KICKBOXING

nedjelja, 16.04.2006.

Kickboxing suci u klupama

U petak 14. travnja 2006. je u Topuskom održan seminar za kickboxing suce Hrvatskog kickboxing saveza. Seminaru je prisustvovalo 19 novih kandidata za suce i 20 "starih" sudaca kojima je ovo dvogodišnja potvrda licence kickboxing suca Hrvatskog kickboxing saveza.

Sudački seminar vodio je glavni tajnik HKBS-a Romeo Deša, međunarodni kickboxing sudac i već više godina glavni sudac svjetskih i europskih prvenstava kao i svjetskih kupova WAKO svjetske kickboxing federacije, inače i autor "Priručnika" Hrvatskog kickboxing saveza po kojem je i vođen sam seminar.

Na seminaru su posebno prorađene posljednje promjene u kickboxing pravilima, prorađena su sva pravila pojedinih disciplina, bilo je dosta pitanja iz dosadašnje prakse. Suci su i sljedećeg dana na otvorenom kickboxing kupu imali i praktičnu obuku.

Suci su na kraju seminara dobili test od 165 pitanja kojeg u roku mjesec dana trebaju riješiti, a svi novi suci koji ga uspješno riješe postati će kandidati za suca u trajanju od godine dana. Ukoliko u sljedećih godinu dana uspješno odrade suđenja, dobiti će dvogodišnju licencu kickboxing suca Hrvatskog kickboxing saveza. Stari suci će uspješnim rješavanjem testa produžiti svoju licencu kickboxing suca za sljedeće dvije godine.

- 23:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #