E, sad, kaj radi ovaj Dino tu, pojma nemam. Jednostavno je opal sa stalaže gore.
Hmmmm, jako znakovito....usijana zemlja, magma, prajuha.......
e da vam je barem pet minuta biti u mojoj glavi, vidili bi da to ni lako.
No.....
Kore su one svježe.
Pa red njih, pa bešamel, pa ragu, pa tak stalno, a gore pri vrhu naribani šampinjoni. Završnica sa korom i
prek toga preliveno vrhnjem (2 dcl + 2 jajca)....posuto parmezanom i zapečeno u furuni.
BTW pečenja i pećnice.
Ni mi jasno, kak to ljudi peku na 200, 220 ° C, po 40-tak minuta a da im to ne zgori, ne pocrni,....bilo kaj. pun Internet takvih nebuloznih recepata. Uopće ne pamtim, kad sam nekaj pekel iznad 170 °C, sem pizze.
Ove lazanje sam pekel na nekih 150 °C, nekih 40 min.
Bešamel sam delal tak, da sam na maslacu radil zapršku sa glatkim brašnom, na to ulil mlijeka i kuhal mješajući, da dolje ne zagori.
Mljeveno meso sam dinjstal na svinjskoj masti i dvije glavice sitnosjeckanog luka + 5 režnjeva češnjaka, nekaj vegete, m. dušice.
Još bi se tu dalo puknuti nekakvoga povrća, ala, tikvice, mrkvice, celera.
I ondak, red tijestenine za lazanje naravno, bešamela, ragu, red isto tak,
ma mo'š misliti mudrosti.
Jooooj, daaaa i sira sam stavil jedan red, onog jeftinjaka, gaude.