Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jeziskolarac

Marketing

Opis glasovira

 photo scan0003_zps97abe28a.jpg

Rebeka Salak



Glasovir je instrument. On služi za sviranje. Nalazi se u glazbenoj školi,ali možemo ga imati i u kući. Zna ga svirati glasovirač. On sjedi na stolcu.
Glasovir može biti raznih boja. On je jako velik i težak. Noge su mu debele i manje. Kutija je od drveta. Poklopac je čizmastog oblika. Nekad je podignut da se zvuk bolje čuje. Tipke se nalaze na prednjoj strani i služe za sviranje. Dolje su papučice. Ima ih tri. Desna služi za produživanje zvuka,a lijeva da ton bude lijepši. U velikoj kutiji nalaze se žice. Žice proizvode zvuk.
Glasovir se uči svirati u glazbenoj školi. Meni se zvuk glasovira sviđa i lijep je. Ja bih ga voljela svirati.


Nika Tilinger


Glasovir je sprava za glazbu . Glasovir služi za sviranje glazbe. Glasovir se nalazi u glazbenim školama ili kod kuće.Glasovirač zna svirati glasovir i dok gasovirač svira glasovir sjedi na stolcu .
Glasovir je crne boje i jako je velik, glasovir ima ravne noge.Na njima ima jake metalne kotačiće za guranje.Kutija je načinjena od drveta . Poklopac je ravan i nekada je otvoren da se bolje čuje . Tipke se nalaze s prednje strane glasovira i služe da mali čekić lupi po žicama .Papučice su ispod glasovira i ima ih tri. Desna papučica služi da se produži zvuk . Lijeva služi da promjenimo boju tona.Srednj papučica isto radi, ali se manje koristi .
Glasovir se uči svirati u glazbenoj školi. Meni se jako sviđa zvuk glasovira i ja bih ga jako voljela svirati.

Tina Kozarić


Glasovir služi za sviranje .Nalazi se u glazbenoj školi .Na njemu svira klavirist .On sjedi na stolcu .Glasovir je istrument.
Glasovir je crne boje i velik je . Noge su mu kratke i na njima ima jake metalne kotače zato što ga one voze .Negova je kutija od drveta. Poklopac je drven i nekad podignut zato da se bolje čuje .Tipke se nalaze s prednje strane glasovira i služe za sviranje. Papučice su ispod tipki. Na glasoviru su tri papučice . Desna služi za dugačak ton,lijeva za mekši ton a srednja se puno ne upotrebljava .U velikoj kutiji se nalaze žice. One proizvode ton .
Glasovir se uči u glazbenoj školi. Meni se sviđa zvuk glasovira , zato što je nježan i lijep . Ne bih ga voljela svirati .


Hana Krpan






Post je objavljen 31.01.2014. u 12:32 sati.