Po voljenosti unutar socijalne ćelije, tzv., obitelji, jedno od najmilijih. Pohano....i po bečki,a i po francuski....pivsko tijesto, oli ti poh Orly. Pileća prsa su pohana klasično....brašno, jaja, prezle...krušne mrvice. Nekak automatski, tartar umak...Zvijezda majoneza, veći prstohvat peršinga, četri, pet režnjeva češnjaka, četri, pet kis. krastavčića i to sve sitno sijeckano, što sitnije. Poh orly....dva tri jaja, žutanjke zmešati sa glatkim brašnom, deci pive, malo soli, a bijelanjke stući u snijeg i lagano mješajući zmešati sa masom, da se ne razbije pijenatost. Šampinjone umakati u masu, ocijediti i u duboko vruće ulje, do smeđkaste boje. Pa na papirnatu salvetu, da popije masnoću. Vele, da je u poh dobro staviti i štamplek rakije, te da poh tada neće piti puno masnoće. Od ostatka kostiju, kožica, hrptova + grincajg, skuhati ukusnu pileću juhicu. Pomfri, frenčfrajz neizostavno. Zelena šalata! Obilje pive! and, Rock and Roll! |
< | siječanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |