Jež školarac

petak, 31.01.2014.

Opis glasovira

 photo scan0003_zps97abe28a.jpg

Rebeka Salak



Glasovir je instrument. On služi za sviranje. Nalazi se u glazbenoj školi,ali možemo ga imati i u kući. Zna ga svirati glasovirač. On sjedi na stolcu.
Glasovir može biti raznih boja. On je jako velik i težak. Noge su mu debele i manje. Kutija je od drveta. Poklopac je čizmastog oblika. Nekad je podignut da se zvuk bolje čuje. Tipke se nalaze na prednjoj strani i služe za sviranje. Dolje su papučice. Ima ih tri. Desna služi za produživanje zvuka,a lijeva da ton bude lijepši. U velikoj kutiji nalaze se žice. Žice proizvode zvuk.
Glasovir se uči svirati u glazbenoj školi. Meni se zvuk glasovira sviđa i lijep je. Ja bih ga voljela svirati.


Nika Tilinger


Glasovir je sprava za glazbu . Glasovir služi za sviranje glazbe. Glasovir se nalazi u glazbenim školama ili kod kuće.Glasovirač zna svirati glasovir i dok gasovirač svira glasovir sjedi na stolcu .
Glasovir je crne boje i jako je velik, glasovir ima ravne noge.Na njima ima jake metalne kotačiće za guranje.Kutija je načinjena od drveta . Poklopac je ravan i nekada je otvoren da se bolje čuje . Tipke se nalaze s prednje strane glasovira i služe da mali čekić lupi po žicama .Papučice su ispod glasovira i ima ih tri. Desna papučica služi da se produži zvuk . Lijeva služi da promjenimo boju tona.Srednj papučica isto radi, ali se manje koristi .
Glasovir se uči svirati u glazbenoj školi. Meni se jako sviđa zvuk glasovira i ja bih ga jako voljela svirati.

Tina Kozarić


Glasovir služi za sviranje .Nalazi se u glazbenoj školi .Na njemu svira klavirist .On sjedi na stolcu .Glasovir je istrument.
Glasovir je crne boje i velik je . Noge su mu kratke i na njima ima jake metalne kotače zato što ga one voze .Negova je kutija od drveta. Poklopac je drven i nekad podignut zato da se bolje čuje .Tipke se nalaze s prednje strane glasovira i služe za sviranje. Papučice su ispod tipki. Na glasoviru su tri papučice . Desna služi za dugačak ton,lijeva za mekši ton a srednja se puno ne upotrebljava .U velikoj kutiji se nalaze žice. One proizvode ton .
Glasovir se uči u glazbenoj školi. Meni se sviđa zvuk glasovira , zato što je nježan i lijep . Ne bih ga voljela svirati .


Hana Krpan




- 12:32 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 15.01.2014.

naše pjesme

Snješko

Na vrhu brijega
puno je snijega.
Sniješko se smije
dok sunce ne grije.
Lonac plavi
sjedi mu na glavi.
sniješko bijeli
dječicu veseli.


Luka Barić


Sniješko


Nabado je snijeg
ja gledam bijeli brijeg
igra me veseli to s
prijateljem dijelim.

helena jelčić

Sniješko


Baš me veseli ,
pada snijeg bijel,
Braco se smiješka
pravit će mo sniješka
gruda za grudom
se reda
i snijegović nas gleda.
David Lokner


Snješko


Pao je snijeg
na zeleni brijeg .
Snijegović bijeki
djecu razveseli.
Sunce se smije ,
ali ne grije.

Lina Kordaso








- 16:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 14.01.2014.

Doček Nove godine

Novu godinu smo dočekivali kod kumova.Tamo smo plesali ,plesali,pjevali i igrali se. Deset minuta prije ponoći smo popili šampanjac.Moja kuma Sara ga je otvorila.Kada je došlo vrijeme Nove godine išli smo pucati petarde i vatromet. Palili prskalice i pili još šampanjca.Bili smo budni do 2 sata. Bilo mi je lijepo.Volim Novu godinu zato što smijem biti budna koliko želim i voljela bih da bude svaki dan Nova godina.

Lina Kordaso





- 15:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.