Hotel u Zagrebu

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

28.03.2013., četvrtak

Hoteli u Zagrebu spremni za početak predsezone

uskrs Hoteli u Zagrebu ali i u ostatku zemlje krajem ožujka i početkom travnja redovito započinju s turističkom predsezonom. To je uvod i svojstveno zagrijavanje za vrhunac sezone u ljetnim mjesecima, kada se bilježi najveći broj rezervacija za smještaj u Zagrebu. Brojni hoteli u Zagrebu upravo u tom razdoblju odrađuju završne pripreme, privode kraju uređenje interijera, recepcije, restorana i soba, povećanje smještajnih kapaciteta, izmjene jelovnika i ponude, osposobljavanje osoblja ili neke manje preinake te spremno dočekuju veće grupe gostiju.

A oni su uobičajeni za početak travnja i poklapaju se s najvećim kršćanskim blagdanom – Uskrsom, koji je važan ne samo za vjernike, nego i turizam jer službeno označuje početak predsezone. Poznata izreka 'Po jutru se dan poznaje', mogla bi se i ovdje primijeniti jer uspješnost godišnjih turističkih rezultata uvelike ovise o tome kako se krene u sezonu. Uskrs, slobodni dani na poslu i školski praznici, idealna su prilika za dobar start.

Uskrs državni praznik

Kao najveći kršćanski blagdan kojim se u prvoj nedjelji nakon završetka Korizme slavi Isusovo uskrsnuće, Uskrs je državni praznik u brojnim zemljama svijeta i neradni je dan, kao i Uskrsni ponedjeljak. Mnogi tu priliku koriste za mini godišnje odmore, spajanje slobodnih dana, odlazak na kraće putovanje ili dulji posjet obitelji i prijateljima te u velikom broju rezerviraju smještaj u Zagrebu. Prema lanjskim pokazateljima, turisti su u travnju 2012. godine ostvarili 1 632 032 noćenja. Približne brojke očekuju se i ove godine, a tome bi trebale doprinijeti povoljnije ponude smještaja i noćenja, posebice tijekom ovog uskrsnog razdoblja. Brojni hoteli u Zagrebu za tu su prigodu snizili cijene smještaja i pripremili posebne akcijske popuste za jednodnevne ili višednevne boravke prije i nakon Uskrsa, a više detalja može se pronaći na njihovim internetskim stranicama ili turisti i gosti pomoć mogu potražiti u poslovnicama Hrvatske turističke zajednice.

Kojom prigodom povoljnije ponude?

Zagreb i hoteli prepoznali su važnost prvog praznika nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. U prilog ide i dolazak toplijeg vremena, a kada se tome doda i prigodna zanimljiva proslava najvećeg blagdana kršćanstva, koji se na različite načine obilježava u gradu i ostatku hrvatske metropole, jasno je zbog čega je važno da su hoteli u Zagrebu spremni za brojniju posjetu.
A Zagreb je itekako spreman. Proslava Isusove muke, smrti na križu i uskrsnuća već se tradicionalno obilježava na ulicama grada, izložbama slika, pisanica i ukrasa, sajmovima, prodajnim štandovima, prigodnim programima u crkvama. Turisti se mogu upoznati s hrvatskom tradicijom koja se njeguje prilikom slavljenja Uskrsa. Ona se ponešto razlikuje od regije do regije, ali se u suštini temelji na pripremi uskrsne košarice, kuhane šunke, hrena, mladog luka i domaćeg kruha, bojaju se pisanice, odlazi se na svetu misu na kojoj se pripremljena hrana blagoslivlja i pjevaju prigodne pjesme. Prema tradiciji, u Uskrsu gotovo uvijek, najviše uživaju djeca koja se darivaju bojanim pisanicama i s njima se igraju. Obično tucanjem s vrhovima pisanica, u kojem je pobjednik onaj čija pisanica ostane čitava, traženjem jaja koje se skrivaju u kući ili negdje vani u travi ili pak gađanjem pisanica kovanicama. Ideje su različite, a svima je zajedničko da se u tim danima uživa u obiteljskom i blagdanskom okruženju.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, uskrs u zagrebu, zagreb događanja, zanimljivosti u zagrebu


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2013., srijeda

Hoteli u Zagrebu prigodni i za maturalne večere

maturalna vecer Hoteli u Zagrebu su zahvaljujući raznovrsnoj ponudi prvi izbor, kako stranih, tako i domaćih gostiju. Ne samo jer nude kvalitetan smještaj u Zagrebu, nego i zbog velikog izbora ostalih sadržaja i mogućnosti organiziranja različitih svečanih prigoda. Brojni hoteli u Zagrebu imaju svoje vlastite restorane, kuhinju i kuhare te gostima poslužuju svježe pripremljene dnevne i večernje obroke i posebne specijalitete kuće. Ovisno o prostranosti, većina ih posjeduje i prostorije namijenjene organizaciji poslovnih sastanaka, konferencija, banketa, prezentacija i raznih službenih prijema, prigodnih za poslovna i profesionalna druženja.

Konferencijske dvorane za to su odličan izbor, a mogu se koristiti i za nešto drugačije vrste svečanosti, poput raznih zabava, proslava rođendana, krstitki, maturalnih večeri i vjenčanja. Uobičajeno se radi o vrlo prostranim salonima i dvoranama, koje se za svaku prigodu mogu ukrasiti, urediti i opremiti prema ukusu gostiju. Oni mogu tražiti poseban raspored stolova i stolica, određene boje i uzorke presvlaka, stolnjaka i ubrusa, cvjetne i ostale dekoracije za prostor, osiguravanje popratne glazbe, ozvučenja, fotografa, frizera i slično. Naravno, neizostavna je raznolika ponuda jelovnika, koji dolazi u nekoliko kombinacija, a može biti klasičan ili prilagođen željama gostiju.

Palace Hotel Zagreb ima posebnu ponudu

Posebnost je što se osim u ukusnoj hrani i piću, može uživati u prekrasnom ambijentu, lijepo uređenim i velikim lokacijama koje mogu primiti i nekoliko desetaka, ali i više stotina gostiju, ovisno o prigodi. Zbog prostranosti i elegancije kojom odišu, brojni hoteli u Zagrebu i njihove konferencijske dvorane, često se biraju za proslave maturalnih večera. Svi maturanti žele da im završetak srednjoškolskog obrazovanja, često nazvanog i najljepšeg životnog doba, ostane u lijepom sjećanju pa se oproštajna večer zagrebačkih maturanata redovito organizira u nekom od gradskih hotela. Maturantima je posebnu ponudu pripremio Palace Hotel Zagreb smješten u najužem centru grada na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, ispred starog parka Zrinjevac. Kao hotel Baštine i s najstarijom hotelskom tradicijom u hrvatskoj metropoli, odiše tradicionalnim secesijskim ugođajem, savršeno uklopljenim s modernim trendovima, vrhunskim osobljem, uslugom i ukusnim domaćim specijalitetima.

U ponudu je sve uključeno

A domaći specijaliteti za koje je zadužen šef kuhinje Ivica Štruml, uključuju izbor hladnih jela, od pršuta, domaće šunke i sireva, mariniranog povrća, raznih sezonskih i posebnih salata, toplih jela, poput rižota, zagrebačkih odrezaka, medaljona, lignji, te posebnog specijaliteta kuće - štrukli, velikog izbora slastica i voća te alkoholnog i bezalkoholnog pića tijekom cijele večeri. U ponudu je uključena i prigodna dekoracija prostora i usluga ljubaznog osoblja, a po želji se može organizirati i glazba uživo. Neki dodatni zahtjevi ili promjene jelovnika, pića, izgleda interijera ili dekoracija, dogovaraju se prilikom rezervacije, a cijena za navedenu 'all inclusive' ponudu je 399 kuna po osobi. Maturanti će bez sumnje uživati u svojoj posebnoj večeri, koja će se u Palace Hotelu Zagreb pretvoriti u luksuznu i svečanu proslavu te će se oproštaj od srednje škole još dugo pamtiti.

Oznake: hotel u zagrebu, smješaj u zagrebu, maturalna večer, maturalna u hotelu, maturalna u zagrebu


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2013., ponedjeljak

Zagreb i hoteli u ožujku odišu irskim ugođajem

Nakon zimskih mjeseci, ožujak sa sobom donosi više temperature, buđenje prirode, zelenila i sunca te stvaranje pravog proljetnog ugođaja. Ulice i parkovi, konačno okupani sunčevim zrakama, uobičajeno vrve građanima, posjetiteljima i turistima, koji u velikom broju rezerviraju smještaj u Zagrebu Lijepo vrijeme idealno je za upoznavanje hrvatske metropole, pa već uobičajeno, tijekom ovog razdoblja, povećani broj turista i zadovoljavajuću popunjenost kapaciteta, bilježe i hoteli u Zagrebu. Na to utječe i buđenje raznih kulturnih i zabavnih događanja, posebice na gradskim ulicama i trgovima.

Jedno takvo, koje je već nekoliko godina rezervirano za mjesec ožujak, posvećeno je irskom duhu. Uključuje predstavljanje ove otočne europske destinacije, njezine kulture, tradicije, običaja, glazbe, gastronomije i kulturnih posebnosti. Štovateljima popularno zvanog 'zelenog i smaragdnog otoka', zemlje pive, livada, nobelovaca i trkaćih konja, ali i onima koji malo ili čak ništa ne znaju o trećem najvećem otoku u Europi, ovom prigodom približavaju se sve njegove ljepote i zanimljivosti.

Irska tradicija – pivo

Glavni simboli 84.412 četvornih kilometara velikog otoka, koji se prije 11.000 godina irskim morem odvojio od Velike Britanije su pivo, pubovi i ljepote zelene prirode. Pubovi su redovito središte društvenog života u kojima se pije slavno tradicionalno irsko tamno pivo bogate povijesti i čvrste pjene – Guinness, čiji početak proizvodnje seže još u daleku 1759. godinu, kada je mladi poduzetnik Arthur Guinness kupio zapuštenu pivovaru u Dublinu i od nje napravio svjetski poznati brend. U tu kategoriju svakako pripada i popularna irska kava, nastala na bazi whiskeya i tučenog slatkog vrhnja.

Osim po tome, Irska je poznata i po tradicionalnoj gastronomiji u kojoj je glavna namirnica krumpir. Priprema se i jede u kori, skuhan, pečen ili pržen, a zanimljivo, od njega se izrađuju čak i kolači. Uz njega najčešće ide slanina, koja uz kobasice, jaja, rajčicu, krumpir i smeđi kruh, predstavlja tipičan bogati irski doručak. Zahvaljujući oceanskoj klimi i velikoj količini vlage, te izostanku suše, obiluje livadama, zelenilom i pašnjacima. Zbog toga je i dobila naziv 'zeleni i smaragdni otok', a može se pohvaliti i dobrom country i rock glazbom, nacionalnim simbolom – harfom, šestoricom nobelovaca, koja su uglednu nagradu dobila za postignuća u književnosti, fizici i za poticanje mira u svijetu te trkaćim konjima i utrkama kojih se godišnje održi 280.

Pravi simbol Sveti Patrick


Ipak, jedna od glavnih asocijacija kada se spominje Irska je njezin zaštitnik – Sveti Patrick. Ovaj katolički svetac i biskup donio je kršćanstvo u Irsku, a vjeruje se da je iz zemlje potjerao sve zmije i ostale otrovne životinje te se danas slavi i kao zaštitnik ljudi koji se boje zmija te Nigerije i inženjera. Spomen na velikog sveca obilježava se na dan njegove smrti, 17. ožujka i to je veliki nacionalni blagdan. Najznačajniji je dan za milijune Iraca. Slavi se odlaskom u crkvu, molitvom za misionare, a glavno je obilježje nošenje zelene odjeće i djeteline. Zelena boja kao simbol Irske zbog zelenila i livada, a djetelina jer ju je prema legendi, Sveti Patrick koristio kako bi vjernicima objasnio značenje Svetog trojstva.
Sjećanje na oca kršćanstva u Irskoj obilježava se diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, a tjedan koji će biti ispunjen upoznavanju s irskom poviješću, tradicijom i još nekim najznačajnijim obilježjima ove zanimljive zemlje, u Zagrebu će se održati od 11. do 17. ožujka. Glavna lokacija je Trg Petra Preradovića, poznatiji kao Cvjetni trg, na kojem će tijekom irskog tjedna, posjetitelji i turisti tijekom cijelog dana moći uživati u gastronomskoj ponudi irskih specijaliteta, pive, plesu, glazbi i radovima irskih umjetnika, a u Muzeju automobila Ferdinand Budicki, moći će pogledati izložbu umjetničkih fotografija o običajima proslave Dana Svetog Patricka.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, irski tjedan, sveti patick


- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.