Kupila sam si Kombucha gljivu ili u prevodu cajnu gljivu direkt iz Pekinga jer meni to naravno neophodno treba. Jest da doticna zvjer za koju je Njegova Visost rekla da zgleda ko snicl, ljeci mnoge bolesti kojih smo svi puni ko sipak, a ako i nismo bolje da ih ni ne dobijemo. Prvi put sam taj cudotvorni napitak pila kao gotovi proizvod kupljen u duckasu i to je bio cisti mrak. pa nije cudo kaj sam si to odmah kupila cim sam vidla da se prodaje. Naravno da sam dve runde bacila jer su bile nepitke tj. prekiselile su se. Zadnju sam radila sa metvicom iz vrta i to je super. Gljiva stoji u caju od 4 do 8 dana, zavisi o temperaturi i velicini gljive i rezultat je blagi muzirajuci napitak sa okusom po zelji. Odlicno. Samo sto mi zauzima dosta mjesta i moram paziti da ne fulam dan za procjedjivanje. Ali ne bi tu prici samo tako bio kraj da nebudi ljena kupim ja sebi i kefirove gljive, pa nek se nadju. Mnogi su to sigurno imali doma a nakon sto nabujalu gljivetinu podjelis svim poznatima i nepoznatima ostatak bacis na kompost ali hajde vidjeti cemo koliko ce me to drzati. Ima mozda zainteresiranih za gljive? Uskoro cu ih moci izvoziti :). Predbiljezbe molim u komentare :)))
|