Tržnica u Tajlandu (VIDEO)

29.11.2022.

Pijaca u Tajlandu gdje možete kupiti sve za kuhinju, uključujući pržene crve i pohane pileće glave ;)

Oznake: tajland

Khao San Road, Bangkok

07.11.2022.

Khao San Road jedna je od najpoznatijih ulica u Bangkoku, Tajland. To je neslužbeno turističko

Oznake: tajland, bangkok

NOVI VIDEO: U potrazi za slapom u džungli!

08.08.2019.


Pogledajte novi video o istraživanje divlje tropske rijeke usred bujne džungle.


Tropska područja Azije kriju mnoga blaga. Velika količina kiše zalijeva ove krajeve pa nastaju mnoge rijeke. Vlaga i obilje vode omogućuje bujanje vegetacije te ratu guste tropske kišne šume. To su prave teško prolazne džungle, dom mnogim živim bićima.
Tako sam se i ja našao na jugu Tajlanda te tražio slap jedne lijepe riječice. Pogledajte kako je to bilo:)




Oznake: tajland, džungla

Vodena avantura u Tajlandu

29.04.2019.


Novi video o boravku na sjeveru Tajlanda, na raftingu, predivnom slapu usred džungle i kupanju slonova.



Chiang Mai središte je avanture u Tajlandu. Ovaj sjeverni grad daleko je od vreve Bangkoka i ekskluzivnosti obale, no nudi mnoge aktivnosti, od škole kuhanja prefine tajlandske hrane do škole tajlandskog boksa. No, većina ljudi na sjever se upućuje zbog aktivnosti u prirodi. Okruženje tropske kišne šume, visokih planina sa rijekama i slapovima oduševit će mnoge.

Tako smo se i mi prijavili na jednodnevnu turu. Za nekog tko se provlačio u zelenom paklu Amazone, lovio crne mambe u Africi i bio blizu urođenika sa Sentinela, ovo se ne čini neki posebni doživljaj. No, ako se shvati kao opuštanje, zašto ne, štoviše.

Prvo smo se kroz vlažnu i bujnu džunglu probijali do velikog slapa. Skakutanje preko kamenja u koritu ili malih mostića u vidu stabala i nije tako bezazleno, no treba biti samo malo orezniji. Sam slap zaista je divan, a u podnožju se moguće okupati i osvježiti, što je itekako potrebno u vrućem danu. Nakon džungle, sjeda se u rafting čamac i probija uz velike stijene rijeke Mae Tong, kroz špricanje i vodenog spreja brzaka nemoguće je ne osjetiti nalet adrenalina. To je i prilika diviti se divljoj rijeci. I potpuni amateri mogu uživati,jer iskusni skiper će sigurno prevesti čamac i kroz najveće brzake.

Konačno, može se u toj istoj rijeci oprati i nahraniti slonove, simbole jugoistočne Azije. Stoga, ako ste u Tajlandu, nemojte propustiti Chiang Mai i njegove avanture J

Oznake: tajland

VIDEO: raskošna džungla Khao Sok u Tajlandu

12.02.2019.

Tajland nisu samo predivne plaže, kao i raskošni budistički hramovi, već i guste džungle. Khao Sok jedna je od njih. Zavirite u svijet tropske kišne šume, divljih rijeka sa slapovima i brzacima, te brojnim živim bićima.



Jedna od tih tropskih kišnih šuma je Khao Sok u južnom Tajlandu. Kaže se da je to jedna od najstarijih džungla na svijetu, jer „se“ nije micala s ove ekvatorske pozicije i jer su je monsuni cijelo to vrijeme zalijevali.
Danas je to najvlažnije mjesto u Tajlandu, gdje u obilju vlage i na visokim tropskim temperaturama sve buja i niče. Velika stabla dikterokarpa probijaju šumski svod i nadvijaju se nad džunglom, dok brojni bambusi, palme i ostalo grmlje otežavaju prolaz na šumskom tlu.

U bujnoj vegetaciji skrivaju se brojne životinje, od tigrova, leoparda, kraljevskih kobri, majmuna...pa sve do sitnijih organizama. Kretanje otežavaju pijavice koje se kače na vas i siše vam krv...Predvečer i noći sve bruji i zuji od cikada u njihovoj „ljubavnoj“ pjesmi.

Kiša koja zalijeva ovo obilje stvara i brojne potoke i rijeke, a kako je reljef brdski, ti se vodotoci preko brzaka probijaju nizbrdo, a nerijetko i kao slapovi. Oni služe kao prirodni tuševi, gdje se čovjek može osvježiti u oprati u sparnim danima. Opet, na mirnim mjestima struja je slabija i moguće je okupati se.

Draži ovog nacionalnog parka daju i brojna vapnenačka uzvišenja koja se strmo uzdižu iz šume. Velik dio parka je potopljen izgradnjom brane te je nastala akumulacija Cheow Larn, čak 165km2 negdašnje bogate šume i brojnih vodotokova.

Khao Sok zaštićen je kao nacionalni park, površine 739 km2, a zajedno s okolnim zaštićenim područjima štiti preko 3500 km2.
Park se može posjetiti. Omogućen je prilaz kod sjedišta parka u mjestu Khlong Sok, te na akuulaciju Cheow Larn.


Oznake: tajland, džungla, Azija

Khao San Road, Bangkok

15.11.2009.

Khao San Road jedna je od najpoznatijih ulica u Bangkoku, Tajland. To je neslužbeno turističko središte ovoe metropole, blizu je mnogih povijesnih zdanja koje privlače turiste, a koji pak privlače uličbne prodavače doista svega i svačega. Na ulici možete pojesti od obične hrane do škorpiona i čak krokodila. Pogledajte dio atmosfere:

Oznake: tajland, bangkok

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.