Prvo sam napacal komad sv. plećke sa solju biberom, granulama češnjaka. To sam del u rajnglicu na vruću sv. mast, pa na laganici karmeliziral sa obe strane te poklopil. Meseko se zaparilo i počelo puštati svoj sok. Tak sam to maltretiral dok se tećnost, saft, nije reduciral. Podlil sam sa malo vode, namazal sa senfom i dinstal, pekel, stalno okrečući. Kad je bilo gotovo, meseko sam ocedil i del ga na ker. oval te pokril alu folijom da se "odmara". Ne valja seći vruće, jer se ondak rasuši i ko jelovo trešće je. Ovak najčešće spremam meso, iz razloga kaj je sočno, a i najjeftinije u smislu energetske potrošnje-plin. Saft koji je ostal od mesa se razdvojil u mast i talog, nazovimo ga tak. Mast sam scedil u woka, zagrijal i puknul luka da se dinsta. Odprl dvije piksice graha, jedan je bil kakti chilly. Puknul ih na požutjeli luk, dodal žlicu vegete i lopaticom tračkal po 1/4 graha, pretvarajući ga u pire, tak da dobim malo "gustina", kaj bu to sve povezal. Dodal tri lorbera, 4 režnja češnjaka i 4 ljuta feferona iz staklenke (ukiseljeni), sve sitno sjeckano. Dinstal i dalje, pa 2 žličice crvene paprike, pa žlicu koncentrata, "konžerve", što bi rekli južnjaci. Ukuhal do neke srednje konzistentnosti i to je to. |
< | siječanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |