Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ketinho14

Marketing

Rijkaard kritizira Capella, Calderon Beckhama

Fabiju Capellu ne ide sve glatko u Realu kao što je možda zamišljao kada je preuzeo klupu kraljevskog kluba prošlog ljeta. Usprkos velikim investicijama, momčad mu 'kašljuca' u prvenstvu, a situacija s Davidom Beckhamom dodatno mu je otežala posao...Talijanski trener već je tijekom jeseni jasno pokazao da mu Beckham nije među najdražim igračima, englesku ikonu posjeo je na klupu i rijetko mu davao prigode. Beckhama takav status nije zadovoljavao, pa mu nije teško bilo reći 'da' kao odgovor na čudesnu ponudu LA Galaxyja.
Nakon što je postalo jasno da će Beckham na ljeto otići u SAD, Capello mu je poručio kako ga više ne namjerava koristiti u momčadi Reala ostatak sezone. Činilo se kako bi takva Capellova odluka mogla ubrzati Beckhamov odlazak u Los Angeles, no nakon novog istupa Realovog predsjednika Ramona Calderona takav rasplet ne čini se vjerojatnim.
Naime, Realov novi predsjednik vrlo je oštro, može se reći i bezobrazno, 'oprao' Beckhamove nogometne vještine: "David Beckham bit će prosječan filmski glumac koji živi u Hollywoodu. Dokaz da je naša tehnička ekipa bila u pravu kada nije razmatrala njegov ostanak je činjenica da ga niti jedna momčad nije htjela, bez obzira što je besplatan."
Beckham će nastaviti trenirati s Realom, no izgleda da će idućih šest mjeseci utakmice gledati jedino s tribina. Da li je Capellov potez ispravan, posebno s obzirom da se lišio i usluga Ronalda i Cassana, a da su Guti, Marcelo, Raul, Emerson i Roberto Carls ozlijeđeni, pokazat će vrijeme, no trener najvećeg rivala Barcelone, Frank Rijkaard, ne bi postupio jednako.
Rijkaard je to, uostalom, i pokazao prošle godine kada je Henrik Larsson ostao jednako važan član momčad i nakon što se u veljači dogovorio oko novog ugovora sa švedskim Helsingborgom. Larsson je Rijkaardovo povjerenje opravdao odličnim igrama, prije svega ključnom rolom u finalu Lige prvaka kada je bio asistent kod oba pogotka Barcelone koja su joj donijela naslov najbolje momčadi Starog kontinenta.
Nizozemac je izjavio kako se nikad ne bi odrekao usluga igrača samo zato jer je potpisao ugovor s drugim klubom: "Ne bih zbog toga poslao igrača na tribinu. Morate gledati interes momčadi u cjelini. Svatko želi biti pobjednik i ako igrač ima ugovor s nekim drugom, nema razloga da ne može i dalje igrati."

Post je objavljen 17.01.2007. u 16:51 sati.