Jež školarac

utorak, 23.12.2014.

ČESTITKA

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2015 GODINA!

- 09:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 19.12.2014.

Mi smo čestitali Božić i Novu godinu. Zaželjeli smo sreću drugim ljudima, bolesnima zdravlja,siromasima da imaju hrane i sreće. Onda smo
snimili video čestitku i napravili bor od želja.
Gabrijel Ćorić



- 13:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 12.12.2014.

ČUDNI SAN

Bile jednom tri prijateljice koje su živjele u Zaprešiću. Zajedno su bile cijele dane. Jedna djevojčica se zvala Anja, druga se zvala Petra, a treća Leona. Zajedno su išle u 2.a razred. Anja, Petra i Leona su bile nerazdvojne prijateljice koje se nisu nikada posvađale. Svako jutro su išle zajedno u školu, imale pola ormara iste odjeće, svaka od njih je imala jednog ženskog zlatnog retrivera itd. One su imale puno istih stvari.
Jednoga jutra išle su zajedno u školu i razgovarale o budućnosti. Odjednom se pred njima našao pravi avion koji je pao na drvo. Cure su se jako iznenadile. Leona je došla kraj aviona da provjeri ima li nekoga unutra. Odjednom je izašao pilot koji je bio sam u avionu i pitao Anju, Petru i Leonu da li su se ozljedile. Rekao im je da odu. Kada su došle u školu, sve su ispričale prijateljicama. Treći školski sat u njihovom malom školskom dvorištu slupala su se četiri kamiona. Kada su pisale domaću zadaću u dnevnom boravku, pao je zid u susjednoj školi. Bilo je još raznih nesreća. Dan poslije bilo je velikih poplava, a nakon toga suša. Niti najveći znanstvenici nisu mogli otkriti zašto je tako već mjesec dana. ,, Napokon dan bez poplava,suše i nesreća“, rekla je Petra, ali kada je odzvonilo prvo školsko zvono, dogodio se zemljotres.
Odjednom se čuo glas: ,,Tina,Tina,Tina! Moraš u školu! “ "O, pa da, zaboravila sam da je to samo san",pomislila je Tina.

Tina Kozarić

- 09:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 10.12.2014.

Nastavak priče Darac

Darac je začuđeno ušao u veliku plavo-zelenu dar-zgradu. To je bio šareni ulazak u čarobni svijet autića
Darko se toliko razveselio da je u jednoj sekundi bio posvuda. Darko je pogledao nove kolekcije automobila ,pročitao sve knjige o automobilima i pronašao nacrte za automobil budućnosti. Na drugom katu darz-grade vidio je čarobnjaka koji je odmah znao Darkovo ime. Taj čarobnjak se zvao Pero i bio je dobar . Kad su se Darko i Pero upoznali Pero je Darku odmah pokazao sve svoje moči. Darko je htio izraditi svoj vlastiti automobil, no Pero je htio osnovati još jednu kolekciju automobila . Darko i Pero su je natjecali tko će napraviti ljepšu kolekciju . Cijeli dan su se zabavljali.
Darko i Pero su zamalo napravili automobil ,a onda se začuo glas :" Darac,Darko ,Darkić ! Moraš u školu!" To je mama budila Darka.



Tina Kozarić



Darac

U zgradi je bio dugačak hodnik.Tu su bile velike sobe s malim krevetima. Darko je ušao u taj dugačak hodnik. Iza zida je provirio klaun. Darko nije znao tko je to.
Polako je krenuo prema kraju hodnika. Kada je došao do kraja ugledao je veliki stroj.Tamo nije bilo nikoga,ali je Darko bio siguran da je nekoga vidio. Kada je htio dotaknuti stroj ispred njega je skočio klaun.Darko se nije uplašio. Klaun je počeo plesati svoj čudni ples. Darko ga je zamolio da dotakne stroj.On je rekao da samo njegovi prijatelji mogu dirati stroj.Darko je pitao mogu li oni biti prijatelji. Klaun je rekao da mogu.Darko je dotaknuo stroj i zajedno su se otišli igrati.

LINA KORDASO

Darac

Darac je ušao u zgradu . Vidio je sve prazne sobe osim jedne . Bila je to soba sa bijelim zidovima.
U kutu sobe je vidio psića i djevojčicu koja ga drži . Darac se približio psiću i djevojčici . Upitao je djevojčicu kako se zove . Djevojčica je odgovorila da se zove Lara i da ide s njim u razred . Darac je rekao : ,, Joj da , Bok Lara . " Darac ju je upitao kako je dospjela ovdje . Lara je rekla da ne zna . Zatim je Lara upitala Darca kako je on dospio ovdje,a Darac je odgovorio da ne zna . Zajedno su otišli pogledati što ima u drugim zgradama . Darac je pitao gdje je Larin psić, a ona je odgovorila da bježi po igralištu . Zajedno su otišli po njega. Razgovarali su o matematici i jeli čokoladu iz grada darova.

Rebeka Salak



Darac

Kada je Darac ušao ugledao je veliki mračni prostor . Samo su svijetlile mačje oči . Bile su ogromne . Darac je od straha pao i udario u zid . Svjetlo se upalilo . Kada je ugledao ogromnu mačku vrisnuo je. Odjednom se iza mačke začuo glas koji ga je dozivao. Darac je ugledao malog patuljka . Patuljak je imao šarenu majicu na zelene točke , narančaste široke hlače, zakrivljene plave cipele i veliku kapu na glavi . Patuljak ga je pozdravio. Darac ga je pitao kako ga zna . "Ja znam sve ljude tvog grada", rekao je . "Kako to?" pitao je Darac ." Lijepo, mi patuljci živjeli smo u tvom gradu prije mnogo godina." "To nisam znao !" reče Darac . Odjednom je velika mačka oživjela. Darac i patuljak su potrčali van, a mačka za njima. Darac opet vrisne i shvati da je to bio samo san.

Nika Tilinger

- 07:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.12.2014.

Haiku

Bijela je šuma
Pahuljice padaju
Zima dolazi

Lora Matoš

- 09:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Naš haiku

Ptica na grani
Pjeva piju piju sad
Jesen prolazi

Lora Matoš




Zima

Bijelo je sve
Snjegović sja na snijegu
Zima dolazi

Lora Matoš

- 08:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 05.12.2014.

Imali smo likovni.Na likovnom smo crtali sa flomasterima i vodenim bojama.Slika li smo vilenaske čizmice.Bilo nam zanimljivo i zabavno.






Čestitam svima Nikama i Nikolama,Nikolinama imendan.

Lora i Hana

- 13:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Večer matematike

Večer matematike
Četvrtog dvanaestog održala se večer matematike. .Večer matematike organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo .Matematička večer održala se u cijeloj Hrvatskoj. Na matematičkoj večeri u našoj školi sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda,roditelji i učitelji .Bilo je zanimljivo i zabavno kroz igru učiti i družiti s roditeljima .Bile su mnoge igre .Kada odigraš igru dobiješ štambilj. Svatko je imao svoju knjižicu sudjelovanja.

Hana Krpan i Lora Matoš





- 12:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.