Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Lilianke

    SA CRYSTALINKS STRANICE
    Link nije sasvim valjan, pa kada ga se otvori treba otići na link koji ponudi 'sumergods.html' .

    avatar

    25.06.2016. (14:47)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ''Koji nesrazmjer, kakav nesklad,
    intelekt kojim se dičimo, duhovnost koju osjećamo,
    velebnost ljudskog bića, vrijednost ljudskog života.''


    - sve ovo nabrojano je odlika čovjeka, iako na svijet dolazi kao svako živo biće: nemoćno, krhko, ranjivo i sa popratnim izlučevinama ...

    avatar

    25.06.2016. (15:59)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Shadow;
    Da, ali ja ipak želim naglasak staviti na tu muku, tu doslovnu žrtvu otpuštanja vlastite ljudske osobe u trenu rađanja, i prepuštanju Majci prirodi da nas upotrijebi, životinji u nama da se pokaže. Nije to mala stvar. Nije to tvrdo kakanje. :))
    Cinici će reći 'je pa kaj hoćeš, to je tak i tu se ništa ne može. A osim toga, evo čovječanstvo opstaje pa mora da ipak nije tako strašno.'
    A ja kažem, baš JE TAKO STRAŠNO, a ono kaj se može (ako već ne možemo iz te kože) je to priznati, osvijestiti, uvidjeti.

    Tako da se neće tako olako krenuti ubijati drugog, na primjer, tako malo cijeniti život.
    Ili ti neće muški doktor u bolnici govoriti kako porod nije ništa strašno, razmišljajući o porodu samo kroz vektor boli, nesvjestan (kao muškarac) stanja u koje žena uđe kad rađa. Ili ne uđe jer je ometana bolničkim protokolom. I tako dalje........

    Ukratko , porod je jako jako jako mučan i težak događaj, sve drugo je pokvareno reći i kad vidim ženu pred porod, mogu se samo nakloniti i stisnuti fige.
    Još jedna Boginja će uskoro prinijeti sebe na oltar, za drugoga, za čovječanstvo.

    avatar

    25.06.2016. (17:26)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    U skorije vrijeme, možda se jave neki pomaci i rješenja po pitanju nesrazmjera veličine novorođenčeta i uskoće prolaza kroz koji dolazi, nikad se ne zna. :)
    Carski rez za sve, kao standard, a možda i nešto naprednije. :)

    avatar

    25.06.2016. (18:31)    -   -   -   -  

  • lion queen

    netko ode na carski, zaspe, probudi se i uživa u bebaču :))
    netko rodi za pol sata :))
    netko zaboravi muku čim ugleda preslatku facicu :))
    ali hvala lijepa :)))):)))
    najlakše je kad se rode unučići :)) voliš jednako, a bez po muke :))

    avatar

    25.06.2016. (19:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ah da si barem stavila svoj osvrt na Brexit ili nešto trivijalno u tom rangu, al ovo je već teška kategorija i tu treba znati o čemu i pažljivo birati što se govori. Ipak predviđam da će se u komentarima (po)javiti netko tko je (u ovom životu) muškog roda, a tko će imati štogod relevantno dodati na temu.

    avatar

    25.06.2016. (19:51)    -   -   -   -  

  • easy

    neka nova ti? sviđa mi se, izgubila sam putem tu drskost, mi baš u obitelji čekamo svaki dan jednu malu curicu, da, sviđa mi se ova priča, baš je onako sva majčinska...:)

    avatar

    25.06.2016. (20:07)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @izvorni život;
    haha ne znam baš kako bi se taj nesrazmjer riješio u bilo kojoj budućnosti.......a carski stalno pokazuju kao posljednju i nepopularnu mjeru (zato što košta?).....s obzirom na prošle običaje prepiljavanja rodilja od uha do uha u carskom rezu, jasno da su se teško oporavljale. Valjda je sad rez minimalan, nadam se !? Ako im za ugradnju umjetnog kuka treba samo koji cm reza, valjda su i u porodništvu napredovali.....

    @lionice,
    da, nekom se posreći pa je doživljaj minimaliziran.
    No netko ima i sve zube zdrave samo tak, a netko ih unatoč svoj njezi i brizi stalno mora popravljati.......a netko je muškarac pa ima neke druge brige....

    Za unučiće ti vjerujem, a ima i svojih čari kad odu doma nakon druženja, pa ima vremena i za timeout :))))
    Ma ne moraš 'hvala ljepa' govoriti :))))
    Ja bih stoput radije da to ide nekako drugačije kod ljudi.

    @jelen;
    Sad kad gledam svoj odgovor @Shadowici, kano da sam se zapjenila. Ali nije, samo kad sretneš (a još i po ovoj onesvjestljivoj vrućini) trudnice-gigante u pred-eksploziju-fazi, sjetiš se pa ti malo dođe mukica.
    Brexit?
    E, ZNALA sam da će izglasati exit časna riječ!!!!! i bapski predviđam brojna druga sranja (pardon) potaknuta tim činom. Nikako ne samo financijska. I radije bih da griješim.
    Eto , proročište je govorilo!

    @između;
    Nije to baš nešto jako novo od mene :D
    Bilo je tu raznih stvari, doduše , više na blogu 'vj.sijelo', onom prvom kojeg sam u žaru i zanosu gluposti obrisala. Ali, vjerujem da se neki sjećaju ponekih jačih riječi od mene.

    Sve najljepše želim budućoj mladoj mami i bebici.
    (Za one koji ne znaju, a čitat će ovo, titulu 'mlada mama' dobije svaka ženska osoba, svaki puta kad rodi, bez obzira na vlastitu dob.)

    Budući da ti se je svidjelo, evo kratka dirljiva pričica;
    Provela sam dosta dugo, 12h, šetkajući u predrađaoni, nisam mogla od puste muke ležati , nego tako amo tamo. Puno je cura čekalo, neke su došle puno prije, neke odlazile roditi a neke pristizale.
    Uglavnom, kada se začula novorođena beba (sa drugog kraja hodnika) kako plače svoj prvi plač, cure u sobi su na moje iznenađenje zapljeskale. Nitko ništa nije rekao, nitko ništa nije morao objasniti, u trenu mi je sinulo. Kako su stizale nove cure pred porod, iznenadile bi se plaču i pljesku i ,naravno, pridružile.
    Znam da su pljeskale i nama, kad smo mi dvije obavile svoje, a vjerujem da pljesak dobrodošlice bebi i uvažavanja muke, pljesak pohvale i zahvale i danas biva pljeskan.

    A kad se moja U.rodila, sestra ju je digla u zrak, pogledala u oči i rekla 'dobrodošla na ovaj prekrasni svijet'. E, i to je bilo stvarno, stvarno lijepo! :))

    avatar

    25.06.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • j.

    Hvala majkama, što bi mi bez njih:)

    avatar

    26.06.2016. (07:41)    -   -   -   -  

  • Anandam

    Užas i blaženstvo nekad su išli ruku pod ruku, ljudi su bili jednostavni, srasli sa zemljom, nisu apstraktno razmišljali, a o sebi su razmišljali samo u praktičnim kategorijama žudnje, kulučenja, preživljavanja, osvete i plitke zabave u trenucima odmora. Onda je na svijet došao Zapadnjak-Intelektualac. Prvo što je napravio došavši "na vlast" bilo je da razdvoji užas i blaženstvo. Time je užas dobio na snazi, veličini i značenju, tj. užas je postao još mnogo užasniji, dok je blaženstvo protjerano u zakučaste zakutke podsvijesti. Zapadnjakinja rađa: užas je tu, u "prvom A" planu, u "++ prvom" planu; nije samo preplavio svijest nego je podigao tu svijest u veći intenzitet, u intenzitet razmišljanja. A većeg užasa od užasa razmišljanja nema. Povratak nije moguć: kad se užas i blaženstvo jednom razdvoje, zauvijek ostaju razdvojeni. Rješenje? Uzvodno, prema daljnjem rastu intenziteta svijesti, prema daljnjem rastu užasa. U jednom trenutku intenzitet svijesti bit će tako velik da će se sam od sebe pretvoriti u blaženstvo. I više neće biti užasa, jer više neće biti ničega osim blaženstva izjednačenog s intenzitetom.

    avatar

    26.06.2016. (12:27)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @j;
    Da, hvala im! Što reći? :))

    avatar

    26.06.2016. (16:30)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Anandam;
    napravila sam kilometarski koloplet odgovora, koji je moj glupi telefon obrisao, pa samo što nisam zaplakala.

    Ukratko;
    da, u pravu si, naš zapadnjački um učinio je svojim pogrešnim pogledom na stvari i taj pogled. Naglašenog užasnog užasa.
    I je mišljeno da porod podrazumijeva, upravo potpomognut tom silnom boli, padanje unutar sebe, ulazak u meditativno stanje i visoku prijemčivost za glas rađajučeg tijela. Tako da bi žena mogla roditi, sama sa sobom, kako njezionom tijelu treba.Svjesno i prisutno.
    (Kako bi trebalo i mrijeti, i živjeti i sanjati.)
    E , ali, mi zapadnjakinje, kao vrla djeca svog sustava, naučene smo i za najbanalnije stvari pitati vanjski izvor, a ne sebe. Za najbezazlenije stvari, uvijek, to je naš ustroj, ne pitati sebe. I onda, kad padne sva naša obrana, u srahu i boli, ako nismo naučene do tada, teško ćemo baš onda zadobiti supermensko samopouzdanje i eto, blaženo roditi.
    Nekima i uspije.
    :)

    avatar

    26.06.2016. (16:38)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @coprnjica, "vještičje sijelo" si ti pisala(?). Sjećam se tog bloga. Nisam ga puno čitao, ali kad god sam ga negdje primjetio, ostavljao mi je osjećaj i dojam neke "ženske opasnosti". :)

    avatar

    27.06.2016. (07:45)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @izvorni;
    :)) jes jes, ja sam Lilianke i Vještičje sijelo je moj blog.
    Kasnije (kad sam požalila brisanje) sam ga ponovo otvorila , ali i još jedan, vježbenički blog (koji ssd opstaje iz sentiš razloga) Unutarnje nebo. Navrh ove stranice , ovog bloga, imaš link na oba spomenuta bloga, a s njih linkovlje na štošta drugo.
    Eto. :))
    Coprnjica/Lilianke/La Bruja

    avatar

    27.06.2016. (09:18)    -   -   -   -  

  • marionetta

    ovisi na koga naletiš tamo...
    imam i lijepih, nadljudskih iskustava s poroda (s jednom babicom sam se osjetila tako blisko, kao...ne znam - kao da je ona rađala skupa sa mnom to moje dijete) i onih totalno suprotnih.
    jednog sam mladog doktora opandrčila nekim udom - ne znam kako mi je uspjelo, ali neka mi je ;) - jer je bio nasilan, jednom me je cijela četa đaka gledala dok rađam (to je muž teže podnio, ja sam bila fokusirana na drugo).
    porod mijenja ženu, da...suštinski, životno.
    čak i sama trudnoća i majčinstvo.

    avatar

    27.06.2016. (20:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @marionetta;
    slažem se, doživljaj ovisi o puno faktora,
    kakva si osoba karakterom,
    kako je tekla trudnoća i medicinski aspekt,
    kakvo osoblje te je zapalo
    konstelacije toga dana, ali , sve u svemu
    to da se moraš rastaviti na komade
    da bi čovječanstvo opstalo
    i to tako surovo i mučno,
    o tome sam mislila.
    :)

    avatar

    28.06.2016. (17:17)    -   -   -   -  

  • marionetta

    možda će izmisliti neki jednostavniji način, jednom, ljudi-bogovi ;)

    avatar

    28.06.2016. (18:39)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @marionetta;
    samo da ja ne moram sudjelovati u tome :D
    Znam, nekako je glupo reći to što sam rekla, ali pojedini segmenti življenja su mi jednostavno dosadili (smučili mi se, prešli mi stoput preko svake mjere tolerancije) i ne želim niti razmišljati o njima, a život me/nas sve stalno iznova sili i vraća na to. Grrr.

    :)

    avatar

    28.06.2016. (19:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...