27.10.2014., ponedjeljak

Ono, hrskava kožica!

Ono, hrskava kožica!

ponedjeljak , 27.10.2014.
Ne ono, sad buš jel, lomil svoje zube, ili one od socijalnog,
ili još gore, od privatnika.

-tata, kod mene ti implatant 9.000 kn, ali,
zato kaj ja tam delam, dobiš za 75 %

I ondak se žena naljutila, kad sam joj rekel da je malkice retardirana

No!
Socijalno to rešilo, a hrskavu kožicu.....tata.
Mekše od Kornfleksa!!!!
Radi se o svinjetini, ili tzv. "carskom mesu"
Zakaj to "carsko".
Negdar, na bečkom dvoru, kad se bečka nedonoščad počela bečiti,
a ni bilo inkubatora, nedonošćad su zamatali u svinjsku potrbušinu i spašavali buduće tlačitelje.
Enivej, spašeno, ne spašeno, carsko se darivalo, bacalo sirotinji,
kaj su to, jedva čekali.
To je povijest historije, kaj bi rekla naša pok. Jovanka!

Paj sad ovo!
Imaš par metoda.
Prva, da skuhaš carsko, u slanoj vodi,
na 5-10 minuta, zvlečeš vun, ocijediš i ohladiš.

Ili bez kuhanja, zmasiraš u rižinom vinu..."5 spices" kineskom začinu,
ono...anis, komorač, cimet , čili, papar, pa de facto i de jure i boban,
pošto ni normalno ak nema nekog ustašluka...... i dalje slično.

Na kuhano sam zmasiral meso, carskoga sa solju, biberom, češnjakom i soyinim umakom.



Kožu okrenuti gore!
Ispod od alu folije napraviti "kadicu", koža gore i
NAJVAŽNIJE
spikana sa vilicom, nekih 300.000 X,
jako puno
najviše
na sitno.

Obrisano papirnatim ubrusom, premazano alc. octom i "presvučeno", debelim slojem soli.
U pećnicu, na 220 Nives Celzijusa, na 40 minuta.

Cvrččččččččččkrk



Zvleć vun, raspakirati, maknuti zakorenu sol i nazad u pećnicu,
ALI
na rešetku, da se cedi.

Ispod sam simultano pekel meseko za rezervnog ručka, sa mišlju krumpira.

Još 15-tak minuta.

Koža, onak "kuhana" i gledaš i čekaš da postane onak sitno grbava, "gubava", ono, chrispy.

Vadiš van, malo "odmoriš", pod alu-folijom iiiiiii
tak se lepo reže, bez mrvljenja, krpačenja, suha, pjenasta,
kornfleks od čvaraka, a dolje, dalje, meseko......
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm



Valjda to pikanje, te rupice?
Kinezi naprave neke "četkice za brijanje",
pa na mjesto dlaka su oštre igle, čavli,
pa s time zbubaju, izrešetaju kožu krmeta........

Fakat fantazija!!!!!



Inače sam svinja


po kineskom horoskopu,


a i kad se napijem


veli Zmaj
- 21:30 - gukni (3) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2