E, sad, kaj radi ovaj Dino tu, pojma nemam. Jednostavno je opal sa stalaže gore. Hmmmm, jako znakovito....usijana zemlja, magma, prajuha....... e da vam je barem pet minuta biti u mojoj glavi, vidili bi da to ni lako. No..... Kore su one svježe. Pa red njih, pa bešamel, pa ragu, pa tak stalno, a gore pri vrhu naribani šampinjoni. Završnica sa korom i prek toga preliveno vrhnjem (2 dcl + 2 jajca)....posuto parmezanom i zapečeno u furuni. BTW pečenja i pećnice. Ni mi jasno, kak to ljudi peku na 200, 220 ° C, po 40-tak minuta a da im to ne zgori, ne pocrni,....bilo kaj. pun Internet takvih nebuloznih recepata. Uopće ne pamtim, kad sam nekaj pekel iznad 170 °C, sem pizze. Ove lazanje sam pekel na nekih 150 °C, nekih 40 min. Bešamel sam delal tak, da sam na maslacu radil zapršku sa glatkim brašnom, na to ulil mlijeka i kuhal mješajući, da dolje ne zagori. Mljeveno meso sam dinjstal na svinjskoj masti i dvije glavice sitnosjeckanog luka + 5 režnjeva češnjaka, nekaj vegete, m. dušice. Još bi se tu dalo puknuti nekakvoga povrća, ala, tikvice, mrkvice, celera. I ondak, red tijestenine za lazanje naravno, bešamela, ragu, red isto tak, ma mo'š misliti mudrosti. Jooooj, daaaa i sira sam stavil jedan red, onog jeftinjaka, gaude. |
< | siječanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |