Jež školarac

petak, 18.12.2015.

Priredba povodom svetog Nikole

U našoj školi 4.12.2015 održala se priredba povodom svetog Nikole. U priredbi su djeca nižih razreda izveli neke pjesme,recitacije neki su čak i glumili. Mi smo isto sudjelovali i nešto recitirali. Iz našeg razreda su sudjelovale/li Marija,Nika Tilinger,Lora,Hana,Lina,Helena,Tea,Nika Franković,Nika Galić,Magdalena,Nino,Rebeka i Tina Kozarić.



Od priredba povodom Svetog Nikole,2015.




Od priredba povodom Svetog Nikole,2015.



Hana i Lora

- 12:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.12.2015.

Posjet Tehničkom muzej

U utorak u sedam sati išli smo u Zagreb. Prije Zagreba išli smo u Novu Gradišku u tvornicu igračaka. Vidjeli smo namještaj za djecu iz vrtića. Onda smo krenuli u Zagreb. Dok smo se vozili vozač nam je puštao pjesme , a mi smo pjevali i veselili se. Kad smo došli u Zagreb išli smo u Tehnički muzej. Tamo smo išli u rudnik. Jedna studentica je govorila o rudarima, o tome kako su se oni sporazumijevali dok je bila buka koja je nastajala od strojeva s kojima su se koristili radnici. Pokazala nam je zvukove zvona. Poslije smo razgovarali o vatri,o tome kako nastaje i o tome kako se gasi. Onda smo išli na izložbu Abeceda novca . Tamo smo prvo išli tiskati novac. Ako smo dobro otisnuli novac zaradili bi deset novčića. Kasnije smo mogli ići odigrati kviz i opet bi zaradili deset novčića , ali samo ako sve točno odgovorimo. Mogli smo naravno otići u trgovinu i nešto kupiti.Pokraj trgovine bili su kreveti i slušalice . Tamo smo slušali priču o djevojčici Holy i dječaku Marku koji su bili napušteni i živjeli sami . Njihova najveća želja je da se netko brine o njima i pomaže im. Prije polaska kući išli smo u Mc Donald's . Tamo smo dobili hamburger i sok, a uz to i neku igračku. Neki su si kupili sladoled. Naučila sam da novac nije sve u životu nego da su zdravlje, ljubav i sreća najvažniji.

Lina Kordaso





Išli smo na izlet u Zagreb. Prvo smo posjetili drvnu industriju Teding u Novoj Gradišci. Vidjeli smo njihove gotove proizvode. Vidjeli smo i kako ih izrađuju. Bilo mi je malo dosadno, ali jako su mi se svidjele izrađene igračke. Onda smo krenuli u Zagreb . Stigli smo u jedanaest sati u Tehnicki muzej . Posjetili smo maketu rudnika. Bilo me je malo strah onih lutaka. Čuli smo neka zvona za komuniciranje rudara, na primjer zvona za bijeg i ostala zvona . Najviše je bila važna izložba Abeceda novca. Učili smo o siromastvu, stednji ,bogatstvu. Bilo je raznih odjela: banka, luksuz, budžet , flora i faauna hrvatskih kovanica, novac nije sve u životu, muzej novca, trgovina , bogatstvo i siromaštvo,narodna banka i mlijunski studio. U Narodnoj banci smo tiskali novce. O bogatsvu i siromastvu smo slušali priče. U Muzeju novca smo trazili zlato, otiskivali razne kovanice i pokazivali na karti kako se trguje s drugim zemljama. Novac nije sve u životu, pričao nam je kralj Mida. On je htio da se sve što dotakne pretvori u zlato. Tako mu se osušilo grlo , jer kad je dotakao vodu, pretvorila se u zlato . Meni su se svi odjeli svidjeli. Naučili smo da je novac važan,ali da nije najvažniji u životu.

Nika Franković

- 11:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 04.12.2015.

Haiku za Svetog Nikolu

Sveti Niko je
San mi je dar dobiti
Čizma čista je

Marija Horvat

Dok ja snivam san
Past će noć i ti ćeš doć
Zvijezde sjaju

Nika Tilinger

Zvijezde sjaje
Noć je duga, doć'e on
Sa darkom malim

Hana Krpan

Čizmica čista
Zimska noć puna zvijezda
Sveti Niko je!

Tina Kozarić

Zvijezde će sjati
U hladnoj zimskoj noći
Sveti Nikola će doć'

Lora Matoš

Od Sveti Nikola


Hana i Lora







- 12:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.