subota, 31.10.2009.

NASLJEDUJ MARIJU

1.NASLJEDUJ ME

MEUGORSKA

Kršćanska dušo,traži život i naći ćeš ga.
Ja sam Majka Života,jer sam blagoslovljena Isusova Majka,koji je dao život svim mrtvima po Adamu.

Tjelesni život,koji završava smrću,neznane je vrijednosti.Ne brini se dakle,previše za nj,već radi i nastoj oko svog duhovnog života,jer je duša koja ne umire skupocjena i jedino vrijedna.

Život duše je Božja milost.Bez nje duša vene i umire za vrhunaravni živt.Posvetnom milost Bog u tvoju dušu ulijeva neprocjenjivo blago temeljnih kreposti vjere,ufanja i ljubavi.Te krjeposti,uz pratnju i sudjelovanje svih ćudorednih krjeposti i darova,za svakog su kršćanina sigurno sklonište.

Ja te ovdje pozivan na nasljedovanje mojih krjeposti,koje je posvetnom milošću Gospodin ulijo u Mene da me pripravi za dostojnu Isusovu Majku.

Primjeri moga predragocjenoga Sina,ako ih,kršćanska dušo,nasljeduješ,po sebi su dostatni da ti budu pravilo na putu k svetom životu.No kao Majka kršćana ja sam postavljena za uzor Božjoj djeci.

Ne sumnjaj u moju pomoć kad se odlućiš ići za mnom.

Neka si niko ne utvara da je moje dijete ako ne ide mojim stopama.Nijedna mi pobožnost nije mila ni draga ako izlazi iz srca koje nije urešeno mojim krjepostima.

Budi uverena da kod Boga mogu sve,jer je mjesto moje slave najbliže prijestolju moga božanskoga Sina.No nipošto mi nije drago posredovati za štovatelje koji me iskreno i srdaćno ne nasljeduju,iako se molim i za grješnike.

Sve su duše pruzetne koje misle da ću ih zaštititi i pomoćo zbog izmoljene krunice ili bilo koje neznatne pobožnosti,a nemaju u sebi ni sjenke mojih krjeposti.Znaj,kćerko,da me veoma žaloste uzdasi onih koji se ne žele ostaviti grijeha i napustiti grješni put.Bezuspješno me zazivaju svi koji ne silaze sa staze grijeha!

Nastoj,kršćanska dušo,nasljedovati svoju Majku.Krjeposti moga božanskog sina preljevaju se na mene kao zrake sunca na najsjajnijem kristalu.

Poslušaj moj glas,i neka ti moje riječi budu neumoljiv zahtjev tvoje Majke.Nagrada će ti biti utjeha duše.

U riznici mojih krjeposti naći ćeš neprocjenjive radosti.

Ja ću ti biti uvijek Majka.

Nasljeduj me!



- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.10.2009.

OPROSTI

OPROST je otpuštanje pred Bogom vremenite kazne za grijehe,koji su već oprošteni što se tiće krivice,koga vjernik može primiti ako je pravo raspoložen i pod određenim uvjetima,a dobiva se posretstvom Crkve.
Grijeh je najveće zlo u našem životu(osobito teški grijeh) i on ima dvije posljedice:
vječnu kaznu,koa se oprašta po ispovijedi,i
vremenitu kaznu,tj. trpljenje raznih vrsta,prouzročena grijehom,koja trpimo u ovom životu i ona se opraštaju po oprostima.
U pitanju oprosta Crkva,koristeči svoju vlast poslužiteljice Kristova Otkupljenja,ne samo moli nego s autoritativnim posredovanjem dobro raspoloženom vjerniku otvara riznicu zasluga Krista i svetaca da od Oca milosrđa dobije otpuštenje vremenite kazne za grijeh.


Oprost je djelomičan ili potpun,a može se uvijek primjeniti za sebe ili jednog pokojnika.
-Vjernik koji skrušenim srcem učini neko djelo uz koje je vezan djelomični oprost,prima automatski i sa strane Crkve još toliki djelomični oprost vremenitih kazni.
-Potpuni oprost može se primiti samo jednom na dan(osim kada je neko na času smrti,tada prima još jednom potpuni oprost)

Osim onog djela koje treba učiniti,za potpuni oprost su potrebna još 3 uvjeta:
ISPOVIJED,PRIČEST,MOLITVA NA NAKANU SVETOG OCA
(dovoljno je izmolit Oče naš i Zdravo Marijo na nakanu Sv.Oca)

Osim uvjeta da nismo u teškom grijehu potrebno je isključiti svaku svojevoljnu vezanost uz laki grijeh.Naravno da je za postizanje potpunog oprosta potrebni i pravo raspoloženje vjere i ljubav prema Bogu i svijest što se dobiva po oprostima:
-s jednom Ispovijedi možemo primiti više potpunih oprosta,ali s jednom Pričešću i molitvom na nakanu Sv.Oca možemo primiti samo jedan potpuni oprost
-kada je neki potpuni oprost vezn uz posjet nekoj bazilici ili crkvi dovoljno9 je(uz ostale uvjete propisane za potpuni oprost)u toj crkvi izmiliti Vjerovanje i Oče naš
-vjernici koji nose pobožno nabožne predmete koje je svećenik blagoslovijo primaju djelomičan oprost,ako je neki nabožni predmet (krunicu,škapular,križiće,medaljice) blagoslovio Papa ili biskup vjernik može primiti potpuni oprost na blagdan sv.Petra i Pavla ako tad izmoli Vjerovanje.

POTPUNI OPROST može se primiti vršeći sljedeća djela i pobožnosti,a možemo ga namjeniti za sebe ili jednog pokojinika(uz pričest i molitvu na nakanu Sv,Oca taj dan) :
-klanjanje pred Tabernakulom ili izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom najmanje pola sata
-posjet jednoj od četiri rimske patrijahalne bazilike (sv.Petar,Sv.Pavao, sv.Marija Velika, sv. Ivan Lateranski) uz molitvu Očenaša i Vjerovanja.U tim se bazilikama potpuni oprost može primiti jednom na godinu,te na svaki zapovijedani blagdan i blagdan zaštitnika te crkve.
-tko prima papinski blagoslov uživo ili preko radija ili televizije

-tko posjeti groblje od 1. do 8. 11. i pobožno se pomoli za pokojne može svaki dan namjeniti potpuni oprost za jednog pokojnika

-na Veliki Petak ko u svećanom bogoslužju sudjeluje u klanjanju Križu Kristovu
-tko obavi duhovne vježbe u trajanju od najmanje tri dana
-na smrtnom času svećenik uz odriješenje od grijeha daje umiručem i potpuni oprost u ime Crkve,a ako nije moguće da dođe svećenik umirući automatski prima potpuni oprost od strane Crkve ako je u životu izmolio barem nekoliko molitava
-tko pobožno sudjeluje na pučkim misijama(od početka do kraja)
tko prima Prvu Svetu Pričest ili tko pobožno sudjeluje u svećanosti podjele Prve Svete Prićesti
-svećenik koji ima Mladu Misu i svi koji pobožno sudjeluju u toj svećanosti
-tko moli krunicu u crkvi,oratoriju,redovničkoj zajednici,obitelji ili nekoj pobožnoj udruzi
-svećenici i svi vjernici koji sudjeluju na proslavu 25.,50. i 602. godišnjice misništva
-tko čita Sveto Pismo najmanje pola sata dnevno sa dužnim poštovanjem prema Božjoj riječi,razmišljajući o onome što čita
-ako se javno(u crkvi) recitira himan "O dođi Stvorče Duše Svet"(1.siječnja ili na blagdan Duhova)
-tko obavi pobožnost Križnog Puta hodajući od postaje do postaje u crkvi ili izvan nje,pojedinačno ili u grupi.Ako je grupa velika.kod zajedničkm goljenja,dovoljno je da se kreće po postajama samo voditelj Križnog puta.Bolesnici mogu moliti i u krevetu.
-tko posjeti župnu crkvu i izmoi Vjerovanje i Oče naš u njoj na dan zaštitnika crkve,ili 2.kolovoza,na dan Porcijunkule
-tko posjeti crkvu na dan njezina posvećenja ili posvećenja oltara i tu izmoli Vjerovanje i Oče naš
-tko na dan 2.studenog posjeti bilo koju crkvu i u njoj izmoli Vjerovanje i Oče naš.Potpuni oprost tog dana može namjeniti samo za pokojne.
-tko posjeti crkvu redovnika na dan njihova Utemeljitelja i tu izmoli Vjerovanje i Oče naš
-tko obnavlja Krsni savez u Uskrsloj noći ili na dan svoga Krštenja
tko recitira ili javno pjeva himan "Tebe Boga hvalimo" na zadnji dan u godini.

DJELOMIČNI OPROST
-daje se vjerniku koji,obavljajući svoje dužnosti ili podnoseći životne tegobe,svoj duh uzdiže Bogu,dodajući-barem samo pameću-neki pobožan zaziv
-daje se djelomočan oprost vjernicima,koji vođeni duhom vjere,u službi braće koja su u potrebi,milosrdnim srcem razdaju sebe ili svoja dobra
-daje se djelomičan oprost vjernika koji se dragovoljno odriču,u duhu pokore,stvari koje su im drage(u hrani ili drugim stvarima)
-dobiva se i za mnoge pobožnosti:
LITANIJE,DUŠO KRISTOVA,ANĐEO GOSPODNJI,KRALJICE NEBA,VJEROVANJE,POSJET GROBLJU I MOLITVA ZA POKOJNE,ČASOSLOV ZA MRTVE,PSALAM 51.,O SVETA GOZBO,SLUŠANJE PROPOVIJEDI,MJESEĆNA DUHOVNA OBNOVA,POKOJ VJEČNI,POSJET PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU,ZDRAVO KRALJICE,ČITANJE SVETOG PISMA,ZNAK KRIŽA,POD TVOJU SE OBRANU UTJEČEMO,DOĐI DUŠE PRESVETI,TEBE BOGA HVALIMO,PSALAM 130..

Svi podaci i norme o oprostima kao i teoretsko tumačenje uzeti su iz "ENCHIRIDION INDULGENTIARUM,normae et concessiones",iz priručnika o oprostima,koji je izdala vatikanska penitencieria 1986.god.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 28.10.2009.

BUDI IME GOSPODNJE BLAGOSLOVLJENO!

Photobucket


"Moje si Ime posvuda vrijeđa...Čak me i djeca pogrđuju!Ovaj zastrašujući grijeh,više nego ostali grijesi,teško ranjavaju moje Božansko srce.
Psujući me,čovjek me grešnik pljuje u Lice,otvoreno me napada,prezire moje Otkupljenje i sam,svojevoljno,proglašava svoju vlastitu osudu.
Bogopsovka je otrovna strijela,koja neprestano probada moje Srce.
Evo,dajem ti "zlatnu strijelu"koja nježno pogađa moje Srce i čini da zacjele rane,otvorene zločom psovača. (Isus s.Mariji Elverey,francuskoj karmeličanki 1843.)


MOLITVA "ZLATNE STIJELE"

NEKA JE UVIJEK SLAVLJENO,BLAGOSLIVLJANO,LJUBLJENO,ČAŠĆENO I UZVISIVANO PRESVETO,PRESLAVNO,NAJDUBLJEG KLANJANJA DOSTOJNO,
SILNO I NEIZRECIVO IME BOŽJE,NA NEBU,NA ZEMLJI I U PODZTEMLJU,OD SVIH STVORENJA BOŽJIH I PO BOŽANSKOM SRCU GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA,U PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU.AMEN.


Bogopsovka je uzrok mnogih nesreća,bolesti,očaja,tjeskoba,prokletstava,ovisnosti,neplodnosti,rastava,pobačaja,nasilja,samoubojstava i ostalih tragedija...
Psujući Boga,ljudi Ga izbacuju iz svoga života.Proklinjući Svjetlo,čovjek ulazi u strašnu tamu.

Molimo ustrajno i s ljubavlju za obraćenje bogopsovaća!Molimo devetnice,slavimo svete Mise,postimo i prikazujmo žrtve nha ovu veliku nakanu!
Gospodin je jači,On je ljubav koja uvijek pobjeđuje!

MOLITVA PRIKAZANJA

VJEČNI OČE,
PRIKAZUJEMO TI PRESVETO LICE TVOGA SINA,SPASITELJA NAŠEGA ISUSA KRISTA,PREKRIVENO KRVLJU I RANAMA,IZRUGIVANO I OBEŠĆAŠĆENO,IZUDARANO,POPLJUVANO,PSOVANO,I GLAVE OKRUNJENE TRNJEM,NA SLAVU TVOGA POBJEDONOSNOG IMENA,ZA OBRAĆENJE BOGOPSOVAĆA,ZA POŠTIVANJE BLAGDANA I NEDJELJA,ZA SPAS NEROĐENE DJECE I OSLOBOĐENJE OVISNIKA,ZA DUŠE U ČISTILIŠTU I UMIRUĆE,ZA BLAGOSLOV NAŠIM OBITELJIMA.
PRINOSIMO TI ŽALOSNO LICE OTKUPITELJA,PO BEZGREŠNOM SRCU NJEGOVE I NAŠE MAJKE MARIJE,ODRIČUĆI SE GRIJEHA I MOLEĆI MILOSRĐE ZA NAS I ZA NAŠE BLIŽNJE.AMEN.
Oče naš,Zdravo Marijo,Slava Ocu...
Dušo Kristova,posveti me...



Pridruži se MOLITVENOM LANCU ZADOVOLJŠTINE PRESVETOM IMENU I LICU GOSPODINA ISUSA,moleći ove(ili bilo koje druge)molitve svakoga dana u 15h.Zajedno se oduprimo duhu bogopsovke u našem narodu,molitvom i djelovanjem!
"UDRUGA BETLEHEM",PP.113
47000 Karlovac
www.STOPABORTUS.com
udruga.betlehem@gmail.com

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.10.2009.

MEĐUGORJE,MEĐUGORJE

Kao što pjesma kaže:
Međugorje,Međugorje,
tu je nebo zemlju dirnulo,
...Majko draga hvala Ti za to.
kažemo i mi:"MAJKO NAŠA HVALA TI ZA SVE ono što si u naša srca ulila ovaj vikend."
Vjerujem da smo svi ispunjeni mirom i radošću kojima nas je naša Majčica darovala.Hvala joj na tome.
I hvala svima vama koji ste sudjelovali zajedno sa nama u ovom hodočašću.Neka vas dobri Bog blagoslovi i prati.




Poruka, 25. listopada 2009.

“Draga djeco! I danas vam nosim svoj blagoslov i sve vas blagoslivljam i pozivam da rastete na ovom putu koji je Bog preko mene počeo za vaše spasenje. Molite, postite i radosno svjedočite vašu vjeru dječice i neka vaše srce uvijek bude ispunjeno molitvom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
- 21:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 20.10.2009.

HVALJEN ISUS I MARIJA!!!

Pozdravljamo vas u Kristu Isusu!
Ovaj vikend,23.-25.10.,smo na hodočašću u Međugorju.
Sjetite nas se u svojim molitvama,a mi ćemo se vas sjetiti kod naše Majčice,Kraljice mira.

Slava Gospodinu našem u vijeke!!!

- 09:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.