Green Suzy
25.09.2015., petak
Živjeti jesen
Jesen je doba godine kada priroda radi preobražaje, stabla odbacuju svoje lišće i pripremaju se za "zimski san"... Tako i mi u jesen imamo šansu za promjenama... Jesen je bogata, ona je suha, oštra, čista, lagana , ali i prohladna! U životu je vrlo važno prehranu i dnevne rutine prilagoditi godišnjim dobima. Kako je jesen bogata kao buča svojim sjemenkama, tako i mi možemo imati bogatu maštu sa izradu vrlo jednostavnih ali i vrlo bogatih i zdravih jela Da bi nam jesen bila lakša i ugodnija , u prehranu je dobro uvrstiti što više juhica od buče; mahunarke ; žitarice ali i korijenasto povrće... Potrebno je u tijelo unositi više kvalitetnih hladno prešanih ulja; hranu bogatu proteinima! Savršeni okusi su slatko, slano i kiselo... Kad se osjećate tužni i usamljeni, odvojite si " svojih 5 minuta" i činite ono što vas čini sretnima. U jutarnjim satima, dozvolite si da vam u stan uđe čisti i razigrani zrak! Obucite odjeću u veselim bojama i utoplite se te šetajte po lišću i slušajte njegovo šuškanje! Nakon lijepe šetnje , pojedite tanjur fine i ukusne juhe od buče; te zagrlite svog partnera i zaplešite uz lagane ritmove! Jednostavna krem juha od buče 50 dkg buče ( hokaido, muškatna...) 1 glavica luka 2 mrkvice 1 litra povrtnog temeljca sol ( ja stavljam himalajsku) malo papra, malo kajenskog papra, 1 dcl vrhnja za kuhanje Na malo ulja prodinstajte sitno narezni crveni luk. Na to dodajte mrkvicu narezanu na kolutiće ili kockice. Zatim ,nakon par minuta kockice buče, neka se pirja 2-3 minute i zalijevati povrtnim temeljcem. Nakon 20-tak minuta kuhanja; uzeti štapni mikser i izmiksati povrće, vratite juhicu na štednjak, na laganu vatru i dodajte začine, sol, papar i kajenski papar.... Dodajte vrhnje za kuhanje ( meni je najdraže zobeno vrhnje) i to je to.... Zagrijte se i uživajte Dobar tek želim! Oznake: jesen, hrana, buče, lišće, priroda, stabla, snaga volje |