KICKBOXING

ponedjeljak, 13.02.2006.

Muay Thai u Hrvatskoj

Idemo dalje, nešto nas je Muay Thai krenuo

Održano Hrvatsko prvenstvo u tajlandskom boksu

U Zadru je 12. veljače 2006. u organizaciji Hrvatskog saveza tajlandskog boksa i kluba "Croatia" iz Zadra održano Hrvatsko prvenstvo u tajlandskom boksu za juniore i seniore.


Pozivu se odazvalo 11 klubova ("Barun Trenk"-Zagreb, "Croatia"-Zadar, "Dalmatino"-Šibenik, "Flash"-Split,"Grom"-Zagreb, "Petar Krešimir IV."-Šibenik, "Otok"-Otok, "Tigar-Cikatić"-Zagreb, "Tigar"-Metković, "Tigar"-Split, "UHBDDR"-Imotski). Nastupilo je ukupno 49 natjecatelja (19 seniora, 11 seniorki i 19 juniora).

Najboljim natjecateljima proglašeni su:
najbolji senior:
Sanel Muslić - "Tigar - Cikatić" - Zagreb
najbolja seniorka:
Irena Dolenčić - "Tigar - Cikatić" - Zagreb
najbolji junior:
Ante Verunica - "Croatia" - Zadar


Najbolji klub na natjecanju bio je splitski klub tajlandskog boksa "Flash" kojeg vodi prof. Marko Žaja

Državnim prvacima postali su:
juniori:

- 57 kg -Goran Mimica - "Flash" -Split
- 60 kg -Fatmir Ademi-"P.Krešimir IV"-Ši
- 63,5 kg -Luka Tomić - "Flash" -Split
- 67 kg -Frane Klinac - "Croatia" -Zadar
- 71 kg -Roko Radulić - "Croatia" -Zadar
- 75 kg -Tomislav Rudan-"P.KrešimirIV"-Ši
- 81 kg -Ante Verunica - "Croatia" -Zadar











seniori:
- 60 kg - Siniša Kovačić - "Flash" - Split
- 63,5 kg - Vinko Đirlić - "Flash" - Split
- 67 kg - Sanel Muslić -"Tigar-Cikatić"-Zg
- 71 kg - Frane Radnić - "Flash" - Split
- 75 kg - Srđan Špirk - "Tigar-Cikatić"-Zg
- 81 kg - Marijo Valentić-"Tigar-Cikatić"-Zg
- 86 kg - Ivan Brkljača - "Croatia" - Zadar
- 91 kg - Luka Kalmeta - "Flash" - Split
+91 kg - Stipan Radić -"Barun Trenk"-Zg











seniorke:
- 56 kg -Kristina Karamatić-"UHBDDR"-Im
- 60 kg - Irena Dolenčić - "Tigar-Cikatić"-Zg
- 65 kg - Nevena Juranović - "Flash" - Split
- 70 kg - Nives Radić -"Dalmatino"-Šibenik
+70 kg -Matija Šimović-"UHBDDR"-Im











A sada evo i mog komentara:
Svašta se može pričati. Osobno nisam zadovoljan, Muay Thai je u Hrvatskoj znao biti na višim granama. Ali što je tu je. Možemo sada kritizirati, možemo odmahivati rukom ali ... možemo i sami početi okretati stvari u korist sporta. Kritiziranje, u stvari kritizerstvo nikome nije pomoglo.

A hrvatskom Muay Thai-ju treba pomoći!











Mene je najviše dojmio Sanel Muslić. Pravi borac, odličan tehničar, pun snage i kondicije - sve u svemu (nadam se da se neće naljutiti na usporedbu) još jedan Emil Zoraj. Odradio je odličnu borbu protiv Renata Gogoševića iz splitskog kluba "Flash". Prešao je u klub "Tigar - Cikatić" (bio je prije u "Barunu Trenku" kod Leona Benete i Zuca - a zna se kako oni pripremaju svakog borca) pa je za očekivati da će ga Branko Cikatić gurnuti malo u međunarodne vode (o tome nešto više nekom drugom prilikom).











Također je dobru borbu odradila i Irena Dolenčić koja se je u finalu susrela s vrlo "tvrdom" Anom Mandić iz splitskog "Flasha". U toj borbi se je vidjela razlika između Muay Thai-ja i thai kickboxinga.











Još bih izdvojio finalnu borbu u super teškoj kategoriji gdje su se susreli mladi Stipan Radić ("Barun Trenk") i novi Srđan Štambuk iz splitskog "Tigra". Odlična borba. Ali. prvenstveno zbog Stipana. To je odličan borac pred kojim je velika karijera. Još uvijek je mlad, ima vremena, a već sada odlično barata Muay Thai tehnikom. Vrlo je snažan, jake konstitucije koja može podnijeti još kojih desetak kilograma, a ima i odlične trenere - Leona i Zuca. Vjerujte mi na riječ - još ćemo mi dosta pisati o Stipanu Radiću, siguran sam u K1.











Treba svakako izdvojiti i mlade borce - juniore kluba "Croatia" Zadar - dobri su i s njima se dobro radi, pa je realno za očekivati (za koju godinu) i seniorske rezultate. Posebno se istakao mladi Ante Verunica. A ne bi bilo fer da ne spomenem i braću Vetona i Fatmira Ademija i Tomislava Rudana iz Šibenika.











Nažalost, Nives Radić, Srđan Špirk i Marijo Valentić kao ni Frane Radnić nisu imali adekvatne protivnike, pa je sve to prošlo tek tako da se odradi. Šteta, Ivan Posavec "nije bio spreman" (?) pa nije izašao na državno prvenstvo, ali Branko nije mogao odbiti novu ponudu pa će se Frane Radnić i Ivan Posavec susresti ponovno u Zadru, 26. veljače 2006. na večernjoj priredbi koju organizira Hrvatski kickboxing savez u čast i kao potporu generalu Anti Gotovini.











Žao mi je što nisam vidio Posilovića ili Žižanovića - sigiran sam da bi moj komentar bio znatno drugačji. Ali, nadam se da ću nekoliko Posilovićevih boraca vidjeti u Zadru, 26. veljače kada Hrvatski kickboxing savez (prije priredbe za generala Gotovinu) tokom dana organizira Hrvatsko prvenstvo u thai kickboxingu za juniore i seniore u dvorani Jazine.

Uvijek je tako - dok neki gube - drugi dobivaju.

I na kraju dojam cijelog državnog prvenstva u tajlandskom boksu - previše thai kickboxinga, ili možda čak i low kicka - premalo, jako premalo Muay Thai-ja.

Eto.















































































































I na kraju slika, tek da bi utišala neke tračeve iz neinformiranih krugova!

- 22:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #