Apatijo bajna

03.10.2008.

Nisam posve siguran pojavljuje li se i kod vas sličan osjećaj, ali ne mogu se oteti dojmu kako je u posljednje vrijeme zavladala nekakva apatija na cjelokupnom društveno-političko-gospodarskom nebu iznad Hrvatske.

Apatijo bajna, biseru ti našeg mora…

Gdje god da se okreneš svuda nekakva ravnodušnost, sveopća odsutnost akcija na nadražaje kao i reakcija na podražaje, pa stvarno ne znam kuda nas sve to vodi.
Nije li možda uzrok dolazak jeseni, neumitna činjenica da su dani sve kraći, a noći logično, sve duže.

Siguran sam da ni u kom slučaju ne bi trebalo biti tako jer unatoč lomovima na burzama, besramnim prodajama obiteljskog srebra i brojnim ostalim nebulozama kojima smo okruženi, opet možemo pronaći razloga za zadovoljstvo. Eto, upravo jučer je u službeni i prijatelljski posjet Republici Hrvatskoj doputovao general-šofer Zagi, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za logistiku, umjetnine, nekretnine i drago kamenje. Ovih dana, s velikim nestrpljenjem se očekuje svečano predavanje general-šofera na tradicionalnom simpoziju u organizaciji Svjetske organizacije za lupeška prava a manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa.



Vidim, mnogi su kivni na uvaženog predsjednika Sabora Luku Be(j)bića samo zbog toga što siroti čovjek kupuje novi stan! Gospodin Predsjednik Sabora živi na petom katu, nema balkona, nema ništa, po čitav dan mu zuje auti ispod prozora i tako to, uglavnom, drugi čovjek u zemlji traži samo malo koncentracije. Zar traži puno!? Ne želimo valja dekoncentriranog uvaženog predsjednika?

Koliko čujem, nove stanove kupili su i šef SDP-a Zoki Milanović, ministar nečega Rončević kao i uvaženi zastupnik Andrija Hebrang koji je pred TV-kamerama svečano izjavio:
«Sad mogu raditi u radnoj sobi, ne moram više u kupaonici, ako to nekoga smeta, ispričavam mu se!»
Nacija konačno može odahnuti!

Možete li barem približno pojmiti koliko je odgovoran posao saborskog zastupnika? I sad, zaista nije u redu da jedan od najaktivnijih zastupnika i čovjek koji je veoma visoko rangiran u vladajućoj stranci, u svojoj kupaonici mora proučavati materijale za najnoviju sjednicu, osmišljavati i pisati govore i izlaganja, predlagati amandmane i zakone…
Pokušavam zamisliti kako je do sada morao raditi gospodin Andrija...
Ne vjerujem da sve to može raditi ispod tuša, nezgodno je brate s tim silnim papirima, smočit će se, kako će s mokrim dokumentima u sabornicu. Što mu preostaje?
Na mašini za pranje rublje?
Neee, previše se trese kad se uključi centrifuga
Možda na bideu?
Ma neeee, pa neudoban je!
Pa nije valjda na zahodskoj školjci!?
Mislim dok..znate…
Hmmm, ne žeim niti više promišljati na to kako se odluke bitne za ovaj narod donose na WC školjci!



Dakle, kako se riješiti apatije bajne?

Pod broj jedan – dobrim i kvalitetnim snom, a većini nas je dobro poznato kako se najljepši snovi snivaju nakon izvjesnih aktivnosti kako one tjelesne tako i duhovne prirode.
Broj dva – usporite i predahnite, vrag odnija i prišu!
Jedan je u Kaštela prišija pa je nokat slomija...
I kao treće – pokrenite se, neaktivnost je preveliki grijeh.

Ako ste slučajno smetnuli s uma – bliži nam se Međunarodni dan pješačenja – obilježava se petog dana listopada, a to ove godine pada u nedjelju. Meteorolozi predviđaju nešto hladnije, ali u svakom slučaju – suho vrijeme.
Ajmo se gibat, gibat!



<< Arhiva >>