KICKBOXING

četvrtak, 02.02.2006.

Šibenska sramota se nastavlja

Dakle, ne može više sve proći baš onako kako su zamislili kvazi sportski bogovi. U Šibeniku se digla prilična prašina oko Nives i njezinog neuvrštavanja i izbor za naj sportašicu Šibenika, novinari ne miruju i izgleda ne boje se baš nikoga. Navaljuju, pitaju, postavljaju neugodna pitanja. Pitaju predsjednika Saveza sportova Šibenika kako to, zašto, koji kriteriji, a gospodin mulja, izmišlja, očito nešto skriva.

Danas popodne je bila kulminacija gluposti, zločestoče, neznanja, i ne znam čega sve ne. U emisiji "Život uživo" prilog iz Šibenika, pravilno intoniran i mladi novinar pita "negovo veličanstvo" predsjednika zašto, kako, a ovaj, mrtvo - hladno odgovara - "pa taj kickboxing ne postoji, nema vam tu nikakvih natjecanja, sve je to nešto sumljivo, ma kakav savez , nema tu nikakvog kalendara, pa uopće se ne zna ima li idući tjedan kakvo natjecanje". Reče i ostade živ!

Jednostavno ne vjerujem svojim ušima. I mislim si što sada. Što učiniti da takva budala više ne gnoji po trudu i znoju stotinjak kickboksača u Šibeniku, po trudu i znoju više od 6000 kickboksača u Hrvatskoj.

Novinar koji je pripremao tv prilog je ipak pokazao i drugu stranu. Razgovarao je s Nives i njezinim trenerom, ukazao na svu apsurdnost šupljih i lažnih izjava predsjednika sportskog saveza. Čak je pokazao na Google tražilici rezultat pretraživanja pojma "Nives Radić" i našao više od 11000 podataka.

I iz tajništva Hrvatskog kickboxing saveza vrlo brzo stiže e-mail s dopisom i demantima koji će, nadam se biti objavljen u sutrašnjoj štampi. Nadam se.

Pa kaže:

DEMANTI
izjava Predsjednika sportskog saveza grada Šibenika - gospodina Nenada Bubrića, objavljenih u emisiji "Život uživo" HTV-a-1, 2. veljače 2006.

Čelništvo Hrvatskog kickboxing saveza, a i mnogobrojno članstvo, koje je imalo priliku čuti i vidjeti izjavu predsjednika Saveza sportova grada Šibenika - gospodina Nenada Bubrića, i o kojoj već nekoliko dana bruji cijela javnost Šibenika, ali i šire - najblaže rečeno je zgroženo. Takve izjave nismo očekivali od jedne javne osobe koja prima plaću iz sportskog "kolača". Izjave su dane povodom novinarskog pitanja zbog neuvrštavanja dvostruke nositeljice titula viceprvakinje svijeta u 2 discipline kickboxinga - Nives Radić iz Šibenika na natječaj Sportskog saveza za izbor najboljeg sportaša grada Šibenika.

Nedopustivo je takvo nepoznavanje, a pitamo se da li je u pitanju nepoznavanje ili je tu nešto drugo, u odnosu na kickboxing i druge tzv. "male sportove". Nedopustivo je da gospodun predsjednik Sportskog saveza jednog grada kao što je Šibenik ne zna da Hrvatski kickboxing savez danas broji 142 kluba - člana, da ima registriranih 6375 sportaša, da je jedan od najvećih borilačkih saveza članova Hrvatskog olimpijskog odbora, da je prošle godine hrvatski sport osvojio 311 medalja od kojih su 54 osvojili kickboksači - što je objavljeno i brošuri Hrvatskog olimpijskog odbora povodom Velikog dana hrvatskog sporta 16. siječnja 2006. Naše je podatke barem jednostavno provjeriti u Hrvatskom olimpijskom odboru, u Almanahu hrvatskog sporta, na internetu, gotovo na svakom koraku.

Hrvatski kickboxing savez danas organizira natjecanja u svih 7 disciplina kickboxinga (semi, light, full contact, low kick, thai kickboxing, glazbene forme i aero kickboxing) i u svim dobnim skupinama (djeca, mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori). Prema ovogodišnjem kalendaru kickboksači će u 2006, godini širom Lijepe naše, ali i Europe i svijeta sudjelovati na 22 državna prvenstva, 15 Hrvatskih kickboxing kupova, 17 otvorenih kupova, 13 međunarodnih turnira, 11 pozivnih turnira, 3 svjetska kupa, 2 europska prvenstva. Posebno ističeno da se ove godine u rujnu u Zadru održava Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore gdje se očekuje više od 1000 sudionika.

I sve te podatke taj gospodin ne zna? Čudno, začuđujuće, zastrašujuće. Pa on je plaćen da ih zna! Nažalost s osobom na takvoj funkciji koja ne poznaje barem osnovne podatke (Ili to ne želi? Ili je "pritisnut"?) nemamo što raspravljati niti dokazivati. Ali, pitamo šibensku sportsku javnost - koga vi to dragi sportaši imate na čelu sportskog saveza svoga grada?

Za sve dodatne informacije molim da se obratite tajništvu HKBS-a na adresu i brojeve telefona kako je navedeno u zaglavlju dopisa.

Uz zahvalu na objavljivanju, srdačno Vas pozdravljam.
Romeo Deša
Glavni tajnik HKBS-a


Ovaj post je moja borba protiv budala. A ja se iskreno nadam da i Nives Radić i hrvatski kickboksači imaju podršku prijatelja iz svih borilačkih vještina i sportova, ali i Vas, čitatelja ovoga moga bloga.

- 20:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #