borut

30.04.2006., nedjelja

Nista lakse...

agora ... Mala Dubrovkinjo, a evo ovdje svih izraelskih kovanica sa svih strana.

- 16:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

29.04.2006., subota

Triatlon

Na kosarkaskom igrlalistu uz bazen uzurbano su se odvijele pripreme za 2. mini sprint triatlon Ceasarea 2006. Negdje ovdje cu i ja pronaci mjesto za odlozit rucnik i promjenu opreme nakon plivanja,



a zatim ce mi voditelji pomoci u podesavanju spining-bicikle na kojoj cu pod odgovrajucim optercenjem (85% od maksimalnog) 20 minuta vrtit pedale!



I vec smo u bazenu



gdje je sve spremno za start. Treba otplivat 500 metara (umjesto 300 planiranih), a u svakoj "stazi" su 3, 4 ili 5 natjecatelja rasporedjenjih po brzini plivanja!



Taj dio takmicenja mi je prosao dobro i iz vode sam izasao drugi,



brzo navukao patike i majicu, te sjeo na biciklu i poceo okretat. E tad su mi rekli da ce to biti 30 minuta, a ne planiranih 20, pa sam ja kriomice smanjio opterecenje da se ne ubijem od napora. Vise nema ni fotografija, jer je "moj fotograf" ostao na bazenu zaduzen za evuntualna spasavanja.

Sa bicikle sam se "skinio" prvi i potrcao prema izlazu s kosarkaskog igralista, gdje su mi rekli da se trci 2500 metara, umjesto planiranih 1500, odnosno 2 i po kruga oko Skune salos (naselje broj 3). Smanjio sam brzinu odlucivsi da ako ce svi, onda mogu i ja, ali sporije! Prvi krug je bilo "upoznavanje" s uzbrdicama i nizbrdicama, a pred kraj drugoga me je prestigao mladic, koji je to, mozda, trebao napravit jos i ranije. Jos su me trojica prestigla, ali pred zavrsnom uzbrdicom, 100-tinjak metara pred ciljem, Bartul me je docekao i osokolio da ubrzam te trcao ispred mene "vukuci" me , tako da sam jednoga od onih koji su me prestigli uhvatio i presao, te uz odobravanje publike, ali mrtav umoran, uletio u cilj trazeci sjenovito mjesto za sjesti i odmoriti se! Tek tada shvatih da tip zbog kojega sam na kraju skoro sprintao, a isto tako i ona druga dvojica, imaju pred sobom jos citav jedan krug, te se ispostavilo da sam zavrsio natjecanje kao DRUGI! Dobio sam i medalju za sudjelovanje



i jos neke pokloncice, te se usredotocio na podjelju medalja u djecjim kategorijama,



odlucivsi da mi je ovo bio prvi i posljednji triatlon (sreca da je bio kratak, pa se nisam izlozio nikakvim opasnostima od preforsiranja)! Prilazeci autu nesto je zabljeskalo sa asfalta. Prignuo sam se i podigao kovanicu od 1 agore (vrijednost 1,25 lipa) koju je zasigurno izgubio neki numizmaticar, jer ta kovanica vise nije u opticaju. Buduci da je tesko vjerovati da cete imati priliku "u zivo" vidjeti taj rariret, evo ga barem ovdje na fotografiji!



- 12:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

26.04.2006., srijeda

Sretno Efrat

Torta

Efrat se vratila iz Praga. Otputovala je tamo kao Efrat T. i jutros usla u banku kao Efrat H. Znali smo i iznenadili je docekom u sali za sastanke!



Pokazala je prsten



i ispripovjedala zasto se nije udala na uobicajeni nacin preko rabinata, nego je sa izabranikom odlucila otputovati u inozemstvo i zakljuciti gradjanski brak!



Ipak, najavila je za listopad zabavu na koju ce nas pozvati, a hoce li se tamo odrzati i obred vjencanja pod baldekinom ...? Ostaje nam nagadjati, a zli jezici tvrde da hoce, jer dobar Zidov / Zidovka uvijek misli i na buducnost - t.j. razvod braka!!!

- 20:26 - Komentari (16) - Isprintaj - #

25.04.2006., utorak

Trening (ili "Kako sam izasao bez fotoaparata")

Nagovorili me da se prijavim za mini sprint trijatlon u subotu 29-toga! Otplivat 300 metara mi nece biti problem, jucer sam probao vozit biciklu i moci cu dvadeset minuta vrtit pedale, ali treba pretrcat na kraju jos jedan kilometar, a jedino moje trcanje u posljednjih dvije-tri godine je bilo ono kod kardiologa! I zato sam danas u 18,00 sati navukao sportske gacice i majicu, uskocio u patike i pravac: more, plaza! Trasu sam si podijelio na cetiri dijela od otprilike 1 kilometar duzine svaki.

Prvi dio sam odtrcao pun elana i zaustavio se kod cesme, tamo gdje sam trebao proci ispod glavne ceste (kvis hahof)! Malo razgibavanja i nekoliko gutljaja vode dali su mi jos vise poleta i bez teskoca sam savladao laganu uzbrdicu do slijedece cesme na kojoj sam ponovio gradivo s prethodne, ali sada vec dobrano mokar od znoja.

Slijedeci kilometar sam se spustao prema akvaduktu i plazi, stalno gledajuci u zapjenjeno more preda mnom. Ni traga od umora. Iza akvadukta je tus koji na zalost nije radio, pa nisam mogao piti, tako da ma je poprilicno jak vjetar s pucine hladio samo iz vana! Na plazi samo dva ribara s dugackim stapovima (optimisti) i jedan par u cvrstom zagrljaju zavaljani uz luk akvadukta cekajuci zalazak sunca, koje je upravo izranjalo iza oblaka. Bjelina zapada se pretvarala u neku prljavu, nezanimljivu oker boju! Prestao sam promatrati i nastavio trcanje prema arapskom selu Jiser al Zarka - moja cetvrta i posljednja dionica u tom pravcu.

Trcao sam po najidealnijoj podlozi koju mogu zamislit. Cvrsto zbijeni pjesak, jos vlazan od valova koji su se povlacili, a ipak elasticniji od asfalta kojim sam do tada prosao. Cak sam i ubrzao, no pred kraj osjetio sam bolove u desnom stopalu i konacno pronasao ugodno mjesto za odmor. Sjeo sam uz strmu liticu na mjestu gdje je plaza najuza, svega 3-4 metra, pa je i vjetar najslabiji, a i onako je slabio pod utjecajem sunca koje je potpuno odbacilo sa sebe ruho od oblaka i polako se spustalo samo pojacavajuci ono zutilo koje me dovodi do ocaja, jer ipak, navikao sam na spektakl vatrenih boja u smiraj dana. Nista od toga. Cak je i jedan galeb u dosta niskom letu iznad mene zakliktao i napravio povratni krug, kao da se zeli uvjerit je li to ja odista cekam da sunce zadje, jer, valjda mi je htio poruciti: "Ne, ne, danas to nece biti nikakva atrakcija! Idi, zuri kuci, da se ne prehladis!"

Ali ja sam bio bio uporan i cekao! Onda se je pojavio u punome trku, gotovo galopu, jahac na malom doratu i samo mi nesto doviknuo; kao "alla isalam" ili tako nesto, sasvim zadovoljan brzinom kojom je njegov at jurio, a ja zadivljen ustao ne bih li se i ja uzivio u tu jurnjavu meni na dohvat ruke. Jos mi je u uhu nerazgovjetnjo saptanje konja kako se mjesa sa hukom koji je dolazio od udaranja valova u hridine pred obalom i valjanja po sprudu! Ne dugo za njim stigle su iz istog smjera tri Arapkinje, vjerojatno zena i kcerke jahaceve, i znatizeljno me gledale. A ja sam bio potpuno nezaineresiran za njih, iako je ona najstarija medju njima bila odjevena u, najmanju ruku, neprikladnu odjecu za setnju uz more. Imala je na sebi dugacki kaftan od samta grimizne boje, ali sve sam to tek uzgred primjecivao, jer mi je paznju privukao predmet kojega je more upravo izbacilo na suho. Prisao sam, podigao, oprao u moru i na dlanu gledao najljepsi poklon kojeg je pucina mogla namjenit Vesni!



Vec sam bio potpuno hladan i odmoran za povratak. Poceo sam brzim korakom i presao u trk, najbrze sto sam mogao, jer na kraju ovog kilometra opet cu sjesti i odmorit se cekajuci da sunce napravi nesto sto bi promatraca moglo barem malo uzbudit. Sjeo sam kod onog tusa koji ne radi, jedan ribar je vec otisao, a onaj zagrljeni par je bio na istom mjestu! Vjetar je potpuno prestao. Jahac na doratu se je vracao laganim kasom u drustvu prekrasnog pjegavog zdrebca kojega je bez sedla jahao bosonogi djecak. Od nekud su stigle zena sa kcerkom i pocele izmedju sunca i mene igrati neku vrstu tenisa sa drvenim reketima i tvrdom lopticom (motke), a dovele su i dva psa. Crni, vjerojatno stariji, je trazio mir, a bijeli je jurio uokolo i nagovarao crnoga da mu se pridruzi. Sve me je to potsjecalo na Nadru i Macija.

I tada se je desilo cudo! Zuti horizont i polovina neba sve do najblizih oblaka u jednom trenutku su promijenili boju. Sve je postalo narancasto, a sunceva kugla se je nastavila lagano spustati kao da je netko isjekao krug od sjajnog fluoroscentnog papira, vezao ga koncem i sad ga polako pusta! Za cas je uslijedio dodir sa crtom koju cine more i nebo. Sve jednostavno i bez ikakvog cara, kao pravila ponasanja, po kojima to tako mora biti; i sunce se "utopilo", svjetla horizonta su se pocela gasiti, a ja ponovo u trk.

Do prve cesme i to uz brdo islo je dobro, a nakon osvjezenja, iako niz brdo do druge cesme vec teze. Umor me je poceo lomiti. Popio sam nekoliko gutljaja, stavio glavu pod mlaz i nastavio korakom. Za trk vise nije bilo snage. Vesna me je cekala sa vecerom kod kuce i razveselila se neocekivanom daru!

Eto, tako sam ja vidio moj danasnji izlazak be fotoaparata!

- 21:30 - Komentari (14) - Isprintaj - #

24.04.2006., ponedjeljak

Dan sjecanja na Holokaust

Holokaust Predsjednik Drzave Kacav i Predsjednik Vlade Olmert prisustvovali su veceras u Muzeju "Yad Vashem" u Jeruzalemu prigodnom programu kojim zapocinje Dan sjecanja na zrtve Holokausta. Sutra u 10,00 sati oglasit ce se sirene i sve ce stati za dvije minute! 120 sekenudi u kojima ce svak za sebe, pognute glave promisliti o zlocinu koji je 6.000.000 Zidova odveo u smrt; da se nikad ne zaboravi!


(foto: Reuters)

- 19:41 - Komentari (12) - Isprintaj - #

22.04.2006., subota

N a j a v a

U prosincu prosle godine odrzan je Prvi susret hrvatskih blogera u Izraelu na kojem je jednoglasno donesna odluka da sta prije treba organizirati Drugi! O tome je, ako je netko zaboravio, izvijesteno ovdje i ovdje!



I kao ozbiljni blogeri koji odrzavaju obecanja evo

.....................N A J A V E.................


DRUGI SUSRET HRVATSKIH BLOGERA U IZRAELU

____________02.05.2006. (19,00 sati)

na kojem ce se razmatrati dva goruca problema:

1. Kako kvalitetno snimiti vatromet iznad Jeruzalema?

2. Gdje i kada odrzati Treci susret hrvatskih blogera u Izraelu?

Dakle, svi hrvatski blogeri koji prelazak iz Dana sjecanja (Jom zikaron) u Dan nezavisnosti (Jom acmaut) zele dozivjeti u veselom ugodjaju i konstruktivnoj raspravi



neka se izvole javiti jednom od trojice organizatora (komentari, mailovi - Edi, Darko, Borut) kako bi na vrijeme dobili potrebne naputke, jer iz sigurnosnih razloga mjesto odrzavanja ne moze biti objavljano unaprijed

- 08:00 - Komentari (25) - Isprintaj - #

21.04.2006., petak

Nogomet

Jutros mi je Bartul dao zadatak i vec u 15,30 cekao sam na travnjaku hotela "Dan Ceasarea" da se okupe decki iz teretane za tradicionalnu proljetnu nogometnu utakmicu. Okupljanje je potrajalo, pa se je i zagrijavanje u "maticnom" dresu oteglo,



a maratonska je bila i prepirka oko prava na koristenje igralista, jer jos neki klinci su htjeli haklati, a uz to su i imali podrsku tipa koji je uzburkao dalmatinsku krv!



Kada su stvari smjestene na svoje mjesto, podijeljene su zute i bijele majice i sve je bilo spremno za zajednicku fotografiju!



Valjalo je pozurit, jer osim sto je kompletna publika cekala da duel pocne,



priblizavao se je i sabat, a njega treba docekati kod kuce uz paljenje subotnjih svijeca. I konacno vidjeli smo (ona publika i ja) skoro sve sto amaterski nogomet moze pruziti. Protrcavanje,



dribling,



klizeci start,



obrane na jednoj



i na drugoj (ups; tek sada vidim da je sva publika presla na drugi, osuncani dio gledalista) strani,



te na kraju goooooooooooooooooool,



koji je oznacio da mogu kuci kako ne bih pustio korjenje poput stabla na parkiralistu hotela!


- 19:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #

20.04.2006., četvrtak

Lj. i S.

Lj. i S. su boravili u Izraelu tjedan dana! "Doveo" ih je tenis i bilo je planirano da se nadjemo pored igralista kao i prije godinu i po dana, kada je S. zametnuo megdan s nasim Veleposlanikom! Ali, avaj; ovih dana dogadjale su se svakojake nepredvidjene stvari u nama i oko nas, pa su Lj. i S. upravo na putu u zracnu luku da se vrate svome Splitu, svojoj Solti, a bez da smo ih vidjeli. Postoji mala vjerojatnost da se Lj. ne ukrca u avion, jer joj je valjanost putovnice klimava, pa bi mogli barem nju jos sresti negdje na telavivskim setnicama ...! Nama bi to bilo jako drago, samo ne znam kako ce se jos sedam dana bez Lj. snaci njezina sefica gospodja Vesna!?!



Nego, ako ste linkali na onaj mec stoljeca "Del Vechio - Maestro 0:3" i bili razocarani zbog nedostatka fotografija (nemojmo traziti krivca, jer bi Blog.hr kod slijedecg raspada sistema mogao izbrisati jos i vise), evo malog podsjetnika:

""Konacno je dosao i taj ocekivani dan, kada se nas Veleposlanik okusao u vjestini tenisa sa splitskim (gotovo) profesionalcem.



Dakako da smo bili na strani gosta iz nase Dalmacije, pa je bez dovoljne podrske iz publike gosp. Del Vechio polozio reket pred raspolozenim gosp. Maestrom. Iako su vidjena samo tri asa, bila je to dinamicna igra na asfaltnoj podlozi, a izmjenjivali su se jaki udarci. Del Vechio je pokazao citavu lepezu iz svog repertoara udaraca, ali ga nije sluzio smech, pa je propustio realizirati nekoliko sigurnih gemova. Ni njegove povratne lopte, iako je izvanrednom okretnoscu i lakocom stizao na vecinu lopti koje su bile slane u kutove igralista, nisu bile najbolje, jer i pored velike brzine kojom su uzvracane stizale su ravno na Maestra.



Ovaj je pak, koristeci se uglavnom beckhandom, uvjek odabirao drugi ugao od onog odakle je stizala lopta, pa ni Del Vechiova brzina i upornost nisu pomagale. Razlika u kvaliteti (Splicanin se uz dugogodisnji igracki staz krasi i trenerskom diplomom) je posebno dolazila do izrazaja u rezanim loptama, kojima se Maestro sluzio tijekom citavog meca, dok je Del Vechio uspio uspjesno skratiti samo dvije lopte.



Na kraju bilo je prigovora iz sluzbenih krugova da se je Maestro sluzio nedozvoljenim stimulativnim sredstvima, ali analize su pokazale da sredstva kojima je bio tretiran za vrijeme igre, nisu na indexu!
Suci nisu bili na razini zadatka, jer su gubili kontrolu, ali izrazitim fer-playem obojice igraca sprijeceni su svi eventualni incidenti!



Publika je jos jednom pokazala da nije dorasla pritiscima velicine i znacenja meca, jer su preranim pljeskom i upadicama odobravanja ometali igrace.""



- 20:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.04.2006., utorak

Zivjeti ili umrijeti

Danasnji post pocinjem molbom da prethodno procitate Darkov! I, ako se barem dijelom slazete s njegovim misljenjem, vratite se ovdje, jer ja imam vise od komentara!

Ja bih o fizickom odvajanju Izraela od Palestinske Autonomije koje je posljednjih godina bilo neminovno da se smanji broj teroristickih napada na nevino stanovnistvo. Odluceno je da se citavom duzinom (nekoliko stotina kilometara) razdvoje podrucja na kojima zive Zidovi, od podrucja na kojima zive Palestinci, a koji nisu Izraelci! I gradnja je pocela! Dakako, jednostranom odlukom Izraela uz podrsku SAD i negodovanje inih, jer to u Jeruzalemu izgleda ovako,



a na drugim mjestima jos i gore. Razdvojeni su susjedi, razdvojene su obitelji, prestala je razmjena dobara ...

... ali gotovo da je prestao i teror. Nakon razdoblja u kojem smo svakodnevno brojili mrtve, doslo je vrijeme u kojem teroristi uspjevaju jednom u dva tri mjeseca!

... a zid jos nije zavrsen! Je li to razlogom da terorist iz Jenina ili Kalkilije uspijeva doci u Tel Aviv i sa sobom u "u raj" odnijeti jos desetak nevinih osoba - ne znam, ali sam siguran da bi mu bilo jos teze da je zid kompletiran!!!



A zasto nije kompletiran - ne znam, ali sam siguran da brojni poduzetnici po Izraelu, pa i u Tel Avivu radje zaposljavaju Arapina koji je nezakonito dosao iz Jenina ili Kalkilije za 100-tinjak sekela na dan, nego li Izraelca kojemu po zakonu pripada 20-tak sekela na sat. Da je zid kompletiran, tisuce radnika bi ostalo u Jeninu i Kalkiliji i gladovalo, a radili bi, ili ne bi radili Izraelci. Nitko ne kaze da je to do kraja humano, ali ni Berlinski zid nije bio najhumanija tvorevina - na kraju je pao. I ovaj zid ce se u blizoj i daljoj buducnosti rusiti, a do tada bi trebao imati uredne granicne prelaze. Tko dolazi raditi, naprijed; tko dolazi ubijati, zna se kamo!

... a zid jos nije zavrsen. I hoce li njegov zavrsetak i poskupljenje radne snage "unistiti" izraelsku privredu - ne znam, ali sam siguran da je rusenje Berlinskog zida oznacilo pocetak ere darwinovskog kapitalizma u kojem i na drzavnicke odluke kao "da li i kada zavrsiti razdvajanje zidovskog i palestinskog naroda" utjecu vlasnici kapitala, koji mogu istovremeno s jedne strane hladno slusati izjave Palestinskih vodja "da je zelja njihovih terorista saoubojica za smrcu veca od zelje Zidova za zivotom", a s druge strane njihovim podanicima placati sramotno nisku placu!

Ne Darko! Nisi utopist, ne sanjas i ne zivis u oblacima, jer ni jedan komad zemlje kojom hodamo nije svet kao jedan ljudski zivot! I bit ce mir ili, mozda, mir ostaje dobro koje ima tek doci, jer "plod pravde u miru sije se onima koji mir cine."
(Jak. 3, 18)

- 21:07 - Komentari (27) - Isprintaj - #

17.04.2006., ponedjeljak

Novosti

U sjeni poslijepodnevnog samoubilackog teroristickog napada na staroj autobusnoj stanici u Tel Avivu i bilanci od 9 ubijenih i 60-tak ozlijedjenih


(foto:WALA)

pred vecer je 120 novoizabranih clanova Kneseta (izraelski parlament) priseglo da ce obavljati funkciju u skladu sa propisima.


(foto: NRG)

Sjednicu je pred 1000 uzvanika otvorio Predsjednik Drzave Mose Kacav i primio zakletvu najstarijeg clana Kneseta 82-godisnjeg Simona Peresa koji je onda preuzeo ulogu predsjedavajuceg do izbora novog predsjednika Kneseta. Novi saziv je stariji od prethodnoga i ima cak 7 starijih od 70 godina (prethodni saziv je imao 3). Ni u pogledu sudjelovanja zena stanje se nije puno promijenilo. Samo 17 zena (14%) su clanice XVII-tog Kneseta, dok ih je u prethodnom sazivu bilo 18. Svjetski prosjek je 17% i Izrael se nalazi na 74-tom mjestu odmah iza Sudana i Siera Leone. Zanimljiva statistika, a kako je pocelo zasjedanje mozete pogledati linkanjem na:

KNESET

Jos jedna zanimljivost vezana je za ovu konstituirajucu sjednicu. Na njoj je, naime, Zvulun Orlev vec podnio Prijedlog Zakona o raspustanju Kneseta, a iz nepovjerenja da ovaj saziv moze odgovoriti potrebama vremena, pa da je nuzno provesti nove izbore!

- 17:10 - Komentari (10) - Isprintaj - #

14.04.2006., petak

Uskrs

Uskrs

Nista od ovih delicija nije slikano pod mojim krovom, a niti se je danas spravljalo u mojoj blizoj ili daljoj okolici! Namirisao bih ja to na kilometre i posjetio domacicu kao sto sam onomad bio navikao obilaziti najbolje makarske kuhinje i dijeliti radost praznika i uzitak degustacije s prijateljima.

I tko zna kamo ce nas put izvesti ovih dana i o cemu cu (i hocu li uopce) pisati, a red nalaze da svakom posjetitelju ovog bloga koji slavi Uskrs na vrijeme zazelimo sretan praznik!


- 20:14 - Komentari (19) - Isprintaj - #

13.04.2006., četvrtak

Seder Pesah

Pesah Po zidovskom lunarnom kalendaru petnaesti je dan mjeseca Nisan! Pesah je, a sinoc, dok se je mjesec setao vedrim izraelskim nebom pokazujuci punocu, obitelji su se okupljale da bi, kao i svake godine obnovili sjecanja predaka na izlazak iz egipatskog ropstva u slobodu! O prazniku i tradiciji lijepo pisu Feby i Malika, a jos svjetla unosi Darkov danasnji post, pa se ja mogu usredotociti na izbjegavanje guzve na cestama dok smo hitali ka Liani i Josiju u Havacelet Hasaron!



Zanemarujuci one koji zive na zapadu i istoku, barem polovica onih koji zive na jugu, vec od podne, hitaju rodbini na sjeveru, a polovica sa sjevera se spusta na jug onima koji su tamo ostali. A oko ponoci sve se ponavlja u obratnom smjeru.



Sve je bilo spremno kada smo stigli i Seder je mogao poceti,




a vodit ce ga Josi, kojemu, kako i zahtjeva Hagada, domacica prinosi vodu da si opere ruke!



Ove godine uz stol je i mali Oriel, jer sve se ovo, kazu, radi upravo za djecu kako bi oni to radili svojoj djeci i tako unatrag i unaprijed tisucljeca ...



Oriel je jos premalen da bi sudjelovao u citanju Hagade, pa su to obavili stariji



uz pedantno blagosivljanje hrane i vina koja su se izmejnjivala po strogo utvrdjenom redu od zeleni



preko gefiltefisch ...



... i da ja ne duljim, jer je sve to obilje (sa puno paznje pripremljeno i preukusno) trebalo pojesti, a onda su dosli i neobavezni prilozi za koje sam uvijek raspolozen, a pogotovo kad je rijec o pravoj dubrovackoj rozati,



a sad nam je sedam dana, kao da ce Josi na kraju upozoriti, jesti beskvasni maces umjesto kruha!


- 08:52 - Komentari (27) - Isprintaj - #

12.04.2006., srijeda

Guzva II

Stigli smo u Binjaminu na vrijeme. Uredno kupili putne karte i cekali. Vlak je stigao tocno po voznom redu na prvi peron. A onda se je trebalo uvuci unutra!



Tamo je na pocetku izgledalo otprilike ovako!



U Pardes Hani su nahrupili novi putnici i mi smo bili "izdignuti" na drugi kat vagona, gdje se je malo lakse disalo,



iako su neki potrazili udobnija mjesta u lezecem polozaju!



U Tel Avivu smo se trebali probiti prema izlazu



i pomahati onima koji su nastavljali!



Sada zurim da ne upadnemo u Guzvu III na putu za Hevacelet Saron gdje cemo biti kod Liane na Seder Pesah!

- 15:20 - Komentari (12) - Isprintaj - #

10.04.2006., ponedjeljak

Guzva

Bazen na kojem plivam dva, tri puta tjedno najcesce je prazan dok njegovu povrsinu mrjeska tek dotok nove vode koja se stalno obnavlja!



Ali u subotu docekalo me je iznenadjenje! Mali bazen prepun,



a u 25-metarskom djecja zabava!



Moju zlovolju nije popravila niti pojava koja me je podsjetila na dane kad sam mojoj dami, doduse bila je u tirkiznom jednodjelnom kostimu sa nevelikim prorezom na trbuhu, ali zato slicno "izvajana", vadio kamenice kod hotela "Dalmacije".



Skupio sam torbu i pravac kuci, a kad sam joj pokazivao fotografije i upucivao na slicnosti s nepoznatom osobom u crvenom kostimu... Mogao sam proc i gore, jer ona nije bila toliko gojazna u toj dobi, a i proporcije tijela su joj bolje!

Eto, sjecanje me vara, al' se barem sjecam! A i sreckovic sam ja!


- 19:34 - Komentari (28) - Isprintaj - #

07.04.2006., petak

Gost

Evo moga danasnjega gosta!



Orel Choen-Iraki je sin kolegice s posla! Dobar je ucenik i lijepo se ponasa, pa ni TV zvijezda Joram Arbel nije mogao odbiti molbu za zajednicku fotografiju!



Osnovne udarce je brzo skuzio, a mene zanima kako slideshow funkcionira u ovakvim primjerima! Obecajem da su ove "pokretne snimke" iznimka! Posljednji put? Mozda!



- 21:56 - Komentari (20) - Isprintaj - #

Golf

Golf Golf je jedan od sportova kojima se nisam nikad bavio, a igraliste je tu, 5 minuta od naseg stana! Nista me ne privlaci na te prostrane travnjake, ali danas nisam mogao odoliti pozivu pa sam se sa mojim mladim gostom uputio isprobati i tu vjestinu! Prolazili smo pored manje vise iskusnih igraca



i njihove opreme koju ne ostavljaju niti tren bez nadzora (vjerojatno puno kosta)!



Prosli smo pored terena za pocetnike



na kojemu se je pojavilo vozilo i brzo pokupilo razbacane loptice



da bi ih postavili na stotinjak ili cak dvije stotine hrpica za sve koji smo se danas odlucili okusati



i okupili u hladu eukaliptusa



ponajprije odslusat uvodno izlaganje popularnog TV voditelja Jorama Arbela



u cijoj poledjini vidimo simpaticnu prvakinju Izraela Leticiju Bek kako demonstrira udarce o kojima je on rutinirano pricao!



Dosli su i najmladi da se pokazu sa njihovim pokalima i malo naprave vazni, porucujuci da na njima svijet ostaje!



Zatim smo ucili kako se drzi palica i izvode lagani udarci,



pa prisli svak svojoj hrpi loptica



i "puskaranje" je moglo zapoceti!!!



E, o tome ne bih duzio, jer sam nakon desetak minuta, obliven znojem, odustao, cvrsto odlucivsi drzati se poznatih mi sportskih disciplina! Lijep golf-pozdrav i ugodan vikend svima!


- 19:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.04.2006., četvrtak

Ucinilo mi se da su zvijezde

Svasta sam htio veceras napisat, a i duzan sam neka objasnjenja glede moje "glavne kriticarke", inace profesorice jezika u Zagrebu, ali se ne mogu oteti dojmu koji je na me ostavio stih Mile Vlasic-Gvozdic "Ucinilo mi se da su zvijezde", Klub pisaca "Abrasevic" - Mostar, 1969:

U tisini kroz granje
lahor se sunja do mene.
Njegova sigurna ruka mi suze brise.
Ucinilo mi se da su zvijezde
jace zatreperile na bistrom nebu.
To mi salju rijeci utjesne.
Odjeci radosti su tihi kao moje moje suze.
Zora me nije susrela.



- 18:55 - Komentari (17) - Isprintaj - #

05.04.2006., srijeda

Kritika

Nema do dobre kritike! A kad su kriticaru poznate uske staze do centra za donosenje odluka, dovoljna je jedna jedina njegova (oprostite njezina) recenica, pa da zaboravim na pokusaje iz prethodnog posta i u zapecak odlozim sve moguce slideshow-e! Dakle EVO sunca koje se je jutros nasmijesilo na mene i odmah zatim skrilo za oblake koji su nas obdarili tu i tamo kapljicama kise sve do veceras!




- 21:11 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Jos malo...

...probe i igranja, a prisjetimo se da je danas cetvrti dan, dan sunca koje me ju jutros docekalo ovako!



Ili ovako?!


- 17:16 - Komentari (13) - Isprintaj - #

03.04.2006., ponedjeljak

Proba!

Vidio kod mnogih pa da isprobam!






- 21:30 - Komentari (28) - Isprintaj - #

02.04.2006., nedjelja

Kisa, potoci i stete

Nocas je padala kisa. U Jeruzalemu 80-tak milimetara, a na jugu prema pustinji Negev, u Ber Sevi 5 milimetara. Pustinjski vadiji su narasli u razarajuce potoke!



Mnoga cesta je bila, ili je jos, zatvorena za promet



a jedna osoba je poginula nakon sto je automobil naletio na lokvu i vozac izgubio kontrolu nad vozilom! Policija ima jos pune ruke posla pomazuci unesrecenima!



(Foto: YNET)

- 16:37 - Komentari (22) - Isprintaj - #

01.04.2006., subota

Prolaznost

I pjesak bjezi pred nadolazecim bjesom vjetra



I vihor nebeskim prostranstvima oblake kovitla



I prolazi zivot kao sto se svaka oluja smiri

- 10:19 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V