Indijanka vegetarijanka

16.12.2016., petak

Nakon kolinja

Kolinje je kod nas kultni događaj, stoji na pijedestalu tradicije. No, nikome nije bitno ono što kolinje u svojoj biti jest i što ostaje nakon njega... Tako već godinama svjedočim ostacima jadnih tijela mrtvih svinja koji završavaju u prirodi:







Osim što ovo patnju životinja čini još očitijom, ovim se dodatno zagađuje priroda (konkretno, ovo je bačeno uz obalu Kupe), pokazuje kakav nivo (ne)kulture imamo i definitivno ubija u pojam svakoga tko ima barem tri zrna razuma i jedno zrno emocija.

Oznake: kolinje, svinja, smeće, Otpad, patnja, zagađenje


06.12.2016., utorak

Prijatelji

Žive zajedno u jednom prihvatilištu za napuštene i zlostavljane životinje:

Oznake: pas, svinja, Životinje, specizam, vrstaštvo


27.04.2015., ponedjeljak

Princeza pušnice

Po nazivu mogli bismo pomisliti da se radi o nečem lijepom i pomalo romantičnom. Međutim daleko je stvarnost od toga. Radi se o velikom komadu slanine teškom 126 kilograma koji je na nekom slavonskom sajmu prodan i otišao prema Kvarneru. Vlasnik slanine je Vladimir Škrobo Bajo koji je ponosan što je sam uzgojio životinju od koje je nastao tako ogroman komad slanine u kojem je on izbušio rupu kako bi se gosti mogli slikati s ovim svojevrsnim kaputom od slanine koji je na kraju prodan za 1,000 eura. Životinja, svinja od koje je nastao ovaj komad slanine bila je teška 300 kilograma. Vjerujem da bi Lady Gaga mogla biti zainteresirana za ovu jadnu i tužnu atrakciju.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Foto: Jutarnji/CROPIX

Oznake: slanina, svinja


20.04.2015., ponedjeljak

Kupanje u svinjskoj krvi

Chanel ima 19 godina i bavi se manakenstvom te je već sada opsjednuta starenjem i čini sve kako bi ga usporila. Tako se svakodnevno kupa u svinjskoj krvi jer vjeruje da to usporava starenje, a u prehranu ubacuje neobične stvari, kao npr. životinjske posteljice. U njezinim nastojanjima da sačuva mladolik izgled prati je MTV ekipa 'True Life'.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: kupanje, krv, svinja, svinjska krv, MTV, starenje


24.12.2013., utorak

Božićni intervju

S – svinja
N – novinarka

N: poštovani slušatelji, danas smo u svom radijskom studiju ugostili jednu svinju. Ona je pristala na ovaj razgovor prije nego je odvedu na klanje gdje će završiti kao božićni odojak. Dakle, svinjo, želimo vam iznimno mnogo zahvaliti što ste pristali na ovaj razgovor u ovako teškim trenucima za vas.

S: Da, teško mi je, ali se nadam da će moja poruka doprijeti do mnogih.

N: Dakle, koja je vaša poruka ljudima?

S: Da se svi lijepo jebu!

N: Ali, svinjo, dogovorili smo se da ćemo biti pristojni!

S: Da, glupačo, budi ti pristojna u mojoj situaciji! Ha, hoće li tebe odvesti na klanje? Hoće li tebi zabiti onaj metak u čelembaru? Hoće li tebe vući za uši i zabiti ti šipku u šupak?

N: Znam ja to sve, svinjo, ali ipak…

S: Što ipak, glupačo? Trebala bih umanjivati, trebala bih pričati tako da ljudima to ne bude odvratno? Je li, to bih trebala? Ma goni se ti i tvoja finoća! I ljudi svi nek se gone u tri pi… materine! Dao bog da im prisjedne svaki komad mesa kojeg pojedu!

N: Svinjo, ali slušatelji…

S: Ma koji jebeni slušatelji? Je l ti misliš da je mene u ovoj situaciji briga za tvoje jebene slušatelje? Je l ti shvaćaš da svinje svakogg dana siluju? Da im režu jaja? Da ih drže u malim prostorima? Da majke od muke jedu vlastitu djecu? Da ih žive kolju? Da ih žive bacaju u vruću vodu? Da im živima guraju šipke u šupke? Da im živima režu papke?

N: Ovo se mora prekinuti. Ovakve gadosti ne možemo slušati na Badnjak! Zaštitari, zaštitari, zaštitari….!!!!

I dođoše zaštitari te odvukoše svinju s radijske postaje direktno na klanje. Dok su je vukli, uspjela je reći:

S: Nadam se da će vam prijati moje meso, stoko!

N: Poštovani slušatelji, žao nam je što ste sve ovo morali čuti, ali ipak ne uznemiravajte se previše i nastavite sa svojim pripremama, a ekipa Radija Živo Deri želi vam sretan i blagoslovljen Božić!

Oznake: svinja, intervju, Božić


07.03.2013., četvrtak

Svinja kao roba

Britanska pjevačica Lily Allen je za humanitarni događaj Dan crvenog nosa koji se održava 15. ožujka pripremila posebno iznenađenje za svoje obožavatelje. Radi se o tome da poznati trebaju izvoditi nešto neobično ili smiješno, sve će biti prikazano u showu na taj dan, kada će se ujedno i skupljati novci za siromašne (primjerice za kupovanje mreža za zaštitu od komaraca koji prenose malariju u Africi). Dakle, ta Lilly Allen ponudila je da će za taj događaj, onome tko da najviše novca, dati jednu svinju, točnije donijet će toj osobi špek i kobasice napravljene od te životinje. A ako se radi o vegetarijancu, dodala je, onda će svinji poštedjeti život.

Kako duhovito i kako milosrdno. Kako se neki ponašaju kao da su bogovi naspram tih jadnih bića, čak od njihove smti i patnje prave show.

Oznake: Lily Allen, svinja, roba, Dan crvenog nosa, show


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.