Hotel u Zagrebu

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

19.04.2013., petak

Hoteli u Zagrebu dobro povezani javnim prijevozom

tramvaj Hoteli u Zagrebu nalaze se u različitim dijelovima grada milijunske metropole. Na ukupnoj površini od 641 kvadratnog kilometra smješteno je njih 70-ak, a osim hotela, turistima se za smještaj u Zagrebu nude i jednako udobni i prostrani pansioni, apartmani i sobe.

Zagreb se doista može pohvaliti dobrom ponudom smještajnih objekata, što privatnih, što hotelskih. Posebno se ističu hoteli u Zagrebu jer većina njih zadovoljava visoko postavljene europske standarde kvalitete i usluge, čak i za one najzahtjevnije i najuglednije goste. Usluga je vrhunska, a smještaj kvalitetan, stoga ne čudi redovni porast broja noćenja u glavnom gradu.

Zagreb s približavanjem ulaska Hrvatske u Europsku uniju polako postaje prava europska prijestolnica te važno i nezaobilazno mjesto na turističkoj karti Starog kontinenta, a to treba znati sačuvati i privući što je moguće više turista iz okolnih zemalja. Tome će pridonijeti ne samo dobar smještaj u Zagrebu, nego i raznolika ponuda zanimljivih kulturnih, zabavnih, sportskih, društvenih i turističkih sadržaja, kojima će se metropola predstaviti u najboljem svjetlu.

Bogata povijest ima mnoštvo toga za ispričati turistima, klasična i moderna arhitektura i umjetnost također, kao i multikulturno društvo koja se nikako ne može zaobići u ulicama grada. To su samo neke od mnoštva prednosti koje bi Zagreb trebao iskoristiti.

Važna je dobra povezanost

Nerijetko se metropola izdvaja i jer je na relativno maloj površini uspoređujući je s ostalim europskim glavnim gradovima, okružena planinom, rijekom te atraktivnim nizinskim područjima i proplancima kontinentalne klime. Ima mogućnosti za različite sportske rekreacije i aktivnosti, poput planinarenja, skijanja, trčanja, vožnje bicikala, a brojna uređena šetališta omogućavaju ugodan boravak u prirodi u brojnim parkovima, vrtovima te na umjetnim jezerima.

Zagreb je prepoznat i kao sportski grad u kojem se redovito održavaju važne i zanimljive sportske priredbe i utakmice, a osim sportaša, ne zaobilaze ga niti pjevačke zvijezde, ugledni i poznati kulturni umjetnici te poslovni ljudi,čije tvrtke imaju najveće podružnice upravo u metropoli.

Kada već turisti zbog nekog kulturnog, sportskog ili poslovnog događaja dođu u Zagreb, odsjednu u neki hotel u Zagrebu da vrijeme koje imaju, iskoriste na najbolji način - u kratkom vremenu upoznaju sve ljepote Zagreba, njegovih ulica i spomenika kulturne baštine, restorane, gastronomiju, noćni život i ljubaznost Zagrepčana.

Kako bi obišli sve značajnije dijelove grada, neće se moći poslužiti podzemnom željeznicom kao što je slučaj u brojnim europskim metropolama, ali ih očekuje dobra povezanost svih lokacija s javnim gradskim prijevozom.

Mnogo autobusnih i tramvajskih linija

U koji god dio Zagreba se uputili, turisti i posjetitelji do njega će moći doći zahvaljujući dobroj mreži tramvajskih ili autobusnih linija, ali i prigradskih vlakova, koji brzo i udobno voze na važnim relacijama i dobro povezuju sve strane grada. Dnevno prevezu i do 100.000 putnik, a za samo nekoliko minuta može doći s jednog kraja grada na drugi. Kvalitetna je i tramvajska mreža ukupne duljine 116 kilometara s 15 dnevnih i 4 noćne linije te autobusna s čak 134 autobusne linije od čega je 78 gradskih, a 56 prigradskih.

Obzirom da su hoteli u Zagrebu smješteni u blizini tramvajskog ili autobusnog prometa, i do njih se može vrlo lako doći. Osim toga, gradski prijevoz uključuje i dobru taksi službu koja je proteklih godina pojačana s nekoliko dodatnih taksi prijevoznika, a cijene prijevoza su vrlo povoljne.

Oznake: hotel u zagrebu, hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, javni gradski prijevoz zagreb


- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2013., četvrtak

Zračni promet i hoteli u Zagrebu

zracni prijevoz Smještaj u Zagrebu, zahvaljujući mnoštvu hotelskih objekata, privatnih apartmana, pansiona, kuća i soba za iznajmljivanje, danas nije teško pronaći. Hoteli u Zagrebu, kojih u hrvatskoj metropoli ima nešto više od 70, smješteni su u raznim dijelovima grada. Duž užeg središta nalaze se najluksuzniji hoteli u Zagrebu, u široj okolici su oni s nešto manje zvjezdica, a smještajnim objektima dobro su pokriveni i rubni dijelovi zagrebačkog područja. To je posebice važno zbog turista koji u Zagreb dolaze osobnim vozilima ili zračnim prometom.

Turisti s osobnim automobilima često zbog nepoznavanja prometnica i gradskih ulica, smještaj u Zagrebu ne traže u središtu grada, nego u nekom od hotela u blizini izlaza iz grada, a u obilazak onda idu gradskim ili taksi prijevozom. Slično je i kod onih koji dolaze zrakoplovom, s obzirom da je zračna luka Zagreb smještena daleko izvan centra, 15 kilometara južno od Zagreba u smjeru Velike Gorice.

U okolici najveće od ukupno devet hrvatskih zračnih luka, nalazi se nekoliko desetaka hotela, pansiona i soba u kojima se može prenoćiti i predahnuti uoči nastavka putovanja. Većina ima osiguranu uslugu prijevoza do zračne luke, koja je izuzetno značajna u povezivanju Hrvatske s ostatkom Europe i svijeta.

Putnički terminal uskoro u novom izdanju

Gotovo sve europske zračne luke i europska središta imaju izravnu liniju sa Zagrebom, kroz koji u zračnom prometu godišnje prođe oko dva milijuna putnika. Kapaciteti bi se trebali povećati obnovom zagrebačkog aerodroma koja bi trebala početi u rujnu ove godine, a završiti u travnju 2016. godine. Prema procjenama investitora - francuskog ZAIC-a, broj kapaciteta novog moderno opremljenog i sadržajno obogaćenog putničkog terminala od 65.000 četvornih metara trebao bi se povećati na oko pet milijuna putnika godišnje.

Planirana je i izgradnja pristaništa za zrakoplove i parkiralište na ukupnoj površini od 250.000 četvornih metara. Vrijednost unosne investicije procjenjuje se na čak 324 milijuna eura, a investitor je francuski konzorcij tvrtki ZAIC - Zagreb Airport International Company. Prošle je godine odlukom hrvatske Vlade dobio 30-godišnju koncesiju za upravljanje i korištenje zagrebačke zračne luke, koja ima dugu tradiciju.

Povijest zračnog prometa u Hrvatskoj


Prvo zrakoplovno uzletište izgrađeno je 1909. godine između Selske ceste i potoka Črnomerec, a prva zračna luka s potrebnim objektima za slijetanje i uzlijetanje 1928. godine na Borongaju. Od početka Drugog svjetskog rata služila je samo u vojne svrhe, a za zračni promet počeo se koristiti aerodrom Lučko. No zbog slabe opremljenosti i travnate staze moralo se pronaći drugo rješenje i izbor je pao na Pleso, 15 kilometara dalje od Zagreba.

Tamo je 1959. godine osvanula današnja putnička zgrada. Osnovana je Zrakoplovna luka Zagreb, koja s radom počinje 1962. godine. Tada je imala uzletnu stazu duljine 2500 metara i mogla je primiti pet manjih zrakoplova. Ubrzo se proširuje, a nakon nekoliko obnova, duljina piste danas iznosi 3.259 metara te godišnje na nju sleti više od 20.000 zrakoplova.

Povećanje brojki očekuje se novom rekonstrukcijom putničkog terminala, ali i prema najavama iz resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, zahvaljujući skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Tada bi Hrvatska, kao 28. članica europske obitelji trebala postati novo prepoznatljivo turističko odredište i zabilježiti još veći broj dolazaka i noćenja turista, kako iz Europe, tako i ostatka svijeta.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, zrakoplovna luka zagreb, zračni prijevoz zagreb, putovanje u zagreb


- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2013., ponedjeljak

Zagreb i hoteli u znaku vina i gastronomije

vinoZagreb i hoteli i u travnju očekuju nastavak dobre posjećenosti i povećanog broja rezervacija za smještaj u Zagrebu. Uskrsno razdoblje i proljetni školski praznici su za nama, ali je predsezona uspješno započela i povećava se broj turista. Hoteli u Zagrebu dočekuju ih spremni, a u prilog im ide zanimljiv raspored događanja koji su predviđeni za travanj.

Između ostalog, najavljeni su Sajam graditeljstva, opremanja i obrtništva na Zagrebačkom velesajmu, Dani hrvatskog filma u Studentskom centru, koncert Beyonce u Areni, prvi Međunarodni zagrebački festival harfi, nogometna sportska uzbuđenja, Sajam turizma, tradicije, eno-gastronomije i proizvoda ruralnih područja, festival znanosti te edukativne radionica povodom Međunarodnog dana muzeja. Turisti i posjetitelji mogu pogledati i zanimljive izložbe poput Picassovih remek djela u Klovićevim dvorima, kazališne predstave ili pak uživati u specijalitetima u sklopu posebne vinske i gastronomske manifestacije.

Ljubitelji vina će sigurno posjetiti Zagreb

Radi se o Wine Gourmet Weekendu, Međunarodnom festivalu vina i gastronomije, koji je lani imao svoje premijerno izdanje, a ove će se godine održati od 19. do 20. travnja. Točna lokacija je Gliptoteka HAZU i Centar Kaptol, nedaleko od samog središta grada. U tim će danima grad biti ispunjen poznavateljima i zaljubljenicima u vino, kvalitetnu kuhinju i ukusne delicije. Na uglednoj regionalnoj izložbi prošle se godine predstavilo 136 izlagača s više od 200 brendova, posjetitelji su se mogli upoznati s novim trendovima u vinarstvu i gastronomiji, a imali su priliku vidjeti i kušati više od 600 uzoraka domaćih i stranih vinara, te proizvode više od 30 proizvođača delicija i maslinovog ulja. Zabilježeno je više od 5.000 posjetitelja, koji su se zabavljali ne samo zahvaljujući ukusnim čašama vinskih napitaka i gastro specijaliteta, nego i zanimljivim predavanjima, kulinarskim radionicama, raspravama s domaćim i stranim stručnjacima. Jednaka posjećenost i interes izlagača očekuje se i ove godine.

Predstavljanje Hrvatske i Zagreba kao gurmanskog i vinskog središta

Organizatori najavljuju proširenje izlagačkog dijela, kao i razne filmske projekcije, degustacije rijetko dostupnih primjeraka specijalnih i desertnih vina te zanimljive večernje programe s uglednim vinarima i stručnjacima enologije i gastronomije, kojima će se Hrvatska i njezina metropola predstaviti kao gurmansko i vinsko odredište. A da to doista i jest, dokazuje bogata ponuda u brojnim gradskim restoranima i ugostiteljskim objektima u kojima se mogu pronaći raznovrsna svjetski poznata i nagrađivana vina, ali i ona uglednih domaćih vinara.
Hrvatska se zahvaljujući svom povoljnom položaju i klimi može pohvaliti vrlo kvalitetnim vinima koja se proizvode u pet vinogradarskih zona kontinentalnih i primorskih predjela. Prema nekim podacima uzgaja se 31 sorta grožđa, najviše graševina, plavac i istarska malvazija, za oko 130 domaćih autonomnih sorti vina, kojeg se prosječno godišnje proizvede oko milijun hektolitara. Tradicija proizvodnje vina u Hrvatskoj seže u daleku prošlost, a vjeruje se da su vinovu lozu u naše krajeve donijeli trgovci i kolonizatori nekoliko stoljeća prije Krista, kada počinje razvoj vinogradarstva. Osim na vino, Hrvatska je ponosna i na visokokvalitetno maslinovo ulje, te se često predstavlja kao zemlja maslinovog ulja. Najbrojnija proizvodnja je na Braču gdje ima više od 500.000 stabala maslina, ali ukupno ih je području cijele Hrvatske oko 3 milijuna na površini od 25.000 hektara. Godišnje se prosječno proizvede između 15.000 i 37.000 tona maslina, od kojih se dobiva od 1.500 do 5.000 tona maslinovog ulja. Da je doista vrhunskog okusa i kvalitete, jednako kao i hrvatsko vino, turisti i posjetitelji moći će se uvjeriti na Wine Gourmet Weekendu u Zagrebu.

Oznake: smještaj u zagrebu, hoteli u zagrebu, hotel u zagrebu, vikend u zagrebu, festival vina


- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.