Iskreni trol

11.01.2016., ponedjeljak


Protuprovalni sustav; alarm!!
Komu trebaju psi čuvari, alarmi i zaštitari kada imaš susjedu koja sve vidi, sve zna .

Nenadano sam kod kuće, radim svoje i ne marim tuđe brige. Pogledam na mobitel, imala sam propušten poziv. Pojma nemam tko bi to mogao biti. No, kultura nalaže ( a i moj nauk kroz godine rada ) da je pristojno uzvratiti; pa tako zovem broj, govorim kako sam imala propušten poziv...i tu smo...susjeda naša.
Da vidjela je kako sam kod kuće; a vidjela je i poštara koji nije htio stati jer ga bilo strah našeg psa ( a realno nemam pojma šta ga ima biti strah; sve je po propisima zatvoreno, psi unutar svog posjeda i ne mogu van; a ni do kaslića ). Pa eto, ako bi imali problema da znamo tko nam ih je prouzročio.

I sad se ja mislim; ona znači nema apsolutno pametnijeg posla već šta; nadzire naše odlaske/dolaske/boravke??? Ja pojma nemam dali je naša prva susjeda kod kuće a s njima smo si zaista bliski. Pojma nemam ni kada je ova nadzornica uspjela mene vidjeti jer maltene ni ja se sama nisam vidjela. Jesizlazila jesam no , kako je baš potrefila momenat?? Znači da patrolira bez prestanka? I to mora onda raditi s dvorišta, duboko skrivena među svojim zimzelenim grmovima; jert kuća joj je na takvom položaju da iz nje niš nebi vidjela.

I istina, ta familija niš ne dela; sem jednog člana ; al njega spraše u 06 i bogec se vraća u 18.

Fascinira me takav način življenja! Dali je to zato što drugog posla nemaju ili poradi teške znatiželje? Šta ljude navede da se daju u takav "biznis"

A susjeda dobrog imati je kao zlato vrijedno; i istina je to; no uz ovakve nam ne trebaju ni psi čuvari, ni alarmi ni zaštitari....

I nevolim ih, od prvog prvcatog dana.......

Oznake: alarm, poštar, susjedi


- 13:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.