Indijanka vegetarijanka

29.02.2012., srijeda

Neživotinjski izvori omega 3 kiselina

Sa svih strana pile o prednostima prehrane bogate omega 3 kiselinama, posebice o dobrobiti za mozak, ali i kao pomoć pri smanjenju tlaka, rizika oboljenja od srčanih bolesti, depresije itd. Uglavnom se riba navodi kao izvor omega 3 kiselina, a nepravedno zanemaruju drugi, biljni izvori, a što je najvažnije, za koje nije potrebno ubiti živo biće koje ima osjećaje.

Dakle, najbolji izvori omega 3 kiselina su:

Lanene sjemenke
Karfiol (cvjetača)

Hummus (namaz koji se spravlja od slanutka i tahinija, paste od sezama)

Prokulica

Soja (zrno i ulje)

Orasi

Sjemenke i ulje bundeve

Preporučene dnevne doze omega 3 kiselina mogu se primjerice dobiti iz dvije jušne žlice usitnjenih sjemenki lana ili jedne jušne žlice lanenog ulja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.