Simbolični snovi

petak , 11.03.2016.

Koliko god se trudim uvjeriti samu sebe da su snovi samo snovi, svaki put kad pogledam u sanjaricu, neugodno se iznenadim. Zašto, kad već moram imati simbolične snove, uik moraju biti oni koji donose nešto loše? Nabrojati ću par primjera, objašnjenja sam pronašla pod sanjaricama na netu koja odgovaraju nastalim situacijama nakon sna:

Crna ruža
Našla sam se u nepoznatoj okolini, u nečijem dvorištu, sa puno ljudi, ali nisam obraćala previše pažnje na njih. Zanimao me zapravo vrt, bio je životan s puno vrsta cvijeća. U jednom kutku nabasala sam na nju. Bila je osamljena i neobična, nekako posebno lijepa i mirna... crna ruža. Probudila sam se. To jutro sam saznala da je najboljoj frendici stradao brat.

Otvaranje očiju
U to vrijeme mučio me jedan odnos s osobom koja mi je neko vrijeme bila jako bitna. Tražila sam odgovore, jer mi nije bilo jasno kako je uopće došlo do našeg neslaganja. Sanjala sam jednu određenu situaciju i u snu saznala istinu koja me nije razveselila, ali me na neki način oslobodila daljnje patnje.

Zmija na kućnom pragu i leglo
Uočila sam je na samom pragu, crveno-crna otrovnica, uporno je htjela ući u kuću. Pokušala sam ju spriječiti u tom naumu postavljajući se ispred nje, ali nekako je uspila izmigoljiti unutra. Kako sam inače veliki ljubitelj životinja, prvo što mi je palo na pamet je da ju moram pod hitno nekako uloviti i iznijeti, jer ako ju moji vide, ubit će je. Moram ju spasiti! Zavukla se iza nekog starog ormara i ubrzo se popela na njega. Privukla sam stolicu kako bi donekle mogla do nje i pokušala ju dohvatiti. U jednom trenutku nekako je izmigoljila iz ruke i upala mi u majicu. Sišla sam sa stolice i pažljivo izvlačila majicu iz trenirke, da ju slučajno ne preplašim ili pritisnem, jer sam itekako bila svjesna da me može ugristi. Konačno, umjesto jedne veće crveno-crne zmije, oko mene popadalo je hrpa malih, slatkih, gmizavih crveno-crnih zmijica. Ponekad privučem krive osobe, osobe koje glume da im je stalo, vjerojatno imajući u vidu nekakvu korist. Dakle, recimo da su to prikriveni neprijatelji koji sa sobom nose nemir, patnju i prepiranja. Drago mi je što se ne bojim takvih osoba. S dotičnom sam se suočila i sama se povukla, ali je bilo još dosta manjih svađica prije razlaza. Ista je bila razlog idućeg sna sa zubima.

Zubi
Tu noć u snu me zaboljela čeljust. Otišla sam do kupaone po ogledalo. Nekoliko zubi je bilo rasklimano i izazivali su užasnu bol da sam ih od muke prstima iščupala, a na njihovim mjestima su odma nikli novi maleni zubi. Zubi su bili simbol jedne neiskrene osobe od koje sam se, nedugo nakon tog sna, udaljila.

Male, crne, dosadne bubice
Otkako sam dobila novi posao, koji za sobom vuče dosta odgovornosti, već sam ih dva puta sanjala na istome mjestu. Na mome radnom crvenom stolcu... izvirale su iz njega i činile crnu gmizavu hrpicu. Bile su malene i naporne jer sam ih se htjela riješiti. Iznjela sam stolac u dvorište i pokušala ga istresti. Naravno, idući dan bilo je nekih propusta s moje strane na poslu, koje sam na kraju ispravila.

Uglavnom, pitam se, ako već sanjamo ovakve snove, možda su neke situacije u životu neizbježne i moramo ih proći, možda smo si neke sam nakalemili birajući put koji nije nama namijenjen pa se zato dešavaju takve situacije. Sve u svemu, vjerujem da je svemir, bez obzira na koje puteve se zaputili, ipak mislio i na prečice koje uvijek vraćaju na pravi put. No svakako, nebi bilo loše malo za promjenu sanjati i malo pozitivne simbolike.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>