Hotel u Zagrebu

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

20.02.2013., srijeda

Zagreb i hoteli u središtu dokumentarnog filma

film Jedna od posebnosti Zagreba, kao glavnog hrvatskog grada i gospodarskog, kulturnog, prometnog i znanstvenog središta, a što svojim gostima posebno naglašavaju brojni hoteli u Zagrebuje što je izuzetno bogat raznolikom kulturnom ponudom. To može zahvaliti brojnim spomenicima arhitekture i baštine, koji privlače velik broj turista u gotovo svako doba godine, ali i zanimljivim programom kulturnih događanja. Mnoga od njih razlog su zbog kojeg turisti i ostali posjetitelji dolaze i rezerviraju smještaj u Zagrebu, na nekoliko dana odsjednu u neki hotel u Zagrebu, a posjet onda koriste i za bolje upoznavanje hrvatske metropole, glavnih atrakcija, neobičnih lokacija, povijesnih objekata ili dobar shopping u mnoštvu trgovačkih centara ili duž najveće gradske ulice, Ilice.

I dok neki uživaju u prisjećanju na duhove prošlosti grada, neki sa sasvim drugim razlogom dolaze u metropolu. Žele naime uživati u različitim festivalima, koncertima, glazbenim događanjima, izložbama, kazališnim i filmskim predstavama, sajmovima, kongresima, sportskim natjecanjima i slično. Izbor je različit, pa svatko može pronaći nešto za sebe, čak i u ovim hladnim i zimskim mjesecima.

Zagrebdox u Kaptolu


Jedno takvo u veljači je posvećeno ljubiteljima dokumentarnog filma i uglednom međunarodnom festivalu koji je na rasporedu od 24. veljače do 3. ožujka. Kako mu i samo ime govori, publici se predstavljaju dokumentarni filmovi snimljeni u svim krajevima svijeta i Europe, koji se natječu za nagrade publike i žirija, a osim visokokvalitetnih uradaka poznatih autora i stručnjaka iz ovog područja, poseban je zbog toga što prezentira i novosti u produkciji, snimanju i proizvodnji ovakve vrste filmova, organizira razne skupove i radionice te potiče međunarodnu suradnju.
Na festivalu se prikazuju filmovi u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji. Međunarodna uključuje radove svjetskih autora, a regionalna onih iz zemalja u okruženju, a naglasak je da se ne radi o komercijalnim filmovima, nego kreativnim i novim, ne starijima od godine dana, moderne i inovativne tematike, retrospektive i određenog žanra.

Više od 150 dokumentaraca

Najbolji se nagrađuju i to Velikim pečatom za najbolji film iz međunarodnog, odnosno regionalnog programa, Malim pečatom za najbolji film mladog autora do 35 godina, najbolji film odabrat će i publika, a posebna nagrada, pod nazivom 'Movies That Matter' dodjeljuje se filmu koji najbolje promiče ljudska prava. U međunarodnoj konkurenciji ove će godine biti ukupno 19 filmova iz cijelog svijeta, a iz regije 24. Kada se tome pribroje i naslovi ostalih programa i retrospektiva, 'Kontroverznog Doxa', 'Stanja stvari', 'Happy Doxa', 'Majstora Doxa', 'Glazbenog globusa', 'Teen Doxa' te novog 'Biografskog Doxa', koji donosi priče poznatih ličnosti koje su obilježile posljednja desetljeća, u osam dana trajanja festivala, bit će prikazano više od 150 dokumentaraca.
Ovo je njegovo deveto izdanje, a u Zagrebu je prvi put održan 2005. godine. Od tada je zabilježio mnoštvo vrhunskih, zanimljivih i kreativnih projekcija, a prema najavama organizatora, ovogodišnji će program biti bogatiji od svih dosadašnjih. Hoće li to doista biti tako, filmofili i svi zainteresirani za upoznavanje s dokumentarističkom filmskom umjetnošću moći će se ubrzo uvjeriti.

Lokacija je kino Movieplex u Centru Kaptol, nedaleko od središta grada. Sudionicima festivala i posjetiteljima koji ne znaju gdje se nalazi, preporuča se krenuti od glavnog trga bana Josipa Jelačića, sjeverno prema zagrebačkoj Katedrali ulicom Kaptol i potom nastaviti ravno do krajnjeg odredišta – ulice Nova Ves 18. Dodatnu pomoć u snalaženju mogu zatražiti u hotelu u kojem rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu, a ako je potrebno, osoblje će ih uputiti na usluge javnog gradskog prijevoza ili taksi službu.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, hoteli u zagrebu, grad zagreb, zagrebačka ponuda


- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.