Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Hoteli u Zagrebu dobro povezani javnim prijevozom

tramvaj Hoteli u Zagrebu nalaze se u različitim dijelovima grada milijunske metropole. Na ukupnoj površini od 641 kvadratnog kilometra smješteno je njih 70-ak, a osim hotela, turistima se za smještaj u Zagrebu nude i jednako udobni i prostrani pansioni, apartmani i sobe.

Zagreb se doista može pohvaliti dobrom ponudom smještajnih objekata, što privatnih, što hotelskih. Posebno se ističu hoteli u Zagrebu jer većina njih zadovoljava visoko postavljene europske standarde kvalitete i usluge, čak i za one najzahtjevnije i najuglednije goste. Usluga je vrhunska, a smještaj kvalitetan, stoga ne čudi redovni porast broja noćenja u glavnom gradu.

Zagreb s približavanjem ulaska Hrvatske u Europsku uniju polako postaje prava europska prijestolnica te važno i nezaobilazno mjesto na turističkoj karti Starog kontinenta, a to treba znati sačuvati i privući što je moguće više turista iz okolnih zemalja. Tome će pridonijeti ne samo dobar smještaj u Zagrebu, nego i raznolika ponuda zanimljivih kulturnih, zabavnih, sportskih, društvenih i turističkih sadržaja, kojima će se metropola predstaviti u najboljem svjetlu.

Bogata povijest ima mnoštvo toga za ispričati turistima, klasična i moderna arhitektura i umjetnost također, kao i multikulturno društvo koja se nikako ne može zaobići u ulicama grada. To su samo neke od mnoštva prednosti koje bi Zagreb trebao iskoristiti.

Važna je dobra povezanost

Nerijetko se metropola izdvaja i jer je na relativno maloj površini uspoređujući je s ostalim europskim glavnim gradovima, okružena planinom, rijekom te atraktivnim nizinskim područjima i proplancima kontinentalne klime. Ima mogućnosti za različite sportske rekreacije i aktivnosti, poput planinarenja, skijanja, trčanja, vožnje bicikala, a brojna uređena šetališta omogućavaju ugodan boravak u prirodi u brojnim parkovima, vrtovima te na umjetnim jezerima.

Zagreb je prepoznat i kao sportski grad u kojem se redovito održavaju važne i zanimljive sportske priredbe i utakmice, a osim sportaša, ne zaobilaze ga niti pjevačke zvijezde, ugledni i poznati kulturni umjetnici te poslovni ljudi,čije tvrtke imaju najveće podružnice upravo u metropoli.

Kada već turisti zbog nekog kulturnog, sportskog ili poslovnog događaja dođu u Zagreb, odsjednu u neki hotel u Zagrebu da vrijeme koje imaju, iskoriste na najbolji način - u kratkom vremenu upoznaju sve ljepote Zagreba, njegovih ulica i spomenika kulturne baštine, restorane, gastronomiju, noćni život i ljubaznost Zagrepčana.

Kako bi obišli sve značajnije dijelove grada, neće se moći poslužiti podzemnom željeznicom kao što je slučaj u brojnim europskim metropolama, ali ih očekuje dobra povezanost svih lokacija s javnim gradskim prijevozom.

Mnogo autobusnih i tramvajskih linija

U koji god dio Zagreba se uputili, turisti i posjetitelji do njega će moći doći zahvaljujući dobroj mreži tramvajskih ili autobusnih linija, ali i prigradskih vlakova, koji brzo i udobno voze na važnim relacijama i dobro povezuju sve strane grada. Dnevno prevezu i do 100.000 putnik, a za samo nekoliko minuta može doći s jednog kraja grada na drugi. Kvalitetna je i tramvajska mreža ukupne duljine 116 kilometara s 15 dnevnih i 4 noćne linije te autobusna s čak 134 autobusne linije od čega je 78 gradskih, a 56 prigradskih.

Obzirom da su hoteli u Zagrebu smješteni u blizini tramvajskog ili autobusnog prometa, i do njih se može vrlo lako doći. Osim toga, gradski prijevoz uključuje i dobru taksi službu koja je proteklih godina pojačana s nekoliko dodatnih taksi prijevoznika, a cijene prijevoza su vrlo povoljne.

Post je objavljen 19.04.2013. u 14:54 sati.