Green Suzy

25.09.2015., petak

Živjeti jesen

Jesen je doba godine kada priroda radi preobražaje,
stabla odbacuju svoje lišće i pripremaju se za "zimski san"...
Tako i mi u jesen imamo šansu za promjenama...
Jesen je bogata, ona je suha, oštra, čista, lagana ,
ali i prohladna!

U životu je vrlo važno prehranu i dnevne rutine prilagoditi
godišnjim dobima.
Kako je jesen bogata kao buča svojim sjemenkama,
tako i mi možemo imati bogatu maštu sa izradu vrlo
jednostavnih ali i vrlo bogatih i zdravih jela



Da bi nam jesen bila lakša i ugodnija , u prehranu je dobro uvrstiti što više
juhica od buče; mahunarke ; žitarice ali i korijenasto povrće...
Potrebno je u tijelo unositi više kvalitetnih hladno prešanih ulja;
hranu bogatu proteinima! Savršeni okusi su slatko, slano i kiselo...

Kad se osjećate tužni i usamljeni, odvojite si " svojih 5 minuta" i
činite ono što vas čini sretnima.
U jutarnjim satima, dozvolite si da vam u stan uđe čisti i
razigrani zrak! Obucite odjeću u veselim bojama i
utoplite se te šetajte po lišću i slušajte njegovo šuškanje!

Nakon lijepe šetnje , pojedite tanjur fine i ukusne juhe od buče;
te zagrlite svog partnera i zaplešite uz lagane ritmove!

Jednostavna krem juha od buče

50 dkg buče ( hokaido, muškatna...)
1 glavica luka
2 mrkvice
1 litra povrtnog temeljca
sol ( ja stavljam himalajsku)
malo papra, malo kajenskog papra,
1 dcl vrhnja za kuhanje



Na malo ulja prodinstajte sitno narezni crveni luk. Na to dodajte mrkvicu narezanu na kolutiće ili kockice.
Zatim ,nakon par minuta kockice buče, neka se pirja 2-3 minute i zalijevati povrtnim temeljcem.
Nakon 20-tak minuta kuhanja; uzeti štapni mikser i izmiksati povrće, vratite juhicu na štednjak,
na laganu vatru i dodajte začine, sol, papar i kajenski papar....
Dodajte vrhnje za kuhanje ( meni je najdraže zobeno vrhnje) i to je to....

Zagrijte se i uživajte

Dobar tek želim!





Oznake: jesen, hrana, buče, lišće, priroda, stabla, snaga volje


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.