Kako smo u divljoj džungli Madagaskara pronašli novu vrstu zmije! NOVI VIDEO

26.10.2020.

Video VLOG kako smo u divljoj džungli uz djevičanske plaže Madagaskara pronašli novu vrstu zmije!

Oznake: zmije, Madagaskar, Putovanja, džungla, istraživanje

Karišnica - rijeka koja presušuje NOVI VIDEO

17.10.2020.

Karišnica je kratka dalmatinska rijeka koja ljeti najčešće presuši.



Zbog povremeno snažnog, ali nestalnog vrela iz kojeg izvire ispod Bukovice, Karišnica nije rijeka stalnoga toka. Ljeti gotovo u potpunosti presušuje ostavljajući u koritu samo tragove vode. Ipak u kišnom periodu Karišnica je lijepa rječica, čiji obilazak dodatno upotpunjuje uređena staza opremljena edukativnim tablama koje upućuju na bogat životinjski i biljni svijet ovog podneblja.

Na ušću Karišnice u Karinsko more smještena je crkvica. Odavde se pruža lijep pogled na krajnje južne vrhunce Velebita koji još početkom lipnja mogu biti pokriveni snježnim kapama. U podnožju Velebita jasno se ocrtava dramatična raspuklina u stijenskom masivu: to je ušće Zrmanje u Novigradsko more.

Oznake: Karišnica

Divlja priroda Brijuna - NOVI VIDEO

09.10.2020.

Brijuni – od rimskih vila do divljine

Brijuni su otočni nacionalni park koji mnogi doživljavaju kao zoološki vrt, ali u njemu izvan uhodanih staza nalazimo izvorni Mediteran. Imao sam sreće da tijekom godina obiđem mnoge draži ovog otoka (i manjih otočića), slabo poznate turistima.

Neke atrakcije Brijuna poznate su svima, no nacionalni park kriju još mnoge zanimljivosti, od morskog dna do okolnih otočića s kolonijama galebova. Najbolje je provesti više dana ovdje i pomalo otkrivati tajne Brijuna.


Oznake: Brijuni, Istra

Pakoštane NOVI VIDEO

07.10.2020.

Uz rub mora i preko puta Vranskog jezera, ugnijezdilo se Pakoštane!



Radeći na Vranskom jezeru, zadnjih godina sam mnogo vremena proveo na Vranskom jezeru, a baza su mi bile Pakoštane. Stoga sam dobro upoznao ovo dalmatinsko mjestašce. Nakon napornog dana u mulju jezera, okupao bihse u bistrom Jadranskom moru :)

Oznake: Pakoštane, Vransko jezero, Jadransko more

Hum - najmanji grad na svijetu VIDEO


Kad ste u Istri, ne bi trebali propustiti i gradiće u unutrašnjosti. Motovun je poznata destinacija, no tu si i brojni ostali gradići. Hum je jedan od njih, a zbog veličine tepaju mu da je najmanji grad na svijetu. Najmanji ili ne, ali imao mnogo draži, pogledajte u videu koje su:



Oznake: Istra, hum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.