borut

31.03.2006., petak

Teta

Posljednji put sam je vidio prije dvije godine nakon sto je proslavila 95-ti rodjendan! Cila, vedra, bistra duha - moja Teta!



Danas nas je napustila, a s njom se je i zavrsila jedna citava generacija! Ako ima zagrobnoga zivota neka u vjecnom Jeruzalemu nadje svoj mir sa nasima koji je tamo vec cekaju!

- 19:21 - Komentari (12) - Isprintaj - #

1, 2, 3

Trojke Na maloj slici je djecak kojemu su nepune tri godine. To je sasvim jasno, jer njegova kosica nije do danas podrezivana. Kad napuni trecu, roditelji ce ga odvesti do groba pravednika na brdu Miron pored Zefata, gdje ce ga podsisati, formirati mu uvojke i staviti kipa (malu kapicu) od koje se vise nece odvajati!

O blizancima bi puno vise mogla pricati Bugenvilija (njezinim, dakako), jer ja znam jedino da ce ova dvojica zajedno putovati u Zefat!



A o tome na koliko poroda dolaze jednojajcane trojke, znam jos manje! Ni ponosni otac nije znao te podatke, ali je navaljivao da sva trojica poziraju zajedno. Zadatak nije bio lagan, jer, lako je primjetiti da je na gornjoj slici jedan malo tuzan, a drugi malo ljut,



dok onog treceg, gotovo neuhvatljivog, krasi osobina stidljivosti, bas kao i malog klokana, na cijem travnjaku smo upoznali simpaticne djecake!


- 10:05 - Komentari (18) - Isprintaj - #

30.03.2006., četvrtak

Rodjendanska zelja

Puno stvari se je oko mene dogadajlo posljednja dva dana, a najmanje sam vremena posvetio malome B. koji je imao rodjendan i zazelio samo jednu zelju: da na ovaj blog namjestim link na sluzbene stranice HNK "Hajduk" Split! U medjuvremenu, jucer, "Hajduk" je u Splitu odigrao prvu utakmicu polufinala HN Kupa protiv "Rijeke" pred oko 12.000 gledatelja, Utakmica je zvrsila nerjeseno 1:1. Naši igrači su poveli pogotkom Kranjčara iz kaznenog udarca u 21', dok je za goste izjednačio Vugrinec u 55'.
... a link je na svom mjestu (nadam se)!

- 05:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

29.03.2006., srijeda

i opet SUNCE

Prekasno sam bacio pogled na Darkov blog i vidio da se moje fotografije ovdasnjega pomracenog neba ne mogu mjeriti s njegovim, pa sam odlucio brzo promijenit temu, al' se ne mogu odvojit od sunca koje za danas zavrsava svoju igru s oblacima



i pokazuje se posljednji put pred pocinak veceras!



Barem toliko zasluzuje nase sunce, pogotovo jer je danas jom revii (cetvrti dan u tjednu po zidovskom kalendaru), a zapisano je "I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo vece da upravlja danom i vidjelo manje da upravlju nocu, i zvijezde. (...) I bi vece i bi jutro, dan cetvrti."

- 18:11 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Pomrcina

Pomrcina Mislio sam, naivno, da ce mi uspjet snimit sunce kako se pokusava sakriti iza mjeseca. Spustio sam se u 12,30 na ulicu i evo rezultata!







A onda je dosao oblak i na trenutak mi pruzio zadovoljstvo kojemu sam se i nadao,


pa brzo prekrio sve!


- 16:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

28.03.2006., utorak

Kneset XVII

Danas se u Izraelu odrzavaju sedamnaesti po redu parlamentarni izbori! Svoje pravo realizirali smo odmah po otvaranju birackih mjesta



i zaputili se u "Biblijski zooloski vrt" u Jeruzalemu gdje su se slonice, nakon dugog moljakanja, izborile za svoja prava!



Tamar je glasala prva



i onda na ocigled brojnih promatraca skupila glasacku kutiju i odnijela je pracena kolegicama koje nisu stigle ubaciti glasacke listice!



Dok se ceka odluka Izborne komisije o ovoj aferi, slonice se za dobru predstavu dobile zasluzenu nagradu (ukusne procvjetale mimoze), koju je veselo docekao i Tamarin jedinac Gabi, iako je on jos uvijek beba i najvise voli majcino mlijeko!



Glava obitelji, potpuno nezainteresiran, kao uostalom i veliki broj Izraelaca, nije htio niti gledati na izborne igre,



a upravo sada, tik pred zatvaranje izbornih mjesta, javljaju da ce postotak izaslih na glasanje biti izuzetno nizak i da se ocekuju iznenadjenja, odnosno dobri rezultati stranaka sa "cvrstom jezgrom"! Je li narod zaspao u izrazavanju svoje volje



ili na taj nacin jednostavno iskazuje svoje nepovjerenje sposobnosti politicara koji se, uglavnom neuspjesno, izmjenjuju na parlamentarnoj pozornici?!

- 22:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

25.03.2006., subota

Gilboa (479 m)

Gilboa Danas je odrzano 40-to "Hodanje Gilboom" i stigli smo dosta rano na okupljaliste izbjegavsi guzve na cesti i na parkiralistu! Autobusima smo se trebali prebaciti do vrha brda i onda sirokom stazom lagano nizbrdo. Nasa vozacica nas je docekala vrlo ozbiljno, jer tako ona shvaca svoj posao,



a iz unutra je to izgledalo ovako!



Na vrhu je svak dobio svoj ruksak i dioba tereta je bila sve drugo osim pravicna (!)



Cilo smo hodali uzivajuci u izmjenama suncanih i oblacnih intervala popracenih prohladnim povjetarcem, sve dok nam nozdrve nije nadrazio miris dima. Zaustavili smo se kod Druza koji su prodavali svjeze pite (nesto kao palacinka) napunjene bjelim mekanim sirom, zacinjeno maslinovim uljem, zatarom i jos kojekakvim mirodijama, pa je valjalo degustirati!



Tabla s oznakom "4 km do kraja" je bila vrlo znacajna jer su u njenoj blizini bile postavljene WC kabine!



Nesto dalje pripremili su instrumente, uglavnom bubnjeve, za kompletan mali orkestar. Samo smo bacili pogled i prosli. Mozda netko i zasvira, zaigra?!



Slijedilo je novo iznenadjene. Desetak sanduka prepunih ukusnih crvenih grapefruit-a! Dakako da smo se zadrzali, jer kore je valjalo baciti u za to pripremljene kante!



Okrijepljeni nastavili smo sumicom



sve do kamenoloma koji se zario duboko u planinu, pa nas je i put neminovno proveo kroz njegove terase,



ali i ispod svakovrsnih naprava za usitnjavanje i transport kamena (e to nam bas nije bilo potrebno kad zelimo uzivat u prirodi)!



Posljednji kilometar, vec u dolini izmedju nasada agruma, brzo nas je doveo do cilja



i diobe medalja za sve sudionike,



pa i za nas!



- 13:50 - Komentari (26) - Isprintaj - #

24.03.2006., petak

Maci? Ne, dvojnik!

Danas oko podne pozdravio sam sve moje ukucane (dakako i Macija) i izasao na ulicu. Nemalo sam se iznenadio vidjevsi Macija kako prolazi ispod obliznjeg grma!



Pozvah ga "pss, pss, pss!" kako bih ga vratio doma, jer Maci je samo dva puta u zivotu bio izvan kuce (ono kad je pao sa balkona i jos jednom kod veterinara), pa mi nije bilo jasno sta ce on na ulici, a i kakvim se je to cudom odjednom tu nasao! Laknulo mi je kad je okrenio glavu prema meni, jer Macijeve su oci plave!


- 18:53 - Komentari (10) - Isprintaj - #

23.03.2006., četvrtak

Afula

Afula Da se lakse snadjete kada budete putovali u Afulu, evo auto-karte!









Ali ako budete prolazili Hederom, moram vas upozoriti da je tocan naziv grada u kojeg putujete A F U L A i da se ne obazirete na oznake uz cestu, ako bas ne vladate Ivritom!!!




- 14:37 - Komentari (17) - Isprintaj - #

22.03.2006., srijeda

Srce



Kad Maci ne bi revno cuvao balkon od letecih gostiju i vrapci bi znali da ja tri puta tjedno odlazim na bazen uzivati u prackanju i plivuckanju! Sve bi to bilo lijepo da se neki dan nisu dosjetili i uputili me da prekontroliram zdravstveno stanje, uglavnom srce i da im donesem papire da mogu nastavit uzivat u mome hobiju. Odoh ja kod kardiologa i tamo me postave na neku traku koja je bjezala ispod mene, a ja sam je morao dostizat!



Da upravo ovako kao ovaj anonimus gore, samo je umjesto dugonoge medicinske sestre bio Ahmed koji me je prikljucio sa desetak kablova na nekakve aparature i poceo nemilosrdno ubrzavati traku, tako da sam morao preci u trk, a to su kretnje kojima se nisam bavio od kada sam prestao grlit jajoliku loptu prije 15 i vise godina. Kada je Ahmed poceo od trake ispod mene pravit uzbrdicu ucinilo mi se da se penjem na Biokovo i odmah sam mu viknio da vise ne mogu. "Jos malo!" - nasmijuljio se Ahmed i dodao gas do kraja. Trcao sam kao nikad u zivotu, a on, vidjevsi kako se znojim i da sam razjapio usta trazeci zraka, samilosno otvori sirom prozor. Vise nisam mogao davati nikakve signale da gubim snagu, jer sam se s mukom odrzavao na nogama i pratio ritam ispod sebe, koji je, nebesima hvala, poceo opadati. Dvije minute nisam mogao izustiti rijec, onda sam sjeo vani i cekao dok me nije Dr. Simha Mejzj pozvao, dao uredne papire i potapsao po ramenu govoreci da sad mogu mirno i bez bojazni na plivanje!



Odteturao sam do prvog kioska i pojeo dvije pice s maslinama, jer su mi rekli da ne smijem jesti prije pregleda, pa sam bio gladan kao vuk. Nekako sam dosao kuci uvukao se ispod pokrivaca na mome malome mekanome kreveticu i usnio san kako vise nikad u zivotu necu ici kod lijecnika!


- 21:45 - Komentari (17) - Isprintaj - #

21.03.2006., utorak

Baza

Nitko se ne spominje je li to bilo 2002-ge ili 2003-ce, niti da li za vrijeme seobe sa sjevera na jug ili obratno; tek znaju da je za vrijeme jednog od preleta ostao ovdje ozlijedjena krila, sa zlom kobi sto ga za vazda prikova uza zemlju i pretvori u inventar zivotinjskog kutka dvorista skole Saar Menashe! Dobri mu ljudi nadjenuse ime Baza (sto na Arapskom znaci pelikan)



i odlucise brinuti o njegovoj ishrani, nimalo laganu zadatku, jer dok u jutro ne dobije dvije tri povelike ribe Baza je vrlo nervozan!



Ali najvece jade Baza dozivljava kada ga njegovi srodnici nadlijecu, a on neuspjesno masuci zdravim krilom, ne bi li im se nekako ipak prikljucio, ostaje uskracen za ono za sta je stvoren - za let, za slobodu bez granica!



Pozurio sam zamoliti Maju C. da mi napravi dvije Bazine slike, prije nego li se mac sudbine ne spusti na sve pernato u ovim krajevima, a mozda ga odem i posjetiti!

- 20:45 - Komentari (12) - Isprintaj - #

18.03.2006., subota

Pticja gripa



Pandemija se siri nezaustavljivo i evo su vec danas u kibucima Ein Haslosa, Hulit, Kisufim i Nirim, te u mosavu Sde Mose pogubljeni deseci tisuca purana. Prema zakonom propisanom postupku u vodu za pice dodan je otrov, a onda su umotani u velike plasticne folije (kako bi se sprijecio daljnji dodir s okolinom) zakopani u zemlju! Izvjestavaju da ce tim postupkom do sutra biti unisteno oko 400 tisuca purana!!!

A sve je pocelo iznenadnim ugibanjem ok 15 tisuca purana u kokosinjcima navedenih naselja.

foto "Ynet"



U medjuvremenu Europa je potpuno blokirala uvoz peradi iz Izraela zbog bojazni od sirenje virusa H5N1; dok izraelsko Ministarstvo zdravlja umiruje stanovnistvo navodeci da je mogucnost da se bolest prenese a ljude minimalna!

- 16:58 - Komentari (25) - Isprintaj - #

17.03.2006., petak

Purim u Cezareji

Konacno je osvanio dovoljno lijep dan da se i u Cezareji moze odrzat adlojada (povorka i veselje za Purim)!



Defile je zavrsio na kompleksu sportskih terena gdje su sve podesili za hepening. Vrtuljak!



Isluzeni konj za jedan krug da dijete osjeti i to zadovoljstvo!



Trampolina!



Umjetna stijena!



Simpaticni klaun Gili koji je uvijek dobrodosao medju djecu, a i odrasli rado gledaju njegove manguparije!



Dakako da je svaki promet, osim za djecja kolica, bio zabranjen



i svaka mogucnost za odmor iskoristena,



a ono sto vidite u pozadini u sredini fotografije; da, da snijeg je,



kojega su dovukli s Mt. Hermona kamionima kako bi klinci koji ove godine ne lete u Europu na skijanje, barem dotakli rukicama tu hladnu radost



i malo se pogrudali



pod budnim okom, ne samo roditelja, nego i dobro naoruzanih policajaca (link na gornju sliku), i sve to ukraseno mimozama i palmama, pod danas ne prejakim suncem!


- 20:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.03.2006., četvrtak

Purim

Purim je bio prekjucer (u Jeruzalemu jucer), ali veseli dogadjaju ga obiljezavaju danima prije i danima kasnije, pa i na radnim mjestima.



I klijenti se pojavljuju maskirani,



a evo kolege koji je odjenio marokansku odoru i prihvatio ulogu Ahmeda, kraljevskoga posluzitelja!



Zna se ko je bio kralj,



a nema kralja bez dvorske straze



visokih cinovnika, spletkarosa



i dvorske lude!


- 18:56 - Komentari (13) - Isprintaj - #

15.03.2006., srijeda

Duga

Kad se krecete zemljom koju kisa rijetko skropi, onda su i oblaci raritet, a duga koju sam jutros "ulovio" je unikat!



Ni ljepotom se ona ne moze podicit kao duge poslije nasih obilatih kisa, ili pljuskova koji su uzrokom da su joj po raznim jezicima podarili zvucne nazive: arcobaleno, rainbow, Regenbogen, a u slovenskom sasvim njezno: mavrica! Mozda je upravo zbog neucestalosti ovdje zovu tako jednostavno: keset (luk)!

- 17:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

14.03.2006., utorak

Za Rimljanku

Prije nego li nas je Rimljanka prosetala gradom pisala je o impresionistima, pa i o Monetu! A evo cime sam ja bio impresioniran jutros!


- 23:49 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Upornost se isplati

Prikolica cvijeca nije bilo dovoljna! Ogrlica i narukvica nisu popravili situaciju! Tek poziv na rucak i Bartulov dolazak smanjili su napetost na Bliskom Istoku!



Bili smo u Benijevom novom restoranu, preko puta Ben Hamovog najpopularnijeg rostilja Or Akive. Otisli smo iskusati i nismo pozalili! Jedinu sam pogresku napravio popivsi pivu, pa kako nisam u "kondiciji" sad me boli glava!


- 19:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

13.03.2006., ponedjeljak

Jos jedna cestitka

Mjesec Sutra je Purim, cetrnaesti dan mjeseca Adara i mjesec ce na ustap, pa kako sam skuzio neke nove trikove na digitalcu, evo i njega u punom sjaju i sa mrljama, da Vesni cestita jucerasnji rodjendan!



- 18:52 - Komentari (18) - Isprintaj - #

12.03.2006., nedjelja

Sretan rodjendan

Vesna je rekla da svo ono cvijece od jucer nema bas previse veze s njezinim rodjendanom ili, drugim rijecima, da ocekuje danas, bas danas poklon. Ne volim ultimatume, ali ponekad valja popustit! Osim toga, Vesna je obecala za veceras sampanjac, ali nemam nista osim boce Carnevala, a i on je sladak i pjenusav! Pa, Vesna sretan ti rodjendan!!!


- 20:23 - Komentari (26) - Isprintaj - #

"Zimski kup"

Odavno sam si prizeljkivao posjet hipodromu i promatranje konjskih trka u zivo. Nekoliko hipodroma sam u godinama koje su iza mene obisao dok su tribine bile prazne, ali tek jucer sam, odlaskom u Pardes Hanu na "Zimski kup" osjetio onu strast o kojoj ljubitelji konja pricaju. Promatrao sam dolazak prikolica s konjima



i okupljanje publike svake vrste!







Sve se je tamo odvijalo po tocno utvrdjenoj satnici, od uvodjenja konja u prostor za osedlavanja,









koncentracije jahaca,



silaska na hipodrom radi zagrijavanja i





trckaranja pred gledateljima!







Kako se je priblizavala sama trka i moje uzbudjenje je raslo, a izlasak iz start masine osjetio sam kao trenutno najvazniju stvar na svijetu, kao da se u devet stotina metara za narednih 60-tak sekundi imaju rijesiti svi problemi covjecanstva!



Start je bio izuzetna brz i konji su se neko vrijeme drzali zajedno!



Do zavoja! Tamo se je cinilo da je trka rjesena,







ali na izlasku iz zavoja



i pred samim ciljem iz pozadine su izbili konji koji su cuvali snage za kraj!



Sami finis bilo je gotovo nemoguce zabiljeziti,



ali su zato vlasnici i jahacica pobjednickog grla, ne krijuci ponos, rado pozirali!



Ruke su trljali i uspjesni igraci na srecu, iako na ulazu u hipodrom stoji veliki natpis da je kladjenje zabranje. To je razlogom da se novac, koji je nevjerojatnom brzinom prelazio iz ruke u ruku, moze uociti tek linkanjem na drugu fotografiju!





Bilo je i razocaranja, jer ponekad konj zna bit grub prema svome jahacu, pa nije bile druge nego odustat od trke!



Sve sam upijao i biljezio, a vidio i kako to rade profesionalci!




- 05:21 - Komentari (16) - Isprintaj - #

11.03.2006., subota

Dar

Dar Vesna je odlucila danas uzeti poklon za sve praznike, blagdane i obljetnice koje valja obiljeziti u ozujku! Zazelila je, skromno, nesto iz rasadnika. Tamo je vec svi poznaju, pa je odmah dobila savjetnika koji ju je poveo izmedju grmova, stabala, cvjetova, kaktusa, trava ...



Nekako smo sve smjestili u auto, a da se nista nije slomilo.



Kod kuce je vec cekao pomocnik i budno pazio na ispravnost postupaka!



Moje misli ostale su tamo, u rasadniku, sa prekrasnim perunikama!


- 13:31 - Komentari (17) - Isprintaj - #

Valovi

Valovi S juga alzirskoga, iz brda Ahagarskih krenula je oluja. Podizuci saharski pjesak ostavila je za sobom africka prostranstva i preko mora Sredozemnog stigla zakriti mi nebo!






Prohujala je dalje, a obalama ostavila uznemireno more da je valovima tuce,



oteza put okasnjelom letacu



i fascinira hodocasnicu iz daleka!




- 08:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

10.03.2006., petak

Za Kasetu

Za Kasetu (sa zakasnjenjem)!


- 18:14 - Komentari (6) - Isprintaj - #

09.03.2006., četvrtak

Jos jedna izlozba

Danas sam bio na otvaranju jos jedne izlozbe. Ada Kaplan (supruga mog bivseg kolege iz sluzbe Baruha) je bila zaposlena u bolnici Ilel Jafe.

(Kaplanovi)


Obrazovanje je upotpunjavala ucenjem raznih oblika tzv. "prirodnog ozdravljavanja", koje je vrlo malo primjenjivala u praksi, ali joj je svakako pomoglo u rjesavanju njezinih unutrasnjih problema i poteskoca. Odlaskom u mirovinu trebalo je necim ispuniti svo slobodno vrijeme i prepustila se je crtanju. Ucitelj joj je bio Arkadij Korol i u samo godinu dana pod njenom rukom su izasli brojni radovi u tehnici pastelne krede.



Izlozbu je postavila Dorit Talmon, odabravsi 23 okvira o cijoj kvaliteti se je vrlo pohvalno izrazila, dok je mene jedino impresionirala sigurnost kojom se Ada krece kroz zivot, te njezina samouvjerenost da je nadmocna i u domenama koje tek pocinje istrazivati!



Za kraj evo nekoliko pastela koje, kao nevjesti fotograf, nisam uspio besprijekorno snimiti!






- 20:26 - Komentari (16) - Isprintaj - #

07.03.2006., utorak

Tvrdi san

Jutros, ne prerano, jer suncane zrake su vec grijale plocnik, ama bas u centru grada, na uglu ulice Rothschild, nikome ne smetajuci, ovako je neznanac docekivao srecu novog dana!



Kakvo razocarenje ga je navelo da tugu ubije picem i tvrdo zaspi u okruzju koje se, zureci svak svome poslu, nije niti obaziralo na nj?


- 19:39 - Komentari (31) - Isprintaj - #

Rijeseno

Eto ja sam rjesenje nasao i postavio link za sve postove koji su mi nestali! Ako budem raspolozen, jos cu dodat po jednu sliku svakom postu i - gotovo! Naprijed u nove postove!!!!!!!

- 17:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Slom

Predobro je bilo da bi dugo trajalo! Osim manjih poteskoca, mjesecima je na Blog.hr sve funkcioniralo kako treba. I dosao je novi pad sistema. Neki blogovi su skroz izbrisani, nekima su izbrasani pojedini postovi, a ja sam, izgleda, prosao sasvim dobro. U blog editoru mi nedostaje nekoliko postova i Admin pise

#Postovani korisnici, ako primjetite nedostatak postova i komentara u blogeditoru, mozete ih vratiti s kopije vaseg bloga. Ako je adresa vaseg bloga npr. http://naziv.blog.hr , kopija vaseg bloga nalazi se na http://naziv.arhiva.blog.hr . Za objavu teksta u prošlost dovoljno je postaviti željeni "datum objave".#

E, a sad idem pokusat otkrit sta je pisac htio reci s onim "postaviti zeljeni 'datum objave' "!

- 16:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

04.03.2006., subota

Takmicenje

Link

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2006., petak

Prije i poslije izlozbe u Jeruzalemu

Link

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2006., srijeda

Liana H. Gros

Link

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V