Lasto, ne moram ti pričati o tome da je najslađe piti ga tako svježeg posipanog sa samo malo svježeg bosiljka, bibera... što tko voli :) Euro, dobro jutro ti želim! moj-tajni-svijet, drago mi je da budim lijepa sjećanja :)
01.09.2016. (09:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ha.. zajdna v familji je moja baka delala taj paradajz.. kuhala..pasirala.. pa sam i ja pomagal da ga je bilo i na plafonu.. I vsred zime kriči moja baka z špajze..Kam je nestal paradajz.. ha.. a ja sam ga flašu po flašu spil ... posebno je dobrodošel z biberom. . drugi dan nakon Badela...ha ...
01.09.2016. (11:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol, deda živi kod Samobora i ima predivan vrt, ali paradajza imamo samo za lagano narezati uz neku finu klopicu, ovaj za kuhanje kupim na zelenoj tržnici. Da deda ima tako velike količine mogao bi Todoriću narušiti tržište :) hahah Mekon, imam 45 godina i nekada nisam cijenila "domaće" stvari. Udajom u slavonsku obitelj sam osim mužića prigrlila i njegove običaje, pa tako i pripremanje zimnice u čemu je moja svekrva oduvijek bila maherica. Nažalost, više nije s nama, ali ja nastavljam i dalje raditi zimnicu po njenim receptima i uživam u svakom trenutku. Moje kćeri mi pomažu, pa ako i neće nastaviti raditi zimnicu i život ih odnese u nekom drugom smjeru, barem će im ostati lijepe uspomene na naše stare običaje! Dinaja, miris bosiljka i paradajza je jedinstven :)
01.09.2016. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mislim pod domaći da je kuhan i napravljen kod kuće, znam što je u njemu i kako sam ga kuhala za razliku od raznih kupovnih konzervi, pasata, konzerviranih rajčica ... Zaista si iskreni trol, baš tražiš dlaku u jajetu :) Fresh CaYg, daj nam mig kako ga ti pripremaš :)
01.09.2016. (14:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hahaahhaha, Gurmanka, neeeee, nije to do dlake u jajcetu; čist onak, pitam. Mi imamo vrta svoga, imaju i tatek i mamek od muža, puno; al ne zrodi se uvijek puno , nekada puno i propadne od ruke tuče ili neke bolesti; s ozirom da ne špricamo koječime.....pa onda i mi nadokupimo. Al da, pitam se ja sve češće; kaj je to kaj nam prodaju pod domaće.
01.09.2016. (15:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja uzmem šljivar, pa ga režem na polovine, onda žličicom uklanjam sjemenke i onu sluz oko njih, koja daje kiselinu, onda oštrim nožem skidam kožicu, meso rajčice onako srednje krupno nasjeckam, i na maslinovom ulju s dosta češnjaka i peršina, ako ima i bosiljka, nešto soli i papra, na laganoj vatri kuham jedno 3 sata, kad je gotovo onda ga onako vrelog pakiram u vrele staklenke i ne koristim konzervans
01.09.2016. (17:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dajte si mira ženske.. nema više ničeg domačeg.. samo udomačenog... A sjeme je knam stiglo pred gdo zna kolko let i gdo zna od kud... Slažem se z Gurmankom.. domače je jer se priprema po starom domačem receptu ...
01.09.2016. (17:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg, zvuči odlično, samo se bojim da je to za manje količine paradajza. Morala bih uzeti godišnji da očistim 50 kilograma paradajza, ali vjerujem da je tako spremljen paradajz jako ukusan :)
01.09.2016. (18:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kotao, terasa, uživanje u prirodi....to je pripremanje zimnice sa veseljem.....sa veseljem sam i ja počela pripremati ajvar, ali dok sam ispekla u roru ( plinski štednjak, kuhinja ), pa gulila, pa flajšala, još je išlo, ali kuhanje....kuhinja je izgledala ko iz horor filmova, kad se rade oni vulkanići i zašpricaju sve...splasnula moja radost....fala Bogu pa sam dobila par flašica domaćeg kuhanog paradajza....
02.09.2016. (15:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Veselo zvuči, a što se tiče pripreme zimnice na terasi potpuno si u pravu! Kuhinja ostaje čista, a ručak stiže iz obližnje pečenjare. Moj ajvar zvuči puno jednostavnije; nema pečenja u pećnici. Uskoro na blogu ;) Pusa!
02.09.2016. (16:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
...lagani uvod u zimnicu :)
01.09.2016. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Istina, u mnoga jela kasnije ide...
01.09.2016. (09:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
tko zna,zna..
01.09.2016. (09:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moj-tajni-svijet
ajoj, sad si me sjetila na mamu :) svakog 25.8. je kuhala paradajz, to je bilo redovito svake godine :)
01.09.2016. (09:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Lasto, ne moram ti pričati o tome da je najslađe piti ga tako svježeg posipanog sa samo malo svježeg bosiljka, bibera... što tko voli :)
Euro, dobro jutro ti želim!
moj-tajni-svijet, drago mi je da budim lijepa sjećanja :)
01.09.2016. (09:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
Znaci, imate i vrt koji obrađujete; i to poveći?
I kod nas se kuha paradajz; oduvijek. Uz sve kaj si nabrojala; ja ga obožavam piti hladnog , samo prstohvatić papra i raspali!
01.09.2016. (11:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Ha.. zajdna v familji je moja baka delala taj paradajz.. kuhala..pasirala.. pa sam i ja pomagal da ga je bilo i na plafonu.. I vsred zime kriči moja baka z špajze..Kam je nestal paradajz.. ha.. a ja sam ga flašu po flašu spil ... posebno je dobrodošel z biberom. . drugi dan nakon Badela...ha ...
01.09.2016. (11:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
nezamjenjiv je... volim ga piti s bosiljkom i soli... kao aperitiv... :)
01.09.2016. (11:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
i osim zimnice... moš mučkat i oni Bloody Mary :))))
01.09.2016. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Iskreni trol, deda živi kod Samobora i ima predivan vrt, ali paradajza imamo samo za lagano narezati uz neku finu klopicu, ovaj za kuhanje kupim na zelenoj tržnici. Da deda ima tako velike količine mogao bi Todoriću narušiti tržište :) hahah
Mekon, imam 45 godina i nekada nisam cijenila "domaće" stvari. Udajom u slavonsku obitelj sam osim mužića prigrlila i njegove običaje, pa tako i pripremanje zimnice u čemu je moja svekrva oduvijek bila maherica. Nažalost, više nije s nama, ali ja nastavljam i dalje raditi zimnicu po njenim receptima i uživam u svakom trenutku. Moje kćeri mi pomažu, pa ako i neće nastaviti raditi zimnicu i život ih odnese u nekom drugom smjeru, barem će im ostati lijepe uspomene na naše stare običaje!
Dinaja, miris bosiljka i paradajza je jedinstven :)
01.09.2016. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
DOMENICO, moš mučkat do proljeća :)
01.09.2016. (12:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Moj je bolji :)))
01.09.2016. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
E, to te očem ondak pitati......koliko je onda; to domaći paradajz?!
01.09.2016. (14:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mislim pod domaći da je kuhan i napravljen kod kuće, znam što je u njemu i kako sam ga kuhala za razliku od raznih kupovnih konzervi, pasata, konzerviranih rajčica ... Zaista si iskreni trol, baš tražiš dlaku u jajetu :)
Fresh CaYg, daj nam mig kako ga ti pripremaš :)
01.09.2016. (14:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
hahaahhaha, Gurmanka, neeeee, nije to do dlake u jajcetu; čist onak, pitam. Mi imamo vrta svoga, imaju i tatek i mamek od muža, puno; al ne zrodi se uvijek puno , nekada puno i propadne od ruke tuče ili neke bolesti; s ozirom da ne špricamo koječime.....pa onda i mi nadokupimo.
Al da, pitam se ja sve češće; kaj je to kaj nam prodaju pod domaće.
01.09.2016. (15:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Nažalost, nemamo izbora i moramo vjerovati da je naš, domaći iz zadarskog zaleđa!
Veliki pozdrav Iskreni :)
01.09.2016. (16:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
bi ja, ali nemam za koga :)
draži mi je sirovi s maslinovim, origanom i grabacijašem za ručak :)
01.09.2016. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Sjedokosi, lajkam i to :)
01.09.2016. (17:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
ja uzmem šljivar, pa ga režem na polovine, onda žličicom uklanjam sjemenke i onu sluz oko njih, koja daje kiselinu, onda oštrim nožem skidam kožicu, meso rajčice onako srednje krupno nasjeckam, i na maslinovom ulju s dosta češnjaka i peršina, ako ima i bosiljka, nešto soli i papra, na laganoj vatri kuham jedno 3 sata, kad je gotovo onda ga onako vrelog pakiram u vrele staklenke i ne koristim konzervans
01.09.2016. (17:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Dajte si mira ženske.. nema više ničeg domačeg.. samo udomačenog... A sjeme je knam stiglo pred gdo zna kolko let i gdo zna od kud... Slažem se z Gurmankom.. domače je jer se priprema po starom domačem receptu ...
01.09.2016. (17:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
FreshCaYg, zvuči odlično, samo se bojim da je to za manje količine paradajza. Morala bih uzeti godišnji da očistim 50 kilograma paradajza, ali vjerujem da je tako spremljen paradajz jako ukusan :)
01.09.2016. (18:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
međiko
Ovo vrijedi prepisati,hvala
01.09.2016. (21:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Samo izvolite :)
02.09.2016. (07:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
kotao, terasa, uživanje u prirodi....to je pripremanje zimnice sa veseljem.....sa veseljem sam i ja počela pripremati ajvar, ali dok sam ispekla u roru ( plinski štednjak, kuhinja ), pa gulila, pa flajšala, još je išlo, ali kuhanje....kuhinja je izgledala ko iz horor filmova, kad se rade oni vulkanići i zašpricaju sve...splasnula moja radost....fala Bogu pa sam dobila par flašica domaćeg kuhanog paradajza....
02.09.2016. (15:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Veselo zvuči, a što se tiče pripreme zimnice na terasi potpuno si u pravu!
Kuhinja ostaje čista, a ručak stiže iz obližnje pečenjare. Moj ajvar zvuči puno jednostavnije; nema pečenja u pećnici. Uskoro na blogu ;)
Pusa!
02.09.2016. (16:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...