Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

08.04.2013., ponedjeljak

Zagreb i hoteli u znaku vina i gastronomije

vinoZagreb i hoteli i u travnju očekuju nastavak dobre posjećenosti i povećanog broja rezervacija za smještaj u Zagrebu. Uskrsno razdoblje i proljetni školski praznici su za nama, ali je predsezona uspješno započela i povećava se broj turista. Hoteli u Zagrebu dočekuju ih spremni, a u prilog im ide zanimljiv raspored događanja koji su predviđeni za travanj.

Između ostalog, najavljeni su Sajam graditeljstva, opremanja i obrtništva na Zagrebačkom velesajmu, Dani hrvatskog filma u Studentskom centru, koncert Beyonce u Areni, prvi Međunarodni zagrebački festival harfi, nogometna sportska uzbuđenja, Sajam turizma, tradicije, eno-gastronomije i proizvoda ruralnih područja, festival znanosti te edukativne radionica povodom Međunarodnog dana muzeja. Turisti i posjetitelji mogu pogledati i zanimljive izložbe poput Picassovih remek djela u Klovićevim dvorima, kazališne predstave ili pak uživati u specijalitetima u sklopu posebne vinske i gastronomske manifestacije.

Ljubitelji vina će sigurno posjetiti Zagreb

Radi se o Wine Gourmet Weekendu, Međunarodnom festivalu vina i gastronomije, koji je lani imao svoje premijerno izdanje, a ove će se godine održati od 19. do 20. travnja. Točna lokacija je Gliptoteka HAZU i Centar Kaptol, nedaleko od samog središta grada. U tim će danima grad biti ispunjen poznavateljima i zaljubljenicima u vino, kvalitetnu kuhinju i ukusne delicije. Na uglednoj regionalnoj izložbi prošle se godine predstavilo 136 izlagača s više od 200 brendova, posjetitelji su se mogli upoznati s novim trendovima u vinarstvu i gastronomiji, a imali su priliku vidjeti i kušati više od 600 uzoraka domaćih i stranih vinara, te proizvode više od 30 proizvođača delicija i maslinovog ulja. Zabilježeno je više od 5.000 posjetitelja, koji su se zabavljali ne samo zahvaljujući ukusnim čašama vinskih napitaka i gastro specijaliteta, nego i zanimljivim predavanjima, kulinarskim radionicama, raspravama s domaćim i stranim stručnjacima. Jednaka posjećenost i interes izlagača očekuje se i ove godine.

Predstavljanje Hrvatske i Zagreba kao gurmanskog i vinskog središta

Organizatori najavljuju proširenje izlagačkog dijela, kao i razne filmske projekcije, degustacije rijetko dostupnih primjeraka specijalnih i desertnih vina te zanimljive večernje programe s uglednim vinarima i stručnjacima enologije i gastronomije, kojima će se Hrvatska i njezina metropola predstaviti kao gurmansko i vinsko odredište. A da to doista i jest, dokazuje bogata ponuda u brojnim gradskim restoranima i ugostiteljskim objektima u kojima se mogu pronaći raznovrsna svjetski poznata i nagrađivana vina, ali i ona uglednih domaćih vinara.
Hrvatska se zahvaljujući svom povoljnom položaju i klimi može pohvaliti vrlo kvalitetnim vinima koja se proizvode u pet vinogradarskih zona kontinentalnih i primorskih predjela. Prema nekim podacima uzgaja se 31 sorta grožđa, najviše graševina, plavac i istarska malvazija, za oko 130 domaćih autonomnih sorti vina, kojeg se prosječno godišnje proizvede oko milijun hektolitara. Tradicija proizvodnje vina u Hrvatskoj seže u daleku prošlost, a vjeruje se da su vinovu lozu u naše krajeve donijeli trgovci i kolonizatori nekoliko stoljeća prije Krista, kada počinje razvoj vinogradarstva. Osim na vino, Hrvatska je ponosna i na visokokvalitetno maslinovo ulje, te se često predstavlja kao zemlja maslinovog ulja. Najbrojnija proizvodnja je na Braču gdje ima više od 500.000 stabala maslina, ali ukupno ih je području cijele Hrvatske oko 3 milijuna na površini od 25.000 hektara. Godišnje se prosječno proizvede između 15.000 i 37.000 tona maslina, od kojih se dobiva od 1.500 do 5.000 tona maslinovog ulja. Da je doista vrhunskog okusa i kvalitete, jednako kao i hrvatsko vino, turisti i posjetitelji moći će se uvjeriti na Wine Gourmet Weekendu u Zagrebu.

Oznake: smještaj u zagrebu, hoteli u zagrebu, hotel u zagrebu, vikend u zagrebu, festival vina


- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.