Isabell Black

30.06.2006., petak

Odlazak u Zabranjenu šumu

Nedjelja je, i naravno, svi idu u Hogsmeade osim mene. Snape mi je zabranio da idem, i rekao da je to dio moje kazne. Kada sam sjedila u društvenoj, prišao mi je David.
David: Čuo sam da ti Snape ne da ići u Hogsmeade. Gle, glupo je poslije onoga da se pretvaramo da se ništa nije dogodilo, kad oboje znamo da se nešto dogodilo. Imam iznenađenje za tebe!

I samo je odjurio iz društvene. Harry, Ron, Anna i Alex su se spremali za Hogsmeade, pa sam ja otišla do njih.
Ja: Ej, ljudi, zabavite se i za mene. I probajte mi prošvercat jednu, a može i više boca pivoslaca.
Harry: Aha, ako će nam Hermione dat. Ali obećajemo da ćemo pokušati. Od kada smo dobili obavijest da idemo u Hogsmeade, ona nas gnjavi da ćemo u Hogsmeadu kupiti sve zalihe za školu, da je to prava zabava... I rekla je da će nam napraviti rasporede u boji... Zar to nije i tebi ponudila?

Progutala sam slinu. Sjetila sam se da sam joj obećala da ću joj pomoć napravit te rasporede jer mi je dodijavala s njima više od tjedan dana.
Ja: Da, a kaj je najgore, ja sam rekla da ću joj pomoć s tim. Ali, dobro, bolje to nego kape. Natjerala me da izaberem hoću li pomoći raditi rasporede ili kape za kućne vilenjake... Ma dobro, odem sada malo u knjižnicu, pronađem neku čaroliju za to, i gotova sam za minutu. Ajde, društvo, vidimo se!

Pozdravila sam ih i otišla u knjižnicu. Ali ne vidjet za onu čaroliju, nego potražit u knjigama nešto o onoj ogrlici koju mi je Sirius poslao. Još uvijek mi je odzvanjalo to pismo u glavi: to nije ono što se čini... Razbijala sam s tim glavu sve dok David nije došao u knjižnicu i pozvao me da dođem s njim. Odveo me u dvorište, do Hagridove kolibe i u Zabranjenu šumu.
Ja: A kamo me vodiš? Zar nije ovo Zabranjena šuma?

David mi nije odgovorio, nego me samo dalje vodio kroz Zabranjenu šumu. Ubrzo smo došli podno nekakvog proplanka. Proplanak je zagrijavalo sunce. Ali kad sam malo bolje pogledalo gore, vidjela sam predivan prozor. Ostala sam bez daha.
Ja: Jednorozi! I to cijelo krdo jednoroga! Ali, kako ti znaš za njih?
David: Hagrid mi je rekao za njih. Dovest će jednoga od njih na sljedeće predavanje. Pretpostavljam da ti se sviđaju?

Sjeli smo na travu. David me zagrlio i tako smo sjedili gledajući jednoroge. To je bio najljepši trenutak u mom životu. Ali netko, ili nešto nas je prekinulo. Čuli smo lomljenje grančica u daljini. Sakrili smo se iza nekog drveta, sve dok ta prilika nije izašla da ju vidimo. Bio je to Hagrid. Izašli smo i pozdravili ga. Pošto smo sjedili na zemlji, bili smo blatni. Hagrid je počeo mucati.
Hagrid: Vas dvoje... Niste valjda... Pa imate tek 14 godina... Što će Sirius na ovo reć... A ja sam mu obećao da ću te čuvat...
Ja: Hagride, jesi ti mislio na se...
Hagrid: Ne izgovaraj tu riječ pred menom. Jeste ili niste?
Ja: Ne, Hagride, nismo. Sjedili smo na zemlji i gledali jednoroge! Jesi sad zadovoljan?
Hagrid: A jeste vi vražji!

Još smo malo pričali o jednorozima i Hagrid je objašnjavao kako ih je našao. Kada smo se vratili u društvenu, svi su već bili unutra. Harry, Ron, Anna i Alex su došli do nas i dali mi bocu pivoslaca.
Anna: Kako smo obećali! A gdje ste vas dvoje bili?
Ja: Duga priča...

Ja i David smo se poljubili i ja sam otišla dolje na večeru sa Annom.
Anna: Znači, vas dvoje ste sad i službeno zajedno?
Ja: Da, ja i David smo sad i službeno zajedno!

  • u 22:47||Dying voices (104)||Don't let the voices die||# ||^
  • 19.06.2006., ponedjeljak

    Duel kraj jezera i još par kazni

    Danas imamo nastavu, a subota je. Ali ne cijeli dan, nego samo blok - sat Čarobnih napitaka. Samo! Imali smo i drugih dana slobodnih sati, ali ne, Snape je morao staviti Čarobne napitke u subotu. Da to nije napravio ne bi me toliko izmučio, a tek Harryja. Nekaj nam je pričao o Višesokovnom napitku, a Harry, Ron i Hermione su se cijeli sat smijali, jer su oni znali napravit Višesokovni napitak. To je bila komedija. Ja sam se isto počela smijat, pa mi je Snape oduzeo deset bodova i dao još dodatni tjedan kazne. To znači da sam tri tjedna u kazni. Ali i Harry i Ron, pa čak i Hermione su dobili tjedan kazne. Snape je danas bio raspoložen za dijeljenje kazne. Ali na Čarobnim napitcima nije bilo Malfoya. Otišla sam sa J.J. i Arwen u bolničko krilo vidjet je li tamo Malfoy. Kada smo došle, Madame Pomfrey je istjerala J.J. i Arwen, ali sam se ja uspjela progurati i doći do Malfoya. Lice mu je bilo svo bilo prekriveno čirevima i gnojnim prištevima, a oči mu se uopće nisu vidjele. Madame Pomfrey je skužila da sam ja kod Malfoya, pa je dotrčala.
    Madame Pomfrey: Gospodin Malfoy ne prima posjete! Jučer je dva puta primio kletvu Furnuculus u lice i neće moći sljedećih tjedan dana izaći iz bolničkog krila. A sada, gospođice Black, molim vas da izađite!
    Ja: Nije Malfoy nikakav gospodin! On je napodlija zmija! I Malfoy, pretpostavljam da ništa od našeg duela? Da, takav si ti! Kad god ti se nešto ne sviđa, izmisliš bolest!

    Madame Pomfrey je već polako ludjela, a ja sam samo izašla iz bolničkog krila i otperjala u dvorište do Anne, Alexa i Davida. Oni su se nešto smijali.
    Ja: A čemu se vi smijete?

    David mi je pokazao prstom na drugu stranu jezera. Binns i Snape su vodili duel. Binns je upravo Snapea pogodio Impedimentom, a ubrzo i Expelliarmusom i uhvatio Snapeov čarobni štapić.
    David: Jedan nula za profesora Cuthberta Binnsa!

    Nažalost, Snape je to čuo, istrgnuo svoj štapić iz Binnsovih ruku i došao do nas.
    Snape: Dva tjedan kazne za vas četvero!
    David: Ja sam to viknuo. Nisu oni krivi!

    Ali Snape ga nije slušao, nego je samo zamahnuo pelerinom, ošinuo Binnsa pogledom i otišao u dvorac. A ja sada imam pet tjedana kazne! I to sa Snapeom! Ostatak dana sam pisala zadaću, a navečer sam se pridružila ostalima na zabavi. Fred i George su organizirali u svojoj spavaonici zabavu zbog toga što smo ja i J.J. Malfoya uklele Furnuculusom i što on sada plače u bolnici. Zabava je trajala dosta dugo, ali onda je došla McGonagallica i potjerala nas sve na spavanje. Usput mi se uspjela obratiti.
    McGonagallica: A kako ste vi uspjeli zaraditi pet tjedana kazne? I to sve od Severusa? Nadam se da ćete naći vremena i za metloboj uza sve kazne i zadaću!

    Jedva sam se suzdržala da ne kažem da je Snape kreten. Ali i Ron je to primijetio pa me lupio laktom u trbuh, i ja sam zašutila. Sva sreća da je to napravio jer bi inače dobila još pet tjedana kazne, ali ovaj put od McGonagallice.
  • u 09:30||Dying voices (52)||Don't let the voices die||# ||^
  • 11.06.2006., nedjelja

    Moja kazna i dva Furnuculusa

    Danas sam malo pričala sa Angel o animagusima. Razmislila sam i pitala je može li me naučiti.
    Angel: Molim?!?!? Čekaj malo, da vidim jesam li shvatila. Ti želiš postati animagus? Znaš li kako je to teško? Fizički i psihički je užasno zahtjevno...

    Nakon dugog nagovaranja, pristala je. Pomoći će mi da postanem animagus. Upozorila me da će to trajati više mjeseci, a možda i više godina. Bila sam odlučna. Čvrsto sam odlučila postati animagus. Prva dva sata smo imali Obranu od mračnih sila, sa onim tipom Godricom Blackwoodom.
    Ron: A gdje je profesor Lupin?
    Blackwood: Uklet je. A za današnju lekciju ćemo učiti o kletvi Cruciatus. Kao što svi znate, to je jedna od tri neoprostive kletve. Kletva mučenja.

    Dalje je govorio nešto što ja više nisam slušala. Poslije sata je rekao Anni da ostane jer mora razgovarati s njom. Anna me zamolila da ostanem s njom. Blackwood je ovaj put progovorio blažim glasom nego na predavanjima.
    Blackwood: Gospođice Black, mislim da nisam rekao vama da ostanete.
    Anna: Profesore, ja sam ju zamolila da ostane samnom.

    Blackwood je kimnuo glavom i nasmiješio se. Ovo je prvi put da sam ga ja vidjela da se smije. Zapravo je vrlo simpatičan. Sada mi se čini kao da uopće nije neki mračnjak, kako sam na početku mislila. On i Anna su komunicirali oklumencijom i legilimencijom. Bar sam ja to pomislila pošto su negdje pet minuta tamo stajali i gledali se. Poslije toga je rekao da možemo ići.
    Ja: Profesore, oprostite, ali možete li mi reći što je s profesorom Lupinom? Je li i on možda uklet Cruciatusom kao i profesorica S...

    Kada sam skužila da sam rekla da znam da je Sproutova ukleta Cruciatusom, zašutila sam.
    Blackwood: A kako vi znate da je Pomona ukleta Cruciatusom? Ma nema veze, kad bolje razmislim, ne želim znati. Da, dobro pretpostavljate. Ali to niste saznale od mene.

    Poslije sam požurila sa Annom na Stare rune. Na putu do sedmog kata sam pitala Annu kaj je bilo ono u učioni.
    Anna: Ma ništa, samo mi je rekao da mu je žao, ali da je to morao prijaviti McGonagallici. On je u principu full simpatičan, bar se meni tak čini.

    Na Starim runama smo prevodili neki tekst i bilo je užasno dosadno. U ponoć smo imali Astronomiju i umirali smo od hladnoće, a meni se užasno spavalo. Usred sata je na Astronomsku kulu došao Snape i izvukao me sa sata. Izderao se na mene.
    Snape: Što sve vama pada na pamet!!!!!!! Dva tjedna ste u kazni i pomoći ćete mi pospremati moju kancelariju!!!!! A sada se vratite na predavanje, i da više nikada nisam čuo da radite neprimjerene stvari!!!!!

    I samo je otišao. A što sam ja učinila? To mi nije bilo jasno. Kada sam se vratila na kulu skužila sam da su svi čuli moj i Snapeov razgovor, odnosno Snapeov monolog. Katastrofa! Kada sam se vraćala sa Harryjem, Ronom i Hermionom u društvenu, presreo nas je Malfoy.
    Malfoy: I, Blackova, kako ti se sviđa kazna?
    Ja: To si bio ti!! Kretenu jedan! Furnuculus!

    Malfoyu su počeli izbijati čirevi i počeo je trčati glavom bez obzira.
    Hermione: A što je uopće napravio?
    Ja: Nemam pojma, al nije bilo sigurno ništa kaj bi meni pomoglo. Joj, kako ga mrzim!

    Rekli smo lozinku Debeloj dami, prošli kroz rupu u zidu i ušli u društvenu. Čim sam ušla unutra, Fred i George su dotrčali do mene.
    Fred: Čestitamo, Blackova!
    George: Ono bacanje smrdobombica na Snapeov kabinet bio je pravi potez!
    Fred: Mala, ti si živa legenda!
    George: Bit će još nešto od tebe...

    Smrdobombice? Da, vjerojatno je Malfoy bacio smrdobombice na Snapeov kabinet i kada je ovaj izašao, rekao mu da sam ja bacila. Taj mali, podli, ljigavi gad!!!! Istrčala sam iz društvene, a zamnom je istrčala J.J. Krenula sam prema bolničkom krilu jer sam znala da je tamo Malfoy otišao kada sam ga uklela Furnuculusom. I bila sam u pravu. Ležao je u krevetu i plakao od boli. Došla sam do njega.
    Ja: Ti, ja, sutra, dvoboj!
    Malfoy: A ko će ti biti sekundant? Nitko se neće željeti meni suprotstaviti...
    Jo:Ja ću biti njezin sekundant. A tko će biti tebi? Onaj sa jednom desetinom mogza ili onaj sa jednom devetinom mozga?
    Malfoy: Kako ste vi Blackovi nisko pali. Prvo ti stric završi u Azkabanu kao najveći kriminalac što i je, pa pobjegne, a onda se ti družiš sa prljavim mutnjakušama. Pogledaj ovu ovdje, a tek onu Grangericu...
    Ja: Malfoy, nemmam vremena za tebe! I prestani pričat priče o Siriusu, jer svi znamo čiji je otac smrtonoša i tko bi trebao biti u Azkabanu! Tko će ti biti sekundant? Odgovori! Ili ti nije dosta čireva?

    Problijedio je.
    Malfoy: Goyle. A sada se gubite odavde, ti i tvoja prijateljica mutnjakuša!

    Ovaj put je J.J. prekipjelo, pa je Malfoya uklela još jednim Furnuculusom. On je opet počeo plakat od boli, a mi smo otišle u društvenu i u spavaonicu. Taj ljigavac!!!!!! Uvrijedila bih zmiju kada bi rekla da je ko zmija. Pa on je gori od najgore zmije otrovnice!
  • u 00:12||Dying voices (42)||Don't let the voices die||# ||^
  • 08.06.2006., četvrtak

    Neregistrirani animagus

    McGonagallica: Rackwish! Pođite samnom.
    Anna: Molim?
    McGonagallica: Odmah!

    Pogledala sam Annu, a ona je samo odmahula glavom. Alex je isto vidio da Annu zove McGonagallica pa je došao do mene da vidi znam li ja išta o tome. Oboje smo bili zatečeni. Fred i George su ukrali Hagridu jednog vatrenastog prstenaša i sada su ga lovili po Griffindorskoj društvenoj prostoriji jer im je pobjegao (gle čuda, oni bježe). Anna se vratila poprilično loše raspoložena.
    Anna: Onaj Blackwood je rekao McGonagallici da sam oklument i legiliment, pa mi je ona sad srala da zakaj to nisam prijavila, da je to rijedak dar... I između ostaloga, da se ne smijem služiti tim vještinama ni pod kojim uvjetima... Katastrofa!/blockquote>
    Hermione je dotrčala do nas i rekla da je na oglasnoj ploči popis onih koji će učiti Oklumenciju i Legilimenciju. Anni se nije dalo do oglasne ploče, Alex je ostao s njom, pa sam otišla sa Anabell. Sve ukupno sto učenika može pohađati Blackwoodov predmet. Podijelio nas je u pet grupa po dvadeset učenika. Ja sam svoje ime našla u prvoj grupi, a samnom su bili David, Anna, Alex, Harry, Arwen, Anabell, Lara, Mary, Norah, Anira, Ron, Jo, Angel, Cedric, Alma, Crabbe, Goyle, Pansy i Malfoy. Malfoy!!!! Sada mi je ovo cijeli dan pokvarilo. Još jedan predmet koji moram pohađat sa Malfoyem (lol)... Oklumenciju i Legilimenciju imamo subotom od tri do pet sati popodne. Hermione nije mogla pohađat taj predmet, pa je zbog toga bila malo potištena. A još gore od toga je što smo ja i Ron zakasnili na Preobrazbu i McGonagallica nam je oduzela po pet bodova zbog kašnjena. Ona nam je pričala o animagusima.
    McGonagallica: Animagusi su ljudi koji se svojevoljno mogu pretvoriti u jednu životinju. Za sada postoji samo jedanaest registriranih animagusa, a čak dvoje ih je u ovoj školi. To su Arwen Kiptorn i ja.

    McGonagallica se odjednom transformiralau mačku. Ostatak sata smo pisali neke bilješke. Na Travarstvu smo opet čitali iz knjige, ali ovaj put o otrovu tentakula (vau). Flitwick nas je učio neverbalne čarolije. Ovaj put sam uspjela sve neverbalne čarolije izvesti uspješno i Flitwick mi je dao 10 bodova. Ali i dalje mi ne ide u glavu, zašto moramo znati neverbalne čarolije u četvrtom razredu? Poslije večere smo imali metlobojski trening. Malo sam se ispuhala i kako je Harry rekao, briljirala sam. Kada su se svi pokupili sa treninga u svlačionicu, ja sam ostala još malo letjeti na metli. Letjela sam iznad Zabranjene šume, iznad Hagridove kolibe, iznad Hogwartsa... Ali kada sam prelijetala dvorac, vidjela sam neku djevojku kako se transformira u hipogrifa. Nečujno sam sletjela iza nje i slijedila ju. Išla je prema Zabranjenoj šumi, ali nije ušla u nju. Stala je uz samu Zabranjenu šumu i opet se transformirala u djevojku.
    Ja: Angel?
    Angel: Koliko me već dugo pratiš?
    Ja: Oprosti, letjela sam na metli iznad dvorca i vidjela te kako se transformiraš u hipografa... Znači li to da si ti animagus? Ali, pa postoji samo jedanaest registriranih animagusa...
    Angel: Upravo tako! Jedanaest registriranih. Ali postoje i neregistrirani animagusi, i ja sam jedna od njih. Ali, molim te, nemoj nikome reći. Mogla bih završiti u Azkabanu ako Ministarstvo sazna da sam animagus...
    Ja: Naravno da neću nikome reći! Ali, idemo sada u dvorac, već je prošla ponoć...

    Krenule smo prema dvorcu i Angel mi je pričala kako je to kada postaješ animagus i kako je to kada si životinja. Tako je lijepo pričala da sam i ja poželjela postati animagus. Došle smo u dvorac, u Griffindorsku društvenu prostoriju, i svaka u svoju spavaonicu. Malo sam prokopala po koferu i izvadila onu ogrlicu koju mi je poslao Sirius. Razmišljala sam kako bi bilo da sam animagus, i to jednorog, koji mi je odmalena bio najdraža životinja.
  • u 23:39||Dying voices (13)||Don't let the voices die||# ||^
  • 05.06.2006., ponedjeljak

    Novi profesor

    Danas sam se digla jako rano. Otišla sam u Veliku dvoranu na doručak. Učinilo mi se da dvorana nikada nije bila tako prazna. Za učiteljskim stolom su bili samo Dumbledore, Binns i Snape. Snape se preko cijele dvorane zaderao.
    Snape: Pa, gospođice Black! Zašto ne spavate? Nečista savjest, zar ne? Znam ja takve kao vi...
    Ja: Profesore, nemam ja nečistu savjest! Baš suprotno...

    Ma kreten! Nečista savjest... On bi ju trebao imati koliko muči učenike. Za Griffindorskim stolom je sjedila meni neka nepoznata cura. U Velikoj dvorani je bila monotonija kao na Binnsovim predavanjima. Otišla sam sjesti za Griffindorski stol. Došla sam do one cure. Upoznale smo se. Zove se Anira Davis. Ima lijepo ime, al je cura užasno čudna, al ono, stvarno čudna. Stekla sam osjećaj da je neki usamljenik, pa možda je pomalo i umišljena. Ma kaj ja pričam? Uopće ne poznam curu, a tu je ogovaram. Grozna sam! Ali mislim da se ni ja njoj nisam najbolje svidjela. Ubrzo je u dvoranu ušao Alex. Bio je odlično raspoložen, kao da uopće nije sedam sati. Počeo mi je pričati viceve i nasmijavati me. Plakala sam od smijeha. Anna je stvarno sretna kaj ima tak dobrog dečka (al David je ipak najbolji). Poslije osam su u dvoranu počeli dolaziti i ostali učenici, pa je brzo nastala galama. Prvi sat smo imali Čarobne napitke (lol). Čista katastrofa! Opet mi je Snape oduzeo bodove jer nisam željela samljeti Malfoyu jelenov rog. Njega je ruka boljela (možeš mislit), pa nije mogao. A jadan! Joj, kako ga mrzim! Svakim danom sve više... Kako se taj tip preserava. Pa to trebaš studirat preseravanje da se ponašaš kao Malfoy. A imali smo i Skrb za magična stvorenja. Hagrid je donio opet vatrenaste prstenaše. Njemu su to jako zanimljive životinje i želi da se mi naučimo brinuti o njima. Opet su nam svi pobjegli i Hagrid je poludio. Bilo mu je dosta i prstenaša i vatre i nas (hvala Bogu). Nismo imali Proricanje sudbine jer je u to vrijeme bilo ono okupljanje za novi predmet u Velikoj dvorani. Otišla sam sa Anabell, Annom, Arwen i J.J. u Veliku dvoranu. U dvorani je bilo poslagano sedam stolova. Na svakom stolu je bila ceduljica sa rednim brojem od jedan do sedam. Tip koji je stajao u sredini Velike dvorane je rekao da te ceduljice predstavljaju jednu godinu u Hogwartsu i da svatko sjedne za stol na kojem je ceduljica njegove godine. Sjela sam sa Annom, Arwen i J.J. za četvrti stol po redu sa ceduljicom na kojoj je pisalo četiri. Taj tip u smeđoj pelerini se počeo prešetavati od jednog stola do drugog. Kod svakog učenika je zastao. Dođao je do našeg stola, i ubrzo do Anne.
    Blackwood: Molim??? Pa što se događa? Nije moguće...
    Anna: Moguće je. Ako vas zanima, oklument i legiliment sam.
    Blackwood: Ali kako? Pa vi ste tek četvrta godina...

    Kada sam pogledala oko sebe primijetila sam da cijela Velika dvorana gleda u naš stol. Tip je brzo otišao od našeg stola i nastavio obilazak. Baš kada je taj tip stao u sredinu dvorane, ušao je Dumbledore.
    Dumbledore: Oprostite što kasnim! Ovaj gospodin ovdje vam se zove Godric Blackwood. On će vam predavati Oklumenciju i Legilimenciju, a kako smo se maloprije dogovorili, i Obranu od mračnih sila.
    Blackwood: Sutra ću objaviti popis onih koji mogu slušati predavanja o Oklumenciji i Legilimenciji. Zbog jednog neobičnog slučaja ovdje u dvorani, ta dva predmeta ćete slušati zajedno, i tretirat će se kao jedan zaseban predmet.

    Otišla sam sa Annom, Alexom i Davidom u društvenu. Putem smo razgovarali. Anna mi je objasnila da je ona oklument i legiliment od kada se rodila i da je to naslijedila od mame. Njih troje su još ostali u društvenoj, a ja sam otišla u spavaonicu. Sve to s Lupinom mi je bilo malo čudno. Možda je i on uklet?
  • u 23:23||Dying voices (15)||Don't let the voices die||# ||^
  • 04.06.2006., nedjelja

    Isprika i stara frendica iz Durmstranga

    Otvorila sam oči i vidjela nekog tipa kako se upucava J.J. I tip je mene primijetio pa se izgubio iz spavaonice.
    Ja: A ko ti je bio ovaj?
    Jo: Ma neki tip sa šeste godine. Mota se oko mene od moje treće godine.
    Ja: Opa, Jo ima obožavatelja!

    J.J. se samo pesimistično nasmiješila i otišla u društvenu. Ja sam ubrzo otišla za njom, pojurila kroz društvenu i otišla u Veliku dvoranu na doručak. Ali čim sam izašla iz društvene, iza prvog ugla je došetao David.
    David: Slušaj, moramo razgovarati! Znam da si me jučer cijeli dan izbjegavala, a iskreno, ni ja s tobom nisam želio razgovarati. Ali promijenio sam mišljenje. Čekao sam te od pet sati ujutro, za slučaj da se ranije probudiš. Gle, žao mi je zbog onog jučer. Znam da sam te osramotio i...
    Ja: Ma ne, nisi me ti osramotio, pa nisam ti se trebala baciti oko vrata. Stvarno sorry. Znam da je glupo ispalo. I znam da ono jučer... Pa, mislim da si me poljubio samo zato kaj sam te ja zagrlila i glupo je sve to ispalo...
    David: Ti misliš da sam te poljubio samo tako? Da te nisam želio poljubiti, ne bih to napravio.
    Ja: Čekaj, ti meni hoćeš reć da...
    David: Da, sviđaš mi se. I stvarno bih volio kad bi se poslije nastave mogli nać i malo popričat, ak tebi nije bed.
    Ja: Ne, naravno da mi nije problem!

    Nisam mogla vjerovati. Otišli smo u Veliku dvoranu na doručak. Sjela sam između Jo i Hermione. Jo me pogledala i shvatila da sam full sretna.
    Jo: A što je tebi?
    Ja: Ma, duga priča. Nego, šta je tebi onaj tip reko?
    Jo: Pa, rekao je da je on ostvarenje mojih snova. Možda je to istina ako sanjam svoju preuranjenu smrt. Kako je taj tip umišljen! S tom spikom me salijeće od kada sam krenula na treću godinu. Ma, ima problema!
    Ja: A zašto si ti jučer otišla onako brzo u knjižnicu?
    Jo: Ma ništa, reći ću ti kad saznam! Ako saznam...

    Nakon toga sam pojurila sa Hermionom i Arwen na Travarstvo. Sproutove još uvijek nema, a Umbridgeica nam stalno nekaj čita iz knjige. I tako puna dva sata mi slušamo o nekim glupostima koje ona čita. Pod Čarobnim napitcima Snape je odmah izgnjavio Alexa i uzeo deset bodova Griffindorima zato kaj je Alex pito Annu gdje stoji ormarić sa potrepštinama za napitke. A poslije smo imali Obranu od mračnih sila. I Lupin nam je donio bauka. Ajme, sramote! Moj bauk je bio dementor. I ja sam jedva uspjela izgovoriti Riddiculus. Ali nisam bila jedina. Dosta njih je bilo strah svojih najvećih strahova. Poslije nastave sam otišla u društvenu prostoriju. Tamo me dočekao David. Izašli smo malo van, prošetali oko jezera i brbljali. O onom na kvalifikacijama, o Snapeu, o drugim profesorima... Kada je pao mrak, krenuli smo natrag u dvorac. Ispred dvorca smo se opet poljubili. Otišli smo na večeru kao da se ništa nije dogodilo. Kao da nam je to svakodnevnica. Do kraja dana sam bila u oblacima.
  • u 14:38||Dying voices (16)||Don't let the voices die||# ||^
  • 01.06.2006., četvrtak

    Kvalifikacije, poljubac i učenik na zamjeni

    Ajme, opet ponedjeljak i predavanja! Ali ima i jedna dobra stvar. Danas su kalifikacije za metloboj. Jedva čekam! Bit će u osam navečer poslije predavanja. Aha, ima još jedna dobra vijest. Danas dolazi Annin dečko iz Rokwooda, Alex. On je učenik na zamjeni. U Rokwood odlazi neki tip iz Hufflepuffa. Prvi sat poslije doručka smo imali Povijest magije. Predala sam Binnsu referat.
    Binns: Gospođice Black! Pa niste se baš pretrgali od posla. Mislim da nećete moći dobiti više od I. Za sljedeći put ćete morati malo više napisati ako želite O.
    Ja: Kako vi kažete, profesore...

    Ma baš me briga! Ako njemu nije dobro da ja pišem o tim vilovnicima više od dva sata, onda ja ne znam kaj je njemu dobro. Ali Arwenin i Hermionin referat prihvatio je s oduševljenjem. Pa nisam ja kriva kaj one ima kvocijent inteligencije petsto. Nisam ja tak pametna! Trelawneyica nije propustila ni ovu priliku da Harryju prorekne smrt. Ali ovaj put je osjetila jaču “auru“ (kaj god joj to značilo).
    Trelawneyica: Ajme meni, gospođice Black, pa i vama se bliži smrt!
    Ron: Profesorice Trelawney? Mi to već znamo. Isabell je to vidjela u zvijezdama kada je pisala zadaću.
    Trelawneyica: Svaka čast, gospođice. Dobili ste O.

    I vratila mi je proročanstva bez da ih je pročitala. Ostatak dana protekao je normalno. Poslije večere sam brzo otišla po Vatrenu munju i otišla na igralište sa Annom i Ronom. Anna će se isto prijavit za mjesto lovice, a Ron za mjesto vratara. Kada smo došli, Harry je već bio u svojoj skrletnoj pelerini sa Vatrenom munjom u ruci. Činilo mi se kao da je pola Griffindora došlo na kvalifikacije. Harry je bio malo zbunjen, pa je prvo zamolio sve da prelete par puta igralište. Pola njih je palo, pa ih je sada manje ostalo. Podijelio nas je u grupe, i prva grupa vinula se u zrak. To su bili vratar, tri lovice i dva udarača. I tako po šest grupa, dok nismo došli na red ja, Anna, Ron i još neki koje ja nisam poznavala. Zabila sam Ronu četiri pogodka od šest, Anna četiri od sedam, a onaj tip koji je letio sa nama nije zabio nijedan, a pokušavao je najmanje deset puta. Grozan je taj tip bio. Kada je sve to završilo, Harry je objavio rezultate.
    Harry: Udarači su, kao i prošle godine, blizanci Weasley! Vratari su... Da, ljudi, dobro ste čuli, imamo ove godine dva vratara. Kao što sam već rekao, vratari su David Conty i Ron Weasley.

    Svi su pohrlili Ronu, Fredu, Georgu i Davidu čestitat. Ja sam dotrčala do Davida i čestitala mu. Malo mi je falilo da mu se objesim oko vrata. Sva sreća da sam se suzdržala, jer bi se inače tako zbrukala... Kada se galama stišala, Harry je napokon objavio ono što je mene najviše zanimalo.
    Harry: Lovci, ili bolje rečeno lovice su Joanne Jenkins, Anna Rackwish i Isabell Black!

    Ne mogu vjerovati! Postala sam lovica! I ovaj put su svi počeli vikati naša imena. Do mene je došao David i čestitao mi. U tom trenutku sam pukla. Zagrlila sam Davida! A najbolje od svega je to što je on mene u tom trenutku poljubio. Molim?!?!? David me poljubio. Najljepše cure mu se bacaju pod noge, a on poljubi mene. Kad sam ja skužila da smo na igralištu i da nas gleda pola škole (neki Ravenclawi i Hufflepuffi su bili na tribina), svi su zapljeskali. Htjela sam propasti u zemlju... A opet nikad više nisam željela ostati na njoj... Odmah smo se ja, Anna, Arwen i J.J. pokupile u dvorac jer meni nikad u životu nije bilo neugodnije... A opet, bilo mi je ugodnije nego ikad u životu... Ma ovo kaj ja govorim uopće nema smisla. Kada smo se vratile u društvenu prostoriju, tamo je Annu čekao Alex. Moram priznati da je skroz zgodan, ali moj David je najzgodiji na svijetu... Ma, šta ja to pričam??? Zatelebala sam se u njega ko neka glupača. Anna nas je upoznala. Alex je full simpatičam i dobar. Nismo stigli puno pričat jer su negdje pola sata poslije nas u društvenu došli Harry, David i Ron, pa sam ja otišla u spavaonicu. Zamnom je pošla Anna, ali sam joj rekla da ostane s Alexom jer se svijet neće srušit ak ne dođe samnom u spavaonicu. Ali čim sam ušla u spavaonicu, J.J. se odnekud pojavila. Malo smo pričale o događaju na kvalifikacijama, ali onda sam se ja sjetila da joj nisam pokazala onu ogrlicu kaj mi je Sirius jučer poslao. Rekla je da mora odmah otići u knjižnicu nešto provjeriti. Legla sam u krevet, a kada su ostale cure došle u spavaonicu, pravila sam se da spavam. Jednostavno mi se nije dalo raspravljat. Pa kaj mi je bilo kad sam se poljubila s Davidom?!?!?
  • u 07:51||Dying voices (26)||Don't let the voices die||# ||^
  • << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    < lipanj, 2006 >
    P U S Č P S N
          1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30    


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv


    Lumos/Nox

    Zahvale

    brush: In Obscuro
    hosting: ImageShack
    design: Lucy