Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 03.04.2012.

Dajmo im da se tuku

"Da mi neki kaže tako nešto, pukla bih ga nogom," rekla je, nonšalantno vrteći cigaretu po ustima.
"Ne misliš da je to malo... ekstremno?" Razmislio sam malo o situaciji. "Možda jest uvredljivo, ali nije ti ništa učinio. Preći odmah na nasilje bi bila velika greška." Razgovor se ticao nespretnih dvostrukih komplimenata, ponajviše muških koji krivo shvate što znači taj pojam i onda pokušavaju privući pažnju tako da idu od žene do žene s uvredljivim glupostima tipa "ti si najružnija od svih ovdje ali sviđaš mi se."
"E, pa ja znam koliko vrijedim. Ja sam jako za**bana, znaš? Ne dozvoljavam ikome da me vrijeđa."
"Da, ali ti si žena. U redu je da ne trpiš uvrede, ali ako ti počinješ s nasiljem, to će loše završiti."
"Žene su jednako jake kao i muškarci!" uskliknula je i podigla nos.
"Um.... žene su u prosjeku 30-40% slabije od muškaraca. Muškarci su u prosjeku veći i teži, imaju brojnija i veća mišićna vlakna, i čak i korigirano za težinu, muškarac je opet jači od žene iste težine jer mišići čine veći dio njegovog tijela. Naravno da će žena u dobroj formi biti jača od muškarca u lošoj formi, ali u prosjeku..."
"To nije istina. Uostalom, i tehnika je puno važnija od mase. Mene je otac učio karate. Jedan put..."
"Ali..."
"JEDAN PUT, u disku, neki debil je vrijeđao moju prijateljicu i uhvatio je za guzicu. Poslije sam otišla do njega (bila sam malo pijana), uhvatila ga i bacila na pod. Onda sam mu zaprijetila da ću mu stati na jaja ako je ikada više napravi tako nešto. I od tada je pun poštovanja prema meni. A on je tamo zaštitar!"

...

Jedna od negativnih posljedica maskulinizacije ženske populacije je zasigurno i nasilje. Pogotovo u novim generacijama, sve je češće vidjeti djevojke kako sukobe rješavaju isto kao i muški kolege - udarcima, čupanjem kose i fizičkim napadima, a ponekad i oružjem. Iako je ovo tragikomično na neki način, najviše zbog popularne percepcije ženskih svađa kao "grebanja mačaka", agresivnost nije ograničena samo na jedan spol. Naprotiv, zabrinjavajuća količina mladih žena postaje voljna eskalirati u nasilje protiv muškaraca, bilo to kao reakcija na nešto fizičko, ili samo na neke uvredljive riječi ili djela. Reagirati na taj način se, zabrinjavajuće, počelo smatrati nekakvom modrernom odlikom časti i ponosa unutar ženske emancipacije koja nikome neće dopustiti ponižavanje, ili tretiranje samo kao seksualni objekt.

Prvi problem koji potječe iz ovoga je, naravno, navedena razlika u snazi. To je problem koji bi bio isti za osobu bilo kojeg spola - onaj tko je manji i slabiji pogotovo ne bi trebao eskalirati konflikte u nasilje. Žena koja olako shvaća nasilje i na uvredu reagira na takav način izaziva posljedice - tj. to da nema šanse protiv muškarca ako on odluči reagirati na isti način. Poput moje poznanice iz navedenog razgovora, nasilje i bilo kakva eskalacija nasilja je vjerojatno najgluplje što se može učiniti. Njena cijela strategija se bazira na tome da će on imati obzira ne upotrijebiti jednaku silu protiv nje. Ako to napravi, bolje joj je da bude spremna na ozbiljne ozljede, ili da ima hordu bijelih vitezova koja joj čuva leđa! A budući da bijelih vitezova ima u popriličnim količinama, nije ni čudo da se ona osjećala sigurnom fizički napasti puno većeg i jačeg muškarca. Da se on nije suzdržao ili da je bila sama ili u indiferentnom društvu (više o tome poslije), moglo joj se lako dogoditi da završi u bolnici.



U prikazanom indijskom reality showu iz Indije, sličnom Najslabijoj karici po grubom odnosu s natjecateljima, voditeljica je bila uvrijeđena time što joj je jedan natjecatelj posprdno odgovorio na njenu uvredu. Za nju je to bilo dovoljno opravdanje da, iako joj nije ništa učinio, zamahne i pljusne ga. Ono što nije očekivala je to da će i on nju pljusnuti - a znamo čiji udarac boli više. Kakva nepotrebna negativna energija, kakvo nepotrebno nasilje! Od svega toga je ostao samo posprdni video, ironično nazvan "How can he slap" (to je originalna verzija, no ovu sam stavio jer je dulja i prikazuje opću reakciju bijelih vitezova).

Čak i ako je muškarac svinja koja je prva počela s (uvijek) neopravdanim ali jednokratnim nasiljem, je li mudro vratiti mu istom mjerom? Ono što čini dobar dio kavalirskog poriva u muškarcima jest percepcija da su žene slabije i trebaju im zaštitnici. No kako rastući broj žena postaje agresivan na muški način, ova percepcija se urušava. Ako žena odalami muškarca, on joj vrati istom mjerom i potom dođe policija, protiv koga će biti podignuta prijava zbog nasilja? Njega, naravno, kao i u svakom civiliziranom društvu (dobro, možda ne uvijek u našem, no mi smo Sodoma i Gomora Europe), no to ne znači da je ono što je učinila dobro. Zakon se neće zbog toga urušiti, no hoće nešto drugo: građanska percepcija.

Što se češće događaju takvi slučajevi "isprobavanja nasilja", to se više urušava percepcija o ženama kao o slabijim bićima koja trebaju zaštitnike, čak i slučajevima kada stvarno jesu slabije i trebaju zaštitnike i nastradaju nevini. Neminovno to dovodi do slučaja poput onog kojeg sam nedavno spomenuo na Twitteru, gdje se žena koju su u metrou u Washingtonu proganjali tinejdžeri žalila da joj nitko - čak ni odrasli muškarci - nije pomogao. Uistinu je problem da joj nitko od punog vagona nije pomogao, čisto zbog civilizacijskog načela da jači pomažu slabijima, ali ne zbog spola. Te granice su nažalost izblijedile - ne osobno krivnjom baš te žene u metrou, ali svejedno su izblijedile.

Onda je tu i cura koja je, kada su njoj i njenom momku i dvoje prijatelja crnci u ghettu New Yorka dobacivali nešto, stala i počela se derati da kako nemaju poštovanja i da ih sve treba pobiti. Što, gledajući osobno, možda i nije nerazumna reakcija, ali je objektivno spektakularno glupo. Sumnjivi tipovi koji bi mogli biti gangsteri su opasni, i na takve provokacije bi mogli odgovoriti pravim nasiljem ili oružjem. Koliko god bi bilo uzbudljivo i da, kavalirski, da se trojica muškaraca iz njene pratnje potuku s bandom, to je opasno i nepotrebno. Vrlo je neodgovorno riskirati živote svojih pratitelja samo zbog dokazivanja snage. Ako muškarci u nekim aspektima i dalje jesu zaštitnici (hvala nebesima!), to ne znači da je "dajmo im da se tuku" dobra ideja.

Žene su daleko došle u borbi za svoja prava. Bila bi velika šteta da ih iskoriste za rješavanje konflikata na grub, manje efikasan i do sada ekskluzivno muški način - nasiljem.

- 19:26 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu