Kao žena ženi

03 veljača 2018Što mislite o ženskom rivalstvu? Jel istinita izreka "žena je ženi vuk?"

Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam dosta često predmet ženskih tema. Nikada me to nije smetalo već jednostavno nisam razumjela. Od djetinjstva nisam shvaćala potrebu za natjecanjem. Koja ima bolju torbu,čije su original marte, koja koristi bolje šampone za kosu....
Ne shvaćam žene koje imaju potrebu komentirati drugu žensku osobu samo zato što je uspješnija ili ljepša.
Što se tiče ženske ljepote, vrlo sam realna i volim pogledati lijepu ženu. Tuđa ljepota ili uspjeh uvijek me je motivirao da budem još bolja. Zaista je lijepo biti u društvu uspješnih žena jer shvatite pravu žensku ljepotu.

Uvidjela sam da su neke žene vrlo daleko spremne otići sa svojim pakostima. Spremne su se sprijateljiti s vama samo da bi vas imale pod budnim okom ili saznati od vas nešto o trećoj ženskoj osobi. Uistinu opaki ženski stvorevi.
No, to nije ništa novoga.
Tijekom cijele povijesti žene su gazile jedne po drugima iz jednog jedinog razloga – da bi se dokazale muškarcu, da bi on priznao njihovu vrijednost jer same nemaju dovoljno samopouzdanja da je uoče.

Što se solidarnosti tiče, tu sam se uvijek divila muškarcima. Ovo će vjerojatno šokirati mog prijatelja Tihomira ( jer me kritizira da sam zločesta prema muškom rodu). Da, Tihomire, divim vas se, jer ne zabijate jedan drugom nož u leđa i uvijek ste međusobno solidarni.
Svjesna sam da dosta toga imamo da naučimo od vas. I zbog toga vam spuštam kapu.

Oznake: woman, life, gossip blog, man, another woman

Kad zamirišu jorgovani

11 rujan 2017

Dakle, odrasla žena ili djevojčica?

U mladosti sam čitala i doživjela traume o ljubavnom zanosu, dugo je moj ljubavni život bio pun drame, suza i opraštanja. Činilo se da bez svega toga ljubav nije ljubav, već samo romansa. Na svu sreću, ugledala sam svjetlo ili sam odrasla.

Zrelost ti donosi spoznaju o samoj sebi. Nakon užurbane mladosti i toga da živiš za nekoga, napokon živimo sami za sebe.
To ne znači da sam prestala voljeti, kao i s 20 želim isto ljubav, strast i predanost. Jednostavno shvatiš da bez uzajamnih davanja nema ništa. Ili je muškarac jednako predan i ima iste prioritete ili ga više nema u tvom životu.

Jedno je sigurno koja je razlika između žene i djevojčice....Ne čekam da se javi ili odgovori na poruku, ili ti je stalo ili nije. Isprike tipa " bio sam zauzet" ne prolaze, svako ima minutu da odgovori na poruku.
Ne provjeravam jel online i kad je zadnji put bio na mreži, takva aktivnost je za tinejdžere pa najbolje ostaviti to njima.
Nadimke "mico" ili "maco" ili ne daj bože "mala" stavljam u koš za smeće.
Tražiti opravdanja zašto je takvog ponašanja ili karaktera ( ima traume iz djetinjstva, nisu ga dovoljno voljeli, bio je neshvaćen, bio je srednje dijete, brata su više voljeli itd...) prije ulaska u naš svijet trebao bi potražiti psihijatrijsku pomoć.

Drage moje, to su sve izgovori.
I to jako loši.

Ne ustručavam se pitati određena pitanja zbog izbjegavanja neugodnosti ili moguće svađe. Sumnja je najgori oblik razora između dvoje ljudi. Ništa ispod tepiha bez obzira koliko velik bio.
Pojavljujem se bez šminke i dodatnog dotjeravanja zbog njega, odmah vidiš što imaš pored sebe. Dotjeram se isključivo zbog sebe jer mi godi.

Odgajane smo da udovoljimo muškarcima (pogotovo naše majke i bake), da zatvorimo usta kad treba, da sjedimo sa strane kad ručaju ili vode ozbiljne razgovore, da ne pitamo o njihovim poslovima i s kime posluju, da budemo lijepe i nasmijane. To naslijeđe ne želim prenijeti svojim kćerima. Učim ih da budu sposobne odlučivati o sebi i svojim željama. Da budu žene ne lutke sa police.


Kako se ponaša prema vama, vi ste odgovorne. Pa dobro razmislite, jeste li djevojčice sa plahim očima ili žene, bez obzira na godine.

Ljubav nije žrtvovanje već uživanje sa partnerom. Stoga, uživajte!

p.s. ne zaboravite ponekad izvući tu djevojčicu iz sebe <3Oznake: woman, power, destination, Life and stuff