SPORT NET

srijeda, 17.01.2007.

Rijkaard kritizira Capella, Calderon Beckhama

Fabiju Capellu ne ide sve glatko u Realu kao što je možda zamišljao kada je preuzeo klupu kraljevskog kluba prošlog ljeta. Usprkos velikim investicijama, momčad mu 'kašljuca' u prvenstvu, a situacija s Davidom Beckhamom dodatno mu je otežala posao...Talijanski trener već je tijekom jeseni jasno pokazao da mu Beckham nije među najdražim igračima, englesku ikonu posjeo je na klupu i rijetko mu davao prigode. Beckhama takav status nije zadovoljavao, pa mu nije teško bilo reći 'da' kao odgovor na čudesnu ponudu LA Galaxyja.
Nakon što je postalo jasno da će Beckham na ljeto otići u SAD, Capello mu je poručio kako ga više ne namjerava koristiti u momčadi Reala ostatak sezone. Činilo se kako bi takva Capellova odluka mogla ubrzati Beckhamov odlazak u Los Angeles, no nakon novog istupa Realovog predsjednika Ramona Calderona takav rasplet ne čini se vjerojatnim.
Naime, Realov novi predsjednik vrlo je oštro, može se reći i bezobrazno, 'oprao' Beckhamove nogometne vještine: "David Beckham bit će prosječan filmski glumac koji živi u Hollywoodu. Dokaz da je naša tehnička ekipa bila u pravu kada nije razmatrala njegov ostanak je činjenica da ga niti jedna momčad nije htjela, bez obzira što je besplatan."
Beckham će nastaviti trenirati s Realom, no izgleda da će idućih šest mjeseci utakmice gledati jedino s tribina. Da li je Capellov potez ispravan, posebno s obzirom da se lišio i usluga Ronalda i Cassana, a da su Guti, Marcelo, Raul, Emerson i Roberto Carls ozlijeđeni, pokazat će vrijeme, no trener najvećeg rivala Barcelone, Frank Rijkaard, ne bi postupio jednako.
Rijkaard je to, uostalom, i pokazao prošle godine kada je Henrik Larsson ostao jednako važan član momčad i nakon što se u veljači dogovorio oko novog ugovora sa švedskim Helsingborgom. Larsson je Rijkaardovo povjerenje opravdao odličnim igrama, prije svega ključnom rolom u finalu Lige prvaka kada je bio asistent kod oba pogotka Barcelone koja su joj donijela naslov najbolje momčadi Starog kontinenta.
Nizozemac je izjavio kako se nikad ne bi odrekao usluga igrača samo zato jer je potpisao ugovor s drugim klubom: "Ne bih zbog toga poslao igrača na tribinu. Morate gledati interes momčadi u cjelini. Svatko želi biti pobjednik i ako igrač ima ugovor s nekim drugom, nema razloga da ne može i dalje igrati."

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milan odustao od Ronalda



Milan odustao od Ronalda
Uprava Milana je potvrdila da prekida pregovore sa madridskim Realom oko prijelaza Ronalda na San Siro...
˝Ronaldo? Ako budemo mogli, voljeli bismo s njim potpisati ugovor. Ronaldo je odličan igrač, ali 98 posto je sigurno da se prijelaz neće ostvariti.˝, izjavio je dopredsjednik Milana Adriano Galliani. Predsjednik Reala Ramon Calderon potvrdio je da Ronaldo nema budućnosti na Santiago Bernabeu. ˝Ronaldo ima još godinu dana ugovora, ali neće igrati jer je trener jasno rekao da ne računa na njega.˝, izjavio je Calderon.
Ronaldo je ove sezone od početka igrao samo na tri utakmice i postigao jedan pogodak. Za bivšeg igrača Cruzeira, PSV, Barcelone i Intera, u kojem je imao mnogo problema s teškim ozljedama, zainteresiran je i katarski Al-Ittihad.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ančić se na vrijeme probudio

Jučer visoke temperature, danas kiša, organizatori u Melbourneu nikako na "zelenu granu" s vremenskim (ne)prilikama. Kiša nije zasmetala Mariju Ančiću na putu prema trećem kolu Australian Opena u susretu u kojem ga je Guillermo Garcia-Lopez predugo držao u neizvjesnosti...Dva potpuno različita lica Marija Ančića u susretu drugog kola Australian Opena protiv Guillerma Garcia-Lopeza. Gotovo dva seta Mario je igrao slabo, imao dosta problema i nudio Španjolcu meč. No sve se okrenulo nakon što je poravnao na 1:1 u setovima i tek tada je preuzeo inicijativu nad mečom i krenuo prema pobjedi.
Znao je Mario jako dobro što ga čeka u ovom meču. Garcia-Lopez je tipičan Španjolac koji na mrežu izlazi samo ako baš mora, a igru vodi jakim udarcima s osnovne linije. Retern mu je vrlo dobar i to je stvaralo Ančiću najviše problema. Na svom servisu dugo se mučio, Španjolac je bez većih problema preuzimao inicijativu i na Ančićevom servisu i to se osjetilo na rezultatu.

Teže od očekivanja u treće kolo (FaH/EPA )

Stvari su krenule nizbrdo kod 2:2 u prvom setu. Tada Garcia-Lopez radi prvi pritisak na Ančićevom servisu, no taj prvi nalet Mario zaustavlja. Drugi nije uspio zaustaviti. Kod 3:3 Garcia-Lopez dolazi do 15:40 i uzima servis našem igraču. Ista stvar ponavlja se i kod 5:3 te Garcia-Lopez dobiva prvi set posve neočekivano sa 6:3.
Katastrofalna serija Ančića na svom servisu nastavljena je i u drugom setu. Odmah kod 1:0 Španjolac ponovno radi break, a kod 3:0 ima i 0:30. Da je uspio kojim slučajem povesti sa 4:0, teško bi Ančić spasio drugi set. No srećom to se nije dogodilo, već sasvim suprotno, Mario vraća izgubljeni servis i dolazi na 3:3. Tada se činilo kako se posve vratio u meč i da dolazi bolje vrijeme za našeg igrača, ali kod 4:3 ponovno gubi servis. Deveti gem drugog seta bio je gem preokreta. Na servisu za set Ančić dolazi do 0:40, uzima Španjolcu servis i uz gromoglasnu podršku s tribina radi seriju 4:0 za set 7:5 i poravnanje na 1:1.
Sada je Ančić bio taj koji je imao psihološku prednost i kontrolu igre u svojim rukama. U trećem setu Garcia-Lopez je izdržao do 2:2, ali nakon toga gubi čak šest gemova u nizu što Ančića vodi prema pobjedi. Treći set 6:2, rani break u četvrtom setu i Mario ima pobjedu u rukama. Kod 4:2 na servisu Garcia-Lopeza, Ančić je imao 15:40, ispustio jednu break loptu i tada je meč prekinut zbog kiše.

Podrška s tribina nije izostala (FaH/EPA )

Po povratku na teren Ančić propušta tri break lopte, ali realizira četvrtu za 5:2 te privodi meč kraju i ulazi u treće kolo. Tamo pobjednika ovog meča čeka Dominik Hrbaty, Slovak koji je daleko od idealne forme što Ančiću daje veliku priliku za odličan rezultat i plasman u četvrto kolo. No treba prvo dovršiti posao protiv Španjolca, a tek onda razmišljati o meču s Hrbatyjem.
Uspješna je bila Jelena Kostanić Tošić koja je u prvom kolu turnira ženskih parova s Vaniom King ubilježila pobjedu protiv poljske kombinacije Domachowska/Radwanska. Uigrana kombinacija Kostanić Tošić/King u drugom kolu igra protiv boljih iz susreta osmih nositeljica Nathalie Dechy i Vere Zvonareve koje igraju protiv uzbekistansko-ruske kombinacije Lepčenko/Poučkova.
Tenisači, drugo kolo:
Ančić (Hrvatska, 9) - Garcia-Lopez (Španjolska) 3:6, 7:5, 6:2, 6:2.
Tenisačice, parovi, prvo kolo:
Kostanić Tošić/King (Hrvatska/SAD) - Domachowska/Radwanska (Poljska/Poljska) 6:4, 6:2.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Saviola u vrhunskoj formi

Barcelona je i u drugoj utakmici 1/8 finala Kraljevskog kupa nadigrala Deportivo iz Alavesa i zasluženo prošla u slijedeći krug natjecanja...Igrači Franka Rijkaarda krenuli su u utakmicu silovito i već nakon 21. minute vodili s 2:0. Strijelac za oba pogotka bio je argentinski napadač Javier Pedro Saviola u 16. i 21. minuti. Gosti iz Alavesa iznenadili su uspavane domaćine pred kraj prvog poluvremena s dva pogotka. Prvo je Paulista u 35. smanjio rezultat, a tri minute prije odlaska na odmor Arthuro je vratio neizvjesnost u utakmicu.
U drugom dijelu igrači Barcelone odigrali su samo toliko koliko je bilo potrebno da ne dožive sramotu na Camp Nou. Obraz im je spasio Saviola svojim trećim pogotkom u večerašnjoj utakmici. Nakon što je prije tjedan dana u prvom susretu 1/8 finala kupa Alavesu postigao dva pogotka, večeras mu je to pošlo za nogom tri puta. Uz jedan pogodak u prvenstvu Mallorci to je ukupno šest pogodaka u tri susreta u tjedan dana. Odličan učinak za 25-ogodišnjeg povratnika iz Seville.
Copa del Rey, 1/8 finala, uzvratni susret, 16.01.2007: Barcelona - Deportivo Alaves 3:2.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HNS otkazuje Saudijskoj Arabiji

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza otkazat će prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom predviđen za 28. ožujka. Razlog tome su zahtjevi Saudijaca koje HNS ne može ispuniti. Novi protivnik mogla bi biti reprezentacija Crne Gore ili Bjelorusije...Prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom 28. ožujka na zagrebačkom Maksimiru neće biti odigran, najavio je generalni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić. Saudijci, naime, traže od hrvatske strane osiguravanje njihovoj TV-kući besplatan prijenos, no to zbog postojećih ugovora nije moguće ispuniti. Isto tako nisu uspjeli usuglasiti ni sve financijske detalje susreta.
Ipak, termin 28. ožujka se i dalje namjerava iskoristiti za odigravanje utakmice, bez obzira što je za isti dan predviđena Kup utakmica između Hajduka i Dinama. Taj susret bit će odgođen, dok će Slaven Belupo i Rijeka odigrati po rasporedu s obzirom da nemaju nijednog A reprezentativca u svojoj momčadi.
Srebrić otkriva i da je broj zainteresiranih reprezentacija za taj termin iznimno mali, jer se tog dana odigravaju i brojni kvalifikacijski susreti za Europsko prvenstvo. Trenutno najozbiljnije kandidiraju tek Crna Gora i Bjelorusija. A stukliheadbangbi ih ko zečevenjaminjamipartybang

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubo, Janica, Jug, Bilić

Četvrtu godinu zaredom, čitatelji Sportneta odlučivali su o najvrjednijim sportskim dostignućima u prošloj godini. U jedinom izboru ovakvog tipa koji je svoje glasove prepustio vama navijačima, nakon mjesec dana glasovanja odabrali ste najbolje u Hrvatskoj u četiri kategorije...Sportnetov izbor najboljeg sportaša, sportašice, momčadi/ekipe i trenera u 2006. godini i ove je godine rađen na velikom uzorku čitatelja i posjetitelja Sportneta sa svih strana svijeta. Vaši glasovi najboljima su proglasili sljedeće:

Ivan Ljubičić (Darko Kraljević)
Najbolji sportaš - IVAN LJUBIČIĆ: "Ljubo" je najuspješnijom godinom u karijeri obranio naslov najboljeg iz 2005. Poklonili ste mu točno polovicu svojih glasova, Mirko Filipović je dobio 35%, Ivica Kostelić 9%, Duje Draganja 6%.

Janica Kostelić (Davor Sajko)
Najbolja sportašica - JANICA KOSTELIĆ: I Janica je obranila naslov iz 2005., olimpijskim medaljama i osvojenim Svjetskim kupom nije ostavila šansu svojim konkurenticama. Janici je pripalo 76% vaših glasova, Blanka Vlašić je dobila 11%, Danijela Grgić 9%, Tamara Boroš 4%.

Vaterpolisti Juga slave naslov (Nikola Raguž)
Najbolja momčad/ekipa - VATERPOLSKI KLUB JUG: Dubrovački vaterpolski velikan u 2006. godini osvojio je trofeje u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao. Iako je konkurencija bila žestoka, dvojbe također nije bilo. Jugašima ste poklonili 45% svojih glasova, nakon njih su se poredali rukometna reprezentacija (32%), nogometna reprezentacija (21%), Ženski rukometni klub Podravka 2%.

Slaven Bilić (Yasuyuki Nagatsuka)
Najbolji trener - SLAVEN BILIĆ: Izbornik nogometne reprezentacije osvojio je srca navijača i reprezentaciji donio novi polet i optimizam. Pobijedio je s 56% glasova, samo nekoliko glasova odijelilo je drugoplasiranog Lina Červara (19%) i trećeg Emila Nikolića (18%), četvrti je Ante Kostelić (7%).

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.01.2007.

Nešto za fenove DINAMA

Ivanković: ''Eduardo je jedini siguran u prvih 11''

Dinamovci su u Međugorju startali s pripremama za proljetni dio sezone, a pod vodstvom trenera Branka Ivankovića formu brusi poprilično izmijenjena momčad Modrih. Strateg lidera HNL-a ekskluzivno za Sportnet.hr govori o dosadašnjem tijeku priprema, očekivanjima u nastavku sezone, prinovama i pojačanjima, mogućem odlasku Eduarda i dolasku Olića…Sedmodnevne pripreme u Međugorju za Dinamovce protječu u najboljem redu. Atmosfera u momčadi je odlična, svi igrači daju svoj maksimum i Branko Ivanković može biti zadovoljan tijekom priprema. Trener Modrih je sa Sportnetovom suradnicom Tanjom Vučić porazgovarao o raznim nogometnim temama, vezanih uz Dinamo, ali i hrvatsku reprezentaciju…
Gospodine Ivanković, momčad je odradila prve treninge u Međugorju. Kako ste zadovoljni pruženim uvjetima?
- Uvjeti u Međugorju su fenomenalni, zahvalni smo na gostoprimstvu našim domaćinima. Očekujem da će se jednako dobro i nastaviti raditi, da neće biti povrijeđenih i bolesnih igrača, i da će biti sve u redu.
Nažalost, u ovom dijelu priprema ne možete računati na ozlijeđenoga Buljata?

Ivanković vodi trening Dinama u Međugorju (Tanja Vučić)

-Da, u ovom dijelu priprema ne možemo računati na njega i to je i jedina mrlja. No, tako je to u sportu i nogometu. Mi se nadamo da će se on brzo oporaviti i da ćemo moći na njega računati u nastavku sezone.
Izjavili ste da su pojačanja Dinama u zavidnoj tjelesnoj formi, je li to naznaka da već imaju mjesto u prvih 11?
- Oni su došli u jednoj sjajnoj situaciji i očekujem od njih da se nametnu u prvih jedanaest. Očekujem da budu od velike koristi Dinamu, zato smo ih i doveli. Nismo ih doveli samo tako, nego kao pojačanja i da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve koji su pred Dinamom.
Je li ovime i definiran igrački kadar za proljetni dio prvenstva?
- Uglavnom da. Naravno, moguće su promjene do kraja mjeseca, do kada traje prijelazni rok. Ali, objektivno teško je da možemo nešto naći ono što nama treba, odnosno da bude razina kvalitete i potencijala da bude pojačanje za Dinamo.
Najavili ste promjene u sustavu igre u nastavku prvenstva, s tim da Eduardo Da Silva ima jedino zagarantirano mjesto u prvih jedanaest?
- Da. Mi ćemo i dalje raditi modifikaciju sustava. Da Silva je naš najbolji igrač i najbolji strijelac i u svakom slučaju da ima mjesto osigurano. On svoje mjesto u momčadi ima ne samo po onome što je pokazao, nego i po onome što pokazuje i dalje na treninzima. To što mene veseli je i činjenica što on ne posustaje u radu nego daje uvijek maksimum i očekujem od njega da bude još bolji.
PSV i Palermo zainteresirani su za kupovinu Eduarda, čak je i gospodin Mamić najavio mogućnost prodaje i dovođenje Olića. Koja bi opcija za Vas kao trenera bila bolja?
- Moja želja je da ostane Eduardo, a da Olić dođe. Ja sam svjestan jedne opasnosti kada najbolji igrači odu. No, to je jedna realnost na koju nitko ne može utjecati. Eduardo će dobiti ponude u najbolje klubove i zaista ne znam kako ćemo ga zadržati. Ja sam toga svjestan, no moja želja i moja vizija je ta sačuvamo Eduarda i da dovedemo Olića.
Glavni konkurent Dinama, splitski Hajduk, također se pojačao za proljetni dio prvenstva. Uz prvenstveni ogled, Dinamo očekuju u dvije utakmice protiv Splićana u polufinalu Kupa.
- Hajduk je pokazao kakve ambicije imaju, što žele napraviti. To je, rekao bih, standardna obaveza i Hajduka i Dinama. Što se tiče ogleda u Kupu, to je objektivno, finale prije finala. Momčad koja će ući u finale, po svoj prilici osvojit će i Kup. Ja očekujem da to bude Dinamo.
Nastavak priprema za drugi dio sezone ujedno označava i početak priprema za nastup u Europi. - Mi paralelno moramo voditi računa o primarnim našim ciljevima, to su prvenstvo i Kup. Koliko je god to daleko, to je i blizu, i na svim treninzima praktički radimo i jedne pripreme za Europu i da Europu dočekamo što je moguće spremniji i što kvalitetnijim navikama i jasno da iskoristimo sve što nam se nudi. Ciljevi su nam poznati, maksimalistički cilj je Liga prvaka, ali, jedan objektivan i realan cilj, Liga Uefa.
Hrvatska reprezentacija odlično je startala u kvalifikacijama za EP. Bili ste pomoćnik Miroslavu Blaževiću 1998. g. kada je Hrvatska osvojila broncu u Francuskoj. Kako biste usporedili atmosferu tada i sada u reprezentaciji Hrvatskoj?
- U vrijeme stvaranja, reprezentacija je imala jedan zapažen nastup na Europskom prvenstvu 1996. u Njemačkoj i već onda je reprezentacija naznačila da ima kvalitetu da je visoko potentna reprezentacija koja ima budućnost i kvalitetu. To smo pokazali i 1998. u Francuskoj, kada je reprezentacija doživjela punu afirmaciju. Jedna sjajna reprezentacija koju je uz iznimnu kvalitetu krasila odlična atmosfera bez koje nije bilo moguće ostvariti rezultat. Isto tako, poslije Svjetskog prvenstva dogodio se realan i očekivan jedan mali pad, ne toliko u rezultatima koliko u igri. Poslije Svjetskoga prvenstva u Njemačkoj mislim da se ponovno stvara jedno kvalitetno i pozitivno jezgro s jednom posebnom atmosferom i mislim da gospodin Bilić sa svojim suradnicima na najbolji mogući način vraća duh reprezentacije i stvara sve preduvjete da ova reprezentacija se kvalificira na Europsko prvenstvo u Švicarskoj i Austriji i da već na tom turniru dokaže svoju kvalitetu i svoju kulminaciju kvalitete, zrelosti i snage. Očekujem da se ta reprezentacija približi „Vatrenima“.

- 21:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Hajduk kažnjen zbog Dvoranskog prvenstva

Zašto baš Hajduk.Jesam ljutheadbangheadbang
eksplodirat ćumad.

Upravni odbor Udruge klubova Prve HNL danas je donio odluku o kažnjavanju Hajduka zbog toga što na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske 2006. nije nastupio s najjačom momčadi. Kazna iznosi 35.000 kuna...Predsjednik Udruge prvoligaša, Damir Vrbanović, obznanio je danas da će splitski Hajduk biti novčano kažnjen s obzirom da nije nastupio na Dvoranskom prvenstvu proteklog mjeseca s najjačim raspoloživim igračkim kadrom. Kazna iznosi 35.000 kuna. Hajduku neće biti problem podmiriti kaznu u tom iznosu, ali je u najmanju ruku upitna ako se zna da za neopravdani izostanak svakog igrača ili trenera se kažnjava iznosom od 20.000 kuna, pa je iznos od 35.000 kuna kazne prilično zanimljiv.
Upravi odbor ublažio je kaznu i bivšem treneru vinkovačke Cibalije, Ivici Matkoviću, koji je zbog udaranja glavnog suca na utakmici Varteks - Cibalia kažnjen sa šest mjeseci zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu. Kazna je umanjena za tri mjeseca

- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našihrvatskasu rukometaši prije bili boljithumbup. Ali ni sad
nisu lošiwave

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ovo SU neki rezovi

Škotska Premier liga, 24. kolo
Kilmarnock - Hibernian 0:2

--------------------------------------------------------------------------------

(14.1.2007.)
Le Championnat, 20. kolo
Saint-Etienne - Monaco 0:1
Rennes - Olympique (M) 0:2
Premiership, 23. kolo
Everton - Reading 1:1
Tottenham - Newcastle 2:3
Primera division, 18. kolo
Racing - Real Sociedad 1:0
Osasuna - Betis 5:1
Athletic Bilbao - Villarreal 0:1
Real Madrid - Real Zaragoza 1:0
Sevilla - Mallorca 1:2
Recreativo - Deportivo 1:1
Celta - Atlético Madrid 1:3
Gimnastic De Tarragona - Getafe 1:3
Serie A, 19. kolo
Palermo - Udinese 2:0
Cagliari - Ascoli 1:0
Atalanta - Livorno 5:1
Chievo - Catania 2:1
Milan - Reggina 3:1
Sampdoria - Fiorentina 0:0
Lazio - Siena 1:1
Messina - Roma 1:1
Škotska Premier liga, 24. kolo
Hearts - Celtic 1:2

--------------------------------------------------------------------------------

(13.1.2007.)
Le Championnat, 20. kolo
Bordeaux - Lorient 1:1
Paris SG - Valenciennes 1:2
Lens - Lille 1:1
Auxerre - Sochaux 1:0
Nantes - Nice 1:0
Toulouse - Lyon 2:0
Le Mans - Troyes 2:0
Sedan - Nancy 2:2
Premiership, 23. kolo
13:30 Watford - Liverpool 0:3
Bolton - Manchester City 0:0
Charlton - Middlesbrough 1:3
Chelsea - Wigan 4:0
Manchester United - Aston Villa 3:1
Sheffield United - Portsmouth 1:1
Blackburn - Arsenal 0:2
West Ham - Fulham 3:3
Primera division, 18. kolo
Valencia - Levante 3:0
Espanyol - Barcelona 3:1
Serie A, 19. kolo
Torino - Inter 1:3
Empoli - Parma 2:0
Škotska Premier liga, 24. kolo
Falkirk - Dunfermline 1:0
Glasgow Rangers - Dundee United 5:0
Aberdeen - Inverness C.T. 1:1
--------------------------------------------------------------------------------




- 15:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Gdje je nestao Ivan iz Dohe?(TENIS)

Očekivanja i želje bili su veliki, ždrijeb relativno povoljan, no, nažalost, nije trajalo dugo - Ivan Ljubičić oprostio se od nada u dalek put na Australian Openu već u prvom kolu, puno ranije nego je on sam ili većina ljubitelja tenisa to očekivala. Urok Grand Slama, pritisak ili prevelik teret očekivanja i nada da bi ovo možda mogao biti "taj" turnir, privikavanje na novi reket - teško je izdvojiti što je rano jutros bilo u prvom planu, ali nema dvojbi da Ljubo protiv Mardyja Fisha nije pokazao sve što zna...Ivanu se ponovno dogodio stari i na Grand Slam turnirima već puno puta viđeni rasplet. Ovo mu je bio jubilarni 30. nastup na četiri najveća, a zabrinjavajuće izgleda podatak da mu je čak 28 puta maksimum bilo treće kolo, što nije ni približno adekvatno njegovom igračkom ugledu i kvaliteti. Kako je i sam kazao nakon poraza, Ljubičić na Grand Slamu i Ljubičić na ATP Touru (ili u Davis Cupu) obično su dvije sasvim različite priče. Ona s ATP turnira redovito je puno ljepša.
Ljubo je u posljednje dvije sezone uglavnom naviknuo sebe i sve koji ga prate na najbolje moguće, no rani poraz u Melbourneu još jednom je skrenuo pozornost na crnu bilancu na Grand Slam turnirima. Dok je imao slabiji renking, često je bilo teško očekivati jači rezultat, ali uspjeh u prethodne dvije godine i proboj među prvih deset na svijetu, obogaćeni s lanjskim četvrtfinalom Australian Opena i polufinalom Roland Garrosa, davali su nadu da je Ivan probio i tu barijeru. Poraz od Fisha probudio je stare dvojbe.
Ljubo ni jutros, kao ni, primjerice, u prošlogodišnjem prvom kolu US Opena protiv Feliciana Lopeza, nije bio blizu svojeg najboljeg. Suparnik je pritom bitan, ali ne presudan. Lopez je lani u New Yorku odigrao odlično, Fish jutros dobro (ali ne sjajno), a ni jedan i drugi nisu bezazleni suparnici - no, teško da bi Ivanu izmaknula pobjeda da je bio pravi, kakav je bio puno puta u prethodne dvije godine ili početkom ove sezone dolaskom do naslova u Dohi. Na tim turnirima uvijek ide, na Grand Slamu nisu rijetke "crne rupe" već u ranoj fazi...
Da je Ljubo nedavno u Dohi igrao kao jutros protiv Fisha, teško da bi izvukao zahtjevne mečeve protiv Mihaila Južnjog i Robina Söderlinga ili dobio finale protiv Andyja Murrayja, da je u Davis Cupu igrao ovako teško bi Hrvatska prije dvije sezone stigla do velikog reprezentativnog trofeja... Ivan može i zna bolje i puno puta je odigrao bolje, angažiranije, življe nego u susretu s Fishom ili u brojnim drugim pokušajima na četiri najveća, što (a to je jutros i sam priznao) pokazuje da mu psihološki teret Grand Slam turnira još uvijek predstavlja značajno opterećenje.
Unutarnji ili vanjski pritisak je i dalje tu i ostat će tu sve dok će Ljubičić dolaziti na Grand Slam turnire kao jedan od vodećih nositelja (što će se, nadajmo se, događati još puno puta) i na njega će se prvi hrvatski reket trebati što prije naviknuti. Ivan je već pokazao da ima igru za Grand Slam turnire i da može daleko na četiri najveća, u igračku kvalitetu ne treba sumnjati.
Preveliki psihološki pritisak, krive odluke na terenu i pogrešan pristup u najvažnijim trenucima meča su drugi dio priče, onaj kojeg smo vidjeli i u dvoboju s Fishom ili lani na US Openu protiv Lopeza. Ako je u glavi tenzija zbog bilo kojeg razloga, poput nastupa na jednom od četiri najveća, uloge favorita protiv nominalno slabijeg suparnika ili tereta obrane velikog broja bodova, teško je tijekom cijelog meča ostati konstantan na servisu (jutros na uobičajenoj razini samo u prvom setu), a ni ostatak igre ne ide onako kako bi Ivan očekivao. Prvi hrvatski reket već je pokazao da može daleko i na Grand Slam turnirima i zbog toga je nakon ovakvog nastupa i ranog poraza razočaranje uvijek veliko, puno veće nego u vremenima kada nije bio među prvih deset na svijetu.
Vremena i prilika da se popravi slab omjer na Grand Slamu bit će još dovoljno, a pozitivno je što je Ljubo u ovom slučaju glavninu krivnje za poraz preuzeo na sebe svjestan da je puno toga trebalo biti bolje. Bez obzira što je protiv Fisha samo u prvom setu išlo po planu, u Ivanove igračke kvalitete ne treba sumnjati, niti ga razapinjati, ni prestati vjerovati da je sposoban za još nekoliko velikih rezultata na četiri najveća. Ukoliko je izvukao pouku iz ovog poraza, u narednim mjesecima moglo bi biti puno ljepših vijesti, poput onih iz odlične prošle sezone...

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jelena uspješna, Marin šaptom pao(TENIS)

hrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatska THE BEST Žao nam je Marine!
Jelena Kostanić Tošić uspješno je prošla australski izazov u prvom kolu Australian Opena. Nakon dosta čekanja na pad temperature i velike vrućine u Melbourneu, vodeća hrvatska tenisačica je u večernjim satima nadjačala Sophie Ferguson. Marin Čilić nije pružio značajniji otpor Srbinu Iliji Bozoljcu...Jelena Kostanić Tošić trebala je dva seta za dolazak do prve ovogodišnje pobjede, nakon što je otvorila sezonu porazima u prvom kolu Aucklanda (Eleni Daniilidou) i Hobarta (Alicia Molik). Današnji ogled s Australkom Ferguson, 170. na svijetu, završio je sa 7:5 i 6:3, uz prave poteškoće samo u prvom setu.
Ferguson je sredinom prvog došla do prvog i svojeg jedinog breaka u meču, za vodstvo od 3:2, no to joj nije bilo dovoljno da privede taj set kraju. Prednost je trajala do 5:3, a nakon toga je Jelena s četiri uzastopna gema i dva breaka u nizu sve okrenula u svoju korist.
U drugom setu bio je dovoljan samo jedan break. Vodeća hrvatska tenisačica je do odlučujuće prednosti stigla u osmom gemu, pri vodstvu od 4:3, dok na servisu za pobjedu nije bilo nikakvih problema.
Jedna Australka je arhivirana, a slijedi druga i puno uglednija. U drugom kolu Jelena ide na vodeću domaću tenisačicu, 24. nositeljicu Samanthu Stosur, koja je na startu s glatkih 6:3 i 6:1 svladala češku kvalifikanticu Klaru Zakopalovu.

Čilić bez većih šansi (Davor Sajko)

Kostanić Tošić i Stosur dosad su se susrele triput, uz Jeleninu prednost s 2-1 u međusobnom omjeru. Svoje dvije pobjede ubilježila je 2004., oba puta na zemljanoj podlozi - u Berlinu je bilo 6:2 i 6:0, a u Beču još razornijih 6:0 i 6:1. Australka je jedini put slavila 2005. u Sydneyju, kad je završilo sa 6:3 i 6:3.
Marin Čilić nije se pridružio Mariju Ančiću u drugom kolu muškog turnira. Marin je u svojem prvom seniorskom Grand Slam nastupu u dvoboju kvalifikanata pao u tri seta protiv Ilije Bozoljca, sa 6:2, 6:4 i 6:1 u korist srpskog tenisača. Bio je to meč koji je započeo tek nešto ranije od 23 sata po australskom vremenu, a trajao je samo sat i 19 minuta.
18-godišnji hrvatski adut nije se ni mogao nadati nečem ozbiljnijem s vrlo niskih 45 % ubačenog prvog servisa i ukupno 41 neforsiranom pogreškom, 26 više od Bozoljca. Srpski tenisač obavio je posao s ukupno šest oduzetih Marinovih servisa, dva u prvom, jedan u drugom i još tri u posljednjem setu, dok Čilić tijekom cijelog meča nije mogao ni do break-lopte.
Očekivali smo više i nadali se boljem, no svaka škola se plaća. Marinu je ovo ipak bio tek prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog seniorskog Grand Slam turnira, nadajmo se da mu je koristio i da će sljedeći puta biti bolje...
Tenisači, prvo kolo: O. Rochus (Belgija) - Guccione (Australija, WC) 3:6, 7:5, 7:5, 6:7(4), 9:7, Bozoljac (Srbija, Q) - Čilić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:4, 6:1, Tursunov (Rusija, 21) - Waske (Njemačka, Q) 5:7, 6:4, 6:3, 6:4, Müller (Luksemburg) - Gaudio (Argentina) 6:0, 4:6, 6:2, 6:3, Davidenko (Rusija, 3) - Roitman (Argentina) 6:2, 7:5, 6:2, J. Blake (SAD, 5) - Moya (Španjolska) 7:6(8), 6:2, 6:4, Del Potro (Argentina) - Di Mauro (Italija) 6:3, 6:3, 6:1, Gonzalez (Čile, 10) - Koroljev (Rusija) 6:7(4), 7:6(6), 6:3, 6:2, Murray (Velika Britanija, 15) - Martin (Španjolska) 6:0, 6:0, 6:1, J. Nieminen (Finska, 17) - Goldstein (SAD) 5:7, 6:2, 7:6(4), 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Vliegen (Belgija) 5:7, 6:3, 6:2, 6:4, Nadal (Španjolska, 2) - Kendrick (SAD) 7:6(6), 6:3, 6:2.
Tenisačice, prvo kolo: Voracova (Češka, Q) - Shaughnessy (SAD) 7:5, 6:3, Garbin (Italija, 30) - Gagliardi (Švicarska) 3:6, 6:2, 6:1, A. Radwanska (Poljska) - Lepčenko (Uzbekistan) 5:7, 6:3, 6:2, Kostanić Tošić (Hrvatska) - Ferguson (Australija, WC) 7:5, 6:3, Stosur (Australija, 24) - Zakopalova (Češka, Q) 6:3, 6:1, Molik (Australija, WC) - Chan (Tajvan) 6:2, 7:6(4), K. Clijsters (Belgija, 4) - Bardina (Rusija) 6:0, 6:0, Morigami (Japan) - Pironkova (Bugarska) 7:5, 2:6, 6:4, Razzano (Francuska) - Pratt (Australija) 6:7(8), 6:4, 6:0, A. Bondarenko (Ukrajina, 29) - Cohen-Aloro (Francuska, Q) 6:1, 7:6(6), A. Nakamura (Japan) - Daniilidou (Grčka, 32) 6:4, 6:0, Kudrjavceva (Rusija, Q) - Laine (Finska) 4:6, 6:2, 9:7, Hingis (Švicarska, 6) - Dechy (Francuska) 6:0, 6:2.

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DANAŠNJE VIJESTI IZ SPORTA

OĆEMO JOŠnjaminjaminjaminjaminjami

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Raul želi ostati u Realu. Zašto si ih odbio?

Napadač madridskog Reala Raul demantirao je interes Liverpoola i izjavio da želi ostati u klubu...˝Jedino na što sam koncentriran je moj klub. Ja sam vrlo sretan i zadovoljan i nastavit ću trenirati kao i do sada, s nadom da ću u Realu završiti karijeru˝, izjavio je Raul za TV postaju kluba. Fabio Capello je izjavio da sljedeće sezone želi u početnom sastavu imati sedam igrača mlađih od 25 godina, pa je upitno hoće li 29-godišnji napadač biti u planovima talijanskog stratega. Raul je u Real stigao iz juniorske momčadi Atletica i bio je u momčadi Kraljevskog kluba za vrijeme prvog mandata Fabija Capella.
˝Tužan sam kad suigrač napusti klub. David je bio odličan suigrač i profesionalac i uvijek je davao svoj maksimum. Što se mene tiče, želim ostati u klubu ali ako se budem morao žrtvovati za dobro momčadi, tako će biti˝, nastavio je Raul, koji ne želi doživjeti Beckhamovu sudbinu već će radije napustiti klub.
Njegov agent Gines Carvajal je izjavio da u svakom trenutku može u Engleskoj naći angažman za svog igrača. Benitez je u Liverpool doveo nekoliko igrača iz Španjolske i ako Capello ne bude računao na Raula vjerojatno će i njega pokušati dovesti na Anfield.namcor

- 06:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Salihamidžić u Staroj dami

Prema pisanju njemačkih medija, najbolji bosansko-hercegovački nogometaš i prvotimac münchenskog Bayerna, Hasan Salihamidžić, od iduće će sezone biti član torinskog Juventusa...Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, kojem u ljeto istječe ugovor s Bayernom, sa Starom damom dogovorio je četvorogodišnju suradnju, a o razlozima napuštanja bavarske prijestolnice popularni Braco je rekao: "Bilo mi je predivno u Bayernu, no s 30 godina želio sam nešto novo. Još uvijek stignem upoznati neku novu zemlju, a četiri godine su idealno razdoblje za to. Osim toga, financijska ponuda Juventusa je odlična".
Salihamidžić je u Bayern stigao u lipnju 1998. godine iz HSV-a i u gotovo devet sezona provedenih u Bayernovom dresu odigrao je 126 bundesligaških susreta i postigao 35 pogodaka. Najveći uspjeh 30-godišnji je Jablaničanin ostvario 2001., kada je s Bayernom sudjelovao u osvajanju naslova pobjednika Lige prvaka. Uz to, osvojio je i šest(oćemo jošnjami) naslova prvaka Njemačke i četiri Kupa.

Vidi se da se Juve još itekako dobro drži!thumbup

- 06:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.01.2007.

EKSKLUZIVNA VIJEST KOJA SE TIĆE CHELSEA

headbangLippi umjesto Mourinha?

Premda čelnici engleskog nogometnog prvaka Chelsea šute oko mogućeg odlaska Josea Mourinha iz kluba, čini se kako su na Stamford Bridgeu pronašli zamjenu za Portugalca. To je Marcelo Lippi, trener koji je talijansku reprezentaciju doveo do svjetske krune.Jedan od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka nakon World Cupa je uzeo kraći odmor. Vrijeme je provodio na jedrenju i odmarajući se daleko od nogometnih stadiona. Međutim, u jednom od posljednjih razgovora za talijanske novine Lippi je najavio skori prekid odmora.
"Ne želim žuriti i do konca travnja ću donijeti odluku gdje ću nastaviti karijeru," poručio je bivši trener Juventusa, Intera, Napolia, Atalante i Cesene.
Bolji poznavatelji prilika u redovima engleskog prvaka tvrde kako su Roman Abramovič i njegova desna ruka Peter Kenyon već kontaktirali Lippija i samo se čeka novi pogrešni korak Mourinha. Posljednji slabiji rezultati, te loša igra koju pruža Chelsea zategnuli su odnose između prgavog Portugalca i ruskog tajkuna. Mourinha je posebno pogodilo što su mu Abramovič i direktor kluba Fran Arnesen zatvorili blagajnu za nova pojačanja za koje menadžer Bluesa smatra kako su neophodna u borbi za englesko prvenstvo i Ligu prvaka.
Razočarani Mourinho povjerio se najbližim prijateljima kako će na koncu sezone napustiti klub. Medijska nagađanja o Mourinhovom odlasku iz kluba natjerala su i igrače na reakciju. Predvođeni kapetanom Johnom Terryem pružili su podršku svom menadžeru.
"Jose Mourinho je najbolji trener na svijetu i nema govora o njegovom odlasku. Svi smo u svlačionici jedinstveni, Mourinho mora ostati u klubu," poručili su igrači.
Čelnici kluba za sada ne žele službeno komentirati vijesti o dolasku Lippija, za sada šuti i talijanski stručnjak, no oglasio se Mourinho.
"Još uvijek sam mlad za menadžera, no dovoljnom sam star i iskusan da vidim neke stvari. Mnogo toga sam prošao i vrlo dobro znam da u nogometu nikada niste 100 posto sigurni. Klub je važniji od mene i budućnost kluba je važnija od moje budućnosti," poručio je MOURINHOlud

- 20:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Šahtar Srnu cijeni 10 milijuna eura

hrvatskaZanimanje Paris SG-a za Darija Srnu došlo je pred vrata ukrajinskog Šahtara. Trener kluba iz Donecka Mircea Lucescu komentirao je ponudu francuskog kluba i zatražio gotovo trostruko više nego što je pariški klub navodno ponudio...Na vijest da Paris SG želi u svoje redove dovesti hrvatskog reprezentativca Darija Srnu, oglasio se trener ukrajinskog Šahtara, čije bi riječi mogle "ohladiti" francuske interesante.

Mircea Lucescu nasmijao se ponudi iz Francuske koja je navodno vrijedna između 3 i 4 milijuna eura i noge Darija Srne procijenio je na 10 milijuna. "Čudno mi je da klub poput PSG-a nudi takvu cijenu. Mogu reći da Srna vrijedi 10 milijuna eura. To je naša cijena temeljena na procjeni njegovih mogućnosti i ne možemo nikome dopustiti da snižava tu cijenu zbog svojih interesa".
Lucescu je potvrdio da se za Srnu osim PSG-a, zanimaju Liverpool i Monaco, a svima je poručio sljedeće: "Da je Srna umjesto u Šahtaru igrao u bilo kojoj od pet najjačih europskih liga, koštao bi i više od 15 milijuna eura."
Mišljenje Lucescua sigurno će biti značajno u eventualnim pregovorima glede transfera, no u prilog snižavanja Srnine cijene ide činjenica da u Šahtaru odrađuje posljednju godinu svog ugovora, što znači da će po njegovom isteku biti slobodan igrač.

HRVATI SU ZAKON

- 20:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HNL,LIGA PRVAKA I DRUGE EUROPSKE LIGE

HNL 1 hrvatska1 Dinamo 15 2 1 +32 47
2 Hajduk 14 2 2 +22 44
3 Zagreb 10 1 7 +8 31
4 Šibenik 9 3 6 +7 30
5 Varteks 8 3 7 -2 27
6 Međimurje 8 1 9 -4 25
7 Rijeka 7 2 9 -2 23
8 Slaven Belupo 7 2 9 -4 23
9 Osijek 5 7 6 -8 22
10 Pula 4 6 8 -5 18
11 Cibalia 3 2 13 -17 11
12 Kamen Ingrad 2 1 15 -27 7
HNL 2
hrvatska1 Inter Zaprešić 10 2 3 +15 32
2 Imotski 9 4 2 +12 31
3 Hrv. dragovoljac 9 3 3 +20 30
4 Solin 9 2 4 +17 29
5 Pomorac 9 2 4 +8 29
6 Zadar 8 4 3 +11 28
7 Croatia Sesvete 7 3 5 +3 24
8 Belišće 4 6 5 0 18
9 Mosor 4 6 5 -3 18
10 Moslavina 5 2 8 -8 17
11 Naftaš HAŠK 4 4 7 -4 16
12 Marsonia 4 3 8 -7 15
13 Koprivnica 3 4 8 -16 13
14 Vukovar 91 2 5 8 -11 11
15 Čakovec 3 2 10 -21 11
16 Bjelovar 2 4 9 -16 10
TABLICA KVALIFIKACIJE
hrvatska1 Hrvatska 3 1 0 +10 10
2 Rusija 2 2 0 +4 8
3 Engleska 2 1 1 +4 7
4 Izrael 2 1 1 +3 7
5 Makedonija 2 1 2 +1 7
6 Estonija 0 0 3 -4 0
7 Andora 0 0 4 -18 0
LIGA PRVAKA
1 Chelsea 4 1 1 +6 13
2 Barcelona 3 2 1 +8 11
3 Werder 3 1 2 +2 10
4 Levski 0 0 6 -16 0

1 Bayern 3 3 0 +7 12
2 Inter 3 1 2 0 10
3 Sporting 1 2 3 -3 5
4 Spartak (M) 1 2 3 -4 5

1 Liverpool 4 1 1 +6 13
2 PSV 3 1 2 0 10
3 Bordeaux 2 1 3 -1 7
4 Galatasaray 1 1 4 -5 4

1 Valencia 4 1 1 +6 13
2 Roma 3 1 2 +4 10
3 Šahtar 1 3 2 -5 6
4 Olympiakos 0 3 3 -5 3

1 Lyon 4 2 0 +9 14
2 Real (M) 3 2 1 +6 11
3 Steaua 1 2 3 -4 5
4 Dynamo (K) 0 2 4 -11 2

1 Manchester Utd. 4 0 2 +5 12
2 Celtic 3 0 3 -1 9
3 Benfica 2 1 3 -1 7
4 Kopenhagen 2 1 3 -3 7

1 Porto 3 2 1 +5 11
2 Arsenal 3 2 1 +4 11
3 CSKA 2 2 2 -1 8
4 HSV 1 0 5 -8 3

1 Milan 3 1 2 +4 10
2 Lille 2 3 1 +3 9
3 AEK 2 2 2 -3 8
4 Anderlecht 0 4 2 -4 4
PREMIERSHIP
1 Manchester United 18 3 2 +36 57
2 Chelsea 15 6 2 +24 51
3 Liverpool 13 4 6 +19 43
4 Arsenal 12 6 5 +24 42
5 Bolton 12 4 7 +6 40
6 Portsmouth 10 7 6 +11 37
7 Everton 8 8 7 +6 32
8 Tottenham 9 5 9 -3 32
9 Reading 9 4 10 0 31
10 Manchester City 8 6 9 -6 30
11 Newcastle 8 5 10 -4 29
12 Blackburn 8 4 10 -7 28
13 Fulham 6 10 7 -10 28
14 Middlesbrough 7 6 10 -4 27
15 Aston Villa 5 11 7 -4 26
16 Sheffield United 6 6 11 -12 24
17 Wigan 6 4 12 -13 22
18 West Ham 5 4 14 -21 19
19 Charlton 4 4 15 -25 16
20 Watford 1 9 11 -17 12
LIGUE 1
1 Lyon 16 2 2 +26 50
2 Lens 10 6 4 +8 36
3 Olympique (M) 10 3 7 +8 33
4 Sochaux 9 6 5 +2 33
5 Lille 8 8 4 +8 32
6 St. Etienne 9 4 7 +7 31
7 Nancy 8 6 6 +2 30
8 Bordeaux 9 3 8 -1 30
9 Le Mans 6 9 5 +1 27
10 Toulouse 8 3 8 -3 27
11 Auxerre 6 8 6 -3 26
12 Rennes 6 7 7 -2 25
13 Lorient 6 7 7 -3 25
14 Valenciennes 7 3 10 -11 24
15 Monaco 6 5 9 +3 23
16 Nantes 4 8 8 -6 20
17 PSG 4 7 8 -7 19
18 Troyes 3 8 9 -10 17
19 Nice 3 7 10 -7 16
20 Sedan 2 8 10 -12 14
SERIA A
1 Inter 16 3 0 +25 51
2 Roma 13 3 3 +25 42
3 Palermo 12 2 5 +14 38
4 Fiorentina (-19) 10 4 5 +13 34
5 Milan (-8) 8 7 4 +8 31
6 Lazio (-11) 8 5 6 +12 29
7 Catania 7 5 6 -7 26
8 Empoli 6 7 5 -1 25
9 Sampdoria 6 6 7 +2 24
10 Atalanta 6 6 7 +1 24
11 Reggina (-15) 6 5 8 -4 23
12 Udinese 6 5 8 -4 23
13 Siena 4 10 5 -4 22
14 Torino 5 7 7 -7 22
15 Livorno 5 7 7 -10 22
16 Cagliari 3 10 6 -6 19
17 Chievo 4 5 10 -8 17
18 Messina 3 7 9 -13 16
19 Parma 2 6 11 -19 12
20 Ascoli 1 6 12 -17 9
BUNDESLIGA
1 Werder 11 3 3 +24 36
2 Schalke 04 11 3 3 +12 36
3 Bayern 10 3 4 +11 33
4 Stuttgart 9 5 3 +9 32
5 Hertha 7 6 4 +4 27
6 Bayer 7 4 6 +4 25
7 Nürnberg 4 11 2 +5 23
8 Arminia 5 7 5 +4 22
9 Borussia (D) 5 7 5 0 22
10 Eintracht 4 8 5 -6 20
11 Hannover 96 5 5 7 -9 20
12 Wolfsburg 4 7 6 -4 19
13 Alemania 5 4 8 -5 19
14 Bochum 5 3 9 -8 18
15 Energie 4 5 8 -6 17
16 Borussia (M) 4 3 10 -10 15
17 Hamburg SV 1 10 6 -6 13
18 Mainz 1 8 8 -19 11
PRIMERA DEVISION
1 Sevilla 12 1 5 +18 37
2 Barcelona 10 5 2 +20 35
3 Real (M) 11 2 5 +11 35
4 Valencia 10 3 5 +12 33
5 Atlético (M) 9 5 4 +11 32
6 Zaragoza 9 3 6 +10 30
7 Recreativo 9 2 7 +3 29
8 Osasuna 8 2 8 +4 26
9 Getafe 7 5 6 +2 26
10 Espanyol 6 7 5 0 25
11 Villareal 7 4 7 -6 25
12 Racing 6 6 6 -5 24
13 Celta 5 6 7 -4 21
14 Deportivo 5 6 7 -10 21
15 Mallorca 5 5 8 -10 20
16 Athletic (B) 4 6 8 -7 18
17 Levante 4 6 8 -10 18
18 Betis 4 4 9 -7 16
19 Real Sociedad 2 7 9 -12 13
20 Gimnastic 2 3 13 -20 9
PREMIER LEAGUE
1 Celtic 18 5 1 +27 59
2 Glasgow Rangers 12 6 6 +18 42
3 Aberdeen 11 6 7 +9 39
4 Hearts 10 7 7 +9 37
5 Falkirk 10 3 11 +3 33
6 Hibernian 8 6 8 +10 30
7 Kilmarnock 8 6 9 -7 30
8 Inverness C.T. 6 10 8 -7 28
9 Dundee United 7 6 11 -19 27
10 Motherwell 7 4 12 -10 25
11 St. Mirren 5 8 10 -11 23
12 Dunfermline 3 5 15 -22 14

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.01.2007.

VICEVI

Gledaju Mujo i Haso porniće. Mujo:
- Haso, jel' ti se diže?
- Diže, diže, kako ne!
- Aj se onda digni po pive!

Vaš doprinos: hvala sineki


Sedam patuljaka, na čelu sa Ljutkom, došli u Vatikan, ulaze u katedralu Sv. Petra i traže Papu. Došao Papa i pita ih šta hoće. Ljutko:
- Slušaj Papa, ima li koja časna sestra koja je manja od nas?
- Nema, kaže Papa.
- Ma možda ipak ima, razmisli malo?
- Ma nema kad vam kažem!
Ljutko, ljutito:
- Ma Papa, jesi li sto posto siguran???
- Ma Ljutko, sto posto sam siguran da nema niti jedne časne sestre manje od vas!!!
A šest patuljaka iza Ljutka:
- Ljutko je jebo pingvina, Ljutko je jebo pingvina...



- Mama, mama, da li limun ima kljun?
- Nema sine.
- A joj, znači da sam iscjedio kanarinca.



Sretnu se dva pijanca. Prvi:
- Oprostite, mogu li proći između vas dvojice?
- Svakako, ali samo jedan po jedan.



Djeca u školi dobili da napišu domaću zadaću s temom "Kako provodim dan kod kuće". Nastavnica prozove maloga Ivicu da pročita svoju zadaću.
- Ja kod kuće živim intenzivnim seksualnim životom...
- Stani, stani Ivice - prekine ga nastavnica - kako to misliš "intenzivnim seksualnim životom"?
- Znate nastavnice, ujutro se dignem i mama me pita:
- Ivice, jesi li oprao zube?
- Nisam mama.
- Odi operi zube!
- Izađem iz kupaone s opranim zubima, a tata pita:
- Ivice, jesi li se umio?
- Nisam tata.
- 'Ajmo na umivanje!
- Izađem iz kupaone umiven, a mama pita:
- Ivice, jesi li uredio svoju sobu?
- Nisam mama.
- Hajde Ivice, uredi sobu!
- Završim s uređivanjem sobice, a tata pita:
- Ivice, jesi li napisao zadaću?
- Nisam tata.
- Ivice, Ivice.. hajde pisati zadaću!
- I tako me jebu cijeli dan!



Jedan čoban živi u zaostalom planinskom području, daleko od civilizacije, bez struje, bez radija i televizije. Jednoga dana siđe sa planine i uputi se prema obližnjem gradu, naravno pješke. U jednom trenutku ispred sebe vidi dvije tračnice i pragove pruge i zaključi da se mora raditi o nekoj cesti, te je odluči slijediti. Nakon pola sata hodanja po pruzi u susret mu dolazi vlak, koji on nikada nije vidio. Vlak počne svirati, para izlazi iz lokomotive, čuje se "huuu, huuuuuu", ali čoban, ne shvaćajući o čemu se radi, ne mrda s pruge - i vlak ga pogazi.
Nakon tri dana probudi se čoban u bolnici, sa slomljenom nogom i rukom, oboje u gipsu. Ustane se iz kreveta, uzme štaku koju je našao naslonjenu na zid, i oslanjajući se na nju krene, šepajući, u razgledanje tog čudnog mjesta gdje se našao. U jedno trenutku se nađe u čajnoj kuhinji, gdje upravo u tom momentu zakuha voda u čajniku, čajnik počne pištiti i iz njega počne izlaziti para, a čoban sa štakom počne lupati po čajniku. U tom trenutku u kuhinju uđe jedna bolničarka:
- Ma čovječe, što to radiš?
- Neka, neka, treba njih dok su mali!




Dva crnca pišaju s bruklinskog mosta. Jedan od njih:
- Uh, što je danas voda hladna.
- Imaš prava, a uz to je i dno muljevito.



Dva studenta u kafiću nakon ispit.
- Onda, kako je bilo na ispitu iz fizike?
- Pobožno!
- Kako to misliš pobožno?
- Kada je profesor postavljao pitanja ja sam se križao, a kada sam ja odgovarao on se križao.



- Što je to: teško je 300 kila, zimi grije, a ljeti visi na drvetu?
- Pojma nemam.
- Peć!
- Kako peć visi na drvetu?
- A što je tebe briga gdje ja držim peć po ljeti.




Jedna gospođa dođe u ljekarnu i traži arsenik. Ljekarnik:
- Budući se radi o jakom otrovu, moram vas pita za što vam je potreban?
- Želim otrovati moga muža.
- Žao mi je, ali u tom slučaju vam ga ne mogu dati.
Gospođa otvori torbicu, iz nje izvadi jednu fotografiju na kojoj se vidi njen muž i žena od ljekarnika kako vode ljubav i pokaže je ljekarniku.
- Oprostite gospođo, nisam znao da imate recept.

Dva policajca:
- Prodajem moju peglicu, 10 godina staru, sa 150,000 km.
- Tko će ti kupiti peglicu sa 150,000 km. Odi kod mehaničara i skini kilometražu.
Dan poslije:
- Bio sam kod mehaničara i skinuo kilometre na 90,000.
- Previše za jednu peglicu staru 10 godina. Trebaš skinuti još kilometara.
Dan poslije:
- Znaš ona moja peglica; poslušao sam te i sada ima 25,000 km.
- A da? I koliko tražiš?


Jedan policajac poslao ženu i djecu na more i nakon tjedan dana ide da im se pridruži. Dođe u hotel i navali na ženu.
- Ma dragi, djeca su u susjednoj sobi, ne možemo to ovdje raditi.
- Imaš pravo, idemo na plažu.
Nako pet minuta, na opustjeloj plaži u predvečerje počnu strastveno voditi ljubav. Dok su u ljubavnom zagrljaju, kraj njih se stvori policajac.
- Sram vas bilo, brzo se oblačite, ne rade se te stvari na javnom mjestu.
- Oprostite, reče muž, ovo je bio trenutak slabosti, nismo se vidjeli cijeli tjedan. Znate i ja sam policajac i bilo bi nezgodno da mi naplatite kaznu.
- U redu, vi ste kolega i vama je oprošteno, ali ovu kurvu hvatam već treći puta ovaj tjedan i kazna joj ovoga puta ne gine.



Na jednoj planinskoj cesti, jedan seljak vidi policijski auto koji ide prema vrhu planine, vozeći u rikverc.
- Ma zašto vozite u rikverc?
- Zato jer neznamo da li na vrhu planine ima okretište gdje se možemo okrenuti.
Nakon desetak minuta seljak opet sretne isti policijski auto koji se spušta niz cestu, vozeći opet u natrag.
- Ma kako to da se i spuštate u rikverc?
- Na vrhu smo našli okretište.



- Zašto policajci uvijek idu u parovima?
- Jedan čita, a drugi piše.



- Zašto policajci uvijek idu u parovima?
- Jedan je toki, a drugi je voki.



- Zašto policajci nose kacigu?
- Da im nešto ne padne na pamet.

On i ona vode ljubav u krevetu. On:
- Hajde da probamo poziciju 68!
- 68??? 69 poznajem, ali nikada nisam čula za 68.
- Ti mi ga popušiš, a ja sam ti dužan jedno lizanje.


Pinokijo govori Đepetu:
- Tata, pimpek mi je sav grbav i hrapav; ne uspijevam ništa da uradim sa curama.
- E sine moj, kada sam te pravio nisam obratio puno pažnje na taj detalj, ali nema problema, odi u drvarnicu, uzmi brusni papir i zagladi ga.
Par dana poslije, Đepeto pita Pinokija:
- Onda sine, kako sada ide sa curama?
- Tata, koga briga za cure dok ima brusnog papira.



Jedan čovjek zove hitnu pomoć:
- Hitna, odmah dolazite, moj mali je progutao prezervativ.
Nakon pet minuta, isti čovjek ponovo zove hitnu pomoć:
- Hitna, nema veza, našao sam drugi.



Dva prijatelja:
- Slušaj, večeras u mom stanu organiziram grupni seks. Da li bi i ti došao?
- Kako da ne, vrlo rado. Nego reci mi, koliko će nas biti?
- Ako dovedeš i tvoju curu biti će nas troje.



Kupili Mujo i Fata prezervative s različitim okusima. Kad su došli kući, kaže Mujo:
- Fato, ja ću ugasiti svijetlo, stavit ću jedan od fudrina, a ti trebaš pogoditi koji je okus.
Mujo ugasi svijetlo, a Fata ga odmah uzme u usta i reče:
- Gorgonzola!
- Čekaj bona, nisam ga još stavio.



Dođe jedan čovjek kod prijatelja i zatekne ga u drvarnici kako udara čekićem po penisu. Sav zgranut ga upita:
- Što to radiš?
- Masturbiram.
- A je li uživaš?
- Da, svaki puta kada promašim.



Na plaži:
- Tata, tata, kupi mi madrac u obliku spasitelja.
- Ma sine, ne postoje takvi madraci.
- Kako ne, vidio sam mamu kako iza ribarske kućice napuhuje jednoga.



- Doktorice, imam erekciju 24 sata na dan. Što mi možete dati?
- Stan, hranu i 500 euro mjesečno!



- Kada je Pinokijo shvatio da je napravljen od drveta?
- Kada mu se je zapalila desna ruka.


- Koji je glavni uzrok razvoda?
- Brak!


- Zašto se patuljci smiju dok igraju nogomet?
- Jer ih trava škaklji po jajima.



- Zašto se u današnje vrijeme žene protive braku?
- Jer, po njima, zbog 100 grama kobasice ne vrijedi uzeti cijelu svinju.



- Zašto škoti gledaj porno filmove unatrag?
- Zato što im se sviđa sretan završetak, kada prostitutka vraća novac klijentu.



- Mozak je fantastičan organ: počne raditi čim se ujutro probudiš i ne prestaje sve dok ne uđeš u ured.



- Kada žena od muža može stvoriti milijunaša?
- Samo onda kada je muž milijarder.



- Koja je razlika između plaće i menstruacije?
- ?
- Nema razlike!
- ???
- Dobiješ je jedom mjesečno, traje četiri, pet dana i poslije se možeš jebati.



- Koja je razlika između prijatelja kuće i kućnog prijatelja?
- Prijatelj kuće dođe kada hoće, a kućni prijatelj hoće kada dođe.


- Kako se pare ježevi?
- Oprezno, vrlo, vrlo oprezno.


- Koja životinja ima dvije sive i dvije smeđe noge?
- Slon koji ima proljev.



Ljeto. 40 stupnjeva u hladu. Zec sjedi u hladovini bukve i šilji jedan kolac. Prolazi vuk:
- Zeko, zeko, što to radiš?
- Šiljim kolac da ubijem medvjeda.
Misli vuk: "Jadni zeko, udarila mu vrućina u glavu". Prolazi lisica:
- Zeko, zeko, što to radiš?
- Šiljim kolac da ubijem medvjeda.
Misli lija: "Jadni zeko, poludio od ove vrućine". Prolazi medo:
- Zeko, zeko, što to radiš?
- Šiljim kolac i pričam pizdarije.



Grupa šišmiša na jednoj grani, svi vise osim jednoga koji stoji uspravno. Jedan od onih koji vise pita susjeda:
- Ma što je ovome?
- Pojma nemam. Do prije pet minuta je izgledao u redu, a onda se onesvijestio.



- Koja je najgora stvar za jednog šišmiša dok spava?
- Da dobije proljev!



Pijevac se probudi, zakukuriče i dodje mu volja za jednom kokicom. Ugleda dvije na par koraka ispred sebe i da se u potjeru za njima. Kokice bježe u krug oko jednog velikog drveta, ali pjevac ne posustaje. Nakon pet minuta potjere, jedna od kokica:
- Ne mogu više! Ja ću se zaustaviti pa što se dogodi, dogodi.
Druga kokica:
- Ja ću napraviti još par krugova, da ne pomisli da sam laka koka.







- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #