Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

28.03.2013., četvrtak

Hoteli u Zagrebu spremni za početak predsezone

uskrs Hoteli u Zagrebu ali i u ostatku zemlje krajem ožujka i početkom travnja redovito započinju s turističkom predsezonom. To je uvod i svojstveno zagrijavanje za vrhunac sezone u ljetnim mjesecima, kada se bilježi najveći broj rezervacija za smještaj u Zagrebu. Brojni hoteli u Zagrebu upravo u tom razdoblju odrađuju završne pripreme, privode kraju uređenje interijera, recepcije, restorana i soba, povećanje smještajnih kapaciteta, izmjene jelovnika i ponude, osposobljavanje osoblja ili neke manje preinake te spremno dočekuju veće grupe gostiju.

A oni su uobičajeni za početak travnja i poklapaju se s najvećim kršćanskim blagdanom – Uskrsom, koji je važan ne samo za vjernike, nego i turizam jer službeno označuje početak predsezone. Poznata izreka 'Po jutru se dan poznaje', mogla bi se i ovdje primijeniti jer uspješnost godišnjih turističkih rezultata uvelike ovise o tome kako se krene u sezonu. Uskrs, slobodni dani na poslu i školski praznici, idealna su prilika za dobar start.

Uskrs državni praznik

Kao najveći kršćanski blagdan kojim se u prvoj nedjelji nakon završetka Korizme slavi Isusovo uskrsnuće, Uskrs je državni praznik u brojnim zemljama svijeta i neradni je dan, kao i Uskrsni ponedjeljak. Mnogi tu priliku koriste za mini godišnje odmore, spajanje slobodnih dana, odlazak na kraće putovanje ili dulji posjet obitelji i prijateljima te u velikom broju rezerviraju smještaj u Zagrebu. Prema lanjskim pokazateljima, turisti su u travnju 2012. godine ostvarili 1 632 032 noćenja. Približne brojke očekuju se i ove godine, a tome bi trebale doprinijeti povoljnije ponude smještaja i noćenja, posebice tijekom ovog uskrsnog razdoblja. Brojni hoteli u Zagrebu za tu su prigodu snizili cijene smještaja i pripremili posebne akcijske popuste za jednodnevne ili višednevne boravke prije i nakon Uskrsa, a više detalja može se pronaći na njihovim internetskim stranicama ili turisti i gosti pomoć mogu potražiti u poslovnicama Hrvatske turističke zajednice.

Kojom prigodom povoljnije ponude?

Zagreb i hoteli prepoznali su važnost prvog praznika nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. U prilog ide i dolazak toplijeg vremena, a kada se tome doda i prigodna zanimljiva proslava najvećeg blagdana kršćanstva, koji se na različite načine obilježava u gradu i ostatku hrvatske metropole, jasno je zbog čega je važno da su hoteli u Zagrebu spremni za brojniju posjetu.
A Zagreb je itekako spreman. Proslava Isusove muke, smrti na križu i uskrsnuća već se tradicionalno obilježava na ulicama grada, izložbama slika, pisanica i ukrasa, sajmovima, prodajnim štandovima, prigodnim programima u crkvama. Turisti se mogu upoznati s hrvatskom tradicijom koja se njeguje prilikom slavljenja Uskrsa. Ona se ponešto razlikuje od regije do regije, ali se u suštini temelji na pripremi uskrsne košarice, kuhane šunke, hrena, mladog luka i domaćeg kruha, bojaju se pisanice, odlazi se na svetu misu na kojoj se pripremljena hrana blagoslivlja i pjevaju prigodne pjesme. Prema tradiciji, u Uskrsu gotovo uvijek, najviše uživaju djeca koja se darivaju bojanim pisanicama i s njima se igraju. Obično tucanjem s vrhovima pisanica, u kojem je pobjednik onaj čija pisanica ostane čitava, traženjem jaja koje se skrivaju u kući ili negdje vani u travi ili pak gađanjem pisanica kovanicama. Ideje su različite, a svima je zajedničko da se u tim danima uživa u obiteljskom i blagdanskom okruženju.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, uskrs u zagrebu, zagreb događanja, zanimljivosti u zagrebu


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.