio je onaj s najmanjim emisijama, nakon čega slijedi pečenje Ikea, Lekua, tupperware i Tefal i Kupca.
......Svakodnevno korištenje takvih oblika, međutim, to povećava količinu siloksana li gutati, pa se ne preporučuje. Povremeno korištenje koje promatramo našu sigurnost, s druge strane, nije problem: kupiti silikon pečenje nije na bilo kojem mjestu, očistite pečenje temeljito bin staviti formu u tom jednom satu u vrućoj pećnici (220 ° C) izbjegavajte grubim spužvicama tijekom pranja, održavajući temperaturu - nakon inbakken - uvijek ispod 200 ° C, čak i ako nije drugačije navedeno na etiketi.
01.03.2017. (12:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Zasto nepotrebno konzumirati cestice silikona? Netreba nasljepo vjerovati industrijskoj propagandi.
Nemoj bit lina nego lipo koristi skrovadu koju je i tvoja baba koristila a silikon ne baci u smece nego ako postoji negdje odlagaliste za kemijsko i plasticno smece onda odlozi tamo, samo ne s time u pecnicu.
01.03.2017. (12:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
more u tin silikonskin ukrase činit :)
01.03.2017. (12:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Ovo mi baš djeluje fino, a i jednostavno za napraviti
Spremam :)
01.03.2017. (19:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Izgleda odlično, zvuči fino! :)))
02.03.2017. (13:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Domenico, ma znan ja to :-)))
kamena, ne treba, samo uliješ smjesu i pečeš. :-)
prozirni, a gle, nije da to koristim svakodnevno i stalno. gotovo sam sigurna da od toga neću umrijeti :-) ti se baš brineš za mene :-))))
Domenico, mogu ja šta oću ! ;-)
Niss, je, je, fino je, a možeš improvizirati sa sastojcima koliko god želiš :-)))
Pozitivka, i jedno i drugo i baš ! :-)))
02.03.2017. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Jebate pa ti ovo vec cilu setemanu jis, aj mogla si stako drugo skuvat, dosadit ce ti po cili dan jist istu spizu. :-D
04.03.2017. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
prozirni, ma kakvi :-) to sam ti ja odnila na posao, pa smo kolegica i ja marendale. bilo dobro i ledeno. od tada sam svašta poila ;-D
04.03.2017. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Olja
fino izgleda :-)
05.03.2017. (21:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...