KICKBOXING

utorak, 28.02.2006.

Thai kickboxing u Zadru, 26.02.2006.

ODRŽANA DRŽAVNA PRVENSTVA HRVATSKOG KICKBOXING SAVEZA
U DISCIPLINI THAI KICKBOXING ZA JUNIORE I SENIORE


U Zadru su u nedjelju, 26. veljače 2006. u sportskoj dvorani Jazine održana Hrvatska kickboxing prvenstva u disciplini thai kickboxing za juniore i seniore. Ukupno je nastupilo 87 natjecatelja iz 19 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Pobjednici po kategorijama su sljedeći:

Juniori:
- 54 kg - Goran Mimica - KBK "Pit Bull" - Split
- 60 kg - Matija Međimurec - KBK "Kobra" - Bjelovar
-63.5 kg - Goran Kovačević - KBK "Sveti Duh" - Osijek
- 67 kg - Mario Katić - KBK "MOKK" - Kaštela
- 71 kg - Mario Agatić - KBK "Pit Bull" - Split
- 75 kg - Tomislav Rudan - KBK "Petar Krešimir IV" - Šibenik
- 81 kg - Luka Šimić - KBK "Bushido" - Požega
- 86 kg - Goran Vrebac - KBK "King" - Poreč
+91 kg - Tomislav Čikotić - KBK "Dalmacija" - Dugi Rat

Juniorke:
- 56 kg - Barbara Vlahov - KBK "Dalmatino" - Šibenik
- 65 kg - Mateja Blažević - KBK "MOKK" - Kaštela
+ 65 kg - Matija Šimović - KBK "Mornar" - Split





























Seniori:
- 60 kg - Siniša Kovačić - KBK "Pit Bull" - Split
- 67 kg - Anđelko Rebić - KBK "Pit Bull" - Split
- 71 kg - Frane Radnić - KBK "Pit Bull" - Split
- 75 kg - Stipica Duspara - KBK "King" - Poreč
- 81 kg - Marin Mašić - KBK "Barun Trenk" - Zagreb
- 86 kg - Stipe Stipetić - KBK "Terminator" - Split
- 91 kg - Igor Jurković - KBK "King" - Poreč
+91 kg - Valentino Venturini - KBK "King" - Poreč



























Seniorke:
- 48 kg - Danijela Peričić - KBK "Barun Trenk" - Zagreb
- 56 kg - Ivona Roca - KBK "Dalmatino" - Šibenik
- 60 kg - Ana Mandić - KBK "Pit Bull" - Split
- 65 kg - Mateja Blažević - KBK "MOKK" - Kaštela
- 70 kg - Nives Radić - KBK "Dalmatino" - Šibenik



Najboljima su proglašeni Stipe Stipetić - "Terminator" - Split i Ivona Roca - "Dalmatino" - Šibenik.



















Komentar nekih borbi i boraca:

najprije valja istaknuti vrlo ugodno iznenađenje - a to je da je sa svojim borcima došao (pod registracijom kluba Sveti Duh iz Osijeka - Damir Posilović, a svakako treba izdvojiti i pohvaliti Gorana Plećaša, koji je po sudu publike i nezavisnih promatrača nepravedno zakinut u kvalifikacijama. Ipak, pokazao se kao borac pred kojim je lijepa kickboxing ili Muay Thai karijera.




Dobra finalna borba bila je između Nikole Božića iz KBK "Mega Centar" - Rijeka i Anđelka Rebića iz KBK "Pit Bull" - Split. Na kraju je pobijedio iskusniji Rebić.




Ono što je svima bilo drago, to je da je na redovnom državnom prvenstvu nastupio i Frane Radnić - KBK "Pit Bull" Split, i nimalo mu njegove titule nisu smetale da odradi borbu s relativno nepoznatim borcima. Oba protivnika (Branko Mikulić iz KBK "Otok" iz Otoka i Goran Benaković iz zagrebačkog KBK "Barun Trenk") pružila su solidan otpor i pokazali da mladi dolaze.




















Odlična borba, možda i borba prvenstva bila je finalna borba -86 kg u kojoj su se susreli Marin Roso iz KBK "Sveti Duh" - Osijek i Stipe Stipetić iz KBK "Terminator" - Split. Odlična borba, vrlo snažni udarci, precizni, lijepa tehnika, a prevagnulo je iskustvo Stipetića, ali i ukočenost Rose, koji je već u kvalifikacijama pobijedio vrlo "nezgodnog" Ivicu Dusparu iz KBK "King" - Poreč.










Druga odlična borba, polufinalna u kategoriji do 91 - Igor Jurković - KBK "King" - Poreč i Vladimir Čelar - KBK "Mornar" - Split. Borba za pamćenje. Svi koji poznaju oba borca pomislili su da će Jurković s lakoćom "odraditi" Čelara koji dolazi iz light contacta. Pa, prije 2 mjeseca taj isti Čelar je bio u light contact reprezentaciji na svjetskom prvenstvu i osvojio 3. mjesto. Najblaže rečeno - šok za sve. Jurković koji je podcijenio protivnika, Čelar dodatno motiviran zbog prelaska u tvrđu disciplinu i susreta sa svjetskim prvakom. Jurkovića je Čelar iznenadio high kickovima i već u prvoj rundi Jurković je na podu u knock downu ozbiljno uzdrman. Sudac broji i samo iskustvo suca u procjeni stanja (a možda baš i činjenica što je svjestki prvak) spašava Jurkovića od brojanja do 10 i prekida borbe. Pokazala se ispravna odluka suca. Jurković se vraća i odlično nastavlja. Čelar i dalje iznenađuje brzim high kickovima od kojih je dobar dio bio vrlo precizan i završio na glavi Jurkovića. Treća runda, oštri napad Jurkovića, Čelar pada, ne zbog udarca, nego zbog guranja i / ili nestablnosti, Jurković ga nenamjerno udara koljenom u glavu i to je u stvari ubrzalo "kraj" Čelara. Krajem treće runde, desnim krošeom Čelar je knock out-iran i pobjeda Jurkovića. Borba koja je jako puno pokazala - svima, a najviše Jurkoviću i njegovom treneru Leonardu Komšiću.
































I opet odlična borba dvaju odličnih boraca. U finalu apsolutne kategorije susreli su se Stipan Radić - KBK "Barun Trenk" - Zagreb i Valentino Venturini - KBK "King" - Poreč. Vrlo izjednačena borba, velik broj snažnih i preciznih udaraca kod oba borca. Dalo bi se dugo opisivati akciju po akciju koje su se izmjenjivale, samo valja reći da je ukupna bodovna razlika u ovoj borbi bila samo 2 udarca, "samo" 2 boda kod jednog suca, a kod drugog suca samo 1 udarac je prevagnuo na stranu Venturinija i donijela mu pobjedu od 2:1. Što se tu može reći - šteta što nema dva prva mjesta. Oba su ih borca istinski zaslužila.




















































Kod seniorki - sve prvakinje su i očekivane prvakinje.


Kod juniora valja izdvojiti finalnu borbu između, do tada odličnog Branimira Farkaša - KBK "Bushido" - Požega i odličnog Gorana Kovačevića - KBK "Sveti Duh" - Osijek. Farkaš se odličnim pokazao u kvalifikacijskim borbama, ali nedovoljno dobrim za odličnog Kovačevića.





Odličnima su se pokazali i Mario Katić - KBK "MOKK" - Kaštela, Mario Agatić - KBK "Pit Bull" -Split, Tomislav Rudan - KBK "Petar Krešimir IV." - Šibenik, Luka Šimić - KBK "Bushido" - Požega, Barbara Vlahov - KBK "Dalmatino" - Šibenik i posebno Tomislav Čikotić - KBK "Dalmacija" - Dugi Rat. Zbog svih njih biti će jako zanimljivo pratiti buduća državna prvenstva kickboxing saveza.


Ukupno gledajući izbornici i dužnosnici kickboxing saveza mogu biti vrlo zadovoljni prikazanim. Iz dva razloga. Općenito, puno je mladih, dobrih i odličnih boraca. To daje garanciju da ćemo i sutra imati dobar thai kickboxing u Hrvatskoj. Drugi razlog je što dobri borci dolaze iz različitih sredina - Poreč, Osijek, Split, Zagreb, Šibenik, Zadar, Požega - dakle iz cijele Hrvatske.














Nije za zanemariti možda i treći razlog. Iz dana u dan u kickboxing savez dolaze i pridružuju se vrsni treneri i borci iz drugih borilačkih sportova. Evo, dva vrhunska trenera iz Muay Thaija već sudjeluju u natjecanjima kickboxing saveza - Leon Beneta i Damir Posilović, a tu je i Siniša Kovačić iz savatea. I sama ta činjenica daje za nadu da će se borbe još više popraviti, konkurencija još više zaoštriri, kvaliteta povećati.



Naravno, ne treba zaboraviti i cijelu seriju odličnih trenera - dugogodišnjih članova saveza, čiji je rezultat iz dana u dan sve bolji i bolji - Komšić, Žaja, Čikotić, Sunara, Lambaša, Bilandžić, Božić ... da se ne uvrijede oni koji su preskočeni.



- 01:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #