Zumbuli su procvali

28 veljača 2019


Jedna Halidova pjesmica ide ovako:

"Sve je kao nekada
i ljeto se sprema
zumbuli su sretni znaj
samo tebe nema "




Oznake: zumbuli, Moj dom

Ima li povratka

26 veljača 2019

Nekad sam žalila zbog potrošenih emocija
prema ljudima kojima sam ih pružala


Čovjek se istroši, izglođe, iskleše,
opustoši, isprazni.


Dogodilo mi se jednom,
dovoljno za cijeli život.


Potrebno je vrijeme ne bi li se vratio
u ljudsko stanje.


Počinje nas ne dirati okolina,
svaki ljudski glas i čin.


Pa se pitaš jesu li te toliko izmasakrirali
da si neprobojan?


Ulažeš, samo ulažeš
u posao, ljude, odnose, ljubav
i to te ispegla u ravnu plohu.


Tad se sakriješ od očiju javnosti,
zatvoriš se u svoj mali kutak
dok se ne oporaviš,
ne vratiš u ljudski oblik.
Dok ne podigneš glavu visoko prema Nebu.


Ima li povratka?

Kad dođeš u te godine

22 veljača 2019

Danas je kći spremila prefin ručak. Prvi put da sam jela, a nisam kuhala. Ima sedamnaest godina i još se ne mogu naviknuti da brzinom munje odrasta.




Starija kći je prije tri godine odselila i to mi je bilo prirodno. Bila sam oduševljena njezinom samostalnošću i snalažljivošću. No, mlađu sam doživljavala kao curicu i govorila si nesvjesno da je još mala, ima vremena.....
Sve mi je prečudno i nestvarno. Kao da sam "novopečena" a ne velika mama. Imam osjećaj kao da sam jednu noć prespavala i one su ujutro odrasli ljudi. Gdje je nestalo ono između?.
Poslije ručka sam uzela slike iz njihovog djetinjstva i redom ih slagala, ne bih li si dala sliku cijelog života s njima. Ništa nisam propustila, sve smo proživjele, pa kako onda je tako brzo prošlo?.



Vjerojatno su ovo godine o kojima su mi govorili, a ja sam mislila da se meni neće dogoditi ili da sam sto svjetlosnih godina udaljena od njih. Malo zastrašujuće u ovom trenutku, a s druge strane lijepo kako nam život teče.

Oklagijanje

21 veljača 2019

Nisam odoljela, isprobala sam "oklagijanje tijela". Maderoterapija je tehnika uklanjanja celulita koja potječe izvorno iz Kolumbije s ciljem oblikovanja tijela “čudesnim” anatomskim drvenim napravama, uz dodatak posebnih preparata, što tretman čini potpuno prirodnim, bez ikakvih alergijskih reakcija na koži.
Oklagijice u raznim oblicima napravljene su od bambusa. Prije prvog tretmana, pripremila sam se na "bol". Bilo je potpuno bezbolno. Vrlo je bitno kod koga idete na tretman i je l' osoba dovoljno educirana.
Odlučila sam isprobati oklagijanje nogu i stražnjice.

Ono što sam osjetila je rad cijelog organizma, kao da sam ponovno rođena. Krv je protekla cijelim tijelom i imala sam osjećaj da mogu trčati satima bez prestanka. Kako sam ležala na trbuhu osjetila sam kapljanje tekućine iz nosnica. Sve je proradilo. Tijekom dana sam osjetila pojačano mokrenje.
Tijekom tretmana stimulira se limfni sustav ravnomjernim i ritmičnim pokretima u jednom pravcu prema limfnim čvorovima. Time se aktivira metabolizam pa organizam počinje sam izbacivati suvišnu tekućinu i toksine.



Iskreno, bojala sam se posljedica budući da sam osjetljive kože i sklona modricama. Sutradan je izašlo nekoliko malih plavih masnica, tamo gdje su bili celulitni čvorovi.
Nastavljam dalje s tretmanima.

Ono što je važno znati, celulit nikad ne može nestati do kraja. Našem organizmu je potrebna određena količina vode, kretanje, duševni mir i pravilna prehrana, sam tretman nije dovoljan.

Proganjaju me

12 veljača 2019




Mobitel mi odbija poslušnost ovih dana. Pišti na sve strane. Mailovi od MojPosao.hr iako sam se odjavila sa svih lista, triput na dan mi šalju poslove namijenjeni mojih izborima. Prate moje postove, to je sigurno to. Ne mogu ih se riješiti, silom bi me negdje drugdje zaposlili.

Ovi Herbalajfovci mi se javljaju na sve strane. Facebook, Instagram, Messenger.... nude novi život, novo tijelo, novu mene...
Odupirem se, nije lako. Imaju fine čokoladice.
Teže im je umaći nego Jehovinim svjedocima.

Šuti, sinko i radi

10 veljača 2019

Prodala nam se Osječka tvornica koža nakon 47 pokušaja, skoro dva desetljeća od njezinog stečaja. Od tamo je krenulo moje radno iskustvo. Divno su me primili i naučili raditi. Nakon par mjeseci, vlast se promijenila i sve je otišlo nepovratno. Otišli smo pod stečaj, nas 500. Na posao smo išli s putnim troškovima bez plaća. Naša potraživanja iznose 4,3 milijuna kuna, po djelatniku od 20 do 60 tisuća kn. Neki od njih su nas napustili i neće dočekati dan isplate.
Sve ove godine čekamo svoje neisplaćene plaće. Nijedan političar niti vladajuća stranka se nisu zapitali što s nama jer su znali da smo nemoguća misija.

Moj radni vijek se nastavio. Radila sam sve i svašta, od restorana do umjetničke galerije, neovisno o školovanju. U dosta slučajeva sam bila budala jer sam radila bez odgovarajuće naknade i puno puta prešutjela loše ponašanje šefa i poslodavaca. No, s vremenom čovjek sazrijeva i uči na svojim greškama.
Nakon svih ovih radnih godina mogu reći da se stanje popravlja. Poslodavci su došli do one točke kad se prema zaposleniku treba ponašati profesionalno.
Nove generacije podvlače crte i ne daju da se prema njima ponašaju kako ne treba. Bravo za njih. Volim mlade ljude, pune entuzijazma i elana za posao. Zaista, sam ih dosta upoznala i surađivala s njima. Neke od njih nazivam prijateljima.
Nije više vrijeme kad će susjeda Kata reći: " šuti, sinko i radi".

Kruha i igara na selu

07 veljača 2019

Krenula je nova sezona Ljjubavi na selu. Pripremam kokice za večeras uz punu dozu smijeha.
Ostat ću bez komentara na sve događaje unutar serije i pustit ću smijeh da teče.
Što god izaziva smijeh ne može biti loše.
Moj idol je Ljubo koji nije Ljubo već Ljubav, kako sam kaže.




On bi "nešto normalno" da mu pomaže u radu.

Kupi traktor, brate.

Dodiri misli

05 veljača 2019

Mi smo se upisali u knjigu
života,
onu rođenih,
onu umrlih.

Naš susret je bio
odavno zabilježen.
Nimalo slučajan
već tajno dogovoren.

Prije njega sam upoznala
različite muškarce.
Svaki je bio osebujan i prazan na
svoj način.
Svaki od njih je ispisao stranicu u
mom životu.

Nismo nikad završili u ljubavnoj
niti seksualnoj vezi,
a proživjeli smo više od ljudi koji su u braku.

Nema tuge, nema razočaranja.
Jedno postojanje života
što me pokreće iznutra.



Dok se dodirujemo mislima,
Ništa drugo nije bitno.

Povratak staroj ljubavi

03 veljača 2019

Čekaš me spokojno
u kutiji,
bez ljutnje što se po tebi liže
prašina.



dolazim
da te uzmem
u svoj zagrljaj.

Pusti nek prođe

01 veljača 2019


Noćas zatvori oči zelenooka
i pusti da prođe,
neka svijet stane i ovaj put.