srijeda, 30.08.2006.

Napad u Hogesmeadeu



Svi smo se veselili nadolezećem kraju školske godine.No jedan je užasan događaj pokvario naše veselje.Te smo subote kao i obično Ryan,Bastian i ja šetali Hogesmeadeom.Bastian nam je prepičavao svoje avanture s Rusima,ali mi smo ga slušali samo krajičkom uha.Ja sam željela u medičarnicu ,a Ryan je htio kupiti nešto kod Zonka.Kasnije smo se trebali nači s Apricot u restoranu njezine mame.Ali omeo nas je zvuk kopita iz daljine.Na njima su jahali muškarci odjeveni u crno s nekakvim zastrašujućim maskama ,koje bih prepoznala i u snu:bili su to smrtonoše.Zaledila sam se na mjestu.

Ryan:Jill jesi dobro?
Bastian:Daj plašiš nas Jill!Reci nešto!
Jill:Ono su smrtonoše!Tamo na konjima!Moramo se skloniti!
Primila sam ih za ruke i počela trčati prema obližnjem šumarku,prepunom gustog grmlja.Sakrili smo se u jedan od njih.

Ryan:Kako znaš da su to oni?
Ja:Ryan,ne pitaj suvišana pitanja.Naravno da znam kako izgledaju!Ubili su mi mamu!Ne mogu dopustit da mi uzmu još dragih osoba!
Bastian:Jill,smiri se .Sad smo skriveni.

Ubrzo smo čuli viku i plač.Pomislil smo da su počeli napadati.Tamo je bilo toliko mojih prijatelja,kojima ja nisam mogla pomoći.Svi su se razbježali.Čuli smo zvukove borbe.Stigli su aurori.Smrtonoše su bili protjerani,ali ostavili su užas iza sebe.Vratili smo se natrag na ulicu gdje je vladala zbrka.Učenici su bili prestrašeni.Vidjeli smo hrpu njih kako se okupljaju oko nečega.Našoj radoznalosti nije bilo kraja,pa smo odlučili provjeriti što se događa.Progurali smo se između rulje i vidjeli smo užasnut prizor:Cedrica koji leži bez svijeti,nad kojim kleče mnogi Hufflpuffi.

Bastian:Cedric!
Ja:Ernie,š...št..što mu se dogodilo?
Ernie:Napali su ga smrtonoše.Bio je razgovarao s Cho kada u mu prišli s leđa i napali ga.Htio ju je odvesti da ju zaštiti ali ona mu nije vjerovala da su tu smrtonoše.Umjesto da spasi svoje dupe,budala je zaštitila Cho.Ukleli su ga Cruciom.
Ja:Ovaj...je...je li mrtav?
Ernie:Na sreću ,dobro je.Ali trenutno nema svijesti.

Cedrica su prvo odveli u školsku ambulantu.No, pao je u komu.Posjetili smo ga jednog popodneva,nadajući se poboljšanju.

Bastian:Jeste sigurni da nije mrtav?
Ryan:Kretenu,vidiš da diše!
Ja:Samo se nadam da neće imati posljedica.
Apricot:To je malo moguće.
Ernie:Čuo sam od Dumbledorea da će ga premjestit u Sveti Mung.Tamo će ga nastaviti liječiti.
Ja:Tamo radi moj tata!Napisat ću mu pismo što se dogodilo.

Ono je odprilike glasilo ovako:

Dragi tata!

Sigurno si čuo za nedavni napad smrtonoša u Hogesmeadeu.Javljam ti da smo Alex,Oliver i ja uredu.Iako smo bila tamo nisu mi naudili.Ne želim da se brineš jer sam Ok.Sutra će u Sv.Mung stići jedan moj prijatelj iz Hufflupffa sa 7. godine.Zove se Cedric Diggory.Napali su ga Cruciom.Trenutno je u komi i voljela bih da mi javiš ako bude kakvih poboljšanja njegova zdravlja.To bi bilo sve!

Voli te Jill!

Na povratku u ambulantu srela sam Cho,kako pokušava vidjeti Cedrica.

Ja:Cho,što ti tu radiš?
Cho:To bih ja tebe mogla pitati?Došla sam vidjeti Cedrica.
Ja:Čini se da imamo istu namjeru!No,on više nije tvoj dečko,i da nije bilo tebe on bi bio sada s nama.
Cho:A tko si ti da mi sudiš ha?
Ja:Recimo,ponekad zamjeram Cedricu što je tako dobrodušan prema svima ,čak i prema neprijateljima.Očito mu je to jedina mana.Ali da si ga ti poslušala i sakrila se.Ništa se od ovog ne bi dogodilo.Da je Cedric pohlepan on bi pobjegao i ostavio tebe samu.No on te zaštito.Tebe koja si mu nitko i ništa.Da nije bilo njega vjerovatno bi ti večeras ležala u onom krevetu.I još te nije sram doći tu pred njegovo lice.
Cho (na rubu plača):Kako možeš biti tako okrutna!
Ja:Možda i jesam okrutna ali znam da imam pravo!Ni u snu te ne bi pustila da posjetiš Cedrica.Njemu sada trebaju prijatelji a ne sažaljenje.

Cho je plačući pobjegla u toalet,a ja sam brzim korakom nastavila u društvenu prostoriju.Na putu sam srela od uha do uha nasmijane Chloe i Ashlee.

Chloe:Stara,čula sam kaj si rekla Cho!Genijalna si!
Ashlee:Jill,tebe treba za predsjednicu!
Ja:Cure ,nije mi do veselica trenutno.
Chloe:Oh..da sorry.Nego kako je hufflpuffski princ.
Ja:Ako misliš na Cedrica ,trenutno je u komi.Sutra ga sele u Sveti Mung.Vjerovatno će pasti godinu jer neće položiti sve ispite.

Na današnji dan sam se prisjetila događaja kada sam imala pet godina.Tada su mi ubili mamu koja je mene zaštitila i sakrila od smrtonoša.Zahvaljujući njoj ja danas pišem ovaj post.No zahvaljujući meni svijet je izgubio jednog anđela na Zemlji!

- 15:05 - Komentari (10) - *

petak, 25.08.2006.

Uskrs i oproštajni party

Uskrs je stigao sredinom travnja.Ja sam odlučila ne vratiti se kući jer bih inače morala slušati Alexa i njegove hvalospjeve o Cho,s kojom odnedavno hoda.Isprva sam mislila da se šali al ni on mrtav ozbiljan.No vratimo se mi Uskrsu.Ostala sam u Hogwartsu ,kao većina učenika.Naše slobodono vrijeme bilo je ispunjeno riješavanjem zadaća i učenjem.

Bastian:Snape fakat nema srca.Koliko nam je zadaće za Uskrs natovario.Ateist jedan!
Ryan:Mrzim pisati horoskope!Kao da netko vjeruje u ta sranja!
Jill:Uh...zlo mi je već od vašeg kukanja.Idem ja u knjižnicu pisati zadaću s Chloe.
Ryan:S Chloe?
Ja:Da s njom!Ili bi se ti možda sa mnom zamjenio?
Ryan:Ne,ne samo ti odi.

Chloe je sjedila zajedno s Ashlee i Isabell Black za jednim stolom.Dogovorile smo se da čemo si naizmjence pisati zadaće.Ja sam Chloe pisala čarolije,Isabell je meni napisala travarstvo,a Chloe je pomogla Isabell s čarobnim napitcima.Brzo smo bile gotove.Nema teorije da skuže da to nismo mi pisale.

Isabell:Uh ...kako me ruka boli!
Chloe:A ...meni pričaš!
Ja:Sad ste počele zvučati ko Ryan i Bastian.Zato sam i otišla od njih.
Chloe:Bila si s Ryanom?
Ja:Znate kaj?Vas dvoje mi već idete na bubreg s tim svojim ne podnošenjem.Daj odrastite više i pobjedite ponos!Zakaj ne možete razgovarati ko normalni ljudi ?
Chloe:Pa on se još duri zbog onog s Harryom....
Ja:Ma neću se mješati ,nije moja briga.

Htjela sam izaći na dvorište al se spustila kiša,tako da sam u velikoj dvorani odigrala partiju šaha s Nickom.Sljedećeg sam dana kupila razne slatkiše kao poklon za svoje prijatelje.Na uskršnje jutro svi su odmah navalil na svoje slatkiše tako da nisu doručak ni taknuli.Poslijepodne smo organizirali potragu za jajima.Na neko čudo pobjedio je Bastian.


* * *

Dani su prolazili i uskoro je stigao kraj školske godine.Mi Hufflepuffi smo odlučili u društvenoj prostoriji napraviti oproštajni party.Bastian je s Rusima nabavio hranu i piće,Apricot je kupila balone.Cedric je bio oduševljen idejom pošto mu je ovo zadnja godina u Hogwartsu.Uz dobro društvo zabava naj je bila zagarantirana.

- 11:16 - Komentari (20) - *

utorak, 22.08.2006.

Zdravstveni odgoj

Dan je prolazio iznenađujuće brzo.Oko 17 sata u drušvenu prostoriju je došetala prof.Sprout.Skupila je sve učenike s 4 godine i objasnila da nas vodi u Veliku dvoranu na sat zdravstvenog odgoja.Zaključili smo da slijedi nešto jako dosadno.Na pola puta su nam se pridružili Gryffindori.U velikoj dvorani više nije bilo stolova već samo u krug postavljene stolice.Sjela sam između Bastiana i Nicka.

McGonagall:Dakle skupili smo se da bismo održali sat zdravstvenog odgoja.S nama je danas gospodin vidar Mark Lower,koji će s vama raditi
Lower:Dobar dan svim učenicima četvrte godine.Kao što znate vi ste svi sada u razdoblju koje zovemo pubertet.Jednostavno rećeno mjenjate se.Kako fizički tako i pshićki

Nama je sve to postalo smiješno.Mnogi su se cereili na svako Lowerovu riječ .

Lower :Dakle svi znamo da malde dame prije ulaze u pubertet.Tijelo im se počinje mijenjati.Rastu im grudi,dobivaju mjesečnicu i slično.

Na to se Malfoy tako glasno počeo smijeti da smo se svi trgnuli iz lakog sna

McGonagall:Malfoy ako je vama nešto smiješno izvolite to podjeliti s nama
Lower:Dakle gospodine Malfoy dođite ovamo.

Malfoy je uhvatila trta.Polako se dignuo sa stolca i došetao do sredine kruga

Lower:Dakle što tu vidimo?
Batian:Možemo uživo vidjeti prištavu prikazu koja e još na pragu puberteta i fizički zaostala.
Malfoy:Cray začepi tu svoju neandertalsku gubicu.
Lower:Pa donekle gosopdin Bastian ima pravo

Svi smo umirati od smijeha.Malfoy se zacrvenio poput feferončice.Sat je proticao i proticao.A mi smo se sve više i više cerekali.Oni nisu shvaćali da je nama svo ovo smiješno

Bastian:Mislim da sam s ovim satom doživio vrhunac svog života.Malfoy je osramoćen.Genijalno!
Ja:Jooj..mene još boli trbušna šupljna od smijanja
Ryan.Čini se da jeMalfoy danas u PMS-u
Nick:Oh...da prije u krizi srednjih godina
Ja:Oprostite dečki umorila sam se od današnjih aktivnosti.Mislim da ću se zaputiti u društvenu prostoriju.
Poljubila sam Nicka i izašla van iz knjižnice.Previše zabave za jedan dan.

- 21:07 - Komentari (7) - *

nedjelja, 20.08.2006.

Brže više jače.

Osvanula je sunčana subota ,pa tako i borba s Gryffindorima.Ryan je bio najviše uzbuđen jer mu je ovo prva utakmica za Hufflepuffe.Okupili smo se za stolom Hufflepuffa prije doručka.Zaključili smo da nitko neće doručkovati jer je svatko od nas prigrizao nešto slatko u društvenoj.U svlačinici su svi bili dobro raspoloženi.Samo je Apricot prijetila da će maljcem Potteru otkinuti glavu.Pola satakasnije svi smo polako lebdjeli u zrako,osluškujući buku s tribina.Našla sam se licem u lice s Nickom i to na suparničim stranama.Madam Hooch je fućnula i utakmica je počela.Prvi smo poveli.Slytherini su pjevali razne pogrdne pjesmice,a Natalie je s jednom skupinom cura iz Ravenclawa napraviila veliki plakat na kojem je pisalo "Ryan,srce,ti si najbolji!"Svaki puta kada bih pogledala to čudo pozlilo mi je.Igrao se fear play većim djelom utakmice pošto i Gryffindori i Hufflpuffi imaju blagu narav.Točno u podne sunce se izdiglo iznad terena,te nam je sada još više bilo otežano igranje.Vodili smo 150:80.Činilo se da Gryffindori samo čekaju Pottera da uhvati zvrčku.Sat vremena kasnije dogodile su se dvije nesreće:Cedric i Harry su jurišali na cvrčku kada se odjednom pojavio Georgov maljac i sravnao Cedrica s zemljom,a Harry je tada uhvati zvrčku.Priča je za nas bila gotova.Izgubili smo 280:250,iako smo vodili.Taj nas je poraz odbacio na 2 mjesto iza Gryffindora.Kasnije toga dana posjetili smo Cedrica u školskoj ambulanti.

Ryan:Ajme,ova hrana je odvratna !Kako možeš to jesti?
Cedric:Stvar je u tome da ju ne jedem.Bastian i oni njegovi Rusi prošvercali su mi par poslastica iz kuhinje.
Ja:Maloljetni delikvent!A kako si ti?
Cedric:Lošije nego inače,moram priznati.Imam osjećaj kao da mi je cijeli kostur smrskan.
Apricot:Vjerovatno nisi daleko od istine.
Eric:Šteta,maljac mu nije unakazio facu,jer bi mi inače mogao prepustiti kojeg komada.
Ja:Cedric...ovaj..nama je jako žao što nismo osvojili pokal.Ipak je ovo bila tvoja zadnja godina.Jednostavno smo trebali bolje igrati.
Cedric:Društvo,nemojte se gristi.Ni ja nisam bio baš najbolji kapetan.
Ryan:Ljudi kaj se opće nervirate.Taj pokal je ionako samo hrpa metala zar ne?
Apricot:Da baš kao i tvoja poluprazna tikvetina!

Na povratku iz ambulante sreli smo Natalie i Cho kako plaču jer su Hufflpuff izgubili.Ko da je njih briga ,one ne pripadaju našem domu.Gryffindori su po cijelom dvorcu slavili,a ja sam im odlučila čestitati.

George:Hej,Jill jel Diggory možda unakažen?
Ja:Pa....recimo:još je dovoljno zgodan da Cho cvili za njim
Fred:Haha vidiš braco pčan ti nije upalio.
Ja:Došla sam vam čestitati.Bolji je pobjedio
Harry:Pa..hvala na čestitci.
Hermiona:Ja mislim da je pobjednik onaj koji prihvati poraz.
Ja:A?To je valjda još jedna od oni kineskih uzrečica.Ljudi ispričajte me sad.Previše sam umorna da bih časkala.

Prije spavanja sam odsigrala jednu partiju Čovječe ne ljuti se s Ryanom,Bastianom i Apricot.Bila sam toliko umorna da sam usred igre zaspala na kauču u društvenoj prostoriji.


- 11:11 - Komentari (16) - *

petak, 18.08.2006.

Valentinovo


Stigla je veljača pa tako i s njom Valentinovo.Tom blagdanu inače nisam odavala veliku pozornost i smatrala sam ga totalno bezkorisnim.No ove je godine drugčije.Nije da sad s nekim velikim zanosom dočekujem Valentinovo,nego konačno imam osobu s kojom bi ga proslavila.Društvena je prostorija toga jutra bila okićena od stropa do poda.Sve je bilo puno crvenih srca,ruža,anđela,kupidovih strelica i slično.Našla sam Bastiana i Ryana kako razgovaraju na kauču.

Ryan:Ajde Basty nrmoj biti u banani.I tebi će neka ptica doletjeti kad tad.
Ja:Dobro jutro dečki!
Bastian:Možda je tebi ,ali meni zasigurno nije!
Ja:Hajde Bastian nemoj jadikovati,radije kreni u akciju.A i ako se ne požurimo zakasnit ćemo na doručak.
Ryan:Joj imaš pravo ,a i Natalie me sigurno čeka.
Ja:Misliš ona praznoglava Barbika koja ne zna razlikovati što je lijevo a što desno?
Ryan.Jill,nisam te tražio za mišljenje ok?
Ja:Dobro ali kada me zatražiš svakako ću ti ga dati.

Spustili smo se u veliku dvoranu koja je već bila puna učenika.Natalie se odmah priljepila za Rayana i počela mu gladiti kosu.Ryan mi je najbolji frend,pa možda zato preburno reagiram,ali ipak bi više voljela da hoda s Chloe.Baš kada sam stavljala Cornflakese u svoju zdjelicu neko mi je rukama prekrio oči.

Ja:Zar se čovjek ne može ni u miru najesti da ga netko ne smeta?
Nick:Čak i da je taj neko ko smeta tvoj dečko koji se sjetio valentinova.
Ja:Eh....ona se pravila rušeDa ne povjeruješ sjetio si se Valentinova.Jako impresivno.
Nicki:Samo ti prigovaraj.Trebala si vidjeti Lavender i njeznu reakciju danas ujutro kada je shvatila da je Ron totalno zaborvio na njezni poklon.
Ja:Samo se nadam da nije ta reakcija bila pogubna za njegov život.
Nick:Pa...preživio je.A sada ustaj vodim te u Hogesmaeade na doručak .
Bastian:Hajde požurite golupčići neda mi se gledati ovu ljubavnu ljigu.
Ryan:Ne obazirite se na njega,samo vi uživajte.

Napustili smo Hogwarts s malom grupom učenika.U Hogesmeadeu mi je Nick od neke bakice kupio crvenu ružu.Na doručak smo otišli u restoran Apricotine mame.Jeli smo jabuke pečene u karameli,tost s pekmezom od malina a pili smo čaj od metvica.Sve bi bilo super da se nisu pojavili Malfoy i Hilary.No mi smo se bili već najeli tako da smo brzo otišli.Pri povratku u dvorac već nas je trežio Cedric,da nas pozove na trening jer se metlobojska utakmica s Gryffindorima opasno približila.

- 18:36 - Komentari (6) - *

četvrtak, 17.08.2006.

Loše čuvana tajna


Sljedećih dana u dvorcu je nastala totalna zbrka.Hufflpuffi su s prezirom gledali Gryffindore,Slytherini su ismijavali i jedne i druge,dok Ravwnclavi nisu znali na čiju bi stranu stali.Profesori se uopćne nisu obazirali jer se nisu željeli mješati u našu privatnost.Hilary je svaki puta kada joj se pružila šansa stavljala sol na ranu.Trenirali smo svakog vikenda a želja za pobjedom je bila sve veća.Najviše me smetalo to što su svi prema meni bili dobri.Kao da su me sažaljevali.To mi je počelo ići na živce.Nick je nekoliko puta pokušao doći do mene ,ali sve je bilo uzalud.Većina Gryffindora bi mi se smijala kada bih prošla pokraj njii.Ipak mislim da nije vrijedno opisivati novo nastalu situciju jer ste vjerovatno zaključili da su domovi međusobno zaratili.Jednog sam popodneva shvatila da nisam Nicka vidjela već dva dana.To mi je postalo sumnjivo.Tijekom slobodnog sata gospa Noris me stalno pratila pa sam se toliko razljutila i na nju bacila urok Tarantallegra.Na moju nesreću vidio me Filch koji mi je istog trena zakazao kaznu u njegovu kabinetu,i to večeras.Kad se izuzmu ti loši trenutci život je prolazio čisto solidno.U 8 sati sam se nacrtala u Filchovu kabinetu.Mračnije mjesto nisam vidjela,ali ni prljavije.Prašine kao u priči.Morala sam razvrstati neke dokumente i dosjeje s kaznaa učenika.Fred i George su mi zadali najviše problema.Zatim mi je za oko zapeo broj nekih bezjačkih novina na Filchovu stolu.Uzela sam ih u ruke i nisam mogla vjerovati.Naslov je glasio:"Prijestolonsljednik Belgije:Nicolai Roswoth posjetio Francusku.Zagledala sam se u sliku ispod.Bio je to glavom i bradom Nick.Mislila sam da sanjam.Nick je princ ,a meni ni riječi?Stvarno,nevjerovatno.Nakon kazne otišla sam do ženskog toaleta,ali sam se zaustavila ispred vratiju jer sam čula razgovor između Alize i Jade.

Jade:Znači ,izgubila si okladu.Nisi uspjela zavesti princa.
Alize:Molim te,ne volim gubiti.On je stvarno tvrd orah.
Jade:Što ti je rekao?
Alize:Da ga pustim na miru.Rekao je da on voli onu kako se zove?-mutnjakušu Jill,te da sam ja vjerovatno kriva što će se njihova veza raspuknuti.
Jade:Pih..to bih htjela vidjeti.A on i dalje misli da te pobljubio.
Alize:Pa vjerovatno.No to je sve moje maslo.

Znači samo je oklada bila upitanju.U jednoj večer i otkrila sam dvije tajne koje sam trebala znati.Otrčala sam do društvene prostorije i sve ispričala Bastianu,Ryanu i Apricot.

Apricot:Princ?Ti to ozbiljno?
Ja:Pa s takvim stvarima se ne bi šalila zar ne ?
Ryan:Da ne povjeruješ!Zato njega nema posljednjih dana u dvorcu.
Bastian:I...što misliš sad učiniti.
Ja:U novinama je pisalo da se Nick sutra vrača.Potražiti ću ga i pokušati spasiti stvar dok još nije kasno.

Imala sam pravo .Sutradan u utorak,Nick se pojavio na probrazbi.Ugrabila sam priliku kada se nakon sata sam zaputio na čarolije.

Ja:Vaše visočanstvo,možete le usporiti?
Nick:Jill?
Ja:A ne babaroga.Trebamorazgovarati i to odmah.
Nick:Ali ja sam mislio da me neželiš vidjeti,no dobro reci.
Ja:Do kada si mi mislio tajtit da si princ?
Nick:Ja...ovaj...kako si saznala?
Ja:Ulaži su kratke noge.Zar si se ponadao da neću saznati.Zašto mi nisi rekao?
Nick:Jednostavno nisam želio da me netko voli samo zbog titule.A i nisam želio steći prijatelje na taj način.
Jill:Pa..i ja bih vjerovatno tako razmišljala.I...da.Saznala sam da nisi poljubio Alize,te da je u igri bila oklada.Hoćeš li mi oprostit što sam bila tko glupa?
Nick:Oklada?Pa ti se šališ ,naravno da ću ti oprostiti.
Ja:Nick,je li istina da se ona ljubi bolje od mene?
Nick:Nije ti ni do koljena.
Ja:To sam i mislila.

Ubrzo smo pošli svatko na svoju stranu jer nismo željeli zakasniti na sat.No zato smo preko vikenda naknodadili izgubljeno vrijeme.

- 12:26 - Komentari (4) - *

srijeda, 16.08.2006.

Prepotentna Francuskinja II.


Dani su prolazili ,a ja sam sve više imala dojam da mi se cijela škola smije.Istina da sam pitala Nicka o tome što se događa i on je rekao da razumije moju zabrinutost ali da između njega i Alize nema ničega.Slobodno vrijeme smo provodili zajedno što dalje od Slythernia.Dobro...budimo realni,Malfoya je bilo teško izbjeći.Zapravo ja nikada nisam ni razgovarala s Alize,pa zašto mi se ona zamjerila.Odlučila sam to otkriti.

Ja:Alize možemo li razmijeniti koju riječ?
Alize:Dobro,ako bash moramo.
Ja:Bit ću izravna.Što ti hoćeš od Nicka?
Alize:Molim?Kakvo je to pitanje?
Ja:Znaš ti dobro.
Alize:Tako dakle,postajemo ljubomohni.Ja osobno ne željeti ništa.Samo volim pomoći drugima.A i Nick je vrlo ljubazan te mi pomaze u svakoj situcija.

Uvidjela sam da to nema nikakve svrhe.Alize neće propijevati ni da joj platim pa sam taj slučaj pustila na miru.Sve dok Nick jednog popodneva nije otkazao naš susret jer ga je Alize zamolila da joj pomogne oko zadaće.

Bastian:Jill,dal ti znaš d je to najjeftiniji izgovor za ljubakanje dalje od svih?
Ja:Bastian,pa nisam tolko glupa da nisam shvatila o ćemu je riječ.
Ryan:I nisi se suprostavila?
Ja:Ne nisam jer ne želim ispasti sumnjičava.Danas navečer imam zbor,pa ću na putu do društvene prostorije "slučajno" svratiti do knjižnice
Bastian:Opako!

Naravno nisam vidjela nikakvu prepreku da moj plan ne uspije.Sa zbora sam se vračala s Hermionom.Rekla sam joj da moram provijeriti da li je vračena knjiga koju sam neki dan tražila.Nažalost ona je željela ići sa mnom .Nisam mogla ništa drugo nego pristati.Knjižnica je bila gotovo prazna.Zaputila sam se prema najizoliranijem dijelu te imala što vidjeti:Nick je stajao pored police s knjigama ,dok mu je Alize prišla s leđa te ga zagrlila,a on se naglo okrenuo te se poljubio s Alize.Ja sam jednostavno pukla.Istrčala sam iz knjižnice brzinom svijetlosti,dok me Hermiona sljedila.Izašla sam za školsko dvorište te sjela na klupu.Rijetko kada plačem a ovo je bio jedan od rijetkih trenutaka.Počela je padati kiša a ja se još nisam pomaknula.I tako sam sjedila na klupi posve sama usred bijela dana.Kroz kišu mi se pridružio Bastian

Bastian:Jill meni je stvarno žao,rekla mi je Hermiona što se dogodilo.
Ja:Koja sam ja glupača!Kako sam mu mogla samo vjerovati.
Bastian:Nemoj kriviti sebe ,nisi ti kriva.
Ja:Mogla sam znati da mu ta kučka iza mojih leđa daje instrukcije francuskog poljubca.
Bastian:Budimo realni,i do toga je trebalo doći.

Nakon duljeg uvjeravanja,povula sam se u dvorac koji je još uvijek bio pust.Na putu do društvene prostorije srela sam osobu koju sam najmanje željela vidjeti:Nicka.

Nick:Jill,čekaj da ti objasnim..
Ja:Nemaš ti meni što objašnjavati.Vjerujem svojim očima.
Nick:Ali nisam ju ja poljubio ona je mene.
Ja:Kako god da bilo ti se nisi oduprijeo.Vidjelo se da se ona ljubi bolje od mene zar ne?
Nick:Jill ti si pametna osoba pokušaj shvatiti!
Ja:Možda nekom drugom prilikom.Sada mi treba predah.Mislim da me pustiš na miru sljedećih nekoliko dana.

Mnoge je te večeri zanimalo što se dogodilo ,ali meni nije bilo do prepričavanja,pa sam se jednostavno zaputila u spavaonicu.

- 12:42 - Komentari (6) - *

utorak, 15.08.2006.

Prepotentna Franuskinja

Vrijeme se sve više popravljalo.Kao da je stizalo proljeće.Nastavili su se naši treninzi metloboja.Cedric nas je mučio ko da nas je našao na ulici.Stvarno mu je bilo stalo do pobjede nad Gryffindorima..Učenici na zamjeni su se prlagodili novoj okolini.Dobro izuzmemo li Francuze.Oni su stalno nešto prigovarali:ili im hrana nije ukusna,pelerine nisu po njihovu modnom ukusu,dvorac je previše prljav itd...Stalno su na francuskog nekog tračale.Što si one umišljaju da mi njih ne kužimo?Ja već stojm na ratnoj nozi s jednom od njih.Zove se Alize Elizabeth Berger(čitaj beržer).Ona mi se samo tako počela mješati u život.Prvo je bacila oko na Nicka,a ja kao osoba koja inače nije ljubomorna držala sam se pod kontrolom.Onda se jednog dana kao slučajno spotklnula baš kad je prolazio Nick i pala mu u naručje.Dakako ni Hilary se nije mogla suzdržati od komentara.

Hilary:Ah....koja si ti jadnica!Ne možeš si ni dečka zadržati dulje od tjedan dana!
Ja:Jadnica?Prava se javila!Moj me bar još nije prevario.Svakog dana od 13 do 13:30 možete vidjeti besplatan ljubavni film!Projekcija :školska knjižnica,glavni glumci:Draco Malfoy i Yvana Vosiljeva.
Hilary:Malfoy se ne pali na takve jeftinjakuše poput nje!
Ja:Idi pa vidi!Besplatno je!

Na moju nesreću prisluškivao nas je Snape,te sam dobila večernju kaznu kod njega.Da nepravda bude zadovoljena nisam bila sama:pridružili su mi se Fred i George,Robert Jenkins iz Ravenclawa,te tračerica svih vremena Consuelo de la Quseada.Zapravo to ni nije bila prava kazna,jer se Snape nije dosta vremena pojavio.Dobila sam zadatak da očistim ormar s potreptinama za sat čarobnih napitaka,ali bez rukavica.Takvih se gadosti u životu nisam nagledala.Pauka,pljesni,čak sam izvadila i polumrtvog puha!Nakon toga mi se cijeli svijet zgadio.Sljedećeg jutra Alize je još malo izigravala dobricu.Stvarno voli drugim ljudima dizati tlak ponajviše meni:za doručkom je Nicku svojim rupčićom obrisala mrlju od pekmeza.

Apricot:Stara,ja fakat ne kužim kak si ti tak mirna dok ona zavodi tvojeg dečka!
Bastian:Ali mislim stvarno!Očito imaš jake živce!
Ja:Jake živce koji će uskoro puči ako ovo smeće ne prestane.
Ryan:Uhuhu..neko nam se razljutio?
Ja:Samo ti nastavi provocirati pa ću ti priljepitit jednu lijepu šamarčinu.

Zapravo sam tog dana shvatila da postajem ljubomorna ,te da moram nešto poduzeti ,jer Alize neće samo tako stati
Nastavlja se......

- 11:27 - Komentari (6) - *

nedjelja, 13.08.2006.

Novi profesor

Toga četvrtka smo uobičajeno zaposjeli svoja mjesta u učionici obrane od mračnih sila čekajući da se pojavi Divljoki Moody.Sat je prolazio.Pomislili smo da kasni ali to ne bi bilo u njegovu stilu.Na vratima već sad bivšeg Moodyevog kabineta pojavio se mlađi muškarac.Bilo mu je vjerovatno negdje oko trideset godina.Odjeća mu je tako odudarala od naše.Nije nosio pelerinu,već crne hlaće,bijelu košulju te kravatu.Na nogama su se sjajile crne cipele.Imao je crnu kratku kosu i zelene oči te ovalno lice.Gledali smo ga sa velikim čuđenjem kada nam se obratio.

Profesor:Khm...ja sam profesor Aaron Owen i od danas sam vaš nastavnik obrane od mračnih sila.Mene možete smatrati svojim prijateljom te me možete uvijek pitati za svijet u redu .Sada...ima li pitanja prije nego li počnemo?
Bastian:Jedno pitanjce?Gdje je gospon Moody?
Owen:Znao sam da će vas to zanimati!Pa eto...on se povukao u mirovinu.Rekao je da nema više snage boriti se s vama kako je rekao "pomahnitalim teenagerima".Još nešto?
Parvati:Zašto niste odjeveni poput većine profesora?
Owen:Vrlo jednostavno:volim biti drugčiji od drugih.Mrzim stereotipe.Pa ako jer to sve možemo početi.

Taj smo sat obarđivali vampire.Prof.Owen nam je objasnio kako bezjaci baš previše i ne vjeruju u njih ,jer je jedan pisac u svojem djelu okarakterizirao vampira grofa Draculu.No oni su nažalost stvarni i ponekda veoma opasni.Nakon obrađene lekcije nas je podjelio u grupe ,te donio hrpu knjižurina.Imali smo pola sata da napravimo mali plakat o njima.Činilo se kao da je nemoguće ,ali smo ipak uspijeli.Prof Owen nas je pohvalio i otpustio sa sata

Bastian:Ovaj tip je totalna zwerčina!
Ryan:U potpunosti se slažem s tobom.Tip se jednostavno kuži!
Ja:U što se to on kuži?
Ryan:Kuži se u svoj posao!Kuži nas "pomahnitale teenagere" .Da malo citiram Moodya
Bastian:Ryan ima pravo.Čak nam ni zadaću nije dao.Kod Moodya smo se trgali
Ja:O...Basti se zaljubio!
Bastian:Samo ti zafrkavaj!
Ryan:Žurim,moram se naći s Lynnie!
Bastian:Uh...Mihkail me sigurno čeka.Mora mi pokazati nešto jako važno
Ja:Pa dobro onda ja idem pronaći Nicka

Pronašla sam ga u hodniku,kako kreće prema knjižnici.Znala sam da ima slobodan sat.

Ja.Ej Nick!
Nick:Bok ljepotice!Kako ti se sviđa naš novi profa?
Ja:Vrlo zanimljivo.Svi samo o njemu pričaju.Mislim da je cool tip ,može proći.
Nick:Pa bolji od Moodya?
Ja:Svatko može biti bolji od njega.
Nick:I mislio sam.Idemo u dvorište?
Ja:Ok.Nikome ne škodi malo svježeg zraka

Zauzeli smo jednu klupu zajedno s nekim Gryffindorima .Vani je puhao malen povjetarac ali je sjalo sunce.Nitko ne bi rekao da je siječanj.Zabavljali smo se i smijali,kada smo skrenuli na temu metloboja.

Ron: I Jill što planirate za utakmicu protiv Gryffindora.
Ja:Pa...planiramo vam razbiti njuške.Hm...još da ti i kažem,Cedric bi me ubio.
Fred:Ne bi se on usudio.Ima prevelik ponos.
Hermiona:Ja mislim da će ta utakmica biti veoma napeta.Ipak obije ekipe imaju dobre i šarmantne tragače.Harry i Cedric će se sigurno truditi.Samo..Nick nemoj oponašati Cho.Znam da ti je Jill cura ali čast doma je najvažnija.
Ja:Šarmantne?Što bi to trebalo značiti?
Hermiona(zacrvenila se):Pa ništa posebno!
Nick:Ništa se vi ne brinite.Neću im popuštati,ali opet neću ih obarati s metla.
Ja:Pa naravno kad si ti nježna dušica.Ne bi ni mrava zgazio
George:Pa..to ćemo još vidjeti.Ali garantiram ti da ni Uskrs ne budeš doživio.
Ja:George-razbijač bez premca!


- 16:46 - Komentari (4) - *

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.