subota, 29.07.2006.

Horrorci na tv-u

Image Hosted by ImageShack.us Kao što vjerovatno i znate, prije par tjedana hrt je odlučio na radost mnogih horror fanatica započeti s ciklusom horrora subotom kasno navečer. No ono što mi je danas zaokupilo pažnju je to da će gledatelji imati prilike uživati u horrorcima već od 20 sati, i tako sve do 3 ujutro, a riječ je o sljedećim filmovima:

20.05- Gothika (HBO)- nešto noviji horror-triler iz 2004. sa Halle Berry u glavnoj ulozi.
20.05- Vampire Effect (NOVA TV)- zanimljivi azijski horrorac, relativno novi.
21.45- The Puppet Masters (NOVA TV)- solidan sf horror s Donaldom Sutherlandom iz 1994. Nanizao je bezbroj nastavaka (8 ako se ne varam).
23.35- Underworld (HRT 1)- meni osobno jako drag horror s Kate Beckinsale i Scootom Speedmanom. Nedavno je snimljen i jednako uspješan, no meni malo slabiji nastavak.
01.30- One Missed Call (HRT 1)- definitivno jedan od najstrašnijih japanskih horrora svih vremena iz 2003. O njemu btw uskoro dolazi osvrt.

I mala obavijest- pošto sam trenutno dosta zauzet, novi osvrt ću napisati tek u sljedeću subotu, a pošto sam jučer u kinu pogledao The Dark (2005), ne moram ni naglasiti o kojem filmu je riječ.
A do tada, mala ajmo reći igra- od navedenih 5 filmova odaberite jedan koji je po vama najkvalitetniji i najzanimljivi te obrazložite zašto.

| 21:18 | Komentiraj (17) | Isprintaj | #

srijeda, 26.07.2006.

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Image Hosted by ImageShack.us The Texas Chainsaw Massacre, SAD, 2003.
Redatelj: Marcus Nispel
Glume: Jessica Biel, Mike Vogel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen, Eric Balfour, R. Lee Ermey, David Dorfman, Andrew Bryniarski...
Ocjena: 8

18. kolovoz, 1973. Grupica prijatelja predvođena Erin (Jessica Biel), njezinim dečkom Kempom (Eric Balfour), prijateljima Andyem (Mike Vogel) i Morganom (Jonathan Tucker) te naposljetku autostopericom Pepper (Erica Leerhsen) vraća se preko ruralnog Texasa iz Meksika na koncert Lynnard Skynnarda s namjerom da se neizmjerno zabave. Njihovu zabavu prekida uplakana autostoperica koja si, nakon što ju pokupe, raznese glavu pištoljem. Šokirano društvo odluči pozvati lokalnog šerifa, no čekajući ga igrom slučaja uđu u na prvi pogled sasvim običnu kuću vođenu tzv. "šerifom" (R. Lee Ermey). I isprva se kuća čini potpuno bezazlenom, no nakon što jedan od prijatelja misteriozno nestane, Erin i ekipica će greškom odlučiti istražiti taj misterij ne znajući da će se uskoro jedan po jedan sukobiti sa kobnim Thomasom Hewittom (Andrew Bryniarski) alias Leatherfaceom, monstruoznim kanibalom i njegovom prijateljicom- motornom pilom...

Image Hosted by ImageShack.us Riječima ne mogu izraziti oduševljenje koje sam doživio nakon pogledanog filma. Pošto sam u pravilu skeptičan prema remakeovima, čim sam čuo da rade remake istoimenog klasika iz 1974. moram priznati da sam imao grozno niska očekivanja. Dobro, ne baš sad grozno niska, ali stvarno niska. I srećom, očekivanja mi se nisu ispunila, a ne samo da mi je ovo dobar remake, nego bi mogao i bez pretjerivanja reći da je ovo zasigurno jedan od najboljih remakeova koje sam pogledao u posljednje vrijeme. Definitivno ono što mi se najviše svidjelo kod ovog filma je to da je u dosta scena bio vjeran originalu, ali je i zato u isto vrijeme krenuo u nekakav novi pravac, pravac koji nismo imali prilike vidjeti u originalu. Iako su se mnogi žalili na taj potpuno nepoznat i novi pravac, meni se to jako svidjelo. Također je i scenarij bio briljantan, po mome mišljenju puno bolji od originalnog, a vjerovatno razlog tome je objašnjenje ubijanja. Da pojasnim, u remakeu je do detalja objašnjeno zašto su Leatherface i njegova krvožedna familija uopće započeli s ubijanjem, dok je u originalu bilo jednostavnije- oni su jednostavno bili sjebani i živili u sjebanoj zajednici. Što se tiče glume, bila je na zadovoljavajućem nivou, posebice kod relativno nove glumice Jessice Biel (Blade: Trinity) koja se izvrsno snašla i kao zamjena legendarne Marilyn Burns (inače glavnog lika u originalnom filmu) i kao glavna protagonistica. Još jedan veliki plus je i sam izgled Leatherfacea- dok se u originalu vidjelo da je nosio neku jeftinu masku, u remakeu se njegovo lice zastrašujuće promijenilo (uostalom, imate i cover gore pa usporedite).
Ajmo reći najveća mana remakea je ta što makar je film bio u nekim scenama dosta vjeran originalu, bio sam dosta razočaran što nije imao tu kultnu "dinner table" scenu (oni koji su pogledali original zasigurno će znati o kojoj je sceni riječ) koja je meni ujedno i bila najupečatljivija scena u originalnom filmu, no pošto je film išao u već spomenutom dosta različitom pravcu, mjesta za tu scenu nije bilo.

A moj ukupni dojam? Makar ovaj film možda nije toliko kvalitetan koliko i original, ako su vam već dojadili oni loši remakeovi koji nisu niti približno efektni niti dobri kao njihovi originali, pogledajte The Texas Chainsaw Massacre jer će vam se mišljenje sigurno iz temelja promijeniti. Ukratko, ovo je film koji se definitivno ne smije propustiti.

| 21:49 | Komentiraj (18) | Isprintaj | #

petak, 21.07.2006.

When a Stranger Calls (2006)

Image Hosted by ImageShack.us When a Stranger Calls, SAD, 2006.
Redatelj: Simon West
Glume: Camilla Belle, Katie Cassidy, Tessa Thompson, Brian Geraghty, Clark Gregg, Kate Jennings Grant, Derek de Lint, David Denman, Tommy Flanagan...
Ocjena: 6

Jill Johnson (Camilla Belle) mlada je i lijepa srednjoškolka koja nakon povećeg telefonskog računa za kaznu mora "bejbisitati" dvoje djece bogatog gospodina Tima (Derek de Lint) i gospođe Kate (Kate Jennings Grant) Mandrakis kako bi zaradila novce i otplatila štetu. I isprva se sve čini potpuno normalnim, no ubrzo Jill počne dobivati uznemiravajuće i prijeteće telefonske pozive. Pošto je nedavno prekinula s dečkom Bobbyem (Brian Geraghty), Jill isprva pomisli da je to njezin bivši koji ju samo pokušava uplašiti, no nakon što se dogodi par ubojstava u njezinoj blizini, uključujući i ubojstvo njezine frendice, Jill će shvatiti da ne samo da se ne radi o njezinom dečku, nego i da ju maltretira osoba koja je dosada počinila 15 hladnokrvnih ubojstava mladih žena, a ako Jill ubrzo ništa ne poduzme, i ona će tako završiti...

Image Hosted by ImageShack.us Čim je izašao, When a Stranger Calls je nekoliko tjedana zaredom bio broj 1 na box officeu. Nažalost, cijeli taj uspjeh se pokvario zbog kritičara koju su film spljuvali do bola (imdb ocjena- 4.3/10, rotten tomatoes- 10%). Pošto sam tip osobe koja se često slaže s kritičarima, ne moram ni naglasiti da sam očekivao totalno smeće. I srećom, očekivanja se nisu ispunila. Da, da, vjerovali vi ili ne, When a Stranger Calls je film koji mi se doista svidio.
Kao i kod Poseidona, i ovo je tip filma koji ima i puno mana i puno pozitiva. Definitivno najveća pozitiva filma je konstantno napeta atmosfera. Mislim sami pojam u kojoj nepoznati čovjek vreba mladu tinejđerku zvuči zastrašujuće, a još kad je to izvedeno na filmu... Osim toga, smatram da je Simon West napravio dosta dobar posao jer nije ciljao samo na scareove (kojih je naravno i bilo), nego i na dotičnu atmosferu koja je briljirala u cijelome filmu. Također mislim da se Camilla Belle dosta dobro snašla u glavnoj ulozi, iako je na trenutke bila dosta neuvjerljiva (poput recimo scene u kojoj joj ubojica doslovce čupa kosu, a žena uopće ne reagira).
Glede mana, vjerovatno najveća mana filma je upravo činjenica da je ovaj film remake istoimenog filma iz 1979. Da pojasnim, radnja u originalu je ista kao i u remakeu samo uz jednu bitnu razliku- prvih 20-tak minuta se radilo o Jillinom bejbisitanju, dok se ostatak filma događa nekoliko godina kasnije. Ovaj remake je uzeo tih početnih 20-tak minuta te ih proširio u jedan cijeli film. To je uzrokovalo da je ovaj remake u nekim scenama bio dosta spor i dosadan. Također se i scenarij mogao malo popraviti jer je bilo nekih potpuno nebitnih stvari u filmu, poput podstarke i Jilline frendice koje izgleda nisu imale ama baš nikakvu svrhu u filmu osim možda povećavanja body counta. I zadnja stvar koja mi pada na pamet je ubojičin motiv. Motiv koji zapravo i nije motiv jer uopće ne postoji. Na kraju filma uopće se ne sazna zašto je stranac htio ubiti Jill što me dovodi do sljedećeg pitanja- tko je uopće napisao ovaj scenarij?

I što još reći? Vjerovatno razlog zašto mi se ovaj film svidio je upravo taj da When a Stranger Calls teoretski nije uopće horror, nego više triler s elementima horrora, što čini ovaj film još zastrašujućim jer nije često da trileri imaju briljantne atmosfere i česte scareove. Moram pohvaliti i mladu prinovu Camillu Belle koja je napravila dosta dobar posao, a i Simona Westa koji će izgleda režirati i već najavljeni nastavak.
Sve u svemu, stvarno ne znam zašto su kritičari toliko spljuvali ovaj film (vjerovatno je razlog scenarij), no kad bolje razmislim- koliko je često da kritičari uopće pohvale neki horrorac? Uglavnom, pogledajte When a Stranger Calls jer nećete zažaliti, a i ako tražite film koji će vam sigurno par puta zaista dobro "izmasirati" srce, ovaj remake je prava stvar.

| 15:50 | Komentiraj (14) | Isprintaj | #

četvrtak, 13.07.2006.

Poseidon (2006)

Image Hosted by ImageShack.us Poseidon, SAD, 2006.
Redatelj: Wolfgang Petersen
Glume: Josh Lucas, Kurt Russell, Emmy Rossum, Jacinda Barrett, Richard Dreyfuss, Mike Vogel, Mia Maestro, Jimmy Bennett, Stacy Ferguson...
Ocjena: 7

Poseidon je luksuzni putnički brod na kojeg za vrijeme proslave Nove godine naleće tzv. "iznenadni" plimni val koji ga naopačke preokreće. Većina posade i putnika odmah umre od udarca, no nekoliko stotina njih preživi nalazeći se u glavnom predvorju za vrijeme udarca. Shvativši da brod neće još dugo izdržati na površini, mala grupica ljudi među kojom su mlada Jennifer (Emmy Rossum), njezin tajni zaručnik Christian (Mike Vogel), Jenniferin otac Robert (Kurt Russell), gay arhitekt Richard (Richard Dreyfuss), majka Maggie (Jacinda Barrett) i sin Conor (Jimmy Bennett), slijepa putnica Elena (Mia Maestro), "Lucky" Larry (Kevin Dillon) te naposljetku Dylan (Josh Lucas) odluče zajedno pronaći izlaz iz Poseidona prije nego ne bude prekasno... No ono što nitko od njih ne zna je to da Poseidon i nije toliko stabilan koliko i svi misle te da im je preostalo jako malo vremena prije nego brod popusti i potone...

Image Hosted by ImageShack.us Vjerovatno se mnogi od vas pitaju što uopće Poseidon, film katastrofe, radi na ovome blogu? E pa odgovor leži u činjenici da sam danas, nakon što sam dotični film pogledao u cinestaru, nakon završetka filma ostao potpuno zabezeknut. Zašto? Čim sam čuo radnju znao sam da se Wolfgang Petersen krije iza ovoga filma. Pošto mi se jako svidio njegov Perfect Storm, u kinodvoranu sam ušao potpuno entuzijastičan s namjerom da pogledam zabavan film katastrofe. I što sam dobio? Ni više manje nego horrorac. Da, da, dobro ste čuli. Horrorac. Naravno da mi ova činjenica nije smetala, no ipak sam ostao nekako razočaran jer sam od Petersena očekivao puno, puno više. Uzmimo naprimjer još u obzir da je Poseidon i remake "Posejdenove avanture", filma koji nije imao ama baš nikakve veze s horrorom žanrom. Never mind.

Poseidon je onaj tip filma koji ima i puno pozitiva i mana. Po mojem mišljenju, našlo se tu više pozitiva, poput izvrsnih CGI efekata koji su se majstorski uklopili u film. Recimo scena u kojoj enormosni plimni val preokreće brod bila je presavršena, perfektno izvedena do najsitnijih detalja, no ono na što se moram požaliti je duljina te scene. Mislim ta po meni najbolja scena u filmu je trajalo svega 2 minute, što naravno nije pohvalno jer je u traileru trajala minutu i pol. Znači ako ste vidjeli trailer, nema potrebe da uopće vidite ovu scenu jer nećete pronaći ama baš ništa novo osim 30-tak bonus sekundi. Osim efekata, i gluma je bila na zadovoljavajućem nivou, posebice od strane Josha Lucasa (American Psycho) što me dovodi do i najveće mane filma- karakterizacije likova, tj. scenarija. Scenarij je bio toliko plitak, labav i nerealan da bi ga i 14-godišnjak bez problema kvalitetnije napisao. O karakterizaciji likova da ne govorim. Ama baš niti jedan lik nije bio nešto previše niti poseban niti zanimljiv, tako da ni ne sumnjam da je glumcima bilo teško doći do izražaja, no s obzirom na scenarij kakav su imali napravili su i više nego dobar posao. Također ma koliko scenarij bio labav, scene smrti nekih likova bile su dosta inovativne i na neki način ironične (cura se strahovito boji vode da bi se kasnije utopila :P), tako da ajde, smrti glavnih protagonista su isto bile ako ništa više zanimljive.
Osim scenarija, moram se požaliti i na dužinu filma. Dok je original trajao 124 minute i pritom je zapravo dosta scena bilo izrezano da bi se film mogao skratiti, novi Poseidon jedva traje 85 minuta, što je ne samo za film slične tematike nego i za film općenito iznimno kratko. Još k tome da je od tih 85 minuta 20 bačeno na specijalne efekte...

Uglavnom, Posejdonova avantura iliti Poseidon dugoočekivani je film katastrofe koji se na kraju pretvorio u horrorac sa izvrsnim vizualnim efektima, zadovoljavajućom glumom i dosta inovativnim scenama smrti. Još da se scenarij dosta popravio, film produljio i da su likove bolje okarakterizirali vjerujem da bi Poseidon bio izvrstan, ako ne i perfektan film. Nažalost, pošto se to nije dogodilo, morati ćete jednostavno uživati u "blagodatima" koje film trenutno pruža. A i da budem iskren, iako Poseidon nije neko remek-djelo, ne bi se mogao složiti s onima koji kažu da film ne pruža mnogo jer ako ništa drugo- Poseidon je film koji će vas neizmjerno zabaviti.

| 23:49 | Komentiraj (21) | Isprintaj | #

srijeda, 12.07.2006.

Dead Birds (2004)

Image Hosted by ImageShack.us Dead Birds, SAD, 2004.
Redatelj: Alex Turner
Glume: Henry Thomas, Nicki Aycox, Isaiah Washington, Patrick Fugit, Michael Shannon, Mark Boone Junior, Muse Watson...
Ocjena: 7

Alabama, 1863. Na ulicama vlada kaos zbog građanskog rata između sjevera i juga. U centru priče je banda predvođena Williamom (Henry Thomas) i Annabelle (Nicki Aycox) kojima je u planu pljačka lokalne banke u kojoj su "zalihe" konfederacijskog zlata. No nakon što se pljačka nenamjerno pretvori u ubojstvo par nedužnih civila, William i ostali odluče naći skrovište u kojemu će se neko vrijeme pritajiti dok se situacija ne smiri. Nakon par dana potrage nailaze na napuštenu kuću okruženu ogromnim kukuruznim poljem te misleći da su našli savršeno sklonite odluče ući u nju. I isprva se sve čini normalnim, no uskoro svatko od njih počinje dobivati zastrašujuće vizije o kući i njezinim prijašnjim vlasnicima, a da stvar bude još gora, polako jedan po jedan počinju nestajati. Ne znajući na kakvo su zlo naišli, Annabelle i drugi odluče to istražiti ne znajući kakvu će groznu i smrtonosnu tajnu uskoro otkriti...

Image Hosted by ImageShack.us Čim sam čuo radnju znao sam da moram pogledati ovaj film. Vjerovatno ono što me najviše privuklo u filmu je upravo radnja, tj. vrijeme radnje jer stvarno nije često da se radnja nekog horrora odvija u prošlosti (oni dobro informirani znati će da se i radnja An American Hauntinga također odvijala u sličnom periodu). Dakako još jedan veliki plus filma je Nicki Aycox (Jeepers Creepers II) za koju sam bez problema pretpostavljao da će dobro odraditi svoj posao, a i bogme se nisam prevario. Isto vrijedi i za ostatak glumačke postave među kojom se nalazi i Muse Watson, monstruozni ribar u originalnom i u I Still Know What You Did Last Summer filmu. Osim glume, primijetio sam da je i glazba bila jako dobra, a čak i u nekim scenama savršena jer jako pasala za taj neki specifičan scary trenutak (poput nabrijane glazbe u Underworldu ili Bladeu). Makar mi se radnja jako svidjela, uočio sam da je priča bila zapravo dosta spora, mislim shvaćam da su scenaristi u prvoj polovici filma više pucali na karakterizaciju likova, no nekako mi je to sve bilo užasno sporo jer su se baš one prave napete scene počele događati tek negdje u 50. minuti. Što se tiče strašnih scena, moram pohvaliti redatelja jer je na dosta poseban način prikazao te scene koje makar na trenutke bile predvidljive garantiraju par jako dobrih "masaža" vašega srca.
Zanimljiva stvar u ovome filmu je ta da makar je priča bila dosta spora, taj očekivani "twist", tj. zaplet se jako brzo dogodio, mislim već negdje u 60. minuti, tako da se nisam baš uspio uživiti u njega onoliko koliko sam htio makar je bio originalan i jako interesantan, a definitivno po meni najbolji dio filma je bio izvrsni kraj po kojem se može pretpostaviti da će sav teror isponova krenuti.
No kako to biva u SAD-u Ameri nisu bili zadovoljni završetkom filma jer su smatrali da nije sretno završio te je zato snimljen još jedan alternativni završetak koji nažalost ja nisam imao prilike pogledati, no ne vjerujem da bi mi se svidio pošto mi je originalni kraj izvrstan. Također u filmu se vidi puno sličnosti The Ringom (bunar s čudnim glasovima, jezive face) pošto je redatelj izjavio da je i sam veliki poklonik tog filma.

I što reći na kraju? Dead Birds pravo je osvježenje s makar sporom, vrlo zanimljivom radnjom, dosta dobrom glumom, interesantnim zapletom te naposljetku izvrsnim krajem. Iako su se u filmu našle neke predvidljive scene i pomalo dosadan početak, ako tražite dosta "osvježavajuć" i inovativan horrorac, Dead Birds je prava stvar. I za kraj jedno jako zanimljivo pitanje koje nažalost nikada neću otkriti- ako se u ovom filmu niti jednom ni ne vide ni ne spomenu nikakve mrtve ptice, zašto film uopće nosi takav naslov?

| 21:22 | Komentiraj (17) | Isprintaj | #

utorak, 11.07.2006.

Venom (2005)

Image Hosted by ImageShack.us Venom, SAD, 2005.
Redatelj: Jim Gillespie
Glume: Agnes Bruckner, Jonathan Jackson, Laura Ramsey, Rick Cramer, Meagan Good, D.J. Cotrona, Bijou Phillips, Method Man...
Ocjena: 6

Ray (Rick Cramer) tipični je omraženi lokalac srednjih godina kojemu ama baš ništa ne ide u životu. Nakon što mu se jedne kasne večeri dogodi prometna nesreća u kojoj izgubi život tako da ga izgrizu zmije postarije vudu čarobnice koja također pogiba u nesreći, Ray biva vraćen iz smrti te odluči krenuti u nemilosrdan osvetnički pohod na lokalne tinejđere predvođene lijepom Eden (Agnes Bruckner) i Rachel (Laura Ramsey) kako bi pridobio njihove duše i tako si omogućio stalnu tjelesnu egzistenciju. Uskoro se tijela počnu nagomilavati te sada preživjeli uz pomoć Cece (Meagan Good) moraju pronaći način da zaustave Raya jednom zauvijek... No da li je to tako jednostavno kao što to oni misle...?

Image Hosted by ImageShack.usPrije nego počnem uopće pisati ovaj osvrt moram nešto spomenuti- naši vrli hrvatski distributeri su ovaj film preveli "Kletva zmija". Gluplji prijevod još nisam čuo od kad su The Life and Death of Peter Sellers preveli kao "Život i smrt Pinka Panthera". Never mind, vratimo se mi na film. Uglavnom, pošto sam već bio pod dojmom lošeg dotičnog prijevoda filma, moram priznat da sam očekivao neko totalno vudu sranje da bi naposljetku došao do zaključka da se radi o zapravo dosta originalnom i zabavnom slasheru Jima Gillespia, čovjeka koji nam je prije gotovo jednog desetljeća servirao na pladnju jedan od najpoznatijih slashera ikada- megapopularni I Know What You Did Last Summer. Venom ima sve što bi tipični slasher trebao imati - imamo glavnu zgodnu trebicu, njezinog macho dečka, par iritantnih frendova i naposljetku ubojicu koja je po meni u ovome filmu zapravo bila i najveći plus- dok smo navikli gledati slashere sa zamaskiranim likovima (M. Myers, Jason), ovdje ubojica nije imao tipični look, nego me više podsjećao na Romerove zombije, što je zapravo dosta inovativno pošto nije često u slasherima. Druga velika pozitiva filma su režija te scenarij koji nije bio ništa previše pametan, ali je zato opet imao tu neku originalnost jer nije koristio nikakve tipične klišeje na koje smo sigurno dosad navikli. Ne želim sada baš previše spoilati, no jako bi se često u slasherima dogodilo da glavna ženska i njezin dečko prežive, dok u ovom filmu to nije bio slučaj. Također definitivno ono po čemu sam najbolje zapamtio ovaj film su vrlo kreativna ubojstva. Na jedno sam se čak par puta stresao koliko je bilo odvratno, dok su me neka čak i nasmijala.
No da ne ispadne da samo hvalim film, naišao sam mu na par mana, poput malo blesavog početka te dosta nerealnog kraja. Da opet ne spoilam, pogledajte zadnje 3 minute filma i obratite pozornost na smrt ubojice- od samo jednog udarca se raspao na nekoliko dijelova. To mi je bilo nekako lame, ali ajde. Inače pogledao sam prvu polovicu making of-a te saznah da je ovaj film rađen prema popularnoj video-igrici "Backwater" u kojoj se negativac zvao Jangles.

Uglavnom, Venom se pokazao kao kako-takvo iznenađenje s vrlo zanimljivim ubojstvima, dobrim scenarijem te naposljetku vrlo zanimljivim lookom ubojice. Iako su neke scene bile pretjerane, poput malo lame završetka i čudnog zapleta, ako jednostavno tražite sat i pol zabave, Venom je nešto noviji slasher koji će ispuniti vaše kriterije.

| 22:24 | Komentiraj (10) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Prikazuj komentare/Ne prikazuj komentare

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


HORROR ZONA
Ja sam stvarno veliki horror fan (čitaj: VELIKI). Od malena me privlačio taj nažalost često omražen žanr, a ovaj blog sam napravio s namjerom da:
1. iskažem svoje mišljenje o nekom horrorcu, bilo dobrom ili lošem
2. skupim grupicu ljudi s kojoj bi mogao raspravljati o komentiranom filmu
3. informiram novostima iz horror svijeta sve one željne horror informacija
4. pokušam pokazati da je horror potpuno podcijenjen žanr kojem nažalost mnogo ljudi uopće niti ne pruža šansu.

Moj prvi susret s horror žanrom je bio kad sam imao 6 godina i na tv-u je bio film Poltergeist, a ja mali mulac, ne znajući što me čeka, odlučih upaliti tv te pogledati taj film. Od tog dana sam se zaljubio u horrore i ne volim ljudi koji kritiziraju vrlo dobre horrore, poput Carrie, Rosemary's Baby itd. Također ne volim ljude koji općenito imaju predrasude prema ovom strašno podcijenjenom žanru.

Vezano uz rejting, ocjenu 1 će dobiti grozni filmovi od kojih će vas doslovno boliti glava nakon gledanja, 2, 3 i 4 jednostavno loši filmovi, 5 i 6 solidna djela koja nisu loša, ali nisu baš ni dobra, 7 zaista dobri filmovi koji imaju možda par mana te 8, 9 i 10 naravno najbolji filmovi koje definitivno ne želite propustiti.

Svaki tjedan ćete u boxevima dolje nalaziti svako-jake vijesti iz horror svijeta, tako da obratite pozornost i na boxeve, a ne samo na postove.

Moje osvrte očekujte svaka 2-3 dana te naravno slobodno komentirajte i filmove i moj blog jer ću tako znati gdje sam pogriješio...

Uglavnom, uživajte!

E-MAIL
horror_zone@net.hr

Image Hosted by ImageShack.us
^^^VIJESTI^^^


Wrong Turn 2
Image Hosted by ImageShack.us Nakon izvrsnog uspjeha originala, najavljen je nastavak (prvo se spekuliralo o mogućem prequelu, pa zatim nastavku, onda ponovno prequelu i sada opet nastavku), a glavna uloga će pripasti Erici Leerhsen, inače glumici poznatoj po par uspješnih horror uloga (Book of Shadows: Blair Witch 2, The Texas Chainsaw Massacre). Nažalost, izgleda da Eliza Dushku neće repriziratu svoju ulogu, a za redatelja je odabran anonimni Joe Lynch.

The Hills Have Eyes 2 kompletna glumačka postava
Image Hosted by ImageShack.us Nakon što su Wes Craven i njegov sin Jonathan nedavno napisali scenarij za nadolazeći nastavak vrlo uspješnog remakea, prije par dana je došla vijest da su pripreme za nadolazeći nastavak završile, a da će snimanje započeti negdje u listopadu. Martin Weisz će režirati nastavak, a i od nedavno je na imdb-u objavljena i kompletna glumačka postava koju predvodi Daniella Alonso (Wrong Turn 2).

Return to House on Haunted Hill
Image Hosted by ImageShack.us 1999.g. Dark Castle dobio je prava na remake kultnog klasika iz 1959. imenom House on Haunted Hill te se remake kasnije pokazao iznimno uspješnim. 7 godina kasnije najavljen je nastavak "Return to House on Haunted Hill", za redatelja je odabran Victor Garcia, dok će glavna uloga pripasti Amandi Righetti.

Halloween remake dobio prvu glumicu
Image Hosted by ImageShack.us Iako su kružile glasine o još jednom nastavku iz Halloween franšize, do godine ćemo imati prilike pogledati još jedan remake, a riječ je ni više ni manju nego remakeu kultnog Halloweena. Rob Zombie (House of 1000 Corpses, The Devil's Rejects) redatelj je, scenarist i producent nadolazećeg filma, dok je njegova pompozna žena Sheri Moon potvrdila da će imati nešto važniju ulogu u filmu. Pravi način da se uništi klasik :(

Jessica Alba i Tom Cruise u The Eye remakeu
Image Hosted by ImageShack.us Potvrđeno je da će umjesto Renee Zellweger glavnu ulogu u remakeu mega-uspješnog azijskog filma The Eye dobiti Jessica Alba (Sin City), dok će joj pratioc biti Tom Cruise. Scenarij je nedavno završio Sebastian Gutierraz, a za redatelje su odabrani David Moreau i Xavier Palud. Snimanje počinje za par tjedana.

Najavljen Saw IV
Image Hosted by ImageShack.us Lionsgate kuća nedavno je izjavila da je Saw III trenutno u završnoj produkciji. Pripremajući se za relisanje 27. listopada, i ovaj put na redateljsku stolicu je sjeo Darren Lynn Bousman, scenarij je još jednom napisao Leigh Whannell, a na sceni ćemo još jednom vidjeti Shawnee Smith, Tobina Bella te Dinu Meyer. Glavna protagonistica 3. dijela je mlada doktorica Lynn Denlon (Bahar Somekh) koja uskoro biva oteta i odvučena u malu seosku kuću gdje upoznaje Jigsawa (Tobin Bell) koji je na rubu života. Uskoro ona dobiva zadatak da ga mora držati na životu onoliko dugo koliko treba Jeffu (Angus Macfayden), još jednom od njegovih žrtava, da i on završi svoju igru. Boreći se protiv vremena, Lynn i Jeff ne znaju da Jigsaw ima puno veće planove za njih nego što su oni mislili... Radnja zvuči interesantno, baš me zanima kako će film ispasti. Inače trailer je available na yahoo-u. Great news- kako zasada stvari stoje ako Saw III bude bio uspješan kao i njegovi prethodnici, i više je nego moguće da ćemo za godinu dana ponovno imati prilike pogledati još jedan nastavak, a i izgleda da će se Tobin Bell ponovno vratiti.

The Hitcher remake
Image Hosted by ImageShack.us Nedavno je završilo snimanje remakea kultnog Hitchera (1985), inače filma koji je meni osobno bio jedan od najgnusnijih horrora koje sam ikada pogledao. Za redatelja je odabran Dave Meyers, a u glavnoj ulozi će se pojaviti neodoljiva Sophia Bush (Stay Alive), a to je upravo i razlog zašto ovaj remake definitivno neću propustiti. Inače film za 2 tjedna dolazi u američka kina.
AVP: Alien Vs. Predator 2
Image Hosted by ImageShack.us Uskoro ćemo imati prilike pogledati nastavak solidnog AVP-a iz 2004. g., a za redatelje su odabrani braća Colin i Greg Strause, inače poznati po izvrsnim vizualnim efektima. Pošto mi jedinica nije bila ništa previše posebno, nemam baš ni prevelika očekivanja za ovaj film. Nadam se samo da će Paul W.S. Anderson (Resident Evil trilogija) imati nekakve veze s ovim filmom jer po meni on bio najveća pozitiva jedinice.

KOMENTIRANI NASLOVI
- A Tale of Two Sisters (2003)
- Amityville Horror, The (2005)
- Bride of Chucky (1998)
- Carrie (1976)
- Cave, The (2005)
- Child's Play (1988)
- Cursed (2005)
- Dark, The (2005)
- Dark Water (2005)
- Dead Birds (2004)
- Death Tunnel (2005)
- Exorcism of Emily Rose, The (2005)
- Eye, The (2002)
- Eye 2, The (2004)
- Final Destination (2000)
- Final Destination 2 (2003)
- Final Destination 3 (2006)
- Fog, The (1980)
- Fog, The (2005)
- Freddy Vs. Jason (2003)
- Ghost Ship (2002)
- Grudge, The (2004)
- Hills Have Eyes, The (2006)
- Hostel (2005)
- House of Wax (2005)
- I Know What You Did Last Summer (1997)
- I Still Know What You Did Last Summer (1998)
- I'll Always Know What You Did Last Summer (2006)
- I've Been Waiting for You (1998)
- Jeepers Creepers (2001)
- Ju-on: The Grudge (2003)
- Land of the Dead (2005)
- My Little Eye (2002)
- Night of the Living Dead (1968)
- Omen, The (1976)
- Omen, The (2006)
- Pet Sematary (1989)
- Pet Sematary Two (1992)
- Poltergeist (1982)
- Poseidon (2006)
- Psycho (1998)
- Red Eye (2005)
- Ring, The (2002)
- Ring Two, The (2005)
- Ringu (1998)
- Rosemary's Baby (1968)
- Scary Movie (2000)
- Scary Movie 2 (2001)
- Scary Movie 3 (2003)
- Scary Movie 4 (2006)
- Scream (1996)
- Seed of Chucky (2004)
- Skeleton Key, The (2005)
- Stay Alive (2006)
- Swimming Pool (2001)
- Texas Chainsaw Massacre, The (2003)
- Thir13en Ghosts (2001)
- Urban Legend (1998)
- Urban Legends: Final Cut (2000)
- Urban Legends: Bloody Mary (2005)
- Venom (2005)
- When a Stranger Calls (2006)
- Wrong Turn (2003)

LINKOVI
- Imdb.com
- Bloody Disgusting
- Upcoming Horror Movies
- Slasher Pool
- Dread Central
- Blog
- HorrorHr

BLOGOSFERA (abecednim redom)
- Exs: serije & filmovi
- Film Freak
- Freak's Nightmares
- Kritichar
- Ledena boginja
- Movieworld
- Pumpkin girl
- TV-world
- Valsharess

users online

Counter
Counter

~HORRORI U KINIMA~
14.12. The Wicker Man (2006)- Blitz Cinestar