Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Bergaz

    Meni je lokalna frizerka/šišačica rekla da... "pišem li vam račun ili ne pišem, na isto se svodi"... (prema državi) jer joj je obrt s poreznicima "pogođen" na nekakav "paušal"... Možda u tvojoj priči bar mjestimično postoji i ta varijanta...
    Ali da se vara gdje se stigne - to i vrapci znaju! Ne'š ti rođu zahebat'!

    avatar

    20.09.2016. (11:20)    -   -   -   -  

  • SLAVONAC

    TO JE DRŽAVA U DRŽAVI.
    KAO DA SE NATJEČU U VARANJU DRŽAVE A SUTRA TRAŽE OD DRŽAVE POMOĆ ZA IZGRADNJU CESTA, ŠKOLA, BOLNICA, VRTIĆA, SPORTSKIH OBJEKATA ITD.

    avatar

    20.09.2016. (13:54)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zbilja ima toga svagdje, prema iskustvu najmanje na Kvarneru i u Istri, ali zar ne piše u svim lokalima ako ne dobiješ račun ne moraš ni platiti, a ako državi nije u interesu ubrati pošteni porez, kome je onda?! poštenim radnicima sigurno nije.

    avatar

    20.09.2016. (14:36)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...i parkirni aparati izdaju račun...doduše za 10 kn po satu...

    avatar

    20.09.2016. (15:17)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Prijateljska i nesvrstana Hrvatska može u svakom trenutku proglasit neovisnost i otcijepit se od Dalmacije.

    avatar

    20.09.2016. (15:31)    -   -   -   -  

  • usput rečeno

    @FreshCaYg: Ma super!

    avatar

    20.09.2016. (17:41)    -   -   -   -  

  • borgman

    hajde da se jednom i ja sa @Fresh-om slažem :-P
    realno, iznajmljivači ležaljki mogu biti sa nekim j.d.o.o i prvu godinu raditi bez PDV sustava...da inspekcija bi ih mogla kazniti, radi neizdavanja računa, ali to zasigurno ne bi bio fiskalizacijski prekršaj
    i općenito, prošetao sam ja i po tom Kvarneru (na puno mjesta su me zapravo opljačkali, jer opis hrane i usluge nije ono što dobiješ), i doživio negdje oko 75% nepodopština u varanju i turista i države. Jedino na Kvarneru sam doživio da gazda zove "turu" i onda meni naplati moje popijeno piće pri tome!!!
    Naša država se cijelo vrijeme ponaša kao maćeha svima koji rade (inspekcija ne dolazi neprijavljenima, samo prijavljenima)...porezna i dalje izmišlja novu papirologiju i skraćuje rokove, kasne sa isplatom preplaćenoga, a uzimaju i unaprijed...tako da kada se zbroji, i kada budemo imali porezni sustav, recimo jedne Škotske...onda će i članak imati smisla...prije toga je samo jeftina samopromocija koja "puca" na legalističko tržište i kao župnik sa oltara zaziva "šaku Državnu" da zgromi te koji eto imaju hrabrosti ne plaćati daće.

    avatar

    21.09.2016. (10:00)    -   -   -   -  

  • usput rečeno

    Ma divota: "Prijateljska i nesvrstana Hrvatska..."!

    A smijali smo se onom liku: "Tko nas, bre, zavadi?!".

    avatar

    21.09.2016. (16:46)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ako netko nije u sustavu pdv-a, to ne znači da je oslobođen izdavanja računa primateljima svojih usluga

    avatar

    22.09.2016. (07:03)    -   -   -   -  

  • borgman

    "da inspekcija bi ih mogla kazniti, radi neizdavanja računa, ali to zasigurno ne bi bio fiskalizacijski prekršaj"

    avatar

    22.09.2016. (19:03)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Borgman, ne kužim koja bi bila poanta tvoje tvrdnje iz tvojeg zadnjeg komentara - zar zato što to, kako kažeš "ne bi bio fiskalizacijski prekršaj" njihovo zaobilaženje zakona i pravila treba zanemariti, prešućivati, tolerirati?

    avatar

    23.09.2016. (09:13)    -   -   -   -  

  • borgman

    Pa što se mene tiče...meni račun ne treba niti mi je , skoro bi mogao reći, ikada trebao. Pogotovo iz birtija i sa plaža (jer to ni u snu ne mogu proknjižiti da mi odgovara)...Neću braniti one koji rade "na crno" (i na MALO), jer dobro znam kako se krade na veliko (i to potpuno legalno). Kod nas su kazne za one sitne, a za velike...s njima se pregovara, dogovara i .......zaboravlja (a nekima se da i dobra predstečajna nagodba)... A to o zaobilaženju zakona i pravila...ako se tome ne pridružiš, u ovoj zemlji, propadaš...lekcija koju sam usvojio (doduše malo prekasno), ali jesam. I da, jedna sitna digresija...što misliš gdje završe ti silni "porezu ukradeni" novci...nazad u opticaj. S njima se kupuje, gradi, plaćaju računi...a što misliš gdje završe novci trgovačkih centara, banaka, hotela...koji su u stranom vlasništvu...e ti novci, jedno je sigurno, samo maaaalim dijelom završe ovdje, tako da mene siva ekonomija ne brine...više me brine totalna rasprodaja koja je u tijeku.

    avatar

    23.09.2016. (12:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...