Hotel u Zagrebu

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

20.02.2013., srijeda

Zagreb i hoteli u središtu dokumentarnog filma

film Jedna od posebnosti Zagreba, kao glavnog hrvatskog grada i gospodarskog, kulturnog, prometnog i znanstvenog središta, a što svojim gostima posebno naglašavaju brojni hoteli u Zagrebuje što je izuzetno bogat raznolikom kulturnom ponudom. To može zahvaliti brojnim spomenicima arhitekture i baštine, koji privlače velik broj turista u gotovo svako doba godine, ali i zanimljivim programom kulturnih događanja. Mnoga od njih razlog su zbog kojeg turisti i ostali posjetitelji dolaze i rezerviraju smještaj u Zagrebu, na nekoliko dana odsjednu u neki hotel u Zagrebu, a posjet onda koriste i za bolje upoznavanje hrvatske metropole, glavnih atrakcija, neobičnih lokacija, povijesnih objekata ili dobar shopping u mnoštvu trgovačkih centara ili duž najveće gradske ulice, Ilice.

I dok neki uživaju u prisjećanju na duhove prošlosti grada, neki sa sasvim drugim razlogom dolaze u metropolu. Žele naime uživati u različitim festivalima, koncertima, glazbenim događanjima, izložbama, kazališnim i filmskim predstavama, sajmovima, kongresima, sportskim natjecanjima i slično. Izbor je različit, pa svatko može pronaći nešto za sebe, čak i u ovim hladnim i zimskim mjesecima.

Zagrebdox u Kaptolu


Jedno takvo u veljači je posvećeno ljubiteljima dokumentarnog filma i uglednom međunarodnom festivalu koji je na rasporedu od 24. veljače do 3. ožujka. Kako mu i samo ime govori, publici se predstavljaju dokumentarni filmovi snimljeni u svim krajevima svijeta i Europe, koji se natječu za nagrade publike i žirija, a osim visokokvalitetnih uradaka poznatih autora i stručnjaka iz ovog područja, poseban je zbog toga što prezentira i novosti u produkciji, snimanju i proizvodnji ovakve vrste filmova, organizira razne skupove i radionice te potiče međunarodnu suradnju.
Na festivalu se prikazuju filmovi u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji. Međunarodna uključuje radove svjetskih autora, a regionalna onih iz zemalja u okruženju, a naglasak je da se ne radi o komercijalnim filmovima, nego kreativnim i novim, ne starijima od godine dana, moderne i inovativne tematike, retrospektive i određenog žanra.

Više od 150 dokumentaraca

Najbolji se nagrađuju i to Velikim pečatom za najbolji film iz međunarodnog, odnosno regionalnog programa, Malim pečatom za najbolji film mladog autora do 35 godina, najbolji film odabrat će i publika, a posebna nagrada, pod nazivom 'Movies That Matter' dodjeljuje se filmu koji najbolje promiče ljudska prava. U međunarodnoj konkurenciji ove će godine biti ukupno 19 filmova iz cijelog svijeta, a iz regije 24. Kada se tome pribroje i naslovi ostalih programa i retrospektiva, 'Kontroverznog Doxa', 'Stanja stvari', 'Happy Doxa', 'Majstora Doxa', 'Glazbenog globusa', 'Teen Doxa' te novog 'Biografskog Doxa', koji donosi priče poznatih ličnosti koje su obilježile posljednja desetljeća, u osam dana trajanja festivala, bit će prikazano više od 150 dokumentaraca.
Ovo je njegovo deveto izdanje, a u Zagrebu je prvi put održan 2005. godine. Od tada je zabilježio mnoštvo vrhunskih, zanimljivih i kreativnih projekcija, a prema najavama organizatora, ovogodišnji će program biti bogatiji od svih dosadašnjih. Hoće li to doista biti tako, filmofili i svi zainteresirani za upoznavanje s dokumentarističkom filmskom umjetnošću moći će se ubrzo uvjeriti.

Lokacija je kino Movieplex u Centru Kaptol, nedaleko od središta grada. Sudionicima festivala i posjetiteljima koji ne znaju gdje se nalazi, preporuča se krenuti od glavnog trga bana Josipa Jelačića, sjeverno prema zagrebačkoj Katedrali ulicom Kaptol i potom nastaviti ravno do krajnjeg odredišta – ulice Nova Ves 18. Dodatnu pomoć u snalaženju mogu zatražiti u hotelu u kojem rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu, a ako je potrebno, osoblje će ih uputiti na usluge javnog gradskog prijevoza ili taksi službu.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, hoteli u zagrebu, grad zagreb, zagrebačka ponuda


- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2013., utorak

Izaberite hotel u Zagrebu za najvažniji dan u životu

vjencanja Brojni hoteli u Zagrebu osim smještaja, boravka i gastronomske ponude, imaju i posebne aranžmane za vjenčanje. Zahvaljujući visokokvalitetnoj usluzi, dobroj opremljenosti, raznovrsnim jelovnicima, kvalificiranom osoblju, svečanim i raskošnim dvoranama, ali i mogućnosti smještaja i noćenja, hoteli u Zagrebu čest su izbor mnogih budućih mladenaca. Koji će to hotel u Zagrebu biti, ovisi prvenstveno o njihovim željama i zahtjevima, lokaciji koja im najbolje odgovara, cijeni, ambijentu, veličini i uređenju prostora, ponuđenom meniju i slično. Zagreb i hoteli mogu se pohvaliti prostranim lokacijama, odgovarajućima i za manje, ali i veće svadbe. Za to su predviđene konferencijske dvorane, u kojima se onda poslovni interijer namijenjen sastancima, seminarima, konferencijama i banketima, mijenja u znatno svečaniji i elegantniji, prigodni za najvažniji dan u životu.

Kako bi on doista bio i najljepši te protekao u prekrasnom raspoloženju koji će se dugo pamtiti, važno je znati da organizacija vjenčanja nije lagana zadaća jer se mora brinuti o mnoštvu detalja i pojedinosti, od izbora pozivnica, zahvalnica, konfeta, izbora lokacije, restorana, jelovnika, slastica, torte, glazbe do cvjetnih aranžmana, fotografskog i video snimanja, rasporeda sjedenja gostiju, uređenja interijera i još mnogo toga, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Ali nema mjesta panici jer u tome danas pomažu osobe specijalizirane za organizaciju svadbenih proslava i u dogovoru s mladencima i njihovim željama, zadužene su za obavljanje svih potrebnih poslova, zadaća i rezervacija oko vjenčanja.

U organizaciji pomažu i hoteli u Zagrebu


Dodatnu pomoć pružit će i hoteli u kojima mladenci sa svojim najbližima odluče proslaviti ulazak u bračni život. Osim prostora, stolova i stolica koji se uređuju prema njihovim zahtjevima i jelovnika koji se također slaže i priprema ovisno o njihovim željama, hotelsko osoblje na raspolaganju im je i za dodatne usluge. Primjerice, ugledni Palace Hotel Zagreb koji je smješten u samom središtu grada, svojim mladencima nudi savjete i narudžbe cvjetne dekoracije, usluge fotografskog i video snimanja, glazbu, izvrsne frizersko-kozmetičke usluge kako bi zablistali na tako poseban dan. Osim toga, poklanja im poseban apartman za mladence, pjenušac i doručak u sobu, a raskošan ambijent i interijer je idealan za organizaciju ovakvih prigoda.
Prostrani saloni i dvorane, velika su prednost pri održavanju svadbenih svečanosti, a kada se tome dodaju i ukusni jelovnici i gastronomske delicije tradicionalnih i modernih jela pripremljene u restoranima s uglednim šefovima kuhinja i vrhunskim osobljem, onda je jasno zašto je hotel u Zagrebu odličan odabir.

A što izabrati?

Ponuda u hrvatskoj metropoli doista je raznovrsna i odluka nije lagana, ali u tome mogu pomoći razni sajmovi, tjedni i dani vjenčanja na kojima se na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije i brošure. Budući mladenci se između ostalog, mogu pobliže upoznati s ponudom hotela i restorana, slobodnim terminima, uvjetima organizacije i financijskim detaljima. Jedan takav održava se od 15. do 17. veljače u Zagrebu, a posjetitelje očekuje mnoštvo izlagača, proizvođača svadbenih torti, slastica, menija, modne revije vjenčanica, haljina i odijela za svečane prigode te degustacije i radionice na kojima se može naučiti kako izraditi pozivnice, zahvalnice i poklone za goste, cvjetne aranžmane i brojne druge pojedinosti koje će olakšati organizaciju najvažnijeg, najsretnijeg, a često i najstresnijeg dana u životu.
- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2013., ponedjeljak

I Zagreb i hoteli odišu duhom karnevala

Siječanj i veljača tradicionalno su rezervirani za karnevalsko razdoblje, odnosno vrijeme prije početka korizme tijekom kojeg se na trgovima i gradskim ulicama priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Zabave i pokladnog veselja ne nedostaje u svim krajevima svijeta, ali i Hrvatske. Tako i u Zagrebu u kojem se i ove godine očekuje dobra zabava i provod za sve koji svrate u hrvatsku metropolu i osiguraju smještaj u Zagrebu.

Prigodna karnevalska proslava osigurana je u brojnim zagrebačkim klubovima i na ulicama, kojima se šire ugodni mirisi krafni, fritula, pogačica i ostalih ukusnih pokladnih slastica, a posebne i prigodne jelovnike poput krpica s kiselim zeljem, kobasicama, žgancima, govedinom, puricom ili guskom, pripremili su i restorani i hoteli u Zagrebu.
Tradicija govori da se u Zagrebu i njegovoj okolici javne pokladne zabave i priredbe priređuju od 17. stoljeća. Slavlje su organizirale gradske vlasti, a sve je počinjalo već po završetku božićnog razdoblja, na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja kada se priređivala velika gozba. Slavilo se i na sami pokladni utorak, vrhunac fašnika, kada se pilo gradsko vino, a jeli su se slatkiši i suhe smokve. Taj se dan na ovom području zvao 'fašenk'. Danas se u kontinentalnim krajevima najčešće spominje kao fašnik, odnosno noć posta, a još se koriste i izrazi mesopust, karneval te poklade, koje su nastale od starohrvatskog glagola 'klasti' što znači 'prerušavati se'. Radi se o izrazima koji se koriste u određenim regijama i mjestima.

Što su zapravo maškare?

Iako se pravila, običaji i rituali razlikuju u pojedinim krajevima, svima je zajedničko da se uoči korizme koja je obilježena postom, odricanjem, čišćenjem i žrtvovanjem, kršćani opuštaju i uživaju u hrani i piću te zabavi pod maskama. Svi tada požele biti netko drugi, odijevaju maštovite kostime, različite maske inspirirane crtanim i igranim filmovima, junacima i likovima iz knjiga. U tome uživaju ne samo djeca, nego i odrasli, a radi se o velikoj zabavi za cijelu obitelj. Uz sudjelovanje u uličnim i fašničkim povorkama, običaj je i da tako kostimirani obilaze domove i kuće, pjevaju pjesme i skupljaju slatkiše i novac.

Pjesma, ples, ulični zabavljači, krafne i veselje, glavne su asocijacije koje se vežu uz fašnik, koji u pojedinim krajevima traje danima, pa čak i tjednima, no svugdje završava utorkom, prije blagdana Pepelnice ili Čiste srijede, kada i službeno počinje korizma, odnosno 40 dana pripreme za Isusovo uskrsnuće. Kraj karnevalskih 'ludovanja' obilježava se paljenjem krijesa na lomači, odnosno krpenog lutka koji simbolizira Fašnika i sve ono što se dogodilo loše u protekloj godini, a s njim u pepelu nestaju i svi grijesi i nestašluci.

Pokladne svečanosti i u metropoli

Kao i ostatak krajeva, od panonskog i dinarskog do jadranskog područja, Zagreb se također može pohvaliti brojnim događanjima kojima se obilježavaju fašnik i karnevalske svečanosti. Osim raznovrsne ponude tuluma u noćnim klubovima na kojima je obavezan dolazak u kostimima i maskama, a najmaštovitije se nagrađuje, veliki plesni spektakl organizira se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Pod nazivom 'Lisinski pleše pod maskama', tradicionalni karnevalski program 9. veljače okupit će na više od 2000 četvornih metara brojne posjetitelje željne zabave pod maskama, uz latino i samba ritmovi, nastupe brazilskih trbušnih plesačica, žonglera, akrobata, izrađivača maski i slično. Humanitarnog je karaktera i očekuje se da će ga posjetiti velik broj raspoloženih gostiju, ali i turista koji odluče rezervirati smještaj u Zagrebu i uvjeriti se kako se karneval i maškare slave u metropoli.

Oznake: smještaj u zagrebu, karneval u zagrebu, hotel u zagrebu, zabava u zagrebu, putovanje u zagreb, maskiranje, karneval


- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.