SPORT NET

srijeda, 17.01.2007.

Ančić se na vrijeme probudio

Jučer visoke temperature, danas kiša, organizatori u Melbourneu nikako na "zelenu granu" s vremenskim (ne)prilikama. Kiša nije zasmetala Mariju Ančiću na putu prema trećem kolu Australian Opena u susretu u kojem ga je Guillermo Garcia-Lopez predugo držao u neizvjesnosti...Dva potpuno različita lica Marija Ančića u susretu drugog kola Australian Opena protiv Guillerma Garcia-Lopeza. Gotovo dva seta Mario je igrao slabo, imao dosta problema i nudio Španjolcu meč. No sve se okrenulo nakon što je poravnao na 1:1 u setovima i tek tada je preuzeo inicijativu nad mečom i krenuo prema pobjedi.
Znao je Mario jako dobro što ga čeka u ovom meču. Garcia-Lopez je tipičan Španjolac koji na mrežu izlazi samo ako baš mora, a igru vodi jakim udarcima s osnovne linije. Retern mu je vrlo dobar i to je stvaralo Ančiću najviše problema. Na svom servisu dugo se mučio, Španjolac je bez većih problema preuzimao inicijativu i na Ančićevom servisu i to se osjetilo na rezultatu.

Teže od očekivanja u treće kolo (FaH/EPA )

Stvari su krenule nizbrdo kod 2:2 u prvom setu. Tada Garcia-Lopez radi prvi pritisak na Ančićevom servisu, no taj prvi nalet Mario zaustavlja. Drugi nije uspio zaustaviti. Kod 3:3 Garcia-Lopez dolazi do 15:40 i uzima servis našem igraču. Ista stvar ponavlja se i kod 5:3 te Garcia-Lopez dobiva prvi set posve neočekivano sa 6:3.
Katastrofalna serija Ančića na svom servisu nastavljena je i u drugom setu. Odmah kod 1:0 Španjolac ponovno radi break, a kod 3:0 ima i 0:30. Da je uspio kojim slučajem povesti sa 4:0, teško bi Ančić spasio drugi set. No srećom to se nije dogodilo, već sasvim suprotno, Mario vraća izgubljeni servis i dolazi na 3:3. Tada se činilo kako se posve vratio u meč i da dolazi bolje vrijeme za našeg igrača, ali kod 4:3 ponovno gubi servis. Deveti gem drugog seta bio je gem preokreta. Na servisu za set Ančić dolazi do 0:40, uzima Španjolcu servis i uz gromoglasnu podršku s tribina radi seriju 4:0 za set 7:5 i poravnanje na 1:1.
Sada je Ančić bio taj koji je imao psihološku prednost i kontrolu igre u svojim rukama. U trećem setu Garcia-Lopez je izdržao do 2:2, ali nakon toga gubi čak šest gemova u nizu što Ančića vodi prema pobjedi. Treći set 6:2, rani break u četvrtom setu i Mario ima pobjedu u rukama. Kod 4:2 na servisu Garcia-Lopeza, Ančić je imao 15:40, ispustio jednu break loptu i tada je meč prekinut zbog kiše.

Podrška s tribina nije izostala (FaH/EPA )

Po povratku na teren Ančić propušta tri break lopte, ali realizira četvrtu za 5:2 te privodi meč kraju i ulazi u treće kolo. Tamo pobjednika ovog meča čeka Dominik Hrbaty, Slovak koji je daleko od idealne forme što Ančiću daje veliku priliku za odličan rezultat i plasman u četvrto kolo. No treba prvo dovršiti posao protiv Španjolca, a tek onda razmišljati o meču s Hrbatyjem.
Uspješna je bila Jelena Kostanić Tošić koja je u prvom kolu turnira ženskih parova s Vaniom King ubilježila pobjedu protiv poljske kombinacije Domachowska/Radwanska. Uigrana kombinacija Kostanić Tošić/King u drugom kolu igra protiv boljih iz susreta osmih nositeljica Nathalie Dechy i Vere Zvonareve koje igraju protiv uzbekistansko-ruske kombinacije Lepčenko/Poučkova.
Tenisači, drugo kolo:
Ančić (Hrvatska, 9) - Garcia-Lopez (Španjolska) 3:6, 7:5, 6:2, 6:2.
Tenisačice, parovi, prvo kolo:
Kostanić Tošić/King (Hrvatska/SAD) - Domachowska/Radwanska (Poljska/Poljska) 6:4, 6:2.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #