26.07.2015., nedjelja

Gastromoroni

Gastromoroni

nedjelja , 26.07.2015.
O.K.
Čovjek treba uvjek poći od sebe.
Da znam biti moron, što jest, jest.
Dođem jučer pred automat za sokove,
treba se ubaciti lova i zatim otvoriti vratašca te uzeti, vodu sok.
I sad 5-6 tih nivoa i različitosti i ubacim 6 čuna za vodu i potegnem vratašca na mjestu praznoga boxa, reko, nadoć će puni box rotacijom, a svud okolo puni boxovi.
Neeee, ja kreten idem otvarati prazan box.
Ma došlo mi da se opalim šakom u čelo, ne moron, kretenčina.

U gastro smislu, svakaj sam experimentiral, no pokazalo se da i nisam baš tak bedast.
Najbedastije je bilo kad sam si išel delati Garuma-Fish sauce.
Par kila Srdela, 25 % soli i tak to držati poluodklopljeno vani, na izloženosti atmosfere. Od temperatura, do sunce-oblačno. De facto, neka fermentacija.
Truljenje ribe.
I imati muda, to, nakon godine dana tak, procijediti kroz gazu, flaširati i trošiti kao začin, eto, već drugu godinu. Svi koji vide i pomirišu Garum, belje se, no ja ga kradomice dodajem u razna jela, marinade, kuhanja i pečenja, gdje se u konačnici gubi intezivni miris ribe i nitko, ama baš nitko do sada nije skužio da ja to stavljam, ali skužili su fantastičnu aromu, koja diže u nebesa.
Najveći horor mi je bilo to probati prvi puta, onak sirovo.
Bože, hoću li se otrovati, hoću li ostati živ.



I tak surfam i naletim.



Pik, Umag, tenis i ta egzibicija.
Da ideš delati takav hamburger, to zbilja moraš biti moron, retardo na kvadrat.
Kak to jest, kak dijeliti?
Skidati sa toga štapa? Pa koji kurac si ga stavljal na štap?
Ajde de, da je nekaki Kebab, pa ga kosaš i polako jedeš.
Ja ne vidim drugog načina neg da ga hitiš dole na pod, pa neg ga svinje glođu.

Logičnija kombinacija bi mi bil neki press sandwich
- 09:13 - gukni (3) - štampaj - #

24.07.2015., petak

Vidi venit officia!

Vidi venit officia!

petak , 24.07.2015.
- 17:51 - gukni (6) - štampaj - #

13.07.2015., ponedjeljak

Pak sranje na Blogu

Pak sranje na Blogu

ponedjeljak , 13.07.2015.
Ovaj bu uskočil u kamion, kad......,
cccccc, koji ste vi lajbeki i dibidusi, cccccccc!
I nikom nikaj, ccccccc!!!!



Aj pazi sda ovo, iza mene piše posta Riba fiš, urednik Bloga.
Pa kome pišeš, zakaj pišeš, pa kaj da ti čovek veli?????

Zapravo, slika Bloga!
Oooooo Isuse Bože i Majko Božja, ccccccccc.
Taj veze s vezom nema.
Zašta oni njega plaćaju?
Da landra okolo i natače se pivom.
Pa to i ja mogu!!!
- 17:59 - gukni (7) - štampaj - #

12.07.2015., nedjelja

Piccasss dey

Piccasss dey

nedjelja , 12.07.2015.
I utvrdo i umeko i na iljadu moguć načina.....
Nadaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinaaaaaa.

Prvo sam klasičnu, ono, sira gaude, šunku od životinje svinje,
znači, ne od nekih pilića, ili ćurke, gdje je vizualno prepoznatljiva struktura mesa, a ne neka "parizer" masa, šampinjoni, rajčica pasirana, ulje, origano, papar mljeti (ne sa Mljeta, već mljeveni), masline.
Masline bih preporučio. Ono Todorićevo smeće neg se sakrije. Tvrde i nikakve. Ove sam kupil u onom liberlandu od Knauflanda.
Mekane, sočne, pikantne, posebna neka aroma.



Pizzu sam preklopil, "poljepil" rubove vilicom i u tavu na vruće ulje, pa do rumeni, jednu stranu, pa drugu.

Kao što je poznato, moj fotić slika slike redom i numerira ih od manjeg broja,
ka većem. Po nekoj logici tak bi se trebale "dizati" tu na blogu, ali ne,
Blog veze s vezom nema, psov, truć, pljuck, maspater,
pa vas molim da si to vi sami posložite u vašim glavama.
O.K.?
Hvala!



No ukućani, kakvi jesu, razmaženi i izbirljivi, pogotovo ja,
morali smo i još neke druge vrste.
Od klasične na protvanu, prek raznih
extraordinario filera, layera, blabla, truć, seruck.



Istaknuo bih ovim putem jedan dubl layer od pršuta i vrhnja, negdi u sredini pizze, ono da se ne osuši, a sklon je tome, jelte.

Bila i jedna sa dagnjama i par škampića i neš vjerovati, onak zanesen zaboravim fotkati, pa evo jedne arhivske fotke, doduše, fotke paelje,
ono, čist za dekoraciju posta.



I zakaj pizzu zovu fast food, automatski s time nezdravom????

Oznake: pizza


- 08:47 - gukni (12) - štampaj - #

10.07.2015., petak

Kaj se kuha?

Kaj se kuha?

petak , 10.07.2015.
Tradicionalna jela.
Jeftina, po receptu starog Jefte.
Nutricionistički bogata, zdrava, sa dozom prokletstva Indijanke vegetarijanke.

Eto, recimo....ričet....ćupajz, po receptu nekog tamo Chefa....
kak to9 oni dobiju, ja pojma nemam, ali valjda muljanjem,
ko Lidl, mate janković, kaj bi mu i plafon karijere.
Taj čovjek mrzi kuhanje, a obožava Šoubizz.

Osnovni nrecept, po tome Chefu,
e, danas svaki kurac bude Chef.....ide,
dinjstati mrkve, dodati ječam, koji je dva sata bio namakan u vodi,
to dinjstati, 10 min, dodati kuruzu iz konzerve i slanutak, isto,
+ nasjeckana špic rebra.
Itko, tko se kuži u G od gastronomije, vidi da Tip sere i bulazni.
Njegov ječam, 2 sata namakan, pa dinstan i krčkan, još 10+10 minuta,
je de facto....šoder zceste!

Ja sam ga opral, 5....6 X, kuhal 1 h i tek mi je ondak bil "sirova namirnica"!

Počel sam sa dinstanjem luka, na svinjskoj mašćobi, pa kad se zastaklilo,
dodal mrkvice, paaaa podlijal, pa dinstal, pa brdo češnjaka, sitno seckanog, pa vegete, pa kuruzu iz konzerve, pa slanutka, pa malo paradajza iz tube,
ta špic rebra, suha i domaćih svježih kobasa...lovor timijajan biber,
a kaj ja znam, kaj sve ne, meni svaki put, onak, kak dođe,
mjere, okusi, po filingu, toga momenta.....i maslinovog ulja isto....



Ali, to nije sve!
Za vjerne čitatelje tu je i još jedan, drugi recepat!

Marinirane srdele!

Ranom zorom "poplodim" ovu svoju kornjaču i velimo si:
-ajd sad, kad smo se tak fino spraši, ovaj poplodili, ajmo u Plodine!

.....Kad tamo, Kila srdela, prženih....14 čuna.

Sestro, daj kilo odmak!
Izili 20 deka, kaj sad?
Tata odmak marinadu..................
-voda
-kvasina
-biber
-češnjak
-limun
-lovor
-m. ulje
-masline mješane
-ružmarin
-sol i vegeta, valjda?
Nemam pojma više kaj,
zavril to u lončeku, pustil da se ohladi,
poredal srdele, prelil to preko njih i u friđ, da se "skisele".

Eto! Nema ostataka da se bacaju.

Nešto slično, sliki koju imam!

Zdravko Ćosić, aka. slikar, ulje na platnu, 1975. godina,
"Suton nad Jadranom", vel. 100 X 75 cm.
Procjena 2000-4000, ponudila jedna Galerija....300 €.



Pusa!
- 17:57 - gukni (6) - štampaj - #

07.07.2015., utorak

Cijene energenata i famozne formule

Cijene energenata i famozne formule

utorak , 07.07.2015.
Imaš uru za struju! Kwh. dvotarifno.
Ajd nađi na internetu cijenu kwh, jeftine i skupe!
Oćeš kurac!
Formula, pa si misli.
Ta jesmo li Lopovska država, ili ne.
Plin!
Ura u kubičnim metrima, to i po to košta kubik,
ali NE. Evo ti kurac!
Kubici se po formuli pretvaraju u Kwh, pa deri.

Pitam se, kaj čeka jebena INA i ostale Ine, pičke materine,
ono litra = kwh, pa pizda isusove matere, pa plati toliko.

Ne Grčka, ovo je Rvatistan, maspater!!!!

Ma, hladim jaja u lavoru, pa računam.

Napravl sam digitalnu simbiozu između klime i ventilatora.
Klima hladi i "klima" to gore -dole-desne, nekih 24 ° Nives Celzijusa,
a ventilator to dočeka pa pošupira leve-desne, po orizontali.
Klima troši 1,35 kw, po 1,19 čuna zpdveom, što je appx. okolo
čune i 60 lipa, a ventilator, zanemarivih 35 w.






- 18:18 - gukni (4) - štampaj - #

< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2