Robert Ludlum „Matlockov dokument“

23 travanj 2015



Robert Ludlum (1927. - 2001.) nije nepoznat čitalačkoj publici. Autor je 25 trilera prodanih u 290 milijuna primjeraka . Prema njegovim romanima snimljeni su filmovi; Bourneov identitet, Bourneova nadmoć, Bourneov ultimatum.

Matlockov dokument

James Barbour Matlok, profesor, vodeći autoritet na području društvenih utjecaja na elizabetinsku književnost, nije ni slutio da se njegovim životom bavi američko Ministarstvo pravosuđa koje je odlučilo da mu upravo takav čovjek treba u borbi protiv narko-hobotnice koja nosi tajno ime Nimrod, a čiji se mozak krije u sveučilišnom gradu Connecticutu, možda upravo na Carlyjeskom sveučilištu na kojem Matlock predaje na katedri za lingvistiku.
Vojni mu je dosje bio gotovo huliganski, pun prekršaja i odbijanja poslušnosti zbog čega je iz hladovine sigurne kancelarije prebačen u Vijetnam. Nakon rastave od svoje prve žene, činilo se da se smirio, potpuno posvetio radu. Je li ta promjena u njegovom ponašanju bila rezultat samoubojstva mlađeg brata koji se dokrajčio prevelikom dozom heroina? Zašto mudre glave Ministarstva smatraju da ovaj mirni, omiljeni, dobro situirani profesor, koji živi u sretnoj vezi s privlačnom kolegicom, može raskrinkati Nimrod, čiji je zapovjedni položaj, čini se, smješten upravo na sveučilištu, a koji kontrolira distribuciju narkotika diljem zemaljske kugle, neovisno od niza mafijaških klanova koji se bave istom rabotom? Vjeruju da Matlok ne može preživjeti predstojeću borbu Davida i Golijata, a stranice ove knjige reći će vam kako se borba odvijala.

Roman: Matlockov dokument
Naslov izvornika: Matlock Paper
Preveo:Predrag Raos

Robert Ludlum „Die Matlock-Affäre“

Nimrod ist der Name der starken Verbrecherorganisation, welche die kriminelle Szene der USA beherrscht. James Barbour Matlock, Professor, ein führender Autorität auf dem Gebiet der sozialen Einflüsse auf elisabethanischen Literatur, wird von der Regierung beauftragt, diese heimliche Verbrecherorganisation zu sprengen und Matlock lässt sich auf ein tödliches Spiel. Was er alles erlebte, kann man in diesem spannenden Buch lesen.

Oznake: trag dobre knjige

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.