< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

BLOGOVOR 
Kad zatvore vrata, otvore se prozori, preciznije Windows.
Hvala Bogu na blogu!
Zašto Doli - gori...?
Zato jer u životu svi doživimo ono što je Gundulić napisao: "Kolo od sriće uokoli, vrteći se ne pristaje: tko bi gori, sad je doli, a tko doli, gori ustaje!"

 Svrati na
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

 12.02.2010., petak

'Sranje' na Pantovčaku

Dosta mi je tih sranja. Doslovno tim riječima Stipe Mesić nekidan je naprasno prekinuo intervju koji je s njim vodila novinarka RTL-a za emisiju „Intervju tjedna“. Iako se o tome službeno šuti, vijest je procurila i moglo ju se pročitati ne samo na portalima nego i u tiskanim izdanjima hrvatskih medija.
Kako mu se bliži odlazak s Pantovčaka, tako su mu i živci sve tanji. Je li to zbog činjenice da mu je već puna kapa svega, ili možda suočen s neminovnošću silaska među običan puk unaprijed osjeća nelagodu zbog gubitka privilegija u kojima je cijelo desetljeće uživao laprdajući što ga volja.
Uskoro je i on bez imuniteta, i nikad se ne zna tko se sve spreman obračunavati s - kako on sam za sebe kaže - doživotnim bivšim predsjednikom.
Nije jasno zašto je Mesić ljutito reagirao, budući da su mu pitanja na kojima je inzistirala novinarka RTL-a više puta postavljana, kao npr. pitanje o stanu Jadranke Kosor koju je nekoć optuživao da ga je nelegalno stekla, a sad to više ne spominje, ili pak zašto je zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka i pomagao direktoru SMS-a Srđanu Mladiniću, a obojica su, kako je poznato, radi sumnji u poslovne malverzacije, već duže vrijeme u Remetincu.
Na novinarkin upit podržava li Mladena Bajića u još jednom mandatu glavnog državnog odvjetnika jer ga ovaj „nečim drži u šaci“, Mesić je rekao da je to pitanje „glupo“ te se ustao i otišao iz knjižnice predsjedničkog ureda na Pantovčaku, gdje najčešće razgovara s novinarima. Kad ga je novinarka pozvala da ne prekida razgovor, ljutito je odbrusio: „Dosta mi je tih sranja“.
Predsjednik u odlasku svakako je zanimljiv sugovornik. Svatko bi htio s njime napraviti završnu rekapitulaciju dugog desetogodišnjeg mandata predsjednika Republike Hrvatske, gdje god se okrenete imate nekakav razgovor s Mesićem.
On se navikao uglavnom da mu se ide niz dlaku, a kad mu netko postavi provokativno pitanje ili mu se argumentirano suprostavi, onda se gospodin uvrijedi i vrijeđa. I osobno sam to iskusio.
Časnu predsjedničku službu, inače je obilježio prije svega pričanjima viceva. Tako je prije deset godina započeo gnjusnim vicem o mrtvom predsjedniku Tuđmanu.
Sad na odlasku za Franju Tuđmana rekao je da on nije stvorio hrvatsku državu, nego da bi ona bila stvorena u to vrijeme bez obzira na to tko je bio na njenom čelu. Ovakvo, da oprostite „sranje“, može izreći samo Stipe Mesić.
I baš je u pravo vrijeme HRT započeo s emitiranjem dokumentarne serije „Predsjednik Franjo Tuđman – Stvaranje hrvatske države“, koja je snimana u svim važnijim metropolama Europe i SAD-a.
O ulozi i značenju prvoga hrvatskog predsjednika govore brojni domaći i strani sugovornici, i sami svjedoci burnih vremena, koji priznaju neizmjerne Tuđmanove zasluge u procesima oslobađanja iz jugoslavenskih okova i stvaranju hrvatske države u krvavom ratu koji nam je nametnut.
U to vrijeme Mesić se bavio pučem protiv Tuđmana i legalno izabrane hrvatske vlasti. Sve što je u životu napravio može se svesti na svjedočenje protiv Hrvatske u Haagu zašto je i nagrađen od krojača novog svjetskog poretka mjestom na Pantovčaku.
Povijest će, kao i uvijek, svoje reći i o njemu kao i o svakom drugom sudioniku. Što se mene tiče, nije ni sjena prvoga hrvatskoga predsjednika kojeg ni mrtvog ne može smisliti.
- 23:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #